Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

HipHop

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez raff
    Rozjebał mnie ten remix. Mistrz.

Tak z ciekawości wszedłem sobie na asfalt.pl - podpisali umówę z niejakimi The Jonesz. Polski producent mieszkający w Kanadzie - patr00 i kanadyjski raper. Płytę zmasterował Noon, a gościnie m.in. Daniel Drumz. W asfalt radio można odsłuchać jeden track. Na jutjubie też jest pare kawałków (album miał już swoją premierę.. w Japonii). No, chyba całkiem ciekawa płyta.

Znalazłem też jeden fajny remix patr00 - http://www.youtube.com/watch?v=h25B6...eature=related .

edyta: http://www.youtube.com/watch?v=yoBJE...eature=related
    Jeśli chodzi o patr00 to zdecydowanie polecam kawałek "Lustro".
    "Za plecy patrzę non stop, marzę mocno,
    żeby móc znów się cofnąć na Łazienkowską,
    w środek meczu, nasze twarze mokną,
    nieważne, że marznę, daję ponieść się emocjom"

Komentarz

• Widzę, że ostry hejting Sokoła odchodzi.

Nie bardzo rozumiem jak on ma niby hajs trzepac na tym remixie skoro jest to wrzucone do sieci.

Sam remix jest chujowy jak się masz ale w sumie mi to zwisa. Płyta "Teraz pieniądz w cenie" jest dla mnie kozacka i jak ktoś twierdzi, że numery "Dwie kochanki", "Jedno słowo", "Lubisz harcore" czy "Mogłobybyć tak na zawsze" to popelina to albo jej nie słyszał albo hejtuje dla zasady.

Padają zarzuty o autentyzm, a ja mam jedno pytanie - czy własciciel wytwórni płytowej i firmy odzieżowej mający na koncie kilka nagranych płyt, nawijając na piatym czy szóstym z kolei krażku o jaraniu skuna na ławce czy nieszczęsnym rosole z kurzych łapek byłby dla Was "prawdziwy" ?

Sokół na płytce z Ponem pozwolił sobie na rzeczy które do konwncji WWO nie pasują i wyszło mu to zajebiście, a jak przyciął, że jest spore zainteresownie kawałkiem "W aucie" to poszedł za ciosem. Wszystko w temacie, tym bardziej, że jego wierni fani w tym pewnie i szanowni dyskutanci z tego tematu (oprócz Mańka i Foksa) **** wbijają w kupno płyt i rżną wszystko z netu więc teraz chociaz zarobi na paziach którzy kupią płytę tylko dla jednego kawałka. Ja mu życzę żeby sprzedał ich jak najwięcej.
      Tak się sklada, że wczoraj byłem w Krakowie na TPWC i panowie odpierdolil taką sztukę, że zajarał się nawet Korniszon który hh słucha tyle co ja gregoriańskich chórów. Full ludzi i kawałki TPWC, WWO, Zipery i Pona. MIAZGA !
      Pierdolę to ! Do niczego się nie zmuszam ,chcę to się wybijam - nie chcę no to się nie ruszam !
      Grupa Trzymająca Wagę - Dzieki nam monopolowe nie martwią się o plajtę !!!

Komentarz

• Nie chodzi o hejting tylko o brak konsekwencjii... Ziom z osiedla ,ktory zawsze sie na tekiego kreowal,nagle robi kawalki dla MTV i niedlugo jak ktos juz wspomnial,bedzie gral z Mezem i bedzie gwaizda "Hity an czasie"...

Komentarz

• Etam, dramatyzujesz. Granie z mezem albo na festynie policyjnym a robienie trochę innej muzy to co innego. Sokół robi coś w zgodzie ze sobą i niech zarobi na tym ile się da a nam nic do jego portfela. Konsekwencja? Ja bardziej cenie sobie autentyczność i tak jak napisał Cywil, ma dalej rapować o tym o czym nawijał na "chlebie powszednim" ? Nonsens.
          The Durango '95 purred away real horrorshow !

Komentarz

• Zamieszczone przez yasioch
            http://pl.youtube.com/watch?v=rwr6rFqItmU

Przekozak remix + mistrz teledysk.
            OutKastowe You May Die z dodaną stopą i werblem, ale fakt - fajnie wyszło.

Cywil

Komentarz

• Tak się sklada, że wczoraj byłem w Krakowie na TPWC i panowie odpierdolil taką sztukę, że zajarał się nawet Korniszon który hh słucha tyle co ja gregoriańskich chórów. Full ludzi i kawałki TPWC, WWO, Zipery i Pona. MIAZGA
              Pezet, dzień wcześniej, dał też świetny koncert
              "Od dziecka w moim sercu tylko jeden klub jest wyryty,
              Każdy z nas ma w DNA ten herb znakomity,
              Kazdy z was ma w DNA nienawiść do stolicy,
              Spójrz nam w twarz - WARSZAWCY FANATYCY."

Komentarz

• Wracając do nieśmiertelnego tematu Sokoła i jego twórczości, to mam jeszcze jeden argumencik. Nie chodzi mi o to żeby śpiewał o bidzie i blokach, ale żeby się trzymał "jednej strony" - tej jak najmniej komercyjnej. Tworząc taki kawałek np. z Emade "Dam ci przeżyć"(mistrz!!!), a następnie bawienie się w "pieniądz jest w cenie" jest niezbyt... odpowiednie(nie wiem jak to ująć). To nie ten klimat.

ale jak to uczy Molesta: się żyje...!

Komentarz

• Zamieszczone przez foks
                  Etam, dramatyzujesz. Granie z mezem albo na festynie policyjnym a robienie trochę innej muzy to co innego. Sokół robi coś w zgodzie ze sobą i niech zarobi na tym ile się da a nam nic do jego portfela. Konsekwencja? Ja bardziej cenie sobie autentyczność i tak jak napisał Cywil, ma dalej rapować o tym o czym nawijał na "chlebie powszednim" ? Nonsens.
                  Kolego chyba nie jesteś obiektywny Może sobie przeczytasz stary tekst pana S i pomyślisz jeszccze raz
                  "...Przez takich jak ty robię się zły
                  Bo polski rap spada na psy
                  Znajomość gramatyki i wymowa to nie wszystko
                  Dziwko a wyczucie wiocha hip pop
                  Filozujący student i nie chodzi tu o studia
                  Można być doktorem i nie robić z siebie durnia
                  Ja jestem chłopakiem który kocha to co robi
                  Co od bagna do muzyki odbił
                  To jest główna część mojego życia będe się o rozwój modlił
                  Ale i bez modlitw będe się rozwijał
                  Czas mija a wokół coraz więcej gówna
                  Mamma Mia
                  ..."

Przeczytałeś!!! OJ mamma mia

Komentarz

• Jak czytam porównania Sokoła z Mezem to odechciewa mi się ten temat czytać...

Czy wszyscy którzy tu jadą po tej płycie ją słyszeli ?
                    Jak mozna porównywać ckliwe balladki Mezo z zajebistym pastiszem kawałków z epoki Papa Dance (z którym nawiasem mówiąc Sokół ma coś wspólnego ) bo nie bardzo rozumiem.
                    Podejrzewam, że gdyby nie głosowanie na stronie Prosto, "W aucie" nie byłoby singlem, a, że wynik był taki, a nie inny to mamy hit.
                    Już widzę te tłumy prawilnych fanów PROSTO którzy na miejscu właściciela wytwórni która jeszcze pół roku temu była na skraju bankructwa rezygnują z takiej okazji na kwit "bo jeszcze się ***** na mnie obrażą i kto ściągnie nową płytę z rapida ?"

Dorośnijcie k u r w a ludzie...
                    Pierdolę to ! Do niczego się nie zmuszam ,chcę to się wybijam - nie chcę no to się nie ruszam !

Komentarz

• Zamieszczone przez CywiL
                      Jak czytam porównania Sokoła z Mezem to odechciewa mi się ten temat czytać...

Czy wszyscy którzy tu jadą po tej płycie ją słyszeli ?
                      Jak mozna porównywać ckliwe balladki Mezo z zajebistym pastiszem kawałków z epoki Papa Dance (z którym nawiasem mówiąc Sokół ma coś wspólnego ) bo nie bardzo rozumiem.
                      Podejrzewam, że gdyby nie głosowanie na stronie Prosto, "W aucie" nie byłoby singlem, a, że wynik był taki, a nie inny to mamy hit.
                      Już widzę te tłumy prawilnych fanów PROSTO którzy na miejscu właściciela wytwórni która jeszcze pół roku temu była na skraju bankructwa rezygnują z takiej okazji na kwit "bo jeszcze się ***** na mnie obrażą i kto ściągnie nową płytę z rapida ?"

Dorośnijcie k u r w a ludzie...
                      szanuje Twoje zdanie jak nikogo w temacie hip - hopu.

Co więcej - szanuje Twoje zdanie w wielu innych kwestiach ważnych dla mnie kwestiach. Nawe jestem skłonny ci ustąpic w sprawie domówka u mnie czy wyprawa w nieznane

ale k..wa - do jazzboy remixa mnie nie przekonasz to tak jakbys sie odstroił na kolejny melnanż w słomkowy kapelusz i nie pozwolił nim rzucać po knajpie

Nie tędy droga. Ja rozumiem, że chłopaki chcą mieć hajsy i w ogóle lepsze życie ale nie muszę się godzić na wszystkie drogi do celu.
                      ...ta ziemia do Polski należy
                      choć Polska daleko jest stąd,
                      bo wolność krzyżami się mierzy
                      historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez mort
                        szanuje Twoje zdanie jak nikogo w temacie hip - hopu.

Co więcej - szanuje Twoje zdanie w wielu innych kwestiach ważnych dla mnie kwestiach. Nawe jestem skłonny ci ustąpic w sprawie domówka u mnie czy wyprawa w nieznane

ale k..wa - do jazzboy remixa mnie nie przekonasz to tak jakbys sie odstroił na kolejny melnanż w słomkowy kapelusz i nie pozwolił nim rzucać po knajpie

Nie tędy droga. Ja rozumiem, że chłopaki chcą mieć hajsy i w ogóle lepsze życie ale nie muszę się godzić na wszystkie drogi do celu.

Osiem postów nad Twoim napisałem m.in. " Sam remix jest chujowy jak się masz " Poza tym na remixie się nie zarabia jest darmowy wrzucony w net i jak widać więcej przyniesie Sokołowi szkody niż pożytku.
                        A sama instytucja remixu jest zajebista bo dzięki niej mamy zwrotkę Freda, z tym się chyba zgodzisz ?

Komentarz

• Zamieszczone przez CywiL
                          A sama instytucja remixu jest zajebista bo dzięki niej mamy zwrotkę Freda, z tym się chyba zgodzisz ?
                          Oj tak

PS. Nie mają ciule Empiku ale dzis poszukam w innym plejsie
                          ...ta ziemia do Polski należy
                          choć Polska daleko jest stąd,
                          bo wolność krzyżami się mierzy
                          historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Argument,ze "na tym remixie nie zarobil" jest co najmniej "dziwny".Co mnei boli,ze on nie zarobil? Puszcza kawalki stricte dla MTV , remix przypomina mi jakas padline typu verba a o rozowych czapkach i wytartych jeansach nie wspomne... Poczul ten swój pieniandz i nie patrzy ,ze robi z siebie hipokryte (patrz stare kawalki anty show-biznesowe i anty "rozrywkowy rap") nie patrzac jak to zalosnie wyglada. Dlatego teraz sie z TDF'em skumal. Chociaz TEde robi to co robi od dawna. Nigdy nie kreowal sie tak jak Sokol na bardzo ulicznego hip hopowca.

Komentarz

• Cywil ma racje - płytka TPWC - naprawdę dobra płytką - nigdy nie podobał mi sie kawałek "W Aucie" a moi znajomi jarali sie juz w zime tym numerem puszczajac mi na klatce - Klip jest smieszny - ogolnie wiadomo ze to kawalek dla zartu. Sokół mówił w wywiadze ze to przeróbka Letniego hitu Rihanny - "Umbrella" - cała Polska sie jarała "Umberlla ella e e e" wiec czemu nie ma sie jarać " W Aucie Cię Mnie Cię ehee "
                              I jego cel został osiągniety.
                              Sokół zrobił sobie zart i nagrał kawałek - klip tez z lat 80 - wiec tez zart. A ze ludzie nazwijmy to z poza klimatu rapowego sie zajarali to co on ma na to powiedziec.. podobna była sytuacja z Głuchą Nocą Peji - nagrał kawałek zrobił hardcorowy klip a i tak leciało w dyskotekach i wszystkie małolatki znały refren.

A wracajac do Sokoła i W aucie - bedąc w tym roku nad morzem - denerwowało mnie to ze na kazdej dyskotece leciał kawałek "W Aucie" i widać było ludzi ktorzy spiewali refrenik.A myslicie ze wiedzieli co to ZIP Skład lub TPWC no nie.
                              Jesli ludzie sie jarają i mozna na tym zarobic to w czym problem i tak Sokół zawsze bedzie pomawiany o nieprawilnosc czy cos w tym rodzaju - ale tak jak pisał Cywil a nikt sie nie martwił jak PROSTO było blisko bankructwa i moglo przestac istniec. Czekajcie na TWPC 2 na klasykach to zobaczycie
                              Jesteśmy zawsze tam , gdzie Nasza Legia gra....

Komentarz

• Camp - Nie będę z Tobą dyskutował bo albo nie czytasz moich postów albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
                                Zreszta jak nie czytasz moich to przeczytaj TML-a post. Możę w końcu skumasz o co chodzi.

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎