Zamieszczone przez Pilot
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez legart Zobacz postaPolonike kiedys podał hiehie
"...bo nic dla człowieka lepszego pod słońcem,
niż żeby jadł, pił i doznawał radości..."
Komentarz
-
nie wiem o co wam chodzi ??? dlaczego zakładacie że jest to nieprawdziwa informacja ???? czy tylko tvnska wizja świata jest cacy ??? ???
WHY DUCK DONALD
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca
http://www.youtube.com/watch?v=GtRA-...eature=related
Komentarz
-
Zamieszczone przez MAYDAY Zobacz postanie wiem o co wam chodzi ??? dlaczego zakładacie że jest to nieprawdziwa informacja ???? czy tylko tvnska wizja świata jest cacy ??? ???
Komentarz
-
Zamieszczone przez MAYDAY Zobacz postanie wiem o co wam chodzi ??? dlaczego zakładacie że jest to nieprawdziwa informacja ???? czy tylko tvnska wizja świata jest cacy ??? ???
Pewnie siedzisz teraz przed komputerem i rwiesz sobie włosy z głowy wołając: "Jezu! Oni są ślepi! Nic nie widzą! Jak mogą nie wierzyć? Przecież podaję im prawdę jak na dłoni! Te durnie naoglądały się za dużo TVNu, dla nich nie ma już ratunku. Propaganda zrobiła swoje. Jestem sam przeciwko całemu światu. To takie oczywiste a oni nie wierzą. Chcą mnie zdyskredytować! Nie mogę się poddać".
No jak jest?Bezapelacyjnie, do samego końca. Mojego lub ich.
Komentarz
-
ok bede sie starał weryfikować źródła informacji
WHY DUCK DONALD
Komentarz
-
Zamieszczone przez Bold Zobacz postaOsoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchett
Pewnie siedzisz teraz przed komputerem i rwiesz sobie włosy z głowy wołając: "Jezu! Oni są ślepi! Nic nie widzą! Jak mogą nie wierzyć? Przecież podaję im prawdę jak na dłoni! Te durnie naoglądały się za dużo TVNu, dla nich nie ma już ratunku. Propaganda zrobiła swoje. Jestem sam przeciwko całemu światu. To takie oczywiste a oni nie wierzą. Chcą mnie zdyskredytować! Nie mogę się poddać".
No jak jest?
a to że bronkowi nie można za wiele udowodnić to wcale sie nie dziwie WSI
jest nadal bardzo skuteczne
WHY DUCK DONALD
Komentarz
-
MAYDAY
ludzie nie mają pretensji, że tutaj piszesz, tylko, że
A- to co wklejasz/wpisujesz nie poddajesz krytycznej weryfikacji - net jest g, a nie jakimkolwiek źródłem
B- rzeczy które tu wklejasz są w 100% zgodne z linią tvn/wsi/gw, niepotwierdzone haki, plotki, czarny pr-zwolennik PIS=oszołom. żeby ktoś szkodził Polsce/miał ją w dupie/miał inne priorytety nie trzeba być konfidentem/sowieckim agentem/Żydem (bo akurat ze środowski żydowskich wychodziła zarówno cała masa "żydokomunistycznych szumowin", jak i Polskich patriotów)
co do postu Foxa podpisuję się pod nim 4 kończynami
od siebie mogę jeszcze tylko dodać, iż wbrew pozorom JKM nie dysponuje żadnym programem (ja się w każdym razie z nim nie zetknąłem) tylko jakąś zbitką frazesów, które jak już tu niedawno pisałem mają niewiele wspólnego z rzeczywistością
napiszę więcej JKM robi więcej szkody ruchowi "konserwatywno-liberalnemu" niż zysku.
co do "wąchania" SLD-PIS to w dalszym ciągu mam wrażenie, że niektórzy nie rozumieją, iż polityka polega na ciągłym dawaniu dupy/mniej wulgarnie na ustępstwach i kompromisach
Priorytetem dla PIS jest w tej chwili wygranie wyborów prezydenckich więc trudno się dziwić, iż wykonywane są pewne GESTY w kierunku lewej strony naszej strony politycznej. Rozumiem, że każdy z krytykantów na miejscu JK olałby temat i najlepiej zrezygnował przed drugą turą.
To jakie podejmuje się decyzje, jest wypadkową okoliczności/własnej osobowości, ale kiedy stawką jest fotel prezydencki/dobro Polski to chyba naturalnym jest to, że w imię wyższych wartości/racji można poświęcić/przytłumić własne przekonania
Osobiście zachęcam wszystkich dyskutantów do aktywnego zaangażowania się w życie polityczne - w zależności od sympatii politycznej w PIS/PO/WIP/Plankton Prawicowy czy co tam jeszcze (póki co innych opcji nie stwierdziłem wśród aktywnych w tym temacie forumowiczów), zobaczymy wtedy kto i jak rozjedzie się ze swoimi przekonaniami w straciu z realiami.
ps. zresztą sam nonkonformizm JKM też jest w jakimś stopniu mitem vide koalicja z LPR i całe lata 90Ostatnio edytowany przez TNTP; 12812.Lieber tot als rot!!
Komentarz
-
Wiem doskonale że nie wszyscy żydzi byli anty Polscy i że wielu z nich traktowało Polskę jak swoją ojczyzne i oddawali za nią życie.
Co do źródeł tak jak pisałem poniżej będe sie starał je weryfikować
WHY DUCK DONALD
Komentarz
-
Zamieszczone przez Yevaud Zobacz postaZnaczy sie powinni glosowac na spadkobiercow PZPR?
Uważam tylko, że w pewne elementy państwa nie powinno wpuszczać się sektora prywatnego. Jeżeli dopuścimy sektor prywatny do wszystkiego to może doprowadzić to do monarchii. Może PO chce sprywatyzować parlament, a rząd przekształcić w syndyka masy upadłościowej.
W mojej wypowiedzi miałem na myśli, że szkolnictwo wyższe powinno być tylko państwowe i bezpłatne. Jeżeli ja wyszkoliłem się prawie za darmo, to dlaczego nie mam tego umożliwić innym zdolnym osobą. Zredukować liczbę miejsc na uczelniach wyższych i podnieść poziom, bo to co teraz reprezentują niektórzy studenci to przechodzi ludzkie pojęcie (cyt. z bajki: jak każdy będzie wyjątkowy, to nikt nie będzie wyjątkowy). Państwo nie potrzebuje samych intelektualistów, ktoś musi pracować (z dwa tygodnie temu usłyszałem w radiowej trójce, że Niemcy szukają zagranicą uczniów do swoich zawodówek). W ewentualności prywatne, ale wszystkie egzaminy powinny być państwowe (patrz prawo jazdy). Niech jeszcze akademie medyczne będą prywatne, a dyplomy tych uczelni niech będą drukowane w Chinach.
Służba zdrowia bezpłatna bez jakichkolwiek koszyków, bo życie (zdrowie) ludzkie nie jest wymierne na żadne pieniądze.
Wiele wypowiedzi słyszałem, że pijaczka raz w tygodniu przywożą na oddział i robią mu tomografię na miejscu, a inni czekają w kolejce na nią miesiącami.
Oki, ale niech ktoś mi powie ile czasu potrzeba żeby stać się bezdomnym.
Tracisz pracę, nie płacisz rachunków, tracisz dom (mieszkanie), depresja - alkoholizm. I w tym przypadku nawet dyplom ci nie pomoże.
Przykładem prywatnej służby zdrowia jest już lekarz pierwszego kontaktu. I co? Idziesz do lekarza bo cię boli to czy tamto, a on mówi że masz sobie kupić ibuprom. Na badania wysyła niechętnie bo jego zysk miesięczny się obniża. I tu dochodzimy do słów JK – co ma być towarem w skomercjalizowanej służbie zdrowia. Dodam, niech każdy sobie sprawdzi ile kosztuje pobyt jednodniowy na intensywnej terapii, a ile rocznie płaci na fundusz. Tam każdy z nas może trafić w każdej chwili.
Bezpieczeństwo - państwo powinno w 100% trzymać łapę na strategicznych sektorach - energia elektryczna, wydobycie wszelakiego rodzaju złóż itp.
Dzisiejszy paradoks - zawodowa armia na poligonie jest ochraniana przez firmę prywatną.
Te założenia wiążą za sobą pełną odpowiedzialność, od której prawie wszyscy politycy uciekają.
W tym wszystkim każdy jeszcze zapomina o historii Polski, a w niej swoje kartki wypełniali nasi przodkowie. Trzeba pamiętać o solidarności (przez okrągły stół itp. słowo się zdewaluowało) społeczeństwa.
I na koniec: Jak się nie ma pieniędzy to chociaż honor zachowaj.I wszystkie komputery Panu udowodnią, że Pan nie ma racji, a Pan mówi nie, bo nie. Mówię Panu święte słowa, a Pan moja krowa.
Komentarz
-
Co za komediaCzego to się nie robi, byle by objąć władzę
Drwi sobie z nas pyszny nieprzyjaciel i odważny jest, bo za rzeką stoi. Przeszedł morze, żeby Polskę uciemiężyć, pokażę mu więc, że i Polakom rzeki nie przeszkadzają wypędzić najeźdźcy. Bracia! Dla odważnych droga na drugi brzeg taka sama jest przez most, co przez wodę. Komu Ojczyzna miła, za mną!
Komentarz
-
Zamieszczone przez daimler Zobacz postaWidzisz, ja się z tym podziałem zgadzam, zresztą widać że w SLD są nowi młodzi a starzy już nieco z tyłu. Sęk w tym, że jeszcze tydzień tmu nikt spośród piszących tu zwoleników PiS nie dokonywałby takiej analizy, a na wszelkie sugestie o wąchaniu się z SLD odpowiadaliby natychmiastową i stanowczą reakcją, m.in. podkreślając że z SLD to od dawna wącha się PO
Dziś, gdy wymaga tego sytuacja, już nie zawsze jest "better dead then red". dziś tworzymy analizy, dzielimy na grupy, podkreślamy że nie każdy czerwony to taki do końca zły jest, a niektórzy to są nawet całkiem ok.
PiS raz wybrał opcję realizacji programu z tym przykrym zapachem. Moim zdaniem bardzo wiele wskazuje na to, że Napieralski od 2011 będzie wicepremierem. Albo w rządzie PO albo w rządzie PiS (bo żadna partia nie będzie miała większości, albo minimalną, a z SLD będzie miała kolejno większość lub większość veta - w zależności kto będzie Prezydentem). Podsumowując z punktu zwolennika PiS trzeba się przygotowywać na połknięcie socjalu z SLD. Jedyną obrona? "A PO wzięło o wiele gorszy salonik komunistów". Z mojego punktu widzenia raczej słaba opcja.
No, ale jest jeszcze opcja dobrego smaku. W zasadzie w jakimś tam sensie wybiera ją Korwin. Chociaż mariaż z LPR temu a) zaprzeczył, b) pokazał że raczej nie jest to świadomy wybór, tylko brak możliwości. I co z tego Korwin, jego zwolennicy i idee Korwina mają? Wielkie nic. Wręcz masę minusów - chociaż niekoniecznie wynikających z tej opcji, raczej z cech samego Korwina.
P.S. Reagując emocjonalnie na tekst Jarka: zaprzeczył moim słowom o tym, kto jaką cześć lewicy bierze. Żenada."Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."
Komentarz
Komentarz