Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Komentarz
-
Jeżeli zaś chodzi o język - sorry, ale nie rozumiem podobnych zastrzeżeń przy jednoczesnym braku zwerbalizowania "wątpliwości" dot. retoryki "Bolka", Wołka, itd. , itp. To trochę przypomina "diagnozę" Wajdy, że milczący Kaczor wypowiedział wojnę domową. Faktycznie, jego milczenie w pierwszych dwóch miesiącach po katastrofie było tak "agresywne", że pani Środa poczuła się wręcz sterroryzowanaKomentarz
-
My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.Komentarz
-
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY!Komentarz
-
Najlepszy komentarz do tego pseudozjazdu :
Jarosław Kaczyński mówi twardo i cynicznie półprawdy albo nieprawdy i trafia do ludzi prostych - tak wystąpienie prezesa PiS podczas obchodów 30-lecia Solidarności ocenia Władysław Frasyniuk.
Ja bym musiał powiedzieć: Jarek, pier****sz, nie było cię tam!
Piszę tak jak na to zasługujesz.Komentarz
-
kumulacja
Ale fakt faktem, że Jarek o Solidarności, strajkach i Stanie Wojennym to powinien nieco ostrożniej się wypowiadać. Bo Frasyniuk ma mimo wszystko rację - jego tam nie było. Więc niech tak do tego etosu Solidarności nie nawiązuje, bo nie miał z tym raczej wiele wspólnego, a teraz wozi się jakby batalion zomo na klatę przyjął.
Henry, wyluzuj chłopaku.Komentarz
-
Myślisz , że ja będę rzecznikiem drugiej strony bo jestem takim samym wyznawcom jak ty tylko w przeciwną stronę ? Mylisz się. Nie mam zamiaru tłumaczyć ani zastanawiać się co opowiedział premier.
Wiem tylko , że niepotrzebnie się wybrał na ten spęd w większości buractwa i prostactwa. Jak to ktoś ujął było to nabożeństwo na cześć PIS i Jarosława Kaczyńskiego.
po drugie dlaczego "wyznawcom" gramatycznie
po trzecie - to, że nie zastanawiasz się nad tym czy i jaki sens ma to co ktoś powiedział (szczególnie, że powiedział to lider tych, na których głosują "mądrzy warszawiacy pokazujący wała pisowi" )świadczy o tym, że jesteś jego wyznawcą ( nie mylić z wyznawcom)"No pasaran!" ???
HEMOS PASADO !!!Komentarz
-
a to swoją drogą zupełnie inna historia, dziś gdzieś to bokiem przemknęło w relacjach z obchodów. Mówi się tylko o Gdańsku, a strajki były przecież w całym kraju, o wielu się nie wspomina.
Ale to jak mówię zupełnie inna historia o ludziach o których się nie mówi, a którzy byli. Jarek gdzieś strajkował? Coś działał, choćby jak brat?Komentarz
-
I pisze to gość nazywający Prezydenta i legendę Solidarności Bolkiem. Rzeczywiście Ci co mądrzejsi ocenią odpowiednio.
Legendarny przywódca Solidarności był agentem a komunizm obalił Jarosław Kaczyński - największy z opozycjonistów.Komentarz
-
swoją drogą jakie to zabawne, gdy "opluwanie" zarzuca ktoś, kto w dyskusji , w której wyartykułował 3-4 byle jak sklecone zdania , zdążył rzucić : burakiem, prostakiem, głupkiem, przedszkolakiem ... coś pominąłem ?"No pasaran!" ???
-
a to swoją drogą zupełnie inna historia, dziś gdzieś to bokiem przemknęło w relacjach z obchodów. Mówi się tylko o Gdańsku, a strajki były przecież w całym kraju, o wielu się nie wspomina.
Ale to jak mówię zupełnie inna historia o ludziach o których się nie mówi, a którzy byli. Jarek gdzieś strajkował? Coś działał, choćby jak brat?
nawet w ulubionym źródle wiedzy Bronka jest o tym"No pasaran!" ???
-
Komentarz
Komentarz