Zamieszczone przez Benek
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
SERIALE godnie i niegodne polecenia
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez PogonFF Zobacz postaPoratujecie jakimś linkiem? Zniknęło z cda
Komentarz
-
Zamieszczone przez Benek Zobacz postaAle zajebiście ogląda się ostatni sezon Gomorry. A już 4 odcinek to w ogóle !!!
Potwierdzam, dla mnie jako miłośnika serialu, jest dobrzeVarsovia - Semper Invicta, Semper Heroica.
Komentarz
-
Zamieszczone przez meraś Zobacz postaSzawar Biały lotos - zajebisty serial. Kojarzy ktoś jakiś tytuł w zbliżonym klimacie ?
Łyknąłem ten serial niedawno i jest to produkcja której nie da się jednoznacznie gatunkowo sklasyfikować. Dla mnie nawet było tego tam trochę za dużo, trochę miałem poczucie przepakowania treścią i elementami róznych filmowch gatunków. Nie podobało mi się też zakończenie kilku wątków.
Dlatego "tylko" 7/10.
Komentarz
-
Zamieszczone przez ZwykłyCzłowiek Zobacz posta
A co rozumiesz przez w zbliżonym klimacie?
Łyknąłem ten serial niedawno i jest to produkcja której nie da się jednoznacznie gatunkowo sklasyfikować. Dla mnie nawet było tego tam trochę za dużo, trochę miałem poczucie przepakowania treścią i elementami róznych filmowch gatunków. Nie podobało mi się też zakończenie kilku wątków.
Dlatego "tylko" 7/10.
W podobnym klimacie chyba Dzikie historie, ale to film.04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.
Komentarz
-
Zagubieni w kosmosie (2018) - Uwięziona w kosmosie lata świetlne od celu swojej podróży rodzina Robinsonów walczy o przetrwanie.
Polecam serial "Zagubieni w kosmosie". Moja ocena 7/10. Dobry serial science fiction i zarazem bardzo dobry serial "familijny". Moim zdaniem pasuje klimatem do obecnej pory roku i zbliżających się Świąt.
Na plus:
- dużo się dzieje, ale nie ma problemów nadążeniem za akcją
- nie stwierdziłem wątków LGBTqz pomimo tego, że zrobił to Netflix (jedynie lewackość przejawiająca się w braku broni i dominującej pozycji kobiet)
- fajne efekty specjalne, scenografia
- dla dużych i małych
- dobre zakończenie
Na minus:
- w serialu nie są respektowane prawa fizyki i innych nauk ścisłych
- trochę irytujące role kobiece, ale można na to przymknąć oko
- słaby pierwszy odcinek
Komentarz
-
Zamieszczone przez Tyler_Durden Zobacz postahttps://www.filmweb.pl/serial/Zagubi...ie-2018-783584
Polecam serial "Zagubieni w kosmosie". Moja ocena 7/10. Dobry serial science fiction i zarazem bardzo dobry serial "familijny". Moim zdaniem pasuje klimatem do obecnej pory roku i zbliżających się Świąt.
Na plus:
- dużo się dzieje, ale nie ma problemów nadążeniem za akcją
- nie stwierdziłem wątków LGBTqz pomimo tego, że zrobił to Netflix (jedynie lewackość przejawiająca się w braku broni i dominującej pozycji kobiet)
- fajne efekty specjalne, scenografia
- dla dużych i małych
- dobre zakończenie
Na minus:
- w serialu nie są respektowane prawa fizyki i innych nauk ścisłych
- trochę irytujące role kobiece, ale można na to przymknąć oko
- słaby pierwszy odcinek
A z kolei mnie nowy sezon Gomorry póki co rozczarowuje. Nie mam jakoś takiego napięcia jak przy poprzednich (choć rodzinna kolacja była fajna). Jest fajnie, ale dla mnie już nie super.
Za to 4 sezon Yellowstone trzyma poziom poprzednich. Jak ktoś nie oglądał, zdecydowanie polecam całość.
Komentarz
-
Zamieszczone przez krzysiek1916 Zobacz posta
A z kolei mnie nowy sezon Gomorry póki co rozczarowuje. Nie mam jakoś takiego napięcia jak przy poprzednich (choć rodzinna kolacja była fajna). Jest fajnie, ale dla mnie już nie super.
Za to 4 sezon Yellowstone trzyma poziom poprzednich. Jak ktoś nie oglądał, zdecydowanie polecam całość.?
Natomiast Yellowstone? No cóż, nie wyobrażam sobie, że mogliby to kiedykolwiek zakończyć kręcić. Każdy sezon to kozak. W tym oprócz głównego wątku zayebiście pokazują pracę ranczerów, cowboyów, z końmi, z bydłem, ze sobąa przegonienie i widok Mustangów w ost odcinku poezja.
Jestem ciekaw tego:Prequel Yellowstone rozgrywa się wiele lat przed wydarzeniami z oryginału i skupia na przodkach bohaterów. Oto zwiastun 1883.
Historia rozgrywa się w 1883 roku i skupia się na rodzinie Duttonów, którzy wyruszają na zachód, by osiedlić się w ostatnich rejonach niepodbitej Ameryki. Jest to opowieść o wielkiej ekspansji na zachód i zarazem studium historii rodziny, która ucieka przed ubóstwem, by szukać lepszego życia.
1883 - premiera w USA odbędzie się 19 grudnia 2021 roku.
Ostatnio edytowany przez Raczej; 12076.
Komentarz
-
Ale ten Yellowstone to tylko z tego co widze w jakimś Play Now dostępny?Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”
Komentarz
Komentarz