Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez karakan Zobacz posta

koleżko jedwabisty?

nie będziesz wychodził na takiego dzwona.

Piszesz fanie tenisa

faflunisz do mnie po raz drugi

ratować gajowego.

Idź popykaj sobie w tenisa.
    Ile Ty masz lat?! Co to za teksty...? Sory ale nie jestem Twoim koleżką,więc waż co piszesz w kierunku mojej osoby.

Twoje posty zwracają uwagę,bo jesteś jednowymiarowy w swoich osądach,nie dziw się,że komuś to może przeszkadzać.Większość osób na tym forum ma zdanie podobne do Twojego,ale umie wyrażać je trochę subtelniej poprostu,Ty zaś natomiast pozjadałeś wszystkie rozumy,jesteś najmądrzejszy,najśmieszniejszy itd... Nie mam problemu z Twoją osobą,nie pochlebiaj sobie,problem to może masz Ty,ze sobą.

A jako fan tenisa,(sport to zdrowie,polecam wyjść z domu przewietrzyć czachę czasami) zamierzam odbić każdą piłkę skierowaną w moją stronę.

Naguto-przepraszam,że tu w temacie taka prywata,ale nie mogłem nie zaregować,na "faflunienie" i "jedwabistość"...Karakan-zapraszam do odpowiedzi na priv,jeśli oczywiście masz coś do powiedzenia.
    Ostatnio edytowany przez Flip; 3382.
    "Pytałem później kolegów, skąd w ogóle wziął się ten Miklas. Podobno sprzedawał samochody w FSO. Może lepiej, żeby przy tym został..."

Komentarz

• Zamieszczone przez daimler Zobacz posta
      ps. "Żaden z kandydatów nie zasługuje na mój głos" - to napisałem na karcie wyborczej. Oddałem chyba najszczerszy głos w życiu.
      Naprawdę żaden? Nie chce mi się wierzyć, że Twoje poglądy mijają się z poglądami wszystkich kandydatów. Tu nawet nie chodziło o to, kto jest na tyle ładny być prezydentem, kto fajnie tańczy, czy też o kim powstają najbardziej burackie piosenki. Jeśli choć kilka Twoich postulatów pokrywa się z danym kandydatem, warto na niego zagłosować.
      Puste głosy niczego nie zmienią, bo kogo one obchodzą, panią w komisji, która liczy głosy? Już lepiej polej się benzyną i podpal przed urną, jak protestować to na pełnej kurwie
      Przyznam się, że użyłem identycznej formułki podczas drugiej tury w 2005 roku, ale wtedy faktycznie nie miałem wyboru
      Ciągle waham się, ale wszystko wskazuje na to, że za 2 tygodnie, pierwszy raz w życiu zagłosuję przeciwko komuś. Ani Komor, ani Kaczor nie reprezentują moich poglądów, ale po tym co oglądam od 3 lat, sumienie każe mi postawić krzyżyk przy nazwisku Jarka. Jedyne co może mnie odwieść od tej decyzji, to nadmierne upominanie się o elektorat czerwonych. Mam nadzieję, że Kaczyński jest na tyle przyzwoity, że nie będzie lizał dupy Napieralskiemu, nawet jeśli będzie to oznaczało porażke w drugiej turze.
      Liczę na to, że po zalotach Komorra z lewą stroną, ktoś wreszcie straci cierpliwość i powstanie spory konflikt, a nawet rozłam w PO, bo tam też są normalni, przyzwoici ludzie.

Komentarz

• Sio na priv
        Legia Legia Warszawa

Komentarz

• Zamieszczone przez Flip Zobacz posta
          Ile Ty masz lat?! Co to za teksty...? Sory ale nie jestem Twoim koleżką,więc waż co piszesz w kierunku mojej osoby..
          Napisałem z ironią koleżko.I nie strasz tu , bo się ośmieszasz.

Zamieszczone przez Flip Zobacz posta
          Twoje posty zwracają uwagę,bo jesteś jednowymiarowy w swoich osądach,nie dziw się, e komuś to może przeszkadzać.Większość osób na tym forum ma zdanie podobne do Twojego,ale umie wyrażać je trochę subtelniej poprostu,Ty zaś natomiast pozjadałeś wszystkie rozumy,jesteś najmądrzejszy,najśmieszniejszy itd... Nie mam problemu z Twoją osobą,nie pochlebiaj sobie,problem to może masz Ty,ze sobą.

A jako fan tenisa,(sport to zdrowie,polecam wyjść z domu przewietrzyć czachę czasami) zamierzam odbić każdą piłkę skierowaną w moją stronę.
          Ja nie będę pisał postów pod jakiegoś gracza w tenisa , którego widocznie one bardzo bolą.W przeciwieństwie do tego gracza , ja jestem szczery i nie udaje tu kogoś kto obolały musi zagłosować na kandydata X. Nie pozjadałem wszystkich rozumów , zwyczajnie pisze to co uważam.To tylko i wyłącznie Twój problem ,że moje posty Ci wadzą.Mam wyj...e jak Ci z tym źle.

z mojej strony EOT tenisisto.

Komentarz

• Kurcze, po tym co tu przeczytałem czuję, że naprawdę trzeba pójść na 2 turę... I namówić do tego znajomych bo czujność ludzi została uśpiona i jeszcze okaże się że nie daj Boże wygra Kaczor. Może to dobrze, że jest taka mała różnica między kandydatami bo wpłynie to mobilizująco na wyborców BK (tak jak wpłynęło na mnie).

Komentarz

• Zamieszczone przez Flip Zobacz posta
              .Nie jestem,zdecydowanie za ciepła klucha na przedłużeniu Tuska.Ślepiec by się zorientował,że to marionetka.
              Jeszcze niedawno tak pisałeś, a teraz oddasz na niego głos. Dobra, nie moja sprawa, choć moim zdaniem też niesłusznie przyjebałeś się do Karakana.

Żeby nie rozmywać:

Niech marszałek Komorowski otworzy sejmową zamrażarkę, w której schował mnóstwo projektów interesujących lewicę. IV Rzeczpospolita? To nie był tylko projekt PiS-u. Współtworzyła go Platforma. Chodzi o stałe postulaty lewicy: in vitro, płaca minimalna, Karta Seniora oraz odpowiedź na pytanie, co dalej z Kartą Praw Podstawowych, w Polsce wciąż nieuchwaloną.

- Ta zamrażarka jest tak pełna, że nie wiem, czy marszałek jest gotowy ją otworzyć. Będzie ciężko, bo jak się to wszystko wysypie, to mu zasypie cały gabinet - mówi Napieralski. - Ale niecierpliwie czekamy na najbliższe posiedzenie Sejmu. Pamiętajcie, że odpowiedzialność za IV Rzeczpospolitą, znienawidzoną przez lewicę, ponosi nie tylko PiS. To był zły pomysł. To było szkodliwe dla nas, dla Polaków, tylko przypominam, z całą stanowczością, że IV RP budowała Platforma Obywatelska i Prawo i Sprawiedliwość.
              Wygląda na to, że Napieralski nie poprze nikogo. W Polsce jest ok. 5% betonu komunistycznego, ale reszta z głosujących na Napieralskiego to mogą być socjaliści, a tym chyba powinno być bliżej do konserwatystów, niż do liberałów.

Komentarz

• Zamieszczone przez kazekk Zobacz posta
                Kurcze, po tym co tu przeczytałem czuję, że naprawdę trzeba pójść na 2 turę... I namówić do tego znajomych bo czujność ludzi została uśpiona i jeszcze okaże się że nie daj Boże wygra Kaczor. Może to dobrze, że jest taka mała różnica między kandydatami bo wpłynie to mobilizująco na wyborców BK (tak jak wpłynęło na mnie).
                głupota ludzka mnie przeraża

WHY DUCK DONALD

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca
                http://www.youtube.com/watch?v=GtRA-...eature=related

Komentarz

• Zamieszczone przez Dude_eLech Zobacz posta
                  Jedyne co może mnie odwieść od tej decyzji, to nadmierne upominanie się o elektorat czerwonych. Mam nadzieję, że Kaczyński jest na tyle przyzwoity, że nie będzie lizał dupy Napieralskiemu, nawet jeśli będzie to oznaczało porażke w drugiej turze.
                  Liczę na to, że po zalotach Komorra z lewą stroną, ktoś wreszcie straci cierpliwość i powstanie spory konflikt, a nawet rozłam w PO, bo tam też są normalni, przyzwoici ludzie.
                  Widzisz i tu jest pies pogrzebany. Jak dla mnie kluczową jest forma "zalotów" w walce o głosy. Z jednej strony masz "ukłon" w stronę lidera partii, a z drugiej przyjmowanie w swoje szeregi ludzi lewicy z mniej lub bardziej "kolorową" przeszłością.
                  jest cynizm w skurwysynach...

Komentarz

• Baciek-dalej się podpisuję pod cytowanymi przez Ciebie słowami.I dlatego mając wybór oddałem głos na innego kandydata.W II turze wybór mniejszy a dokonać go trzeba.A do Karakana się nie przyjebałem,tylko do jakichś tam powtarzających się wypowiedzi.EOT kompletne.

Co do Napieralskiego-mógłby sobie zaszkodzić wyraźnie opowiadając się za którąś z opcji.Zebrał solidny elektorat i deklaracje poparcia mogłyby sprawić,że w oczach części tegoż elektoratu straciłby,teraz musi na tym kilkunasto -% fundamencie budować przyszłość lewicy i jak najwięcej dla niej ugrać.
                    "Pytałem później kolegów, skąd w ogóle wziął się ten Miklas. Podobno sprzedawał samochody w FSO. Może lepiej, żeby przy tym został..."

Komentarz

• Zamieszczone przez MAYDAY Zobacz posta
                      Sam piszesz bardzo podobnie, tylko w drugą stronę, koleżko.
                      "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                      Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                      Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                      Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                      "
                      Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez MAYDAY Zobacz posta
                        MAYDAY, najpierw przeanalizuj pierwsze zdanie cytowanej wypowiedzi. Wielu takich kazekk'ów nie przeczyta "tego" na forum, zagłosowali, po czym zapakują namioty, przeliczą śledzie, zawiną jajo na twardo w celofan i ruszą w Polskę na wczasy.
                        Warto czasem w negatywie znaleźć jakiś pozytyw, jak mawiał znany fotograf.

Komentarz

• Koleżka kazekk wyłapał bana do 05.07.2010

Nie zamykam ust przeciwnikom JK tylko nie potrzebujemy tu jednostrzałowców, którzy nie wnoszą czegokolwiek do dyskusji - pisał o tym Foxx parę stron wcześniej. Ta sama zasada będzie stosowana wobec zwolenników JK.
                          Żeby było jasne: wylatują jedynie pajace (z obu stron barykady), którzy mają do powiedzenia mniej więcej tyle co wspomniany typ.
                          jest cynizm w skurwysynach...

Komentarz

• Mam nadzieję, że Napieralski zalicytuje za wysoko, wplątując w postulaty jakieś pedalstwo itp. A wtedy nikomu nie przekaże głosów - więc część jego wyborców oleje wybory, a kolejnej części (tej "socjalnej") chyba bliżej będzie do Kaczora.

Do tego K. Morawiecki + M. Jurek + J.K. Mikke (który poparcie uzależnia od kwestii programowych kandydatów w sprawie polityki zagranicznej i wojska - a bliżej tu do J. Kaczyńskiego) to jest 3,8 % głosów, które powędrują do Kaczyńskiego.

Mimo wszystko jestem optymistą.

A nawiązując do dyskusji "palmowo wakacyjnej" to przychylę się do zdania Karakana - np będzie się terminie drugiej tury odbywał opener festival - większość uczestników jest z Warszawy, a młodzi warszawiacy to w większości elektorat Komora. To może być nawet kilkadziesiąt tysięcy głosów mniej dla Bronka. To tylko przykład ale wydaję mi się, że odzwierciedlający sytuację.

Aha i jeszcze co do lizania dupy czerwonym. Gra się toczy w tej chwili o taką stawkę, że dla mnie liczy się tylko wynik Kaczora w drugiej turze, i gówno mnie obchodzi czy wygra bez pomocy elektoratu napieralskiego czy z nimi. Liczy się efekt. I chyba nikt nie wierzy w jakieś umoczenie się Kaczyńskiego w romans z czerwonymi - to tylko gra wyborcza - gra, którą trzeba wygrać.
                            Ostatnio edytowany przez eMeL; 6930.
                            Cuius regio eius re(L)igio

Komentarz

• ja mam prawicowe poglądy i sie tego nie wstydze, natomiast nie moge zrozumieć ludzi którzy idą głosowac na komorra tylko dla tego żeby nie wygrał jarek i argumetują to stwierdzeniem że wybierają mniejsze zło
                              a co z aferą hazardową ??? ludzie ogarnijcie się to jest te mniejsze zło????

WHY DUCK DONALD

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca
                              http://www.youtube.com/watch?v=GtRA-...eature=related

Komentarz

• Wybory 2023 w Gazeta.pl - Kiedy odbędą się Wybory parlamentarne i samorządowe w 2023 roku. Wszystkie ważne informacje o partiach politycznych, programach wyborczych, sondaże i najnowsze doniesienia. W dniu wyborów publikacja wyników exit pole i late pole. Tylko w Wiadomościach na Gazeta.pl

Głupota Bolka tradycyjnie mnie zadziwia. Szczególnie to:
                                Zdaniem byłego prezydenta 90 procent głosów na Jarosława Kaczyńskiego oddali słuchacze Radia Maryja.
                                Policzmy (pozwolę sobie ściągnąć obliczenia od pewnego blogera z salonu24):
                                Co prawda z Lechem jest tak, że nikt (włącznie z nim samym) nie wie do końca co mógł mieć na myśli, ale postarajmy się policzyć. Uprawnionych do głosowania jest 30 549 236 osoby (1). Głosowało 54,85%(2) w więc 16 756 256 osób (darowałem sobie ułamki), z czego na Kaczyńskiego 36,7%,a więc
                                6 149 546 osób. Według Lecha Wałęsy 90% to słuchacze Radia Maryja.

A więc - według Lecha W. - Radio Maryja ma conajmniej 5 534 591 słuchaczy, co stanowi 14,6%procent populacji Polski (wliczając noworodki), która wynosi 37 792 662 osób (1).

Zestawmy to z badaniami słuchalność za okres marzec-maj 2010. Radio Maryja ma tam 2,21%(3). a więc maksymalnie 834 217 osób (jeżeli jako bazę weźmiemy wszystkich Polaków - hłe, hłe, hłe).

Tak więc albo Lechu gada kompletne androny a dziennikarze łykają to jak pelikany bez cienia krytycyzmu , albo wyniki badania słuchalności są tak samo wiarygodne jak sondaże i "Wielki Elektryk" o tym wie... Ale chyba nie, bo sam przyznaje, że nie przewidział wyników....

Lechu Wałęsa jako socjolog i ekspert od wszystkiego w TOK FM. Pogratulować.
                                Ostatnio edytowany przez fijut; 12829.

Komentarz

Pracuję...
                                X