Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

SERIALE godnie i niegodne polecenia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Coś ze staroci. Jak ktoś jeszcze nie widział to polecam Zakazane Imperium, mi jakoś umknęło ale ostro nadrabiam zaległości. ;-) Dostępne na HBO.

Komentarz

• Czas (2021) - Więzień, którego trawi poczucie winy i oficer stojący przed niemożliwym wyborem. Trzymająca w napięciu historia o karze i zasadach.

Trochę zaspoileruję, Sean Bean w końcu nie ginie
      Ostatnio edytowany przez zakapior; 59212.

Komentarz

• Zamieszczone przez Ivan Drugi
        Coś ze staroci. Jak ktoś jeszcze nie widział to polecam Zakazane Imperium, mi jakoś umknęło ale ostro nadrabiam zaległości. ;-) Dostępne na HBO.
        Aż sobie wygooglałem żeby sprawdzić kiedy to wyszło. Myślałem, że ponad 15 lat minęło a tu jednak sporo mniej. Jak dla mnie kozak. Na pewno tu polecane

Komentarz

• Komentarz

• Czy ktoś to oglądał? Przyznam szczerze że po wcześniejszych recenzjach opisujących serial jako całkowicie odmóżdżający i demoralizujący młodzież oraz obejrzeniu pierwszego odcinka byłem sceptycznie nastawiony do dalszego oglądania, spodziewając się powtarzalności schematu jako pewnego rodzaju show fabularnego. Jestem jednak po 5 odcinku i jak dotąd serial okazuje się mieć niezłą fabułę, jest tam zawarta alegoria dzisiejszego świata finansjery i polityki, rządów państw, jest też trochę antykapitalistyczny jednak nie powiedziałbym że prosocjalistyczny - w tych kwestiach podchodzę nieco z przymrużeniem oka

Jednak gdybym miał podsumować po 5 odcinkach, nie jest to typowa papka odmóżdżająca, serial może być brutalny w swym przekazie, jednak dla tych którzy właściwie podejdą do jego obejrzenia wówczas wyciągną z niego coś więcej niż tylko te "gry" które właściwie zajmują ułamek odcinka i to nie każdego (w sumie każda z tych gier również nie jest taka oczywista), bo nie o to w tym wszystkim chodzi, celem serialu samym w sobie nie jest demoralizacja kogokolwiek, dlatego na pewno nie jest on skierowany do gimnazjalistów.

Komentarz

• Ale co oglądał ?
              349meczów*
              71 goli*
              58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Squid Game - chyba fotkę zamieściłem, choć teraz widzę na wątku że odkryłem serial na nowo.

Komentarz

• Zamieszczone przez Murphy
                  Squid Game - chyba fotkę zamieściłem, choć teraz widzę na wątku że odkryłem serial na nowo.
                  Ja fotki nie widzę ale fakt, urwałeś się z choinki
                  349meczów*
                  71 goli*
                  58 asyst*

Komentarz

• Dziwne bo ja widzę.

Nie jest tak że o tym serialu nie słyszałem wcześniej, ale najwyraźniej za bardzo zasugerowałem się opinią Czarnka, który później jak się okazało tego serialu w ogóle nie oglądał.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: 1631531898-a8e7c9fb7d9c152de3b92c847f89d6e45a1f1c82.jpg?width=840&height=472.jpg
Wyświetleń: 1298
Rozmiar: 28,5 KB
ID: 2613651

Edit: Nie wiem czy tu było ale z innych produkcji mogę polecić "The Good Doctor", to taka lepsza moim zdaniem alternatywa Dr House'a, z dużo głębszym przesłaniem i stopniowo rozwijanym wątkiem ukazywania przeszłości tytułowego bohatera.
                    Ostatnio edytowany przez Murphy; 158801.

Komentarz

• 25.02 premiera netflixowego serialu Wikingowie: Walhalla. Zapowiada się więcej niż dobrze:

Komentarz

• Dziś wjechała 1 część nowego sezonu Ozark (7 odcinków), czyli weekend zarwany
                        Ostatnio edytowany przez El Peyote Asesino; 151999.

Komentarz

• Czy ktoś wie gdzie można zobaczyć wszystkie odcinki "Who Is America?" (2018, Sacha Baron Cohen). W necie wyszperałem cztery, a pozostałe trzy chętnie bym zobaczył.
                          PS. Jak ktoś nie oglądał - na bazie tych czterech bardzo polecam. Jednocześnie śmieszne i straszne.

Komentarz

• Zamieszczone przez El Peyote Asesino
                            Dziś wjechała 1 część nowego sezonu Ozark (7 odcinków), czyli weekend zarwany
                            I znowu trzymają poziom Wiadomo o jakiś przeciekach na temat daty drugiej części ?
                            349meczów*
                            71 goli*
                            58 asyst*

Komentarz

• Polecam dokument "30-metrowa fala" na HBO. Po obejrzeniu postanowiliśmy z żoną pojechać do Nazare w Portugalii i zobaczyć na własne oczy gigantyczne fale. ;-) Niektóre zdjęcia w tym serialu są niesamowite.

Komentarz

• od 04.02.22 w C+

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎