Zamieszczone przez dziennik.pl
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Adrianw Zobacz postaoczekuję, że Pan Tomasz będzie teraz mówił 1/3 mniej.
Komentarz
-
Powiem wam Panowie, że na ukraińskich stronach internetowych wrze.
Mnóstwo głosów, zarówno tych ukraińsko- jak i rosyjskojęzycznych, że takie przypadki to nie tam.
иван к/ Сьогодні, 10:45
та не бывает таких случайностей НИКОГДА, а с теми кто в них не верит они случаются гораздо чаще... кто эту диверсию подстроил мы все - простые смертные- можем только гадать как бабки да поминать погинувших сколько память позволит...
Сергей/ Сьогодні, 11:06
Услышав новость: "..в авиакатастрофе погибли президент Польщи, военная и политическая элита страны" - сразу напросилась мысль:
"Это, по ходу, ГОСУДАРСТВЕННЫЙ ПЕРЕВОРОТ", но можно ли подозревать полит. деятелей Польши не знаю, поскольку не ориентируюсь в полит. ситуации в Польше, просто тут в комментариях среди подозреваемых заметил только москалей...
Одессит/ Сьогодні, 12:24
Да и так понятно, что по указке Путина был убран самолёт Качинского. А потом сказки такие придумают, что бы людей сбить с толку. Путин ни перед чем не устоит.
олег/ Сьогодні, 14:22
грубо сработано !!!!!! самолет в лес посадили да еще на пилотов сваливают . а как извесно самолет сажают диспечера , они дают коридор , высоту , направление полета и пилоты не имеют права летать куда попало . путин жестокий убийца !!!!!!!!!
777 to 789/ Сьогодні, 16:09
Тшшш... Тебе об этом по-секрету с самих верхов сообщили, что экипаж проигнорировал? И сказали говорить, что от авиадиспетчеров ничего не зависит, они так, покурить на работу приходят? Ты гений!
Wypowiedzi z dużego portalu informacyjnego, żadne forum skrajnej prawicy itp.
Nie chcę tu rozpętywać burzy na temat przyczyn katastrofy, ale pokazać co myślą nasi wschodni sąsiedzi - co piszą ludzie, a nie media.
Mistrzem tłumaczeń nie jestem, więc jeśli coś brzmi kulawo to przepraszam. Dlatego wrzuciłem też oryginalne wypowiedzi.
P.S Dużo w takim tonie
graf1969/ Сьогодні, 21:41
Співчуваю всьому польському народу.А думка моя така-це нещасний випадок.Не думаю що є люди,що можуть взяти на себе такий гріх-знищити стільки народу.
UB, SB, FB - co następne?
Komentarz
-
Zamieszczone przez Ar2ras Zobacz postaTo według Ciebie jak wygląda ta prawda? Prezydent nie był patriotą? Nie był nieustępliwy gdy chodziło o dobro Polski? Za to go ceniono za granicą, to z w wczorajszych relacji min. z Niemiec, Ukrainy, Litwy czy nawet Rosji. Były prezydent Litwy przybył osobiście do Polski, przeczytaj uważnie treść kondolencji, czy tak wyglądają zdawkowe formalności? Chwalić na "prawo i lewo" to mogło wczoraj TVN dla nich to bez różnicy. Wystarczy odróżnić pochwały pani Olejnik od światowych publicystów.
Przechodząc z gruntu polskiego na światowe salony.
Nie twierdzę, że gesty wszystkich zagranicznych polityków są puste. Tak jak wcześniej pisałem o prezydencie Gruzji, Ty o Ukrainy. Z drugiej strony szali mamy np. Putina. Świat zobaczył jak poklepuje Tuska na miejscu katastrofy i odrazu u nas wrzawa, że będzie od teraz inaczej. Minie czas żałoby i wszystko wróci do "normy".
Przez ostatnie lata nawiedziły świat rózne kataklizmy, trzesienia ziemi, tasunami, huragany itp. Gineły dziesiątki tysięcy ludzi.
I co ?
I nic.
Ktoś tam wysłał smsa, ktoś zrobił przelew, ktoś się przez chwilę zastanowił nad życiem oglądając urywki w tv i szybko o tym zapominaliśmy.
Także wydaję mi się, że wiele tych ciepłych słów jest tylko po to bo tak wypada.
Komentarz
-
AK 47 :
Masz rozdwojenie jaźni?
Zamieszczone przez AK47 Zobacz postaMam identyczne odczucia co Filip.
Foxx, bardzo szanuję twoją pracę, działalność blogerską, ale czy nie uważasz że granica między wojną nad grobem, a ujawnianiem faktów jest na tyle cienka że praktycznie niezauważalna?Tym bardziej, że fakty mogą być bardzo różnie interpretowane.
Właśnie Piotr Machalica telefonicznie zadaje trudne pytanie w TVN.
Odpowiadają dwie gwiazdy szkiełka.
Odpowiedź bardzo pokrętna i oderwana od rzeczywistego problemu.Ostatnio edytowany przez Gość; 6953.
Komentarz
-
Mógłbyś streścić jakie pytanie i odpowiedzi?"Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."
Komentarz
-
Dzięki, jestem sobie w stanie wyobrazić. Zastanawiałem sie po prostu czy to tego typu pytanie czy pytanie z sugestią, że może nie był to 'wypadek', bo nikt jeszcze publicznie tego nie rzucił."Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."
Komentarz
-
Niestety, nie rozumiem
EDIT: ale powaznie, czemu złosliwcze, czemu jakis zalosny tekst z gazwyb (przyznaje tylko rzuciłem okiem na parenascie zdań z róznych czesci tekstu) i co to ma do oczekiwania na pierwsza aluzje o braku 'przypadku' w kontekscie katastrofy w publicznym ('salonowym') miejscu..Ostatnio edytowany przez Z.; 6102."Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."
Komentarz
-
Zamieszczone przez karakan Zobacz postaCzemu dopiero teraz widać i słychać ,że Lech Kaczyński i jego żona to byli całkiem fajni i mili ludzie.Czemu ich obraz pokazywany w mediach był przed ich śmiercią zgoła odmienny.
To tak moimi słowami.Odpowiedzi konkretnej nie było.Ciężko coś powtórzyć.
(słowo może nie na miejscu, ale na tą chwilę inne nie przychodzi mi do głowy), jest, bo jest i tyle, a okazało się, że zdążyła zrobić wiele pożytecznych rzeczy, wykorzystując swój autorytet.
*winą za to obarczam właśnie media, o których wspomniał Karakan.
Komentarz
-
Zamieszczone przez eLdorado Zobacz postaTego, że nie był patriotą nie twierdzę. Chodzi mi tylko o te sztuczne gesty wielu ludzi, którzy by jeszcze tydzień temu mu napluli w kołnierz, a dziś wielkie lamenty. Doskonały przykład Olejnik.
.
Co do tej Olejnik i ogólnie dziennikarzy i polityków to Wy wszyscy zapominacie IMO o jednym. Co innego w programie politycznym czy telewizyjnym, a co innego prywatnie. Przecież ci ludzie od kilkunastu lat doskonale się znają, taka Olejnik z Gosiewskim czy Wassermanem przeprowadziła przez te lata dziesiątki wywiadów i mimo, że jechali po sobie bardzo często na wizji to napewno jakoś to odczuła tym bardziej, że na w sobotę serio wyglądało, że poruszyło ją to wszystko strasznie.
Tak samo politycy w wrogich obozów vide Kalisz wspominający Putrę u Lisa.
My to ogarniamy jako elity, kwiat inteligencji etc. a dla nich to po prostu znajomi...
Skoro ja nie znałem osobiście żadnej z tych osób, a tąpnęło mną mocno to jak muszą się oni czuć ?Pierdolę to ! Do niczego się nie zmuszam ,chcę to się wybijam - nie chcę no to się nie ruszam !
Grupa Trzymająca Wagę - Dzieki nam monopolowe nie martwią się o plajtę !!!
Komentarz
-
dokładnie identycznie uważam
jak z wnerwiającym kolega z pracy, który nas irytuje odmiennymi koncepcjami przez kilka lat ale razem jaramy szlugi, jeździmy na wyjazdy firmowe i się bawimy, wspólnie chcemy dobrze tylko każdy ma na to inną koncepcję więc walczymy między sobą.
Jednak jego strata niosłaby ogromne poczucie pustki... a co dopiero jak takich kolegów stracilismy kilkunastu czy kilkudziesięciu......ta ziemia do Polski należy
choć Polska daleko jest stąd,
bo wolność krzyżami się mierzy
historia ten jeden ma błąd!!!!
Better Dead Than Red!!!
Komentarz
-
Zamieszczone przez CywiL Zobacz postaCo do tej Olejnik i ogólnie dziennikarzy i polityków to Wy wszyscy zapominacie IMO o jednym. Co innego w programie politycznym czy telewizyjnym, a co innego prywatnie.
I pewnie dlatego PIS "bojkotował" TVN? Z powodu tych swietnych prywatnych relacji...
Komentarz
-
Zamieszczone przez Z. Zobacz postaNiestety, nie rozumiem
EDIT: ale powaznie, czemu złosliwcze, czemu jakis zalosny tekst z gazwyb (przyznaje tylko rzuciłem okiem na parenascie zdań z róznych czesci tekstu) i co to ma do oczekiwania na pierwsza aluzje o braku 'przypadku' w kontekscie katastrofy w publicznym ('salonowym') miejscu..
To: http://www.tvp.info/informacje/swiat...-cisza/1642519
Mogło by coś ewentualnie sugerować - ale moim zdaniem słabiutkie. Za to ciekawe spostrzeżenie zrobił... Alex Jones:
The #1 Independent news service in the world, battling globalism and promoting a pro-human future worldwide. Infowars is Tomorrow's News Today.
Nie bez podstaw:
Oczywiście zrobiono zastrzeżenie: "There’s no telling if the two events are connected, but their timing is mighty interesting" - ale co racja to racja - poza specjalizowanymi portalami o powyższym ruchu NBP nie widziałem wzmianek. Warto się temu przyjrzeć w kontekście perspektywy wejścia do eurolandu.
Komentarz
-
Zamieszczone przez RG Zobacz posta
I pewnie dlatego PIS "bojkotował" TVN? Z powodu tych swietnych prywatnych relacji...
Świat nie jest taki czarno-biały....ta ziemia do Polski należy
choć Polska daleko jest stąd,
bo wolność krzyżami się mierzy
historia ten jeden ma błąd!!!!
Better Dead Than Red!!!
Komentarz
Komentarz