Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

SERIALE godnie i niegodne polecenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Pat(L)yk Zobacz posta
    Panowie, ma ktoś jakiś serial do polecenia w klimacie małego miasteczka jak np. serial Ozark?
    Banshee, Sons of Anarchy, Gwiazda szeryfa, Fargo 1 sezon

Komentarz

• Zamieszczone przez Szawar Zobacz posta

Chyba na równi z Belfrem z pierwszego sezonu.
      Ktoś potwierdzi? Bo dość zniechęcające porównanie. Nie, nie chodzi o to beztalencie aktorskie - Stuhra.

8 sezon Homeland na Netflixie - Dobrze, że to już koniec.
      #druzynanatop3

Komentarz

• Klangor bardzo dobry serial. Jakubik daje radę. Generalnie najlepiej obejrzeć całość od razu
        Always look on the bright side of life!

Komentarz

• Zamieszczone przez Bootleg Zobacz posta
          Klangor bardzo dobry serial. Jakubik daje radę. Generalnie najlepiej obejrzeć całość od razu
          +1
          Trzyma poziom do końca,
          co o tyle ważne, że cześć dobrze rokujących polskich seriali wykładała się na końcówkach,
          Never Surrender

Komentarz

• Klangor bardzo dobry, do samego końca trzyma poziom

Komentarz

• [moje subiektywne zdanie]

Łyknąłem wczoraj wieczoem tego Klangora. Jeżeli chodzi o sposób kolejność przedstawiania i odkrywania poszczególnych elementów historii, to jest to naprawdę dobrze zrobione. Serial cały czas trzyma widza przy ekranie, do samego końca są wątki których zakonczenie chcemy poznać. Pod względem konstrukcji akcji- mistrzostwo.

Ale czytałem gdzieś opinię, że to najlepszy polski serial od czasów Pitbulla. Więc oczekiwania też miałem odpowiednio duże. No nie Serial jest bardzo dobrze zagrany i trudno do kogokolwiek się przyczepić (no może poza aktorką grająca córkę Jakubika), ale same postacie są pozbawione charyzmy, żeby nie powiedzieć żałosne (jedynie postać grana przez Musiała wydaje się ciekawa). W samej fabule poza sposobem jej opowiadania i makabrycznością też nic specjalnie interesującego imo nie ma. Jakby ktoś chciał wyciągnąć coś głębszego, morał, przesłanie, wartości, to poza banałami też ciężko. ŚoŚ poziom wyżej, bo dawało solidną porcję rozrywki. Tu jest tylko gra z odbiorcą.
              Podsumowując 7/10, obejrzeć można, ale rewelacji nie oczekujcie.

Komentarz

• Zamieszczone przez ZwykłyCzłowiek Zobacz posta
                Jakis czas temu trafiłem na W cieniu (Umbre) na HBO, rumuński serial gangstersko-psychologiczny(?). Charakterystyczne mocne postacie, niecienkie dialogi, humor, trochę absurdalności i makabryczności- coś między niektórymi produkcjami braci Coen i Tarantino. O albo "In Bruges" Mcdonagha. Tylko wszystko jest bardziej naturalistyczne, brudniejsze, bo dzieje się w Rumunii, mafia ma tu bardziej wschodni sznyt. Serial z 2014, są 3 sezony, więc jak ktoś lubi takie klimaty to pewnie widział, ale jak nie to polecam
                Niektórzy moga stwierdzić, że troche wolno się rozkręca i to jedyny ewentualny minus jaki zauważnyłem.
                Dzięki tej rekomendacji obejrzałem wszystkie 3 sezony w kilka dni. Polecam. Jest policjant a'la Trevor z GTA5, muzycznka a'la serial Pitbull, fajna operatorka trochę w stylu Pitbulla, trochę w stylu trylogii Pushera, ogólnie dobra. Są wątki humorystyczne w stylu duńskim. Ogólnie spoko. Mi się podobało. Szukam teraz czegoś podobnego.

Komentarz

• Zamieszczone przez Układ Zobacz posta
                  Ostatni sezon Gomorry od 20 maja.
                  Podbijam, bo nie widzę żeby był już dostępny.

Komentarz

• Zamieszczone przez rogaL Zobacz posta

Podbijam, bo nie widzę żeby był już dostępny.
                    HBO MAX na razie tylko.
                    349meczów*
                    71 goli*
                    58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• 20 maja wleciał na hbo max sezon 4.

Sezon 5:
                      Oficjalna data premiery piątego sezonu Gomory nie została ogłoszona, ale Variety poinformowało, że główne zdjęcia mają zakończyć się w maju. Sezon składający się z 10 odcinków został nakręcony zarówno w Rydze, stolicy Łotwy, jak iw Neapolu we Włoszech.

Komentarz

• Nie wiem czy ktoś już polecał, jeśli nie to ja to czynię - Mare z Easttown (HBO), bardzo dobry kryminał/dramat ze świetnymi rolami Kate Winslet i (przede wszystkim) Jean Smart. 6 odcinków (został jeszcze finał) łyknąłem na raz , jest też łyżka dziegciu, czyli wątek lgbtqwerty, ale na szczęście trzeciorzędny

Komentarz

• Na Netflixa wjechały nowe odcinki Lucyfera.
                          Bazinga!
                          Przecież i im i mnie chodzi tylko o dobro naszego klubu.

Komentarz

• Zamieszczone przez El Peyote Asesino Zobacz posta
                            Nie wiem czy ktoś już polecał, jeśli nie to ja to czynię - Mare z Easttown (HBO), bardzo dobry kryminał/dramat ze świetnymi rolami Kate Winslet i (przede wszystkim) Jean Smart. 6 odcinków (został jeszcze finał) łyknąłem na raz , jest też łyżka dziegciu, czyli wątek lgbtqwerty, ale na szczęście trzeciorzędny
                            +1
                            Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
                            St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• Zamieszczone przez El Peyote Asesino Zobacz posta
                              Nie wiem czy ktoś już polecał, jeśli nie to ja to czynię - Mare z Easttown (HBO), bardzo dobry kryminał/dramat ze świetnymi rolami Kate Winslet i (przede wszystkim) Jean Smart. 6 odcinków (został jeszcze finał) łyknąłem na raz , jest też łyżka dziegciu, czyli wątek lgbtqwerty, ale na szczęście trzeciorzędny
                              Szkoda, że pozostał już tylko finał.
                              04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.

Komentarz

• Również polecam.
                                Varsovia - Semper Invicta, Semper Heroica.

Komentarz

Pracuję...
                                X