Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Jaco
    Bardzo trafna analiza, kolego hmB.
    Do elektoratu "niedobrego Kaczora" dodać należy jeszcze liczną grupę powodzian, którzy w I turze nie mieli możności wyrazić swojego entuzjazmu dla przedstawiciela obecnego reżimu.
    Bez przesady z używaniem słowa reżim.Ja rozumiem niechęć,oburzenie itd...
    "Pytałem później kolegów, skąd w ogóle wziął się ten Miklas. Podobno sprzedawał samochody w FSO. Może lepiej, żeby przy tym został..."

Komentarz

• Zamieszczone przez Flip
      Bez przesady z używaniem słowa reżim.Ja rozumiem niechęć,oburzenie itd...
      Punkt widzenia zależy od interpretacji faktów.
      Przykład poniżej:

Gdy poprzedni gabinet z inicjatywy PiS tworzył nową służbę specjalną o nazwie CBA, wówczas klub parlamentarny PO skrytykował ostro ten pomysł, a jego przedstawiciele konsekwentnie narzekali w mediach na swawolę agentów w Polsce. Teraz PO, kiedy ma już w rękach władzę, chce uczynić z CBA klasyczną bezpiekę, której zadaniem będzie inwigilowanie wszystkich obywateli kraju. Nowy projekt ustawy wprowadza poważne zmiany, rażąco godzące w wolności obywatelskie. Funkcjonariusze CBA będą bez kontroli zbierać dane o wszelkich chorobach, przekonaniach politycznych i religijnych i preferancjach seksualnych obywateli RP. Bez jakiejkolwiek kontroli – oznacza to, że służba nie będzie do swoich działań potrzebowała zgody sądu.
      Zgodnie z nową ustawą, rola Centralnego Biura Antykorupcyjnego nie będzie się ograniczać do tropienia korupcji, lecz do ścigania przestępstw wszelkiego pokroju. Z ustawy de facto znika definicja zjawiska “korupcja”. Tym samym na celowniku tajnych służb może znaleźć się każda osoba podejrzana o cokolwiek – a zapewne przede wszystkim chodzi o osoby prowadzące niewygodną działalność polityczną, sprzeczną z założeniami establishmentu. Zmiana tych kompetencji, a raczej ich niewiarygodne rozszerzenie jest wysoce absurdalne w odniesieniu do pierwotnych założeń związanych z celami funkcjonowania służby CBA. Należy sądzić, że partia Tuska i Komorowskiego z pełnym cynizmem chce stworzyć w Polsce coś na kształt amerykańskiej CIA – potężnej agendy bezpieki, wobec której każdy obywatel będzie tak naprawdę bezbronny – będzie ona mogła śledzić nas wszystkich i podejmować różnorakie działania, aby utrudniać maksymalnie życie wrogom politycznym obecnej oligarchii demoliberalnej.
      Odważne pomysły partii Donalda Tuska zaniepokoiły nawet poprawne politycznie środki przekazu – gazety, media, portale internetowe, etc. Co nie dziwi – chyba każdy, kto do reszty nie zgłupiał, powinien odczuwać strach. Jest to klasyczny zamach na wolność i prywatność obywateli Rzeczypospolitej oraz być może, kolejny krok do nowego totalitaryzmu. Szczególnie zaś niepokoić się mogą wszyscy ludzie głoszący lub choćby deklarujący niepoprawne politycznie poglądy. Jak widać, budowanie państwa kontrolującego każdy ruch jednostki jest dla rządzącej kasty priorytetem. Ta informacja powinna wszystkich zdrowo myślących Polaków odstręczyć od woli zagłosowania w powszechnych wyborach prezydenckich – na kandydata Platformy Obywatelskiej.
      "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
      Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
      Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
      Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
      "
      Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Marek.Only
        Serio widzicie jakakolwiek roznice miedzy bronkiek gajowym (ktory ze strachu zrzekl sie uprawnien gajowego) a jarkiem?
        A Ty na serio nie widzisz żadnych?

Czy nie jest wymownym fakt ze gdyby taki Cimoszewicz startowal to rozlozylby bronka na lopatki i byc moze juz w I turze wygral z jarkiem?
        A to ciekawe
        jest cynizm w skurwysynach...

Komentarz

• [B]Flip[B] - widzisz, a moim zdaniem przesadzasz. Jak już pisałem Karakan wspomniał o wakacjach dwa razy, a nie powtarzał tego jak mantry.

Z tym pytaniem o strach w PO i TVNie, to było ono retoryczne i miało jedynie na celu pokazanie Ci, że nie tylko na tym forum funkcjonuje opinia o wakacjach jako czynniku, który może zadecydować.

Z mojej strony koniec tematu, bo nie chcę Cię przekonywać to swojego zdania.

p.s. przepraszam więc za ten hokej

Aha, jeszcze co do "reżimu" użytego przez Jaco - to jest to termin pejoratywny, ale jak najbardziej dopuszczalny.
          Dzięki Jaco za pochwałę
          "Jest tej najlepszej firmy. Wart jest bardzo dużo. Ma ekran komputerowy i jak się kręci pedałami, to wyskakują cyfry"

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco
            Punkt widzenia zależy od interpretacji faktów.
            Przykład poniżej:
            Oczywiście Jacku,masz wiele racji i jak zwykle mądry tekst pod ręką

Wyboldowane fragmenty,każdego obywatela powinny zastanowić,natomiast jest tam wciąż forma niedokonana,czas przyszły-"PO CHCE uczynić" , "której zadaniem BĘDZIE" , "funkcjonariusze BĘDĄ".To niebezpieczne,ale to jeszcze nie reżim.Trwa mundial,zwróćmy choć na chwilę oczy w kierunku Korei Płn.To dopiero reżim

hmB.-rozumiemy się.Luz,ale pewien użytkownik,piał już miesiąc temu z uciechy nad terminem II tury,to nie jest kwestia ostatnich dni,no ale EOT.
            Ostatnio edytowany przez Flip; 3382.
            "Pytałem później kolegów, skąd w ogóle wziął się ten Miklas. Podobno sprzedawał samochody w FSO. Może lepiej, żeby przy tym został..."

Komentarz

Wyboldowane fragmenty,każdego obywatela powinny zastanowić,natomiast jest tam wciąż forma niedokonana,czas przyszły-"PO CHCE uczynić" , "której zadaniem BĘDZIE" , "funkcjonariusze BĘDĄ".To niebezpieczne,ale to jeszcze nie reżim.
              Co prawda nie nazywam się Jacek, ale zwróć uwagę na to, że referowany jest projekt ustawy. Nie notka na blogu Palikota czy płomienne wystąpienie Niesiołowskiego tylko, jak wspomniałem, projekt ustawy.
              jest cynizm w skurwysynach...

Komentarz

• Zamieszczone przez rolnik
                Co prawda nie nazywam się Jacek, ale zwróć uwagę na to, że referowany jest projekt ustawy. Nie notka na blogu Palikota czy płomienne wystąpienie Niesiołowksiego tylko projekt ustawy.
                Okej,czyli wciąż jest to tylko projekt.Miejmy nadzieję,że nic takiego nie przejdzie.

Komentarz

• Zamieszczone przez rolnik
                  Co prawda nie nazywam się Jacek, ale zwróć uwagę na to, że referowany jest projekt ustawy. Nie notka na blogu Palikota czy płomienne wystąpienie Niesiołowskiego tylko, jak wspomniałem, projekt ustawy.
                  Którego pierwsze czytanie w tym tygodniu na posiedzeniu Sejmu....

Komentarz

• Który przeszedł już przez Komitet Stały Rady Ministrów, a nie np. leży sobie w szufladzie o asystenta posła XY.
                    "Jest tej najlepszej firmy. Wart jest bardzo dużo. Ma ekran komputerowy i jak się kręci pedałami, to wyskakują cyfry"

Komentarz

• Flip: sam przyjaciel Bronka nijaki Palikot, w dzisiejszym wywiadzie na onecie, mówi, że 4 lipca to nie jest korzystny termin dla PO...(wkleil bym jakiegos linka albo tresc ale ciezko taka operacje na telefonie zrobic:/)
                      a co do rezimu to slowo jak najbardziej adekwatne:
                      -najwieksze jednorazowe aresztowanie w powojennej polsce kogo jest dzielem? Schetyna & c.o.
                      -próba cenzurowania internetu w imię walki z pedofilia.( rejestracja blogow jak gazet...)
                      -przejecie tvp(lada moment) majac takie media jak tvn i gw.. Czyli cala czolowka mediow nalezec bedzie do jednej partii-to chyba nie jest normalne, w nie-rezimowych krajach...
                      Mozna by wiele wymieniac...

I jak moglbyś Flip wymienić dlaczego będziesz głosować na Komora?
                      Zaznaczam, ze nie jestem wyborca pisu, ale w drugiej turze bede glosowal na Jarka choc z uteskniem czekam na wsparcie przez PiS prawego skrzydla...

Sorry za czesciowy brak polskich znakow.
                      Ostatnio edytowany przez mkr; 1854.

Komentarz

• Zamieszczone przez mkr
                        I jak moglbyś Flip wymienić dlaczego będziesz głosować na Komora?
                        Nie jest to mój wymarzony kandydat,już to wspominałem.Nie jest to powód do dumy,ale oddam głos przeciwko pewnej opcji,jest to kiepska sytuacja ale zagłosować należy.

Obaj panowie nie nadają się,nie są mężami stanu,nie mają charyzmy.W tym wypadku o zaznaczeniu "X" decyduje pewna prywata.Podkreślam-sytuacja w której znalazłem się ja i pewnie sporo mi podobnych zmusza do podejmowania tego typu trudnych decyzji.

Komentarz

• Zamieszczone przez AK47
                          W Moskwie głosowało 400 osób trochę mało reprezentatywna grupa.
                          Tyle, że jest to sytuacja dość powtarzalna. O ile mnie pamięć nie myli, takie dysproporcje między "lewicą", a "prawicą" w USA i Rosji (czy szerzej - na wschodzie) wychodzą przy okazji większości wyborów. Bo pomijając polskich urzędników w Moskwie, sytuacja jest dość charakterystyczna dla całego regionu.

Komentarz

Okej,czyli wciąż jest to tylko projekt.Miejmy nadzieję,że nic takiego nie przejdzie.
                            cyt. "Nadzieja matką głupich"
                            Temat już poruszany na tym forum
                            Sejm przyjął nowelizację ustawy o kontroli skarbowej. Na jej mocy inspektorzy  i pracownicy kontroli skarbowej zdobędą nowe uprawnienia dotyczące gromadzenia i przetwarzania danych o podatnikach bez ich zawiadamiania. Dostaną także nowe uprawnienia do stosowania środków przymusu bezpośredniego.
                            I wszystkie komputery Panu udowodnią, że Pan nie ma racji, a Pan mówi nie, bo nie. Mówię Panu święte słowa, a Pan moja krowa.

Komentarz

• Zamieszczone przez AdiMar
                              cyt. "Nadzieja matką głupich"
                              Tak samo mądre powiedzenie jak to,że "tylko winny się tłumaczy".Bzdura.

Komentarz

• Kolega Flip ma widzę jakiś problem z moją skromną osobą.Myślałem ,że swego czasu ustaliliśmy pewne kwestie.Widać jednak nie.

Nie bardzo wiem co Ci tak przeszkadza w moim pisaniu o "niewygodnym" dla PO terminie wyborów w wakacje?Boli Cię to koleżko jedwabisty?Czy mi wadzi ,że Ty uważasz inaczej?

Przyjazne media włożyły w te "zjawisko wyborcze" jakim jest elektorat BK dużo trudu i latami mówiło wielu ludziom co jest trendy , a co jest be.
                                Stąd pewne obawy po różowej stronie.Stąd też moje teksty (oczywiście trochę prześmiewcze) o piciu drina na plaży w Tunezji.Co do wyborców w trawie , to może łaskawie czytaj wklejone teksty to nie będziesz wychodził na takiego dzwona.
                                Zresztą ten tekst dobrze pokazuje jaki jest w pewnej mierze elektorat BK.
                                Spokojnie mozna im napisać o bujnej trawie na miejscu katastrofy.Nic im to nie zawadzi , bo nie mają w zwyczaju myśleć.Historyjka o dzielnych archeologach ciągnie się dalej , no i rząd Tuska przecież wciąż działa prawda?

Piszesz fanie tenisa ,że niewiele w moich postach merytoryki?To czym są w takim razie Twoje posty?Co Cie tak boli ,że sie tu faflunisz do mnie po raz drugi?Jak sie z czymś nie zgadzasz to wyłóż w którym miejscu i dlaczego , bo jak narazie to pier.. tu o tym ,że ja pieje,że jestem nieśmieszny i jako jedyny argument podajesz przykład swoich znajomych , którzy będą mieli karteczki i są przygotowani by ratować gajowego.

Zamieszczone przez Flip
                                Nie jest to mój wymarzony kandydat,już to wspominałem.Nie jest to powód do dumy,ale oddam głos przeciwko pewnej opcji,jest to kiepska sytuacja ale zagłosować należy.

Obaj panowie nie nadają się,nie są mężami stanu,nie mają charyzmy.W tym wypadku o zaznaczeniu "X" decyduje pewna prywata.Podkreślam-sytuacja w której znalazłem się ja i pewnie sporo mi podobnych zmusza do podejmowania tego typu trudnych decyzji.
                                Zajebista wypowiedź! Merytoryczny z Ciebie typ! Idź popykaj sobie w tenisa.
                                Ostatnio edytowany przez Gość; 6953.

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎