Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY! -
A może jakaś merytoryczna odpowiedź na to:
W dzisiejszej "Gazecie Wyborczej" prof. Friszke opublikował recenzję książki "SB a Lech Wałęsa. Przyczynek do biografii". Redakcja opatrzył...
Legendarny przywódca Solidarności był agentem (...)Prestiżowa porażka Lecha Wałęsy. Sąd oddalił jego pozew przeciwko Krzysztofowi Wyszkowskiemu. Były prezydent domagał się ukarania byłego działacza "Solidarności" za jego słowa o tym, że w czasach PRL Wałęsa współpracował z SB i brał za to pieniądze. Było to trzecie podejście - wcześniej sąd dwukrotnie stwierdzał winę Wyszkowskiego, działacz jednak odwoływał się od niekorzystnych orzeczeń.
Wyświetlaj sobie swoje legendy, a nawet bajki - my tu piszemy o faktachMy ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.Komentarz
-
Z tym wyrokiem to ja bym jednak nie szalał, sąd nie uznał, że Wałęsa to agent tylko, że sąd nie jest od wydawania wyroków historycznych oraz, że Wałęsa jako postać historyczna musi się liczyć z tym, że wiele osób będzie prowadziło badania jego życiorysu.
Inny wyrok oznaczałbym, że sąd w Polsce zakazuje badań nad historią.
Tyle dobrego, że kiedyś ten wyrok może się przydać jak znajdą się debile chcący wrzucać w Kodeks Karny 'kłamstwo oświęcimskie'."Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."Komentarz
-
Inaczej możemy się różnie bawić :
Zgadzam się w pełni z powyższym tekstem który napisałeś. Przecież to twoje słowa.
Poza tym tak jak myślałem. Wałęsa nie jest legendą i jemu nie mamy bardzo dużo do zawdzięczenia. Baw się dobrze.Ostatnio edytowany przez Henry; 26301.Komentarz
-
znaczy niczym od tych których tak jebiesz się nie różnisz !Czas kończyć z baranami na forumceKomentarz
-
Możliwe ale personalnie nikogo nie obraziłem w swoim pierwszym poście.Potem osoby które poczuły się , że to o nich chodzi w moim tekście odpowiadały mi na różne sposoby. Poza tym od jutra nie będę pisał w tym temacie więc może i mnie poniosło. Ale potem będziecie ( będą - znowu nie wiem jak napisać) mieli spokój w tym temacie i nie będę więcej bzdur pisał.Komentarz
-
Komentarz
-
Wydaje mi się, że wielką zasługą AWS jest także uporządkowanie polskiej sceny politycznej. Na marginesie polityki znaleźli się na szczęście Janusz Korwin-Mikke, Leszek Moczulski, Antoni Macierewicz i paru innych. Najprawdopodobniej też niezawodny w destrukcji Lech Wałęsa ze swoją nieproszoną pomocą. Dziś, gdy w polityczny niebyt odchodzą Słomka i Łopuszański – można tylko odetchnąć z ulgą: Bogu niech będą dzięki.- Źródło bezpośrednie: „Gazeta Wyborcza”, 3 sierpnia 1998
Janusz Waluś - czekaMY!Komentarz
-
-
po jakiemu to?? zanim pokażesz wała pisowi to się naucz swojego ojczystego? języka, no chyba, że twoją życiową pasją jest publiczne, aczkolwiek anonimowe kompromitowanie swojej osoby.Lieber tot als rot!!Komentarz
-
Jeszcze jeden cytat:
Wałęsa wykazał wielki talent w zacieraniu śladów i wywoływaniu napięć międzyludzkich (...) [Jest] nieobliczalny, nieodpowiedzialny, niepoprawny, a przede wszystkim nieudolny (...) Nie jest w stanie uczyć się na własnych błędach, gdyż jest przekonany, że ich nigdy nie popełnił (...) Ideałem Wałęsy jest przejęcie pełnej władzy bez odpowiedzialności (...) Jego polityczne ambicje mogą doprowadzić Polskę do katastrofy (...) Z symbolu polskiej demokracji stał się jej groteskową karykaturą (...) „Solidarność” służy mu jedynie jako środek do realizacji własnych ambicji (...) Jego niewiedza w sprawach gospodarki i międzynarodowych straszy i paraliżuje Polaków i zagranicznych partnerów (...) [Gdyby wygrał wybory byłby] czynnikiem destabilizacji i nieładu, izolującym Polskę od reszty świata.- Autor : Adam Michnik
- Źródło: esej opublikowany w listopadzie 1990 w „Die Tageszeitung” i „La Libération” przed wyborami prezydenckimi, w której środowisko Gazety Wyborczej wsparło kandydaturę Tadeusza Mazowieckiego
Janusz Waluś - czekaMY!Komentarz
-
Wypowiedź Niesiołowskiego ? Po raz kolejny myślicie błędnie , że ja się przejmuję każdą wypowiedzią człowieka PO i traktuję to jako prawdę objawioną.
Ale rzeczywiście pójdę już z tego tematu bo nie lubię być chamski i się kłócić z ludźmi a w tym temacie jest to raczej nieuniknione w obecnych czasach. Poza tym nie lubię być przeciwko koalicji 10 czy więcej osób. Jest to forum kibiców Legii i to powinno nas łączyć.
Życzę owocnej dyskusji.Komentarz
Komentarz