Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Niektórzy mówili, że Majewski to idiota, a tu taka piękna niespodzianka. Dziś na początku swojego programu "Szymon Majewski show" pięknie pocisnął szmatom wojewódzkiemu i figurskiemu.
    Brawo Szymek, wiedziałem, że swój chłop jesteś
    Ostatnio edytowany przez Pan Kamil; 1600.
    Io di notte ti sogno sempre, e di giorno canto per te,
    quando in campo c'e la Juventus, tutto il resto e niente per me!

Komentarz

• Można szczegóły?
      Nie ustanę w walce, wciąż jestem sobą
      Wierzę w prawdę, honor i serbskie Kosowo.

Komentarz

• Odniósł się do ich słów na swój temat ( podobno szydzili z niego, że z powodu żałoby rezygnuje z polityków w "rozmowach w tłoku"). Dłuższa wypowiedź, którą zakończył ładnym stwierdzeniem "przyzwoitość - słowo, które widocznie jest wam obce", jak znajdę wrzucę całość.

Komentarz

• ale "swój chłop" i "szymek" to chyba za dużo, bo lubi sobie spacerować na marszach równości + z SLD i innymi dziwnymi feministkami. Dla mnie tego samego typu dziwoląg co te dwa gady będące symbolem "wyzwolonego zachodu".

Kula w łeb wszystkim

Komentarz

• Ja odnosiłem się tylko i wyłącznie do jego obecnej działalności w tv, lubię gościa za to, że naśmiewał się równo ze wszystkich. Nie było piany z mordy, straszenia kaczorami, była pompa zarówno z Jarka jak i Tuska, Palikota, Cymańskiego, Kalisza czy Wałęsy. Mnie to śmieszyło, innych nie musi.

Komentarz

• Zamieszczone przez djjuve Zobacz posta
              lubię gościa za to, że naśmiewał się równo ze wszystkich. Nie było piany z mordy, straszenia kaczorami, była pompa zarówno z Jarka jak i Tuska, Palikota, Cymańskiego, Kalisza czy Wałęsy.
              Oglądaliśmy inne programy, przy czym ja odpuściłem..
              "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Bójcie się uuuu... Demony, zamach majowy i podporządkowanie kościoła PiSowi nadchodzą:

"Możesz sprzedawać Lewandowskiego, mamy Arruabarrenę" - Mirosław Trzeciak, najbardziej profesjonalny z profesjonalnych

Komentarz

• Zamieszczone przez Yevaud"
                  Jakie glosy.

Hmmm, chocby takie, jak twierdzenia: "do okraglego stolu zapraszal Kiszczak. A kogo mogl zapraszac? Swoja agenture!"
                  Cytat wierny to pewnie nie jest. Zdaje sie autorem Michalkiewicz (a moze Ziemkiewicz?).
                  Tak autorytatywnych opinii bez podania cytatu komentować się nie da. Sposób myślenia, który przytaczasz jest rzeczywiście charakterystyczny dla Michalkiewicza - lecz bynajmniej nie dla Ziemkiewicza. Robienie z nich zbiorczo "kolegów Pospieszalskiego" przypomina np. stwierdzenie, że "koledzy Sierakowskiego" coś tam napisali. Jacy Koledzy? "Napieralski, Ikonowicz - mniejsza o to"?

Nie mam ani ochoty ani zamiaru jezdzic do biblioteki i przegrzebywac stare numery Rzepy. Pozostawie to bez odpowiedniego udokumentowania.
                  Po to mamy internet.

(Swoja droga - ciekawe, ze mnie strofujesz za przypisywanie komus uogolnionych wypowiedzi, a nei reagujesz, jak tu sie wypisuje o tym, ze niby "gruba kreska" mazowieckiego miala agentow chronic, podczas gdy ta wypowiedz byla bardzo jednoznaczna - "odcinamy sie od poprzednikow gruba kreska, pracujemy na wlasny rachunek." Mial Mazowiecki uznac odpowiedzialnosc swojego rzadu za dzialania poprzednikow?

Zeby daleko nie szukac. "Rząd, który utworzę, nie ponosi odpowiedzialności za hipotekę, którą dziedziczy. Ma ona jednak wpływ na okoliczności, w których przychodzi nam działać. Przeszłość odkreślamy grubą linią. Odpowiadać będziemy jedynie za to, co uczyniliśmy, by wydobyć Polskę z obecnego stanu załamania."
                  Bo nie chodzi o cytaty z Wiki, tylko o praktykę. A praktyka była taka, że już w czasie urzędowania rządu Mazowieckiego ludzie Kiszczaka niszczyli archiwa SB, "komisja Michnika" poza procedurami prowadziła dziką lustrację buszując w tym, co zostało, negatywnie weryfikowani SB-cy, z polecenia tych, których wcześniej rozpracowywali ( ) byli zatrudniani w "nowych" służbach - najbardziej spektakularny przypadek: pułkownik Lesiak i rekomendacja Jacka Kuronia. A później był "wiersz" Szymborskiej "Nienawiść" (godny jej najbardziej stalinowskich agitek) i nocne obalenie rządu Olszewskiego, próbującego owrócić praktykę "grubej kreski".

To tak zupelnie na marginesie, bo znow - nie o to chodzi. Pisalem wyzej - jak wlaczalem TVP to prawie zawsze byl tam Pospieszalski. I nieustannym motywem bylo narzekanie, ze kiedys o Kacczynskiego wielkich zaslugach nic nie mowiono, a teraz sie wspomina. Zyczylbym sobie, zeby Pospieszalksi sie do tego ustosunkowal. Zeby swojemu rozmowcy wyjasnil, dlaczego nie widzial potrzeby prowadzic programow o wielkich zaslugach Lecha Kaczynskiego przed Jego smiercia.
                  Bo wtedy jeszcze, żył, więc programy dotyczyły tematów, a nie ludzi - czyli np. polityki zagranicznej, czy historycznej - wtedy o zasługach L. Kaczyńskiego mówiono.

Wassermanna nigdy nie krytykowalem za sluzbe w PRLu, a krytyka, z ktora sie spotkalem dotyczyla nie tyle faktu, ze byl prokuratorem w PRLu ile manier z tego okresu wyniesionych (glownie przy przesluchaniach swiadkow przed komisja sledcza).
                  Ja natomiast z motywem "manier" się nie spotkałem.

I tak, proponuje, by wszystkim, takze profesorom przyznac prawo do pomylki, mylnego osadu. Profesorowie tez kiedys byli mlodzi i tez nie porodzili sie wysysajac wszystkie rozumy przez pepowine. Zwlasza w PRLu - tak sie akurat wszak zlozylo, ze wtedy wyksztalcenie przestalo byc zarazerwowane dla waskiego grona - o awsans spoleczny bylo latwiej.
                  Tyle, że niektórzy po prostu byli w partii, a inni mocno działali w komitetach (p. Geremek), czy marksistowsko-leninowskich "uczelniach" (Balcerowicz). Nie da się podejść do tych kwestii nie różnicując indywidualnych postaw.

7. Akurat mianowanie szefa kancelarii bylo konieczne. Przeciez Komorowski od razu musial zaczac wypelniac funkcje glowy panstwa. Bez kancelarii to niemozliwe.
                  Zanim jeszcze samolot ostygł? W sytuacji, gdy według zgodnych opinii kancelarię od strony administracyjnej bardzo dobrze prowadził wiceszef, który później zorganizował wszystkie uroczystości żałobne.

Jak sie to ma zreszta do dzialania zgodnie z wola lub wbrew woli s.p. Lecha Kaczynskiego?
                  Nie chodzi o eufemizm "wbrew woli", tylko o chęć jak najszybszego przejęcia znajdującej się w kancelarii dokumentacji (z likwidacji WSI). Podobnie z równoczesnym desantem na IPN - również w kilka godzin po katastrofie, gdy nawet nie była znana lista ofiar ( http://netbird.pl/a/1692/42230,1 ).

Dzieki Foxx i rolnik za mile slowa. Jednak polityka zajmuje mnostwo czasu. A na moje zniechecenie do niej (po zwyciestwie PO) naklada sie jeszcze masa obowiazkow - o wiele wiecej niz 2 czy 3 lata temu. I beze mnie temat uszczerbku wiekszego w jakosci nie dozna.
                  Moze jednak bede od czasu do czasu cos pisal.
                  Pisz, pisz

Z. i Sly, dzięki, ale na temat kandydowania Kaczyńskiego nie będę pisał odrębnej notki, natomiast bardzo polecam komentarze pod wpisem innego blogera na ten temat
                  Ostatnio edytowany przez Foxx; 739.
                  My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Celne spostrzeżenie:

"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                    Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                    Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                    Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                    "
                    Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco Zobacz posta
                      i jeszcze bezczelna poszła na spacer...
                      "Możesz sprzedawać Lewandowskiego, mamy Arruabarrenę" - Mirosław Trzeciak, najbardziej profesjonalny z profesjonalnych

Komentarz

• Trzy lata temu stopień podzielenia forum w tym wątku napawał bez kitu przerażeniem...
                        From flood into the fire
                        One thousand voices sing
                        We're in this together
                        For whatever fate may bring

Komentarz

• Jak ktoś sobie życzy :

Grupa na FB : Komorowski to obciach

Opis:
                          Nie głosuję na Komorowskiego!
                          Nie z powodu obciachowego wąsa, mało medialnej żony, czy fałszywych gestów ale z powodu jego współpracy z WSI i FSB.
                          http://www.raport-wsi.info/

Komentarz

• lokalny oddział gw chyba deko wkurwiony na przyncypałów z centrali hehe

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco Zobacz posta
                              Kolejne wydarzenie zbliżające mnie do głosowania na Jarka. Żeby Ci którzy mają wściekliznę byli przerażeni faszyzmem, wizja aresztowań, podsłuchów, teczek, inkwizycji. Tak, chciałbym widzieć przerażone mordki tych, którzy opowiadają, że Kaczor robił przypał i tych jak Kuczyński w wyborczej, który nie umie sobie poradzić z genialnym zachowaniem Jarka ('nie udzielam się') i stara się jak może rzucać hasłami, żeby 'Polacy sobie przypomnieli jak było strasznie".

To co się robi teraz Marcie Kaczyńskiej to jest już nawet nie skryte lecz jawne skurwysyństwo. Mam nadzieję, że wygrają. A jeszcze trochę i postaram się w tym, w miarę beznadziejnych możliwości, pomóc.

Foxx - nie znalazłem tam Twojego nicka, ale rozumiem, że 'nie głosując na Jarosława, głosujesz na Bronisława', obowiązuje tak wiec idziesz... ?
                              "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

Pracuję...
                              X