Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Jaco
    Myślę, że to magia mediów... Na przykład niejakiego Wojewódzkiego i niejakiego Miecugowa... Zalecana zmiana profilu znajomych na zbliżonych do kręgu Cypisa.

Niestety Cypisa nie znam, więc się nie odniosę.

Pozwoli Jegomość, że deliberacje w tym temacie zakonczę co by nie frustrować innych czytelników.
    "...Szac chłopaki lwoskie dzieci kużdy ładny, aż si świeci....Ni ma to jak batiar lwoski,
Lecz najlepszy łyczakoski...Chto si z naszy wiary śmieji, naj gu nagła krew zaleji...I kto Lwowa ni szanui, Naj nas w dupy pocałuji...Kto we Lwowi raz był bity, ten udwalić musi kity...A chto z nami trzyma sztamy, temu lepi jak u mamy...
    Oj, diridiri, rach, ciach, ciach, 
ruchaj, ruchaj, uhaj, dana, 
oj, didiri, rach, ciach, ciach, 
ruchaj, ruchaj, uha!"

Komentarz

• Mapka skąd spłynęły już wyniki:

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP
        nic się raczej nie tli, bo zjechały małe obwody wyborcze w pierwszej turze po tych samych?? obwodach różnica też była 2%
        nie zdziwiłbym się, zeby o 2 w nocy to JK był prezydentem, a później wjedzie Warszawa/Poznań/Wrocław/Kraków i po jabłkach
        Dokładnie tak. Miasta dołożą kilka procent przewagi Komora. Myślę że Kaczyński przegra 3-4% głosów.
        Niech każdy kibic w sercu to wyzna: Bóg, Honor i Ojczyzna

Komentarz

nic się raczej nie tli, bo zjechały małe obwody wyborcze w pierwszej turze po tych samych?? obwodach różnica też była 2%
          nie zdziwiłbym się, zeby o 2 w nocy to JK był prezydentem, a później wjedzie Warszawa/Poznań/Wrocław/Kraków i po jabłkach
          Nie ma czegoś takiego jak małe i duże obwody - obwód z definicji ma obejmować tyle samo obywateli (4 tysiące, jak się nie mylę).

Komentarz

• Jezus Maria! Niesiołowski na TVP Info.
            Nie znam równie zacietrzewionego człowieka.
            Bezapelacyjnie, do samego końca. Mojego lub ich.

Komentarz

• Zamieszczone przez Tuzin
              Nie ma czegoś takiego jak małe i duże obwody - obwód z definicji ma obejmować tyle samo obywateli (4 tysiące, jak się nie mylę).
              Chyba nie do końca, według danych ze strony PKW mój obwód to 1395 osób, i chyba w tych granicach mieszczą się przeciętnie obwody (chociaż są i takie powyżej 2 tys).
              "To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć!"

Bynajmniej to nie przynajmniej!

Komentarz

• Zamieszczone przez Tuzin
                nie masz racji, ja to kiedyś już rozkminiałem teoretycznie
                przykład losowo wybrany
                gmina Michów 400-1000 obwody po uprawnionych
                Lublin 1000-2400 uprawnionych
                na Hanysowie były okręgi nawet z 5000 osób

a masz rację o tyle, że chodziło mi o małe gminy/miasta, a nie obwody same w sobie

ja już to % ogarnąłem i jest duża nadreprezentacja wiosek i gmin do 10000łbów
                Ostatnio edytowany przez TNTP; 12812.
                Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Bold
                  Jezus Maria! Niesiołowski na TVP Info.
                  Nie znam równie zacietrzewionego człowieka.
                  Moim zdaniem to on coś brał,przynajmniej tak się zachowuje.Chłop ma tyle lat ,dałby sobie na wstrzymanie,a kultury to nie ma za grosz.

Komentarz

nie masz racji, ja to kiedyś już rozkminiałem teoretycznie
                    przykład losowo wybrany
                    gmina Michów 400-1000 obwody po uprawnionych
                    Lublin 1000-2400 uprawnionych
                    na Hanysowie były okręgi nawet z 5000 osób

a masz rację o tyle, że chodziło mi o małe gminy/miasta, a nie obwody same w sobie

ja już to % ogarnąłem i jest duża nadreprezentacja wiosek i gmin do 10000łbów
                    Dobra nieważne, widzę że się obwody jednak różnią wielkością. Zasada jest taka, że każdy mieszkaniec musi mieć taki sam dostęp do urny, co skutkuje tym że na terenach rzadziej zaludnionych tworzą się obwody z małą ilością uprawnionych.

Komentarz

• Zamieszczone przez Magiel
                      działa wam www.niezalezna.pl?
                      NIe działa.
                      Coś dziwnego dzieje się z niezależną.
                      Napisali wynik badań a tam nazwisko Komorowskiego po rosyjsku i kilkanaście minut później strona przestała działać.

Może to się wkrótce odblokuje?
                      Po truskawkach mam rozwolnienie

ITI-powstalo-na-zlecenie-sluzb-brzmi-oszolomsko-prawda-sprawdz

Komentarz

• 1 Miasto 1674271
                        2 Wieś 1448045

Liczba oddanych do tej pory głosów z poszczególnych wielkości miejscowości - 21% całej Polski

Do analizy:

Swoją drogą oglądając telewizję, na początku wszędzie komunikaty "Wygrał Komorowski", a teraz mówią "wg sondażu wygrywa Komorowski". Zobaczymy co to będzie...

edit:
                        lidera mamy! za ***** go nie oddamy!
                        Ostatnio edytowany przez Pan Shat; 5322.
                        Jak ktoś chce szuka sposobów. Jak ktoś nie chce szuka powodów.

Komentarz

• Kaczyński przed chwilą wysunął się na minimalne prowadzenie.

Jarek: 50.41%
                          Komar: 49.59%.
                          Liczba "policzonych" obwodów: 51.50%

Robi się ciekawie. Jednak myślę że wygra Komorowski różnicą 3%. Chciałbym się mylić.
                          Ostatnio edytowany przez Bold; 10073.
                          Bezapelacyjnie, do samego końca. Mojego lub ich.

Komentarz

• Bronek 49,59. Jarek 50,41.
                            Drwi sobie z nas pyszny nieprzyjaciel i odważny jest, bo za rzeką stoi. Przeszedł morze, żeby Polskę uciemiężyć, pokażę mu więc, że i Polakom rzeki nie przeszkadzają wypędzić najeźdźcy. Bracia! Dla odważnych droga na drugi brzeg taka sama jest przez most, co przez wodę. Komu Ojczyzna miła, za mną!

Komentarz

• Powoli wygląda na to,że Bronek wygra naprawdę minimalnie...
                              p.s teraz po tych 51% przydałaby się mapka;p

Komentarz

• Brawo Jarek! dowiez to jednobramkowe prowadzenie do konca
                                Jak powiedział stary góral
                                będzie Polska aż po Ural
                                za Uralem będą Chiny
                                was nie będzie skur.wysyny!

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡