Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Foxx
    Masz jeszcze do wyboru BM24
    Wiem, wiem. Ale tego do końca nie ogarniam - jakos tak trafiłem, ze chyba wrzuciłeś tam inne notki niz na bloga, a nie mialem czasu ogarnąć, które są ważniejsze. Zreszta z tego co zauwazyłem pisze tam chyba najbardziej betonowy beton z całej betoniarni czyli Maryla, wolalbym uniknąć czytania tej propagandy. I tak trafiłem na marny fotomontaż spotkania Putina z dzieckiem o twarzy Tuska z Peru

Jest oczywiste, że im bardziej akcenty będą rozłożone w prawo, tym mniej szans na wprowadzanie eurosojuza. Nie jest to żadna rewolucja, raczej zmiana tendencji. A raczej zapowiedź jedynej możliwości na takową w aktualnym układzie sił.
    No, to pozwól, ze zabiję Cie Twoją własną bronią i napisze 'zobaczymy'. Zwłaszcza biorąc pod uwage eurofilię chadeków i liberałów i demokratów z pewnością idea Europy Ojczyzn będzie rozwijana....

Podaj mi proszę jeden jedyny przykład "awanturniczości" frakcji Konserwatystów i Reformatów - musiałem przetrzeć oczy, by się utwierdzić, że nie czytam Niesioła
    Zeby poprawnie odczytac mój przekaz musisz porzucic okulary fanatyka politycznego. Kogos kto wie wszystko albo 50% o wszystkim zwiazanym z polityką. Przeciętny obraz frakcji parlamentarnych w PE z punktu widzenia polskiego:

EPP - ta partia od PO. Chadecy chyba, wszyscy najwieksi, Niemcy i Francja.

Konserwatysci - tam jest PiS, ta partia co w dniu pierwszych głosowań od razu sie pokłóciła, miala mini rozłam i przez to nie ma przewodniczącego. Sa tu Angole.

Socjalisci - Jakies 'cos', w którym kręcą się pedecy i sld.

Stawiam dolary przeciw orzechom, ze taki jest odczyt społeczny. Oczywiscie z mojej strony to była drobna zlosliwosc, natomiast tak zapewne jest. Zaden Niesioł, bo nie chodziło mi o program tylko niesmak jaki pozostał po ewidentnym falstarcie.

Nie ma najmniejszego znaczenia, czy PiS istnieć będzie, czy nie. Istotne, by istniała nowoczesna konserwatywna prawica - a taka może się kształtować tylko u boku prawicy z dużą tradycją i praktyką polityczną.
    Tu się zgodzę. Dlatego z tej perspektywy widze sens tego porozumienia.

Bez nich Barroso nie zostałby wybrany. Koniec, kropka
    A tego nie rozumiem totalnie. Chyba, ze opisujesz jakies inne glosowania albo moze liczysz na to, ze nie czytalem regulaminu PE i nie wiem, ze szefa KE wybiera się zwykłą wiekszością (będąc precyzyjnym nie zwykłą wiekszoscia, a wiekszoscia głosujacych). Nie będe przypominał liczb, ale o ile sie nie myle Barroso wybral jakimis 170 glosami, a Najważniejszych jest 30 coś.

Jesli to jest zasługa PiS to w takim razie w najbliższym czasie spodziewam się prawdziwego Marszu Zwyciestwa i w konsekwencji budowy łuku triumfalnego w Warszawie. Wybrano Buzka tez tylko dzięki nim i kazdy projekt złozony przez małych chadeków, który przejdzie tez będzie efektem głosowania za nim wszystkich szabel Najważniejszych.

Tylko będzie problem, bo z tego co mówi Szulc, kwalifikowanej nie mają chadecy nawet ze swoim miniaturowym koalicjantem

Autorowi newsa agencyjnego chodziło raczej o to, że koalicja chadecji z konserwatystami i liberałami jest bardziej ideowo logiczna, niż z socjalistami i zielonymi. Kontekst, Panie szanowny - zawsze i wszędzie, wszystko takowy posiada
    Widocznie ten autor nie jest na bieząco, bo przeca to ogień i woda
    Ostatnio edytowany przez Z.; 6102.
    "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Zamieszczone przez Z.
      Wiem, wiem. Ale tego do końca nie ogarniam - jakos tak trafiłem, ze chyba wrzuciłeś tam inne notki niz na bloga, a nie mialem czasu ogarnąć, które są ważniejsze.
      Notki z mojego bloga automatycznie są importowane na BM24. Czasami na potrzeby portalu piszę coś tylko na nim, jeżeli rzecz dotyczy działań stowarzyszenia BM24 lub blogosfery.

Zreszta z tego co zauwazyłem pisze tam chyba najbardziej betonowy beton z całej betoniarni czyli Maryla, wolalbym uniknąć czytania tej propagandy.
      Wiesz, co jest najśmieszniejsze w "salonowej" legendzie Maryli? Że ona nigdy żadnej propagandy nie pisała (pomijając ostre tytuły notek), zestawiając - głównie pod kątem czytelników mieszkających poza Polską - prasówkę zawierającą linkownię do newsów często spadających ze SG portali informacyjnych. Stąd "życzliwi" w S24 przezywali ją "copy-paste". Przykład takiego wpisu (na S24 Janke wyciął cały jej dorobek)

No, rzeczywiście - straszny "beton". Poza tym polecam wywiady - również można się przekonać o "betonowości:

Dodam, że znam ją w realu, współpracujemy w stowarzyszeniu i całą tą przypiętą przez S24 "gębę" mogę zbyć tylko śmiechem

Inna rzecz, że pisują u nas mi.n. R. Szeremietiew (nasz portal był pierwszym, który poinformował, że został on prawomocnie oczyszczony ze wszystkich zarzutów), historyk G. Motyka (prowadzący bloga "Żołnierze Wyklęci"), W. Kozłowski (zbierający dokumentację dot. obozu KL Warschau), M. A. Roman (Federacja Młodzieży Walczącej - Gdynia), czy działacze pierwszej "Solidarności" w rodzaju M. Domińczyka. Zajmujemy się zresztą wrzucaniem do sieci dokumentów z początków działalności tego ruchu, prowadząc, w oficjalnym porozumieniu z "S" przy Akademii Morskiej w Gdyni, np. takiego bloga:

UMG to największa państwowa uczelnia morska w Polsce, kształcąca oficerów floty handlowej oraz kadry inżynierskie i menedżerskie dla gospodarki morskiej i regionu nadmorskiego.

Reasumując - BM24 skupia całe spektrum prawicy - od konserwatywnych liberałów (jak niżej podpisany) - po narodowych konserwatystów (jak np. właśnie Maryla). Jakoś dajemy radę, a motywy nie trzymające poziomu są nieczęste i zwykle wrzucane przez zgorzkniałych, samotnych polonusów, którzy są po prostu rozgoryczeni doniesieniami z "niepodległej Polski", będąc jednocześnie pozbawionymi talentów literackich.

Zamieszczone przez Z.
      No, to pozwól, ze zabiję Cie Twoją własną bronią i napisze 'zobaczymy'. Zwłaszcza biorąc pod uwage eurofilię chadeków i liberałów i demokratów z pewnością idea Europy Ojczyzn będzie rozwijana....
      Niczym mnie nie "zabijesz" (a co mnie nie zabije, to mnie wzmocni ), bo nie odnosisz się do tego, co piszę, tylko do własnych uogólnień. Cóż, mogę powtarzać w nieskończoność:

Jest oczywiste, że im bardziej akcenty będą rozłożone w prawo, tym mniej szans na wprowadzanie eurosojuza. Nie jest to żadna rewolucja, raczej zmiana tendencji. A raczej zapowiedź jedynej możliwości na takową w aktualnym układzie sił.
      Zamieszczone przez Z.
      Zeby poprawnie odczytac mój przekaz musisz porzucic okulary fanatyka politycznego. Kogos kto wie wszystko albo 50% o wszystkim zwiazanym z polityką.
      Motyw ad personam? Słaby, ale mam wrażenie, że zdajesz sobie sprawę, że wskazuje na brak agumentów

Zamieszczone przez Z.
      Przeciętny obraz frakcji parlamentarnych w PE z punktu widzenia polskiego (...)
      A skąd o tym wiesz? I skąd przekonanie, że "społeczeństwo polskie" w ogóle ma jakiś obraz frakcji w europarlamencie? . Zadałem Ci proste pytanie - podaj przykład "awanturniczości" Konserwatystów i Reformatorów W poprzedniej notce podałeś taką opinię, jako swoją, a nie "przeciętny obraz z punktu widzenia polskiego" (cokolwiek by to miało znaczyć).

Zamieszczone przez Z.
      Stawiam dolary przeciw orzechom, ze taki jest odczyt społeczny.
      O tym można dyskutować wyłącznie w oparciu o jakiekolwiek badania.

Zamieszczone przez Z.
      Zaden Niesioł, bo nie chodziło mi o program tylko niesmak jaki pozostał po ewidentnym falstarcie.
      Serio zakładasz, że "społeczeństwo" pamięta o okolicznościach wyboru lidera frakcji?

Zamieszczone przez Z.
      A tego nie rozumiem totalnie. Chyba, ze opisujesz jakies inne glosowania albo moze liczysz na to, ze nie czytalem regulaminu PE i nie wiem, ze szefa KE wybiera się zwykłą wiekszością (będąc precyzyjnym nie zwykłą wiekszoscia, a wiekszoscia głosujacych). Nie będe przypominał liczb, ale o ile sie nie myle Barroso wybral jakimis 170 glosami, a Najważniejszych jest 30 coś.
      Wszystko masz w cytatach w poprzedniej notce.

1. Chadecy sami nie mieli większości bezwzględnej.

2. Konserwatyści i Reformatorzy byli jedyną frakcją, która - w ramach oficjalnego poparcia - zrobiła to w komplecie.

3. Część Liberałów i Demokratów była przeciwko porozumieniu z chadekami, więc frakcja ta oficjalnego poparcia nie udzieliła, a w głosowaniu klub ten był podzielony.

Zamieszczone przez Z.
      Jesli to jest zasługa PiS to w takim razie w najbliższym czasie spodziewam się prawdziwego Marszu Zwyciestwa i w konsekwencji budowy łuku triumfalnego w Warszawie. Wybrano Buzka tez tylko dzięki nim i kazdy projekt złozony przez małych chadeków, który przejdzie tez będzie efektem głosowania za nim wszystkich szabel Najważniejszych.
      Zauważyłem już, że dla jakiejś perwersyjnej przyjemności ( ) "przykrywasz" złośliwostkami dyskusję o oczywistych faktach. W przypadku wyboru Buzka, zasługi PiS nie było żadnej, bo chadecy byli ułożeni z socjalistami. PO po prostu, nie głosując na Kamińskiego, złamała funkcjonujący dotąd standard, że w sprawach personalnych Polacy zawsze wzajemnie się popierają, niezależnie od barw politycznych. Jest to kolejny element porządku politycznego, który partia ta rozpieprzyła.

W przypadku Barroso, ani chadecy, ani on sam nie ułożyli się z socjalistami - i, znów, to on sam chodził do Konserwatystów i Reformatorów, by uzyskać ich poparcie.

Zamieszczone przez Z.
      Tylko będzie problem, bo z tego co mówi Szulc, kwalifikowanej nie mają chadecy nawet ze swoim miniaturowym koalicjantem
      To już zmartwienie chadeków - przy okazji głosowań, do których większość kwalifikowana jest niezbędna, oraz... kwestia wejścia w życie - lub nie - Traktatu Lizbońskiego (znacznie zmniejszającego pakiet spraw, do których nie wystarczy większość bezwzględna).

Zamieszczone przez Z.
      Widocznie ten autor nie jest na bieząco, bo przeca to ogień i woda
      Znów uogólnienie, pozostaje mi podtrzymanie wcześniejszej wypowiedzi na ten temat
      Ostatnio edytowany przez Foxx; 739.
      My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Tak a propos sytuacji w Polsce w 1939 i 17 września - http://www.fronda.pl/news/czytaj/pro...artie_w_polsce - wywiad z ś.p. prof.Wieczorkiewiczem, może kogoś zainteresuje.Jeśli już było wrzucane to sorry.

Komentarz

• Prezydent Lech Kaczyński zawetował ustawę o prokuraturze rozdzielającą funkcje ministra sprawiedliwości i prokuratora generalnego - poinformował prezydencki minister Paweł Wypych. Jak podkreślił, prezydent od samego początku był przeciwnikiem takiego rozwiązania.

Minister sprawiedliwości Andrzej Czuma mówił po uchwaleniu nowelizacji, że jej celem jest zorganizowanie sprawnej i apolitycznej służby prokuratorskiej. - Kończą się czasy, gdy polityczne czy partyjne wiatry wiały w stronę prokuratur różnego szczebla - mamy na to dowody - powiedział.

W sejmie do ponownego uchwalenia ustawy potrzebne jest poparcie 3/5 posłów. Wcześniejsze wypowiedzi klubu Lewicy wskazywały, że jest on za rozdzieleniem funkcji prokuratora generalnego i ministra, a więc za odrzuceniem weta prezydenta.

No i oby tym razem się dogadali.
          "Kiedyś chodziło o to, żeby czegoś dokonać, teraz o to, żeby być kimś"

Komentarz

• No pewnie. Wtedy zostałaby zakonserwowana zdegenerowana korporacja bez cienia realnej kontroli, ale po czystkach w tej kadencji już POstkomunistyczna w swej istocie... Jednym słowem - korzystając z aktualnego stanu prawnego, poustawiano zarówno Prokuraturę Krajową, jak i lokalne, po czym zamierza się uniemożliwić kolejnym rządom zmianę tego stanu rzeczy.

No i kto w końcu napisze o "koalicji" PO-SLD? (w końcu nie przypadkowo akurat ta partia deklaruje swój entuzjazm dla rekomunizacji prokuratury i pomysłu na uniemożliwienie odwrócenia tego procesu).

Precz z komuną
            Ostatnio edytowany przez Foxx; 739.
            My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Dawno nie było żałoby narodowej

Komentarz

• Zamieszczone przez daimler
                Dawno nie było żałoby narodowej

Komentarz

• Ciekawe, że nikt jeszcze o tym nie wspomniał - władze PO rozpirzyły w drobny mak regiony świętokrzyski i małopolski. Oficjalny powód: Konflikty.

Co szczególnie interesujące - wiceszef krakowskiej PO, aktualnie na posadzie Ministra Obrony dowiedział się o sprawie dzień po fakcie, z Rzeczpospolitej...
                  Ostatnio edytowany przez Nazgul; 89.
                  From flood into the fire
                  One thousand voices sing
                  We're in this together
                  For whatever fate may bring

Komentarz

No pewnie. Wtedy zostałaby zakonserwowana zdegenerowana korporacja bez cienia realnej kontroli, ale po czystkach w tej kadencji już POstkomunistyczna w swej istocie... Jednym słowem - korzystając z aktualnego stanu prawnego, poustawiano zarówno Prokuraturę Krajową, jak i lokalne, po czym zamierza się uniemożliwić kolejnym rządom zmianę tego stanu rzeczy.

No i kto w końcu napisze o "koalicji" PO-SLD? (w końcu nie przypadkowo akurat ta partia deklaruje swój entuzjazm dla rekomunizacji prokuratury i pomysłu na uniemożliwienie odwrócenia tego procesu).

Precz z komuną
                    No tak, ale w ten sposób dochodzimy do absurdu - sensowna i wyczekiwana przeze mnie od pewnego czasu reforma ( jedna ze sztandarowych obietnic PO w czasie kampanii) mająca na celu odpolitycznienie wymiaru sprawiedliwości nie moze być przeprowadzona, bo każda rządząca ekipa spotka się z zarzutem że chce przez to zainstalować swoich ludzi bez możliwości zmian w przyszłości..
                    "Kiedyś chodziło o to, żeby czegoś dokonać, teraz o to, żeby być kimś"

Komentarz

• Nie chodzi o to, z jakim zarzutem rządząca ekipa "się spotka", tylko - co faktycznie robi. A robi (zrobiła) to, o czym napisałem.

Samego postulatu zaś za sensowny bynajmniej nie uważam. W wyniku "grubej kreski" korporacja sędziowska i prokuratura (m.in. - np. obok środowiska akademickiego) pozostały w dużym stopniu w zdegenerowanej formie o jakości niezmienionej od czasów komuny. Uniezależnienie prokuratury doprowadziłoby w polskich realiach do absurdu - ludzie, którzy mają sympatie i układy - rzadziej poglądy - polityczne, jako... "apolityczni", mogliby bez odpowiedzialności za swoje działania przed kimkolwiek, kręcić lody na zlecenie... polityczne...

W tym kontekście naprawdę symptomatyczny jest entuzjazm SLD. W końcu np. wracają takie sprawy, jak poniższa... (zwróć uwagę na ostatni akapit - tak właśnie działa aktualna ekipa)

Wiadomości z kraju i ze świata. Wiadomości gospodarcze. Znajdziesz u nas informacje, wydarzenia, komentarze, opinie. Serwis dla kobiet, rozrywka, auto, pogoda.

Naprawdę zdumiewają mnie Twoje wypowiedzi - tzn. powyższa w zestawieniu z "obawami" przed koalicją PiS-SLD...

Komentarz

W tym kontekście naprawdę symptomatyczny jest entuzjazm SLD. W końcu np. wracają takie sprawy, jak poniższa... (zwróć uwagę na ostatni akapit - tak właśnie działa aktualna ekipa)

Wiadomości z kraju i ze świata. Wiadomości gospodarcze. Znajdziesz u nas informacje, wydarzenia, komentarze, opinie. Serwis dla kobiet, rozrywka, auto, pogoda.

Naprawdę zdumiewają mnie Twoje wypowiedzi - tzn. powyższa w zestawieniu z "obawami" przed koalicją PiS-SLD...
                        Foxxie, ale co to a różnica...
                        Pamiętasz podróż Ziobry do Szwajcarii w celu zdobycia dowodów? Niejaki Kaczmarek (prokurator krajowy) chlapnął o sprawie w TV a ponieważ Szwajcarzy nie gapy i media monitorują - zlisili się i oznajmili Ziobrze, że to sprawa polityczna. Jak pamiętamy, tenże sam Kaczmarek kierował przygotowywaniem wniosku o ekstradycję Mazura - i przygotował go tak, że sędzia Keys nie miał innego wyjścia jak wniosek oddalić. I znów tenże sam Kaczmarek posłał umyślnego do Krauzego w sprawie afery gruntowej...

A po tym wszystkim Giertych go typował na premiera...

Wniosek jest taki - wcale nie widzę zeby z połączonymi funkcjami Ministra Sprawiedliwości i Prokuratora Generalnego prokuratura działała lepiej niż z rozdzielonymi. problem tkwi w ludziach zainstalowanych w systemie a nie w systemie jako takim. Inicjatywa rozdziału funkcji to typowe perfumowanie lajna, stwarzanie pozorów że coś się robi. Bardziej niebezpieczne jest to, co dzieje się poza Polską - UE, USA i Rosja. Zwłaszcza ta ostatnia - vide artykuł z Frondy którą wkleił Baciek...

Edit: hehe

Ostatnio edytowany przez Nazgul; 89. Powód: Dopisek
                        From flood into the fire
                        One thousand voices sing
                        We're in this together

Komentarz

• Ograniczając się do Kaczmarka - odpowiedz sobie na pytanie, co ktokolwiek mógłby mu zrobić, gdyby prokuratura była "niezależna".

Jeżeli zaś chodzi o aktualną geopolityczną sytuację Polski, chyba niestety przewidziałem. Choć nie było to trudne.

Komentarz

Ograniczając się do Kaczmarka - odpowiedz sobie na pytanie, co ktokolwiek mógłby mu zrobić, gdyby prokuratura była "niezależna".
                            A czy coś mu zrobiono? Nie, przeciwnie - ministrem spraw wewnętrznych został... Kop w górę. I dopiero po tym za wszarz i won, po aferze gruntowej.

Podejrzewam, że gdyby pozostał w prokuraturze i tego by nie było.

Przypominam jeszcze Centrozap za AWS/UW... Kaczmarek był wtedy vice u Kaczyńskiego i katalizował konflikt między Kaczyńskim a Buzkiem. Też mu skoczyli...

A teraz postępowanie przeciwko niemu trwa. Wciąż trwa...

Zamieszczone przez Nazgul
                            ...Bardziej niebezpieczne jest to, co dzieje się poza Polską - UE, USA i Rosja. Zwłaszcza ta ostatnia - vide artykuł z Frondy którą wkleił Baciek...
                            Jak na zamówienie:

Po 17 września 2009 trudniej mi kontynuować spokojnie mój Opis Obyczajów 15 lecia, które skończyło się w 2004. Dokładnie...
                            Ostatnio edytowany przez Nazgul; 89.
                            From flood into the fire
                            One thousand voices sing
                            We're in this together

Komentarz

Notki z mojego bloga automatycznie są importowane na BM24. Czasami na potrzeby portalu piszę coś tylko na nim, jeżeli rzecz dotyczy działań stowarzyszenia BM24 lub blogosfery.
                              Rozumiem, z przyzwyczajenia i powodów wymienionych wyżej pozostanę raczej przy swoim.

Wiesz, co jest najśmieszniejsze w "salonowej" legendzie Maryli?
                              Problem polega na tym, ze mnie zadnej salonowe gierki i konflikty (az tak sie tym nie pasjonowalem by wiedzieć nawet kto z kim się 'pobił' i dlaczego) nie interesują i opieram swoje zdanie wyłącznie na wrażeniu jakie odniosłem czytając (praktycznie codziennie) s24. Azrael to dla mnie najwiekszy beton eseldowski, Rybitzky jest autentycznie cierpiącym pisowcem, a Maryle odbieram tak jak pisalem wyzej. Nie stoje po zadnej ze stron, ot po prostu mialem 'przyjemnosc' przeczytać nascie jej notek. Jako, ze jest to Twoja znajoma, proponuję zakończyć bo niezręczność goni niezręczność.

narodowych konserwatystów (jak np. właśnie Maryla)
                              Poczułem się tym urazony.

Motyw ad personam? Słaby, ale mam wrażenie, że zdajesz sobie sprawę, że wskazuje na brak agumentów
                              Hehe, przypadkowa aluzja z Niesiołem oraz zaznaczanie w co 3 poscie, ze omijam temat, nie mam argumentów etc jest przepraszam czym jak nie ad personam? Nie moją winą jest, ze 90% naszych pozal sie boze rodaków jezeli w ogole kojarzy partię Konserwatystów i Reformatorów (co za durna nazwa swoją drogą) to tylko i wyłącznie dlatego, ze było o niej głośno raz w wiadomej sprawie (bo niby z czego maja ją jeszcze kojarzyć?). Mieli falstart z awanturką i tyle.

P.S. Awanturniczość rowniez za to, ze jak do tej pory tylko z tej frakcji ktos 'wyleciał' w wyniku afery i braku lojalnosci/organizacji. Z tego co mozna bylo pocztać w angielskiej prasie, raczej tez frakcja byla opisywana tylko w jednym kontekscie.

A podsumowując całą kwestię sukcesu (bo skupilismy się na samym fakcie liczbowym). Czy poparcie Barroso to jest cos co naprawde mozna chwalić?

EDIT: A co do weta prezydenta. Cóż, z zaznaczeniem, ze rozumiem argumenty obu stron 'konfliktu' spodziewam się jednak ostrej wtopy prezydenta - głownie wizerunkowej. Kolejne weto psujące rządzenie PO, weto zatrzymujace prokurature w dyspozycji aktualnie rzadzacych polityków. To wszystko bedzie teraz sie wylewac na PiS przez najbliższy tydzień. Argumenty, nazwijmy to, 'srodowiskowe' takiej mocnej sily czy przekazu miec nie będą.
                              Ostatnio edytowany przez Z.; 6102.
                              "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• A co ja, Panie, poradzę - gdy, zamiast odnosić się do tego, co piszę w ostatnich wpisach robiłeś coś zupełnie innego? (czego najlepszym przykładem jest motyw z "zasługą PiS" dla wyboru Buzka). Podobnie - trudno skomentować zestawienie mojego tekstu porównującego retorykę do Niesioła (zwłaszcza, że wygląda jak cytat z niego) z apelem do mnie, bym "przestał być fanatykiem, który...".

Co do "awanturniczości"... widzę, że z tego wątku niczego już nie wyciśniemy. Tamta sprawa została zakończona z klasą (ze strony Torysów) i tyle.

Jeżeli chodzi o Marylę, oczywiście, że możemy skończyć, chociaż info o tym, że lektura jej kilkunastu prasówek (do których najczęściej nie daje żadnego własnego komentarza) przekonała Ciebie, że należy do betonu brzmi ciekawie

Jeżeli zaś chodzi o veto - mam wrażenie, że ta Twoja prognoza podzieli los poprzednich

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎