Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

SERIALE godnie i niegodne polecenia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez El Peyote Asesino
    Z najnowszej kinematografii koreańskiej w klimacie Squid Game - na pewno niedawny Parasite, z rzeczy trochę starszych mogę polecić Zagadkę zbrodni (film reżysera Parasite) - ale to już bardziej mroczny thriller/kryminał.
    W mojej ocenie Squid Game i Parasite w kwestii fabuły nie mają za wiele wspólnego.
    Znalazłem taki - https://www.filmweb.pl/film/Battle+Royale-2000-34393, ale nie mogę ocenić, bo nie oglądałem.
    04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.

Komentarz

• Nocna msza.
      Warto?
      Jesteście smutni, polowanie nie wyszło, zające przed wami pouciekały!

Komentarz

• Zamieszczone przez Szawar

W mojej ocenie Squid Game i Parasite w kwestii fabuły nie mają za wiele wspólnego.
        W kwestii fabuły jasne, że nie, ale moim zdaniem klimat (lekko klaustrofobiczny, dychotomia bogaci-biedni, no i środki ekspresji aktorskiej) był podobny, ale oczywiście to kwestia subiektywna. Tak czy siak warto zobaczyć.

Komentarz

W kwestii fabuły jasne, że nie, ale moim zdaniem klimat (lekko klaustrofobiczny, dychotomia bogaci-biedni, no i środki ekspresji aktorskiej) był podobny, ale oczywiście to kwestia subiektywna. Tak czy siak warto zobaczyć.
          Tak, to na pewno.

Komentarz

Z najnowszej kinematografii koreańskiej w klimacie Squid Game - na pewno niedawny Parasite, z rzeczy trochę starszych mogę polecić Zagadkę zbrodni (film reżysera Parasite) - ale to już bardziej mroczny thriller/kryminał.
            Dzieki, widziałem, liczyłem na coś bardziej niszowego. Sprawdzę, to co poleca Szawar.

Komentarz

• Zamieszczone przez Szawar

Nawet nie podbija do Squid Game. Niestety, ale im dalej tym słabiej. Pewne zachowania i sytuacje rażą brakiem logiki, niektóre postacie przerysowane do granic możliwości, stają sie po prostu wkurzające. Nie można odmówić w tym wszystkim ciekawej fabuły i wyszukanych zagadek. Juz teraz wiadomo, że bedzie drugi sezon.
              Po obejrzeniu całości potwierdzam. W porównaniu do Squid Game słabizna, ale poziom jest tak wyśrubowany, że mimo to warto zobaczyć.
              Bazinga!
              Przecież i im i mnie chodzi tylko o dobro naszego klubu.

Komentarz

Parasite,
                Matko Bosko tam się coś kiedyś zacznie?

Komentarz

• Kasztanowy ludzik - kolejny dobry skandynawski kryminał. Trochę odgrzewane kotlety, bo schemat tradycyjny, ale wciągający.

Komentarz

• Kurcze i ja wsiadłem do tego pociągu popularności SquidGame. Dzień przewalony :P Chyba najfajniejszy odcinek, to ten z kulkami Myślicie, że pójdą za ciosem i będzie drugi sezon? (ten podobno tworzyli 7 lat (?)). W sumie jakiś potencjał jest [mały spoiler]... ktoś może chcieć się zemścić, albo zostać liderem, ktoś się pewnie nie utopił...

Komentarz

• Dobra, obejrzałem (na podglądzie) naprawdę nie rozumiem euforii związanej z tym serialem. Ale przynajmniej wiem, że nigdy już nie usłyszę bardziej idiotycznych dialogów niż wypowiadanych przez vipy
                      plot twisty też bardzo słabe.

Ktoś pytał o koreańskie kino, oprócz klasyków mogę polecić:

Zagadka zbrodni (2003) - W małym miasteczku dochodzi do serii morderstw młodych kobiet. Detektyw z Seulu przy pomocy miejscowej policji szuka sprawcy.

https://www.filmweb.pl/film/S%C5%82o...ie-2005-180374

https://www.filmweb.pl/film/Ujrza%C5...2a-2010-570957

I coś spokojniejszego:

Oddech (2007) - Kobieta zdradzana przez męża wdaje się w romans z więźniem.

#druzynanatop3

Komentarz

• Zamieszczone przez jednopostowiec
                        Kurcze i ja wsiadłem do tego pociągu popularności SquidGame. Dzień przewalony :P Chyba najfajniejszy odcinek, to ten z kulkami Myślicie, że pójdą za ciosem i będzie drugi sezon? (ten podobno tworzyli 7 lat (?)). W sumie jakiś potencjał jest [mały spoiler]... ktoś może chcieć się zemścić, albo zostać liderem, ktoś się pewnie nie utopił...
                        Jedna z wersji zakłada prequel z graczem 001 w roli głównej.

Komentarz

• Pewnie już ktoś tu o tym pisał ale ja dopiero wczoraj to znalazlem i jestem zachwycony

Billions - polecam !!
                          349meczów*
                          71 goli*
                          58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek
                            Pewnie już ktoś tu o tym pisał ale ja dopiero wczoraj to znalazlem i jestem zachwycony

Billions - polecam !!
                            Właśnie skończyłem nowy 5 sezon Kozak.

Jeśli nie widziałeś to polecam https://www.filmweb.pl/serial/Sukcesja-2018-779456 To jest dopiero petarda w tym biznesowym klimacie(w tym przypadku rodzinna korporacja medialna).
                            Premiera 3 sezonu wg https://datapremiery.pl/sukcesja-sez...serialu-18345/ za 11 dni.

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek
                              Pewnie już ktoś tu o tym pisał ale ja dopiero wczoraj to znalazlem i jestem zachwycony

Billions - polecam !!
                              Super, ale z każdym sezonem coraz gorzej niestety.
                              Bazinga!
                              Przecież i im i mnie chodzi tylko o dobro naszego klubu.

Komentarz

• 05.11 ostatni sezon Narcos Meksyk.
                                349meczów*
                                71 goli*
                                58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎