Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zgoda ostatnia scena utkwiła, możecie powiedzieć że się czepiam ale według mnie była trochę za krótka. Nie chodzi mi o "morze krwi" ale o finał po którym mimo napisów będę się dalej gapił w ekran. No ale może się czepiam.

Komentarz

• Zamieszczone przez Ar2ras Zobacz posta
      Porównywałam tylko sam film, Katyń nie wywołał we mnie emocji. Nie mówię że to zły film, ale nie pamiętam ani jednej sceny która by mi jakoś utkwiła głębiej w pamięci.
      A mnie owszem - mianowicie nacisk jaki położył Wajda na pokazanie wykorzystania Katynia przez niemiecką propagandę. Jakby chciał powiedzieć: "Sowiety to Sowiety, ale patrzcie Państwo jak się Niemcy do tego przyssały".

Z innej beki:
          Grać, tańczyć, śpiewać. Dla ukochanej Partii – wszystko.   ***   Motto:  ...

W punkt, między oczy.

Z jeszcze innej:

Ostatnio edytowany przez Nazgul; 89.
      From flood into the fire
      One thousand voices sing
      We're in this together
      For whatever fate may bring

Komentarz

• Dla zwolenników teorii spiskowych:

"Zawsze warto być człowiekiem, choć tak łatwo zejść na psy..."

Komentarz

• Teoria spiskowa to teza, że Kaczyński sabotował lot i zmusił pilota do lądowania, bo na to nie ma dowodów.
          "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Kampania na żywo- Tomasz Machała, Warszawa, Poland. 3,328 likes. Public figure

Taka ciekawostka, w tamtym tygodniu pytany był Marek Jurek, teraz Grzegorz Napieralski.

Komentarz

• Wczorajsza "Misja Specjalna":

tvp polska telewizja publiczna tvp1 tvp2 tv hd kultura info polonia historia sport telewizji polskiej strony Strona główna

A tu o spotkaniu z autorką "Solidarnych 2010":

Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
              - Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
              Zapamiętał.

Waldemar Łysiak, "Najlepszy".

Komentarz

• To są jakieś jaja z tym śledztwem w sprawie katastrofy.

Jak PIS wysłał pismo do Komorry ,żeby przejeli śledztwo od Rosjan , to nagle się okazało ,że polska prokuratura posiada liczne dokumenty w tej sprawie.
                Nie chcieli się tym chwalić , ale dziś się jednak pochwalili.Przypadkiem teraz.

I standardowo "zmartwiony" Schetyna obawia się ,że PIS zacząl grać w kampanii tą straszną tragedią.Chodzi o przejęcie śledztwa od Rosjan.

Teraz jakikolwiek oficjalny ruch w sprawie śledztwa i jakiekolwiek pytanie , to wykorzystywanie tragedii w kampanii wyborczej.

Czy ludzie są tępi?
                3 tygodnie od katastrofy, nic kompletnie nie wiadomo, nowe wersje co chwilę jakieś, a "yntelygencja" śpi spokojnie.
                I nie wolno zadawać pytań , bo burzy się klimat pojednania.

***** cyrk na kołach!

Komentarz

• 1 700 000

[edit]: liczba, jak twierdzą ludzie z PiS, wzrosła.
                  Ostatnio edytowany przez casual; 7669.
                  Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
                  - Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
                  Zapamiętał.

Komentarz

• Zamieszczone przez casual Zobacz posta
                    1 650 000

I mniej więcej tyle głosów otrzyma.Czy wystarczy?
                    "Pytałem później kolegów, skąd w ogóle wziął się ten Miklas. Podobno sprzedawał samochody w FSO. Może lepiej, żeby przy tym został..."

Komentarz

• Skąd takie przekonanie? Nie żebym się specjalnie na tym znał, ale np. w mojej rodzinie chętnych na oddanie głosu na Jarosława Kaczyńskiego jest ze 20 osób (o tych wiem na pewno). Tymczasem listę z poparciem podpisałem tylko ja (zresztą też przypadkowo pod Kościołem Św. Krzyża w Warszawie- bo specjalnie nie jeździłem i nie szukałem). Reszta nie bardzo miała okazję.

Komentarz

• Zamieszczone przez Tarchomin. Zobacz posta
                        Skąd takie przekonanie? Nie żebym się specjalnie na tym znał, ale np. w mojej rodzinie chętnych na oddanie głosu na Jarosława Kaczyńskiego jest ze 20 osób (o tych wiem na pewno). Tymczasem listę z poparciem podpisałem tylko ja (zresztą też przypadkowo pod Kościołem Św. Krzyża w Warszawie- bo specjalnie nie jeździłem i nie szukałem). Reszta nie bardzo miała okazję.
                        Tak trochę prowokacyjnie napisałem,bo któż może wiedzieć,jakie poparcie otrzyma w rzeczywistości.Natomiast wydaje mi się,że taki rekordowy,nie ma co wynik wypłynął w konsekwencji do tego co stało się w Smoleńsku.Przeprowadzona mobilizacja,jak widać okazała się skuteczna.Ciekawy jestem,jak kształtują się aktualne rankingi poparcia dla kandydatów.
                        "Pytałem później kolegów, skąd w ogóle wziął się ten Miklas. Podobno sprzedawał samochody w FSO. Może lepiej, żeby przy tym został..."

Komentarz

• tak na szyko sprawidzeilem wyniki z 2000r (ostatnich nie moge znalezc)

KWAŚNIEWSKI Aleksander 9 485 224 mln 53,90%
                          OLECHOWSKI Andrzej 3 044 141 17,30%

tam wygral kwach w I turze...
                          Kowal - byłeś legendą, stałeś się mendą...

Komentarz

• 2005r.
                            I tura.
                            Donald Franciszek Tusk 5 429 666 36.33%
                            Lech Aleksander Kaczyński 4 947 927 33.10%
                            Andrzej Zbigniew Lepper 2 259 094 15.11%

II tura.
                            Lech Aleksander Kaczyński 8 257 468 54,04%
                            Donald Franciszek Tusk 7 022 319 45,96%
                            Ostatnio edytowany przez Dudi.; 11341.

Komentarz

• Zamieszczone przez Flip Zobacz posta
                              I mniej więcej tyle głosów otrzyma.

Zamieszczone przez Flip
                              Przeprowadzona mobilizacja,jak widać okazała się skuteczna.
                              Z tonu Twoich wypowiedz nieśmiało wnioskuje, że taki stan rzeczy Ci przeszkadza, czy raczej nieco niepokoi. Mam racje czy pudło? A jak pudło to w jakim celu była Twoja uwaga, cyt: "I tyle mniej więcej głosów otrzyma. Czy wystarczy?"

Zamieszczone przez Flip
                              Ciekawy jestem,jak kształtują się aktualne rankingi poparcia dla kandydatów.
                              Cóż, osobiście nie obserwuję żadnych rankingów poparcia, bo najogólniej rzecz ujmując, nie uważam ich wyników za wiarygodne.
                              Zapamiętał.

Komentarz

• Flip co jakiś czas się tu wpisuje i rzuca taką luźną uwagę.Nie bardzo wiadomo tylko w jakim celu.

A trochę bardziej w temacie.

W PO mają lekką sraczkę. Druga tura wyborów wypada 4 lipca.A wtedy jest Opener Kilkadziesiąt potencjalnych wyborców będzie się dobrze bawić z dala od domu.
                                Do tego pora wakacji i jakaś część elektoratu na wakacjach.
                                Może być słabo

Komentarz

Pracuję...
                                X