Wiem, wiem. Ale tego do końca nie ogarniam - jakos tak trafiłem, ze chyba wrzuciłeś tam inne notki niz na bloga, a nie mialem czasu ogarnąć, które są ważniejsze. Zreszta z tego co zauwazyłem pisze tam chyba najbardziej betonowy beton z całej betoniarni czyli Maryla, wolalbym uniknąć czytania tej propagandy. I tak trafiłem na marny fotomontaż spotkania Putina z dzieckiem o twarzy Tuska z Peru 
No, to pozwól, ze zabiję Cie Twoją własną bronią i napisze 'zobaczymy'. Zwłaszcza biorąc pod uwage eurofilię chadeków i liberałów i demokratów z pewnością idea Europy Ojczyzn będzie rozwijana....
Podaj mi proszę jeden jedyny przykład "awanturniczości" frakcji Konserwatystów i Reformatów - musiałem przetrzeć oczy, by się utwierdzić, że nie czytam Niesioła
Zeby poprawnie odczytac mój przekaz musisz porzucic okulary fanatyka politycznego. Kogos kto wie wszystko albo 50% o wszystkim zwiazanym z polityką. Przeciętny obraz frakcji parlamentarnych w PE z punktu widzenia polskiego:
EPP - ta partia od PO. Chadecy chyba, wszyscy najwieksi, Niemcy i Francja.
Konserwatysci - tam jest PiS, ta partia co w dniu pierwszych głosowań od razu sie pokłóciła, miala mini rozłam i przez to nie ma przewodniczącego. Sa tu Angole.
Socjalisci - Jakies 'cos', w którym kręcą się pedecy i sld.
Stawiam dolary przeciw orzechom, ze taki jest odczyt społeczny. Oczywiscie z mojej strony to była drobna zlosliwosc, natomiast tak zapewne jest. Zaden Niesioł, bo nie chodziło mi o program tylko niesmak jaki pozostał po ewidentnym falstarcie.
Tu się zgodzę. Dlatego z tej perspektywy widze sens tego porozumienia.
A tego nie rozumiem totalnie. Chyba, ze opisujesz jakies inne glosowania albo moze liczysz na to, ze nie czytalem regulaminu PE i nie wiem, ze szefa KE wybiera się zwykłą wiekszością (będąc precyzyjnym nie zwykłą wiekszoscia, a wiekszoscia głosujacych). Nie będe przypominał liczb, ale o ile sie nie myle Barroso wybral jakimis 170 glosami, a Najważniejszych jest 30 coś.
Jesli to jest zasługa PiS to w takim razie w najbliższym czasie spodziewam się prawdziwego Marszu Zwyciestwa i w konsekwencji budowy łuku triumfalnego w Warszawie. Wybrano Buzka tez tylko dzięki nim i kazdy projekt złozony przez małych chadeków, który przejdzie tez będzie efektem głosowania za nim wszystkich szabel Najważniejszych.
Tylko będzie problem, bo z tego co mówi Szulc, kwalifikowanej nie mają chadecy nawet ze swoim miniaturowym koalicjantem
Widocznie ten autor nie jest na bieząco, bo przeca to ogień i woda

Jest oczywiste, że im bardziej akcenty będą rozłożone w prawo, tym mniej szans na wprowadzanie eurosojuza. Nie jest to żadna rewolucja, raczej zmiana tendencji. A raczej zapowiedź jedynej możliwości na takową w aktualnym układzie sił.

EPP - ta partia od PO. Chadecy chyba, wszyscy najwieksi, Niemcy i Francja.
Konserwatysci - tam jest PiS, ta partia co w dniu pierwszych głosowań od razu sie pokłóciła, miala mini rozłam i przez to nie ma przewodniczącego. Sa tu Angole.
Socjalisci - Jakies 'cos', w którym kręcą się pedecy i sld.
Stawiam dolary przeciw orzechom, ze taki jest odczyt społeczny. Oczywiscie z mojej strony to była drobna zlosliwosc, natomiast tak zapewne jest. Zaden Niesioł, bo nie chodziło mi o program tylko niesmak jaki pozostał po ewidentnym falstarcie.
Nie ma najmniejszego znaczenia, czy PiS istnieć będzie, czy nie. Istotne, by istniała nowoczesna konserwatywna prawica - a taka może się kształtować tylko u boku prawicy z dużą tradycją i praktyką polityczną.
Bez nich Barroso nie zostałby wybrany. Koniec, kropka
![:]](https://forum.legionisci.com/core/smilies/0/0/5/9/5/4/images/smilies/m_zadowolony.gif)
Jesli to jest zasługa PiS to w takim razie w najbliższym czasie spodziewam się prawdziwego Marszu Zwyciestwa i w konsekwencji budowy łuku triumfalnego w Warszawie. Wybrano Buzka tez tylko dzięki nim i kazdy projekt złozony przez małych chadeków, który przejdzie tez będzie efektem głosowania za nim wszystkich szabel Najważniejszych.
Tylko będzie problem, bo z tego co mówi Szulc, kwalifikowanej nie mają chadecy nawet ze swoim miniaturowym koalicjantem

Autorowi newsa agencyjnego chodziło raczej o to, że koalicja chadecji z konserwatystami i liberałami jest bardziej ideowo logiczna, niż z socjalistami i zielonymi. Kontekst, Panie szanowny - zawsze i wszędzie, wszystko takowy posiada

Komentarz