Coś ze staroci. Jak ktoś jeszcze nie widział to polecam Zakazane Imperium, mi jakoś umknęło ale ostro nadrabiam zaległości. ;-) Dostępne na HBO.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
SERIALE godnie i niegodne polecenia
Zwiń
X
-
-
Ostatnio edytowany przez zakapior; 59212.Komentarz
-
Komentarz
-
-
Czy ktoś to oglądał? Przyznam szczerze że po wcześniejszych recenzjach opisujących serial jako całkowicie odmóżdżający i demoralizujący młodzież oraz obejrzeniu pierwszego odcinka byłem sceptycznie nastawiony do dalszego oglądania, spodziewając się powtarzalności schematu jako pewnego rodzaju show fabularnego. Jestem jednak po 5 odcinku i jak dotąd serial okazuje się mieć niezłą fabułę, jest tam zawarta alegoria dzisiejszego świata finansjery i polityki, rządów państw, jest też trochę antykapitalistyczny jednak nie powiedziałbym że prosocjalistyczny - w tych kwestiach podchodzę nieco z przymrużeniem oka
Jednak gdybym miał podsumować po 5 odcinkach, nie jest to typowa papka odmóżdżająca, serial może być brutalny w swym przekazie, jednak dla tych którzy właściwie podejdą do jego obejrzenia wówczas wyciągną z niego coś więcej niż tylko te "gry" które właściwie zajmują ułamek odcinka i to nie każdego (w sumie każda z tych gier również nie jest taka oczywista), bo nie o to w tym wszystkim chodzi, celem serialu samym w sobie nie jest demoralizacja kogokolwiek, dlatego na pewno nie jest on skierowany do gimnazjalistów.Komentarz
-
Komentarz
-
Dziwne bo ja widzę.
Nie jest tak że o tym serialu nie słyszałem wcześniej, ale najwyraźniej za bardzo zasugerowałem się opinią Czarnka, który później jak się okazało tego serialu w ogóle nie oglądał.
Edit: Nie wiem czy tu było ale z innych produkcji mogę polecić "The Good Doctor", to taka lepsza moim zdaniem alternatywa Dr House'a, z dużo głębszym przesłaniem i stopniowo rozwijanym wątkiem ukazywania przeszłości tytułowego bohatera.Ostatnio edytowany przez Murphy; 158801.Komentarz
-
Komentarz
-
Dziś wjechała 1 część nowego sezonu Ozark (7 odcinków), czyli weekend zarwanyOstatnio edytowany przez El Peyote Asesino; 151999.Komentarz
-
Czy ktoś wie gdzie można zobaczyć wszystkie odcinki "Who Is America?" (2018, Sacha Baron Cohen). W necie wyszperałem cztery, a pozostałe trzy chętnie bym zobaczył.
PS. Jak ktoś nie oglądał - na bazie tych czterech bardzo polecam. Jednocześnie śmieszne i straszne.Komentarz
-
349meczów*
71 goli*
58 asyst*
jest tylko jeden King!!!!
*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianieKomentarz
-
Polecam dokument "30-metrowa fala" na HBO. Po obejrzeniu postanowiliśmy z żoną pojechać do Nazare w Portugalii i zobaczyć na własne oczy gigantyczne fale. ;-) Niektóre zdjęcia w tym serialu są niesamowite.Komentarz
-
Komentarz