Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• nie będę się spierał, ale dzisiaj Donek walnął tyle bon motów, że co chwila wpadam na kolejny smaczek:

- Ja nie wykluczam, że za kilkadziesiąt godzin odkryje, że jego dziadek był w Wehrmachcie, a może w Armii Rosyjskiej co lepsze - mówił Tusk o Jarosławie Kaczyńskim.
    Donek nie zauważył, albo świadomie fałszuje świadomie pewien "drobny szczegół" -w przeciwieństwie dfo pewnego pana Kaczyński nigdy nie ukrywał tego, że jego dziadek rzeczywiście służył w armii rosyjskiej , nigdy nie udawał, że było inaczej, nigdy nie udawał, że o tym nic nie wie

kto tu więc notorycznie kłamie
    "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Donek
      Kiedy państwo polskie po raz pierwszy tak naprawdę powiedziało, że nie będzie ulegało silniejszym tylko dlatego, że głośniej krzyczą, tupią czy że mają za sobą wielkie pieniądze. Albo, że mają za sobą nagą siłę, przemoc fizyczną. Wtedy z reguły byliśmy sami, bez opozycji u boku. Kiedy różne grupy nacisku organizują ten nacisk zupełnie bezwstydnie, nasz rząd zawsze mówił ‘’nie’’. Nie ustąpimy tym których jedynym atutem jest siła lub krzyk.
      Rząd Tuska mówi ''nie'' grupom nacisku mającym pieniądze. Rysiek Sobiesiak to biedny niezależny petent z ulicy

Zamieszczone przez Donek
      Kiedy trzeba było poskromić po raz pierwszy z użyciem policji, chuliganów na ulicach Warszawy, tą decyzję podjął jak pamiętacie Grzegorz Schetyna, co zrobił PiS i jego szef ? Stanął w obronie chuliganów, przeciwko policji, wtedy kiedy państwo po raz pierwszy powiedziało dosyć bandytyzmu na polskich ulicach. Kiedy trzeba było w środku naszej ukochanej Warszawy wyegzekwować prawo, a czasem prawo i sprawiedliwość trzeba egzekwować po męsku, jak się powiedziało A trzeba powiedzieć B
      No comment

Zamieszczone przez Donek
      Mamy tu wśród nas kandydata w sensie etycznym, dorobku życiowego, swoich poglądów przejrzysty jak kryształ. Płaci za to czasami cenę. Nie przebrał się za nikogo obcego.
      Bronek WSI Komorowski, którego sztab po cichu wycofuje się z przywłaszczonego herbu
      Jesteś panem własnego losu.

Komentarz

• i jeszcze jeden:

Donald Tusk dzisiaj : hasłem wyborczym Kaczyńskiego powinnno być "władza jest najważniejsza" ( że to niby takie odrażające wg. Donka)

i mała niespodzianka (?) :

Donald Tusk 2005 "Główną motywacją mojej aktywności publicznej była potrzeba władzy i żądza popularności. Ta druga była nawet silniejsza od pierwszej, bo chyba jestem bardziej próżny, niż spragniony władzy. Nawet na pewno..."

* Źródło: Rafał Kalukin, Donald Tusk: kariera brata łaty Gazeta Wyborcza, 15–16 października 2005

Edit

wygląda na to, że przed II turą naprawdę warto pamiętać przede wszystkim o jeszcze innym cytacie z "niezmiennego niezależnie od potrzeb kampanii Donalda":

"Premier i prezydent z jednej partii to zagrożenie dla demokracji i dojść do tego nie może " - Donald Tusk 2005
        Ostatnio edytowany przez Fizi; 1868.
        "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Fizi Zobacz posta
          wygląda na to, że przed II turą naprawdę warto pamiętać przede wszystkim o jeszcze innym cytacie z "niezmiennego niezależnie od potrzeb kampanii Donalda":

"Premier i prezydent z jednej partii to zagrożenie dla demokracji i dojść do tego nie może " - Donald Tusk 2005
          Ale on to powiedział gdy już było wiadomo, ze co najmniej premier nie będzie z JEGO partii wiec się chłopinie nie dziw ...
          From flood into the fire
          One thousand voices sing
          We're in this together
          For whatever fate may bring

Komentarz

• To samo teraz mówi J. Kaczyński, że niedobrze będzie dla Polski, jak Prezydent będzie z partii rządzącej. Wcześniej mu to nie przeszkadzało

U jednego i drugiego wieje hipokryzją.

Komentarz

• Zamieszczone przez Teraz JA Zobacz posta
              To samo teraz mówi J. Kaczyński, że niedobrze będzie dla Polski, jak Prezydent będzie z partii rządzącej. Wcześniej mu to nie przeszkadzało

po prostu JK w ramach głoszonego przez Komorowskiego hasła "zgoda buduje" postanowił przestać dzielić Polaków i jednak przychylić się do zdania PO w tej kwestii...

niestety PO nagle zmieniła zdanie , na razie nie wiadomo dlaczego, bo na pewno nie na potrzeby kampanii i na pewno nie z powodu żądzy władzy

poszukiwania przyczyny jeszcze trwają
              "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Teraz JA : PIS nie miał większości.Taka mała różnica w możliwościach.

Komentarz

• Fizi, ale co to za tłumaczenie? Jeden i drugi robi z gęby co chce i takie są fakty.

Obaj mówią to, co akurat jest popularne. Nie widzę między Jarkiem a Donkiem żadnej różnicy.

karakan, a PO ma większość? Raczej nie wydaje mi się. Tylko proszę Cię, nie pisz nic o PSL

Komentarz

• Teraz Ja : No PO z PSL ma większość i robią co chcą.

Nie widzisz różnicy?A wspomniany wyżej widelec?
                    Ostatnio edytowany przez Gość; 6953.

Komentarz

• karakan, w wielu kwestiach PSL nie popiera PO.
                      Słuchałeś kiedyś Kłopotka? Ten koleś jezdzi po PO bardziej, niż po jakiejkolwiek innej partii.

A PiS nie miał czasem większości jak miał koalicję z Samoobroną i LPR? Pytam, bo szczerze mówiąc nie pamiętam.

Za czasów PiSu też było kilka akcji, które nie powinny mieć miejsca- vide sytuacja z doktorem G.
                      Ale my teraz chyba rozmawiamy o prawdomówności Jarka i Donalda. Nie zagłębiajmy się dalej.
                      Jarkowi nie przeszkadzał Prezydent z partii rządzącej- teraz mówi, że to źle.

Donkowi kiedyś to przeszkadzało, a teraz mówi, że to najlepsze wyjście.

Mi tylko o to chodzi.
                      Ostatnio edytowany przez Teraz JA; 11581.

Komentarz

To samo teraz mówi J. Kaczyński, że niedobrze będzie dla Polski, jak Prezydent będzie z partii rządzącej. Wcześniej mu to nie przeszkadzało

U jednego i drugiego wieje hipokryzją.
                        J. Kaczyński jednakże władzę oddał
                        From flood into the fire
                        One thousand voices sing
                        We're in this together
                        For whatever fate may bring

Komentarz

• Nazgul oddał bo nie miał wyjścia.

Poza tym mam swoją osobistą teorię na to, dlaczego oddał

Komentarz

Nazgul oddał bo nie miał wyjścia
                            miał - rząd mniejszościowy

(pomijam takie chore fantasmagorie na jego temat, jak głoszona przez Wałęsę czy Stefcia- wprowadzenie czołgów na ulice )

i skorzystałby z niej, gdyby rzeczywiście był o tak, jak twierdzi np. DT, że jemu chodzi o władzę dla samej władzy
                            "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

Nazgul oddał bo nie miał wyjścia.
                              to znaczy jak nie miał wyjścia??
                              Lieber tot als rot!!

Komentarz

Za czasów PiSu też było kilka akcji, które nie powinny mieć miejsca- vide sytuacja z doktorem G.
                                a co takiego złego stało się temu doktorowi G??
                                przecież on dalej leczy, no chyba, że chodzi Ci o to, że go powinęli...no przez pryzmat chłopaczyny z osiedla takiego jak ja, nie jest to jakieś szczególnie niesłychane wydarzenie.
                                no chyba, że Dr. przed nazwiskiem oznacza, że ktoś może być bezkarny
                                Lieber tot als rot!!

Komentarz

Pracuję...
                                X