Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Ale zgoda - wątpliwości mam mnóstwo. Do tego Komorowski...Komentarz
-
wszystkich sugerującym teorie spiskowe radzę się poważnie zastanowić...
po co Rosja miałaby zabijać polskiego prezydenta?
PO??? dajcie spokój... przecież o składzie delegacji decydował ś.p. A. Szczygło
natomiast artykuł z Naszego Dziennika wrzucony przez Nazgula jest tendencyjny...
zgodnie z słowami tej osoby nie powinno dochodzić do ŻADNYCH wypadków lotniczych, a nie jest tajemnicą że 80% z nich zdarza sie podczas startu lub podchodzenia do lądowaniapodpis nieaktualnyKomentarz
-
posty o teoriach wszelakich w "Polityce".
ten temat nie temu ma służyć.
Obydwoma rękoma podpisuję się pod prośbą Umagi - to tylko siedem dni......ta ziemia do Polski należy
choć Polska daleko jest stąd,
bo wolność krzyżami się mierzy
historia ten jeden ma błąd!!!!
Better Dead Than Red!!!Komentarz
-
Tylko nie zapominaj, że cały ten lot: skład delegacji, lista gości, wybór środka lokomocji - to wszystko było organizowane przez Kancelarię Prezydenta oraz BBN, czyli przez panów Stasiaka oraz Szczygłę. To oni "ponoszą odpowiedzialność" za to że w jednym samolocie znalazło się tylu ważnych ludzi. Rząd nie miał na to wpływu, ani premier, ani nikt inny. To była delegacja "dużego pałacu".
Ale zgoda - wątpliwości mam mnóstwo. Do tego Komorowski...
Komentarz
-
siedem dni ... a potem rzucicie się na siebie... spróbujcie wytrzymac i uszanować ten czas jak i swoich kolegów-współforumowiczów, którzy nie wszyscy chcą czytać wojnę nad grobem, którego nawet jeszcze nie ma...ta ziemia do Polski należy
-
Morcie - nie wolno czekać. Jeśli coś było nie tak to przeciek następuje natychmiast i natychmiast zaczyna być skrupulatnie tuszowany. Nie twierdzę że coś bylo nie tak, po prostu staram się obserwować i wyłapywać niuanse. Owszem, można ten czas poświecić na łzy, ale załzawione oczy kiepsko widzą.Komentarz
-
Morcie - nie wolno czekać. Jeśli coś było nie tak to przeciek następuje natychmiast i natychmiast zaczyna być skrupulatnie tuszowany. Nie twierdzę że coś bylo nie tak, po prostu staram się obserwować i wyłapywać niuanse. Owszem, można ten czas poświecić na łzy, ale załzawione oczy kiepsko widzą.
nie zabraniam Ci wyłapywać ale prosze o jedno - wrzucaj tu np. linki do swojego bloga albo linki do innych blogów gdzie komentujesz... fora polityczne są dobrym miejscem na tego typu dysputy bo wchodza zainteresowani.
Nasze forum jest kibicowskie i o ile do rozmów o bieżącej polityce jest jak najbardziej przydatne o tyle śledzenie na nim spisków szczególnie w takiej sytuacji nie jest nieodzowne.
Ja proszę zwyczajnie o uszanowanie uczuć innych na tym, kibicowskim forum a nie chcę bron Boże kneblować swobodę wypowiedzi w całym internecie....ta ziemia do Polski należy
-
Morcie - nie wolno czekać. Jeśli coś było nie tak to przeciek następuje natychmiast i natychmiast zaczyna być skrupulatnie tuszowany. Nie twierdzę że coś bylo nie tak, po prostu staram się obserwować i wyłapywać niuanse. Owszem, można ten czas poświecić na łzy, ale załzawione oczy kiepsko widzą.Komentarz
-
Jak czytam takie posty, to nie wiem decyzja o ponownym otwarciu forum nie była decyzją przedwczesną... Nie będę powtarzał tego co napisał Umaga, bo ujął to znakomicie. Nie czas i miejsce takich dyskusji. Czy naprawdę tak trudno dać sobie na wstrzymanie i uszanować tą chwilę?
Serio Morcie rozważ czy nie zamknąć tematów 'Polityka' oraz 'Katyń 10 kwietnia 2010' do końca żałoby narodowej, a reszta forum niech funkcjonuje normalnie.Komentarz
-
Jak czytam takie posty, to nie wiem decyzja o ponownym otwarciu forum nie była decyzją przedwczesną... Nie będę powtarzał tego co napisał Umaga, bo ujął to znakomicie. Nie czas i miejsce takich dyskusji. Czy naprawdę tak trudno dać sobie na wstrzymanie i uszanować tą chwilę?
"Tak nie lubimy szukających sensacji i "prawdy" mediów a kilkadziesiąt godzin po tragedii retoryka wielu z nas przypomina tą z GW czy TVN-u.
Zniesmaczyłem się i to mocno. I jeszcze bardziej posmutniałem."
"Tak jakby kazdy z nich znał się na:
a) pogodzie
b) lotnictwie
c) protokole dyplomatycznym
itp. "
zachowujcie się ***** ludzie!!!Zbyt wiele poświęciliśmy dla Legii, by ktokolwiek mógł nas złamać.
Ciągle wierzę w raj.
Ale teraz przynajmniej wiem, że to nie jest jakieś miejsce, którego możesz poszukać.
Ponieważ to nie jest to gdzie pojedziesz,
ale to, jak się czujesz na chwilę w swoim życiu, kiedy jesteś częścią czegoś.
A jeśli znajdziesz tę chwilę...
będzie ona trwała wiecznie.Komentarz
-
zamknąć to forum w cholerę do końca Żałoby.
Więcej tu nic nie napiszę przynajmniej do tego czasu. Dobranoc.
Komentarz
-
ja mimo wszystko wierzę w ludzi...nie chcę zabierać tematu o Katyniu by każdy mógł napisac co czuję...
nie chcę zamykać polityki bo byc może ktoś będzie chciał podyskutować o jakiejś sytuacji niepowiązanej z tragedią...
liczę na DOJRZAŁOŚĆ ludzi i powtarzam
Ja proszę zwyczajnie o uszanowanie uczuć innych na tym, kibicowskim forum a nie chcę bron Boże kneblować swobodę wypowiedzi w całym internecie....ta ziemia do Polski należy
-
Ja napiszę krótko, przez chwilę tak jak uwierzyłem Ruskim tak nie wierzyłem Tuskowi a przestałem wierzyć komukolwiek jak zobaczyłem teatrzyk Donald Zrozpaczony I podtrzymywany przez Cara Kagiebowicza.
Boję się, że moja córka nie będzie miała spokojnego i szczęśliwego życia.
Z mojej strony to wszystko.Beer Football Girl... eee... Wife?!
Komentarz
-
Proponuję jednak zachować złoty środek, tzn. zamknąć temat o katastrofie. Jeżeli zaś chodzi o siedem dni zadumy i nie komentowania, napiszę Wam jedno. Dzisiaj rano na skrzynce głosowej odsłuchałem nagraną w nocy prośbę znajomego związanego z IPN, bym usunął z bloga informację o sobotniej próbie zajazdu ludzi Komorowskiego na Instytut, bo burza wokół tej sprawy może IPN-owi jeszcze bardziej zaszkodzić, a mój blog tu i ówdzie jest uważnie czytany. Prośbę oczywiście spełniłem, ale wnioski niech każdy wyciągnie sobie z tego sam. A później możemy porozmawiać o "kneblach".
Co miałem napisać, napisałem - i tak trzeba będzie odczekać z wyciaganiem dalszych wniosków, pewnie dłużej, niż te siedem dni - i to nie ze względu na żałobę. Jednak, jak wspomniałem w temacie o katastrofie, milcząc poddajemy się narracji mainstreamu, która mimo odpustowej pozłotki i mnogości słów pisanych z wielkich liter, w istocie jest perfidna. Nie chcąc podpaść Morciakowi oraz siać powszechnego zgorszenia, swoje ewentualne myślozbrodnie oczywiście wrzucę gdzie indziej.My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.Komentarz
Komentarz