Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Henry
    Na fotkach widać ? Ile ty masz lat ? 10 ? Wiesz kto to był Henryka Krzywonos ? Myślisz , że ktoś coś jej kazał ? Że liczy na jakieś profity ? Prześledź jej drogę przed i po odzyskaniu wolności i zmienisz zdanie z głupkowatego na racjonalne..
    Wstaw sobie nazwisko Anny Walentynowicz i jej teksty do Wałęsy, Tuska, Komorowskiego.

I co teraz?

Jedna wielka awantura w jeszcze większej rodzinie. Szkoda czasu, im się już nie zmieni.
    "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• A Ty widzisz różnicę w spotykaniu się prywatnie i na antenie tv?

Zamieszczone przez Henry
      Myślisz , że ktoś coś jej kazał ? Że liczy na jakieś profity ?
      tak, myślę, że działa 'wspólnie i w porozumieniu' z bronkiem i donkiem. a profity? chociażby ze sprzedaży książki.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx
        Jeżeli zaś chodzi o język - sorry, ale nie rozumiem podobnych zastrzeżeń przy jednoczesnym braku zwerbalizowania "wątpliwości" dot. retoryki "Bolka", Wołka, itd. , itp. To trochę przypomina "diagnozę" Wajdy, że milczący Kaczor wypowiedział wojnę domową. Faktycznie, jego milczenie w pierwszych dwóch miesiącach po katastrofie było tak "agresywne", że pani Środa poczuła się wręcz sterroryzowana
        Pozwól że zaspokoję Twoją ciekawość - Bolka nie słucham i zbiera mi się na wymioty gdy widzę jak się mądrzy i wozi z wpinką Matki Bożej w klapie. A Wołka słuchać uwielbiam. Gdy opowiada o piłce

Komentarz

Myślisz , że ja będę rzecznikiem drugiej strony bo jestem takim samym wyznawcom (...)
          A mnie tylko rozpierdala , że młodzi, wykształceni z dużych miast nie umieją pisać po polsku (ale chętnie innym wrzucają od "buraków" )

Daimos - czy mam napisać, że czuję się zaspokojony?
          My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez daimler
            Pozwól że zaspokoję Twoją ciekawość - Bolka nie słucham i zbiera mi się na wymioty gdy widzę jak się mądrzy i wozi z wpinką Matki Bożej w klapie. A Wołka słuchać uwielbiam. Gdy opowiada o piłce
            A jak Ci się podobał wczoraj Donek z Bolkiem w klapie?
            "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
            Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
            Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
            Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
            "
            Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Najlepszy komentarz do tego pseudozjazdu :

Jarosław Kaczyński mówi twardo i cynicznie półprawdy albo nieprawdy i trafia do ludzi prostych - tak wystąpienie prezesa PiS podczas obchodów 30-lecia Solidarności ocenia Władysław Frasyniuk.

Ja bym musiał powiedzieć: Jarek, pier****sz, nie było cię tam!
              @Foxx

Piszę tak jak na to zasługujesz.

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco
                A jak Ci się podobał wczoraj Donek z Bolkiem w klapie?
                kumulacja

Ale fakt faktem, że Jarek o Solidarności, strajkach i Stanie Wojennym to powinien nieco ostrożniej się wypowiadać. Bo Frasyniuk ma mimo wszystko rację - jego tam nie było. Więc niech tak do tego etosu Solidarności nie nawiązuje, bo nie miał z tym raczej wiele wspólnego, a teraz wozi się jakby batalion zomo na klatę przyjął.

Henry, wyluzuj chłopaku.

Komentarz

Myślisz , że ja będę rzecznikiem drugiej strony bo jestem takim samym wyznawcom jak ty tylko w przeciwną stronę ? Mylisz się. Nie mam zamiaru tłumaczyć ani zastanawiać się co opowiedział premier.
                  Wiem tylko , że niepotrzebnie się wybrał na ten spęd w większości buractwa i prostactwa. Jak to ktoś ujął było to nabożeństwo na cześć PIS i Jarosława Kaczyńskiego.
                  po pierwsze, to nie wiem dlaczego jestem "wyznawcom" merytorycznie

po drugie dlaczego "wyznawcom" gramatycznie

po trzecie - to, że nie zastanawiasz się nad tym czy i jaki sens ma to co ktoś powiedział (szczególnie, że powiedział to lider tych, na których głosują "mądrzy warszawiacy pokazujący wała pisowi" )świadczy o tym, że jesteś jego wyznawcą ( nie mylić z wyznawcom)
                  "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

@Foxx

Piszę tak jak na to zasługujesz.
                    Przyjmuję z pokorą. Niech czytelnicy wyrobią sobie zdanie sami.
                    My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• no cóż

w kwestii tego kto gdzie był

górników z Wujka też nie było wtedy w Stoczni
                      "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Fizi
                        górników z Wujka też nie było wtedy w Stoczni
                        a to swoją drogą zupełnie inna historia, dziś gdzieś to bokiem przemknęło w relacjach z obchodów. Mówi się tylko o Gdańsku, a strajki były przecież w całym kraju, o wielu się nie wspomina.
                        Ale to jak mówię zupełnie inna historia o ludziach o których się nie mówi, a którzy byli. Jarek gdzieś strajkował? Coś działał, choćby jak brat?

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx
                          Przyjmuję z pokorą. Niech czytelnicy wyrobią sobie zdanie sami.
                          I pisze to gość nazywający Prezydenta i legendę Solidarności Bolkiem. Rzeczywiście Ci co mądrzejsi ocenią odpowiednio.

Legendarny przywódca Solidarności był agentem a komunizm obalił Jarosław Kaczyński - największy z opozycjonistów.

Komentarz

• swoją drogą jakie to zabawne, gdy "opluwanie" zarzuca ktoś, kto w dyskusji , w której wyartykułował 3-4 byle jak sklecone zdania , zdążył rzucić : burakiem, prostakiem, głupkiem, przedszkolakiem ... coś pominąłem ?
                            "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Zamieszczone przez daimler
                              a to swoją drogą zupełnie inna historia, dziś gdzieś to bokiem przemknęło w relacjach z obchodów. Mówi się tylko o Gdańsku, a strajki były przecież w całym kraju, o wielu się nie wspomina.
                              Ale to jak mówię zupełnie inna historia o ludziach o których się nie mówi, a którzy byli. Jarek gdzieś strajkował? Coś działał, choćby jak brat?

nawet w ulubionym źródle wiedzy Bronka jest o tym
                              "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

I pisze to gość nazywający Prezydenta i legendę Solidarności Bolkiem. Rzeczywiście Ci co mądrzejsi ocenią odpowiednio.

Legendarny przywódca Solidarności był agentem a komunizm obalił Jarosław Kaczyński - największy z opozycjonistów
                                nawet jak na mnie to już przesadzasz. Poczytaj trochę o "Bolku", tylko nie wieczorem, bo nie uśniesz

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎