Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
tylko dzięki panom stróżom prawa z miasta Szczecin prawdopodobnie wielu/wiele z nas nie będzie mogło uczestniczyć w obchodach rocznicy powsatnia , od roku czekałem na ten dzień.....
29 lipca w sali BHP w Stoczni Gdańskiej odbędzie się otwarcie wystawy Instytutu Pamięci Narodowej pt. "Powstanie Warszawskie". Z tejże okazji Stowarzyszenie Trójmiejska Grupa Rekonstrukcji Historycznych, przy współpracy z Biurem Edukacji Publicznej Instytutu Pamięci Narodowej Oddział Gdańsk, Służb¹ Więzienn¹ Aresztu Œledczego w Gdańsku (przy ul. Kurkowej) oraz Komend¹ Miejsk¹ Policji w Gdańsku, zamierza dokonać inscenizacji nawi¹zuj¹cej do walk powstańczych z okresu pierwszych dni sierpnia '44. Chętnych zapraszamy do współpracy ! Przygotowania do godziny "W" trwaj¹.
jak dobrze licze to bedzie okragla 60 rocznica..
troche czasu juz uplynelo..
czy wiadomo jak beda przebiegac obchody ???
i czy bedzie transmisja na zywo w TVP ???
Zamieszczone przez kiub
tylko dzięki panom stróżom prawa z miasta Szczecin prawdopodobnie wielu/wiele z nas nie będzie mogło uczestniczyć w obchodach rocznicy powsatnia , od roku czekałem na ten dzień.....
czyli dla Ciebie wazniejszy jest mecz Legii od upamietnienia w Wawie Powstancow Warszawskich
jak dobrze licze to bedzie okragla 60 rocznica..
troche czasu juz uplynelo..
czy wiadomo jak beda przebiegac obchody ???
i czy bedzie transmisja na zywo w TVP ???
Zamieszczone przez kiub
czyli dla Ciebie wazniejszy jest mecz Legii od upamietnienia w Wawie Powstancow Warszawskich
a to trzeba być w Warszawie żeby uczcić te dzień ?
pewnie z okazji 1 września trzeba być na Westerplatte, z okazji 15 sierpnia we wsi Grunwald itd , inaczej się nie liczy
albo bardzo dużo podróżujesz, albo pierdzielisz od rzeczy
Fizi z postu kiuba zrozumialem ,ze na ten dzien czekal caly rok i chcialby byc w tym dniu w Wawie i uczestniczyc w uroczystosciach na miejscu... i chyba nie podoba mu sie ,ze mecz bedzie tego samego dnia... no ale moge sie oczywiscie mylic
Zaproszenia na otwarcie Muzeum Powstania Warszawskiego są rozdawane przez centrum informacyjne, które znajduje się w hotelu "Warszawa". Centrum jest czynne 7 dni w tygodniu w godz. 10.00-17.00. Info pod tel.5953074.
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle." Janusz Waluś - czekaMY!
dlatego właśnie kiedy widzę staruszków w Wawie, to częściej mi przychodzi na myśl, że on/ona mogła walczyć o to miasto, i ich staram sie bardziej szanować niż tradycyjnych "starych pierdzieli". którzy się o wszystko czepiają.
bardzo dobrym pomysłem jest oklejanie pojazdów ztm-u tekstami piosenek z Powstania
a wieniec złożony przez SSLW rok temu, był wspaniałym gestem
Zbyt wiele poświęciliśmy dla Legii, by ktokolwiek mógł nas złamać.
Ciągle wierzę w raj.
Ale teraz przynajmniej wiem, że to nie jest jakieś miejsce, którego możesz poszukać.
Ponieważ to nie jest to gdzie pojedziesz,
ale to, jak się czujesz na chwilę w swoim życiu, kiedy jesteś częścią czegoś.
A jeśli znajdziesz tę chwilę...
będzie ona trwała wiecznie.
Co się tak unosisz? Chłopak dobrze Ci napisał a Ty się już sadzisz. Są Priorytety i priorytety. Jak widać dla Ciebie Powstanie jest priorytetem a mecz Priorytetem. Na szczęście nie każdy tak uważa i do tego podchodzi.
Możesz w tym momencie zwyzywać od pikników i innych takich, że nie jadę na wyjazd.
nic takiego nie miałem na myśli, to była reakcja na tekst w stylu - skoro ktoś jedzie na ten mecz to znaczy że ważniejszy jest dla niego niż rocznica Powstania - dokładne odwrócenie tego co Ty napisałeś
Cytat:
Co się tak unosisz? Chłopak dobrze Ci napisał a Ty się już sadzisz. Są Priorytety i priorytety. Jak widać dla Ciebie Powstanie jest priorytetem a mecz Priorytetem. Na szczęście nie każdy tak uważa i do tego podchodzi.
Możesz w tym momencie zwyzywać od pikników i innych takich, że nie jadę na wyjazd.
nic takiego nie miałem na myśli, to była reakcja na tekst w stylu - skoro ktoś jedzie na ten mecz to znaczy że ważniejszy jest dla niego niż rocznica Powstania - dokładne odwrócenie tego co Ty napisałeś
no to zle mnie zrozumiales.. :/
sadze ,ze Ursyn pewnie lepiej przedstawil to co mialem na mysli , piszac o Priorytetach i priorytetach...
Komentarz