Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
WHY DUCK DONALD
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca
http://www.youtube.com/watch?v=GtRA-...eature=related -
Z. - moim zdaniem wszystko zależy od frekwencji. Inne czynniki są wtórne. Tymczasem dzisiaj w necie przeczytałem, że wczoraj było ciekawie w "Teraz My". Czekam z niecierpliwościa na youtube, bo relacja w wersji "z jaskini lwa" wygląda, jak niżej (a pamiętam jak "relacjonowali" i przemontowywali nokaut Kutza przez Migalskiego).
W "Teraz My" TVN ostre starcie prof. Jadwigi Staniszkis i Janusza Palikota. - Tusk otacza się technokratami i nie ma miejsca dla takiego anachronicznego frajera jak Palikot - tak posła PO atakowała socjolog i dorzucała, że "jest atrapą". - Pani prognozy nigdy się nie sprawdziły. To miód na moje serce, jutro wysyłam kwiaty i butelkę dobrego czerwonego wina - odparł polityk.
Prof. Jadwiga Staniszkis powiedziała, że "nie trzeba". To nie pierwszy prezent od Palikota, który podczas programu "Teraz My" w TVN zignorowała. Wcześniej bowiem otrzymała od niego "tybetańskie kadzidełka".
- Mam astmę. W Peru nabawiłam się rozedmy płuc - powiedziała, a po programie prezent oddała jednemu z prowadzących, Andrzejowi Morozowskiemu. Wcześniej jednak wymieniła z nim garść ostrych zdań.
"Anachroniczny frajer"
- W dzisiejszym projekcie (Platformy Obywatelskiej - red.) nie ma miejsca dla takiego anachronicznego frajera, jak Palikot. Premier Tusk, który nie ma już Lecha Kaczyńskiego jako alibi dla nierządzenia, otoczył się wianuszkiem technokratów i dla człowieka, który do studia przychodzi z tacą świńskich ryjów, nie ma miejsca - atakowała posła prof. Staniszkis.
Prognozy
- Na szczęście pani prognozy nigdy się nie sprawdzały, dlatego myślę, że nie sprawdzi się również dotycząca mojej skromnej osoby - odparł Janusz Palikot.
Do kwestii przewidywań Staniszkis wrócił także później. Kiedy socjolog została zapytana, czy będzie druga tura wyborów prezydenckich, odparła, że "będzie i wygra w niej Jarosław Kaczyński", polityk zakwestionował jej zdolności analityczne. - Pani prognozy nigdy się nie sprawdziły. To miód na moje serce, jutro wysyłam kwiaty i butelkę dobrego czerwonego wina. Drugiej tury nie będzie, w pierwszej wygra Komorowski - zapewniał Janusz Palikot.
"Atrapa" i "maminsynek"
Atakowana za swoje poparcie dla kandydata Prawa i Sprawiedliwości, Staniszkis zadawała kolejne ciosy. - Widział pan filmy o starzejących się muzykach jazzowych, jaką oni mają pasję? Ja mam taką pasję i Kaczyński ją ma. A pan jest atrapą - rzuciła socjolog.
- Różnica między mną a Kaczyńskim jest taka, że w 1981 roku ja siedziałem w więzieniu, a on nie. On w tym czasie moczył nogi w soli u mamy. Był maminsynkiem i tchórzem - stwierdził Janusz Palikot. - Może nie dał się złapać? Tak działają dobrzy konspiratorzy - odpowiedziała Staniszkis.
"jest", i "nie ma"
Kiedy program dobiegł końca, Jadwiga Staniszkis była wyraźnie zaskoczona. - To już koniec? Koniec, a pana wciąż nie ma - na odchodnym dopiekła jeszcze Palikotowi. - A pani wciąż jest - odpowiedział poseł PO.
Pierwszy komentarz znaleziony w sieci:
Kocham Panią Staniszkis
1. Za "anachronicznego frajera", co wprost rzuciła Palikotowi.
2. "Pana nie ma, Pan bez gadżetów nie istnieje" i na koniec "Pana wciąż nie ma".
3. "Polecam Komorowskiemu geriavit na sklerozę".
4. "A to kadzidło, bo z czymś innym mi się skojarzyło".
5. "Tusk wybrał pajaca zamiast Schetynę".
6. Merytoryczne argumenty, przemawiające za Skrzypkiem, kiedy Palikot słuchał jak głupi nieuk.
7. Za wzrok, który potęgował emocje u chama - zaczął się pieklić, iż siedział w więzieniu w 1981, a Kaczyński moczył nóżki u mamusi w misce.
8. Za nokaut na politycznym nekrofilu.
Debata Staniszkis - Palikot pokazała, gdzie jest miejsce tego kogoś. Tego kogoś, kto przybliża każdym swoim chłamowatym wystąpieniem Kaczyńskiego do wygranej w wyborach. I za to kocham Panią Jadwigę ;-)1. Za "anachronicznego frajera" , co wprost rzuciła Palikotowi. 2. "Pana nie ma, Pan bez gadżetów nie istnieje" i...
Dla zainteresowanych, którzy tej postaci nie kojarzą:
Ostatnio edytowany przez Foxx; 739.My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.Komentarz
-
Jak dla mnie Palikot się sompromitował.Wykrzykiwał coś o bolszewikach Kaczyńskich , którzy w latach 90 zmienili poglądy na prawicowe.
Merytorycznie nie istniał.
Najlepsze ,że te dwa gamonie z TM , już wywracali oczami czasami.Szczególnie gruby , który nawet czasem coś komentował.
Wczorajszy program pokazał ,że strategia jazgotu o złym PIS-e juz się kończy.
Staniszkis wczoraj bardzo dobrze wszystko rozegrała.Od poczatku pokazała ,że rozmawia z głupkiem i tak to do końca prawdziła.Komentarz
-
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_prasa.html
wreszcie żyd powiedział co naprawde myśli " Przeżyłem Hitlera, Stalina i szereg różnych wstrząsów, to przeżyję też "Prawdziwych Polaków".
Oczywiście nie staję w obronie tego chorego na umyśle dziadka.
"...bo nic dla człowieka lepszego pod słońcem,
niż żeby jadł, pił i doznawał radości..."Komentarz
-
Zamieszczone przez B. WildsteinSą autorzy i teksty wprawiające felietonistę w zakłopotanie. Bo jak tu robić żarty z czegoś, co samo jest niezamierzoną kpiną. A jeśli to coś nazywa się komentarz, zamieszczone jest na pierwszej stronie opiniotwórczego dziennika i podpisane przez jego realnego szefa (formalnie pierwszego zastępcę)? Pozostawałoby tylko cytować. No, ale cóż, powinność felietonisty…
Może więc Jarosław Kurski na pierwszej stronie “Gazety Wyborczej” postanowił zrobić sobie jaja ze swoich czytelników i przelicytować swojego nominalnego szefa? Trudno przecież uwierzyć, że w tak małym poważaniu mieć może inteligencję swoich czytelników, aby karmić ich tak prymitywną propagandą. Oddajmy głos Jarosławowi Kurskiemu: “W SLDowsko-PiSowskim scenariuszu wszystko już było rozpisane na role. Przez parę dni TVP używała sobie na marszałku Komorowskim za to że nie chce przyjść na debatę w arbitralnej formule”.
“Arbitralna formuła” to identyczne traktowanie kandydatów reprezentujących znajdujące się w Sejmie partie. Propozycja ich debaty – rutyna w krajach demokratycznych – to, zdaniem Kurskiego pułapka na kandydata PO. Została zorganizowana, aby “pokazywać pusty fotel i faryzejsko ubolewać” – bezlitośnie demaskuje TVP wiceMichnik. A tu jego kandydat dokonał genialnego posunięcia i… pojawił się w telewizji. Tym samym rozprawił się z przekonanym o swoim sukcesie towarzystwem. “A tu przyszedł gajowy z dwururką i wszystkich pogonił”.
Że też Kurski nie boi się procesu. Przecież Komorowski był bez dwururki i nikogo nie gonił. WiceMichnika niosły jednak marzenia i oczyma duszy widział… Możemy sobie wyobrazić, co widział.
Na tej samej stronie, w czołówkowym artykule na tematy gospodarcze wyeksponowane zostało pytanie dezyderat: “Czy nowy prezes NBP posprząta po PiS?”. Z tekstu wynika niedwuznacznie, że chodzi o eliminację osób, które mianował poprzedni prezes Sławomir Skrzypek, który zginął w katastrofie smoleńskiej. Kwestie kompetencji nie mają znaczenia. Ludzi napiętnowanych nominacjami PiS należy eksterminować. Najlepiej za pomocą dwururki....zmartwychwstałe miasto rodzi ludzi nieśmiertelnych...Komentarz
-
WHY DUCK DONALD
http://www.youtube.com/watch?v=GtRA-...eature=relatedKomentarz
-
i jeszcze jedno
Władysław Bartoszewski - wróg #1 Polskości, Narodu Polskiego i Wolnego i Niepodległego Państwa Polskiego, polonofob, komuch, dywersant, mason, senator, świnia Orwell'owska, znawca i piewca tematyki żydowskiej, minister spraw zagranicznych w postkomunistycznym rządzie Józefa Oleksego, związany z redakcją żydo-katolewackiego "Tygodnika Powszechnego" od bardzo długiego czasu, jak i filosemickiej elitki PEN-Clubu, od 1972 r., gdy Bartoszewski został sekretarzem generalnym tej organizacji;
członek "Klubu Krzywego Koła"; "Klub Krzywego Koła" to nazwa klubu dyskusyjnego działającego w Warszawie w latach 1955-1962; który został założony w 1955 roku z inicjatywy i pod nadzorem pułkownik UB Julii Brystigierowej w celu sterowania i infiltrowania przeciwników ówczesnej władzy; klub skupiał ówczesną elitkę intelektualną, tzw. (żydokomunistyczną) opozycje inteligencką, dyskusje w nim prowadzone dotyczyły m.in. problematyki kulturowej, politycznej, filozoficznej, artystycznej i ideologicznej; w zebraniach brali udział m.in.: Jan Józef Lipski żyd i mason, Witold Jedlicki żyd i komuch, Aleksander Małachowski żyd i mason, Stanisław Ossowski, Paweł Jasienica żyd, Antoni Słonimski żyd stalinowiec i mason, Władysław Bartoszewski żyd i mason, Jerzy Urban żyd i komuch, Jan Olszewski żyd i mason, Ludwik Hass żyd i mason, Leszek Kołakowski żyd i fanatyczny marksista stalinowiec, Aniela Steinsbergowa żydówka, Antoni Zambrowski żyd i komuch, a teraz "prawicowiec", Karol Modzelewski żyd i komuch, Jacek Kuroń żyd i komuch trockista, Adam Michnik żyd i komuch trockista, Anna Rudzińska, Jerzy Kornacki, Adam Schaf żyd stalinowiec i marksista; po więcej szczegółów zapraszamy -- KKK - "Klub Krzywego Koła"
Wsławił się" niechlubnym "donosem na Polskę" w przemówieniu w izraelskim Knesecie (mówił w nim o antysemickich "ciemniakach" na polskiej prowincji, dziwnie zapominając o antypolskich wypowiedziach "jaśnie oświeconych" premierów Bergina i Szamira. Został Honorowym Obywatelem Izraela; odznaczony Orderem Orła Białego przez rząd żydokomunistyczny; aktywny wszędzie tam gdzie jest żydostwo, ...nigdy tam gdzie jest sprawa polska; członek rady programowej "Otwarta Rzeczpospolita"
"Otwarta Rzeczpospolita" oficjalnie: Stowarzyszenie przeciw Antysemityzmowi i Ksenofobii powstałe w 1999 r. Stowarzyszenie liczy ponad 300 członków o różnych przekonaniach politycznych, różnych wyznań i bezwyznaniowych; głównie jednak pochodzenia żydowskiego; finansowe wsparcie ze strony antypolskiej Fundacji im. Stefana Batorego - założona i finansowana przez żydowskiego hochsztaplera giełdowego Sorrosa;
Ciekawostka: wczasie okupacji hitlerowskiej Władysław Bartoszewski został zwolniony przez Niemców z obozu w Oświęcimiu - Powód? Zły stan zdrowia! ... ...Ha, ha, ha ...Dobry kawał!
WHY DUCK DONALD
http://www.youtube.com/watch?v=GtRA-...eature=relatedKomentarz
-
bałagan i porządek to tylko liczby...Komentarz
-
Komentarz
-
i jeszcze jedno
Władysław Bartoszewski - wróg #1 Polskości, Narodu Polskiego i Wolnego i Niepodległego Państwa Polskiego, polonofob, komuch, dywersant, mason, senator, świnia Orwell'owska, znawca i piewca tematyki żydowskiej, minister spraw zagranicznych w postkomunistycznym rządzie Józefa Oleksego, związany z redakcją żydo-katolewackiego "Tygodnika Powszechnego" od bardzo długiego czasu, jak i filosemickiej elitki PEN-Clubu, od 1972 r., gdy Bartoszewski został sekretarzem generalnym tej organizacji;
członek "Klubu Krzywego Koła"; "Klub Krzywego Koła" to nazwa klubu dyskusyjnego działającego w Warszawie w latach 1955-1962; który został założony w 1955 roku z inicjatywy i pod nadzorem pułkownik UB Julii Brystigierowej w celu sterowania i infiltrowania przeciwników ówczesnej władzy; klub skupiał ówczesną elitkę intelektualną, tzw. (żydokomunistyczną) opozycje inteligencką, dyskusje w nim prowadzone dotyczyły m.in. problematyki kulturowej, politycznej, filozoficznej, artystycznej i ideologicznej; w zebraniach brali udział m.in.: Jan Józef Lipski żyd i mason, Witold Jedlicki żyd i komuch, Aleksander Małachowski żyd i mason, Stanisław Ossowski, Paweł Jasienica żyd, Antoni Słonimski żyd stalinowiec i mason, Władysław Bartoszewski żyd i mason, Jerzy Urban żyd i komuch, Jan Olszewski żyd i mason, Ludwik Hass żyd i mason, Leszek Kołakowski żyd i fanatyczny marksista stalinowiec, Aniela Steinsbergowa żydówka, Antoni Zambrowski żyd i komuch, a teraz "prawicowiec", Karol Modzelewski żyd i komuch, Jacek Kuroń żyd i komuch trockista, Adam Michnik żyd i komuch trockista, Anna Rudzińska, Jerzy Kornacki, Adam Schaf żyd stalinowiec i marksista; po więcej szczegółów zapraszamy -- KKK - "Klub Krzywego Koła"
Wsławił się" niechlubnym "donosem na Polskę" w przemówieniu w izraelskim Knesecie (mówił w nim o antysemickich "ciemniakach" na polskiej prowincji, dziwnie zapominając o antypolskich wypowiedziach "jaśnie oświeconych" premierów Bergina i Szamira. Został Honorowym Obywatelem Izraela; odznaczony Orderem Orła Białego przez rząd żydokomunistyczny; aktywny wszędzie tam gdzie jest żydostwo, ...nigdy tam gdzie jest sprawa polska; członek rady programowej "Otwarta Rzeczpospolita"
"Otwarta Rzeczpospolita" oficjalnie: Stowarzyszenie przeciw Antysemityzmowi i Ksenofobii powstałe w 1999 r. Stowarzyszenie liczy ponad 300 członków o różnych przekonaniach politycznych, różnych wyznań i bezwyznaniowych; głównie jednak pochodzenia żydowskiego; finansowe wsparcie ze strony antypolskiej Fundacji im. Stefana Batorego - założona i finansowana przez żydowskiego hochsztaplera giełdowego Sorrosa;
Ciekawostka: wczasie okupacji hitlerowskiej Władysław Bartoszewski został zwolniony przez Niemców z obozu w Oświęcimiu - Powód? Zły stan zdrowia! ... ...Ha, ha, ha ...Dobry kawał!
"...bo nic dla człowieka lepszego pod słońcem,
niż żeby jadł, pił i doznawał radości..."Komentarz
-
Jeśli się nie brzydzicie onetu
video z teraz my, całe:
Komentarz
-
Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
Wycinki ale … można obejrzeć
No i znalazłem całość
Ostatnio edytowany przez AdiMar; 18653.I wszystkie komputery Panu udowodnią, że Pan nie ma racji, a Pan mówi nie, bo nie. Mówię Panu święte słowa, a Pan moja krowa.Komentarz
Komentarz