Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
SERIALE godnie i niegodne polecenia
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Szawar Zobacz posta
Chyba na równi z Belfrem z pierwszego sezonu.
8 sezon Homeland na Netflixie -Dobrze, że to już koniec.
#druzynanatop3
Komentarz
-
Zamieszczone przez Bootleg Zobacz postaKlangor bardzo dobry serial. Jakubik daje radę. Generalnie najlepiej obejrzeć całość od razu
Trzyma poziom do końca,
co o tyle ważne, że cześć dobrze rokujących polskich seriali wykładała się na końcówkach,
Never Surrender
Komentarz
-
[moje subiektywne zdanie]
Łyknąłem wczoraj wieczoem tego Klangora. Jeżeli chodzi o sposób kolejność przedstawiania i odkrywania poszczególnych elementów historii, to jest to naprawdę dobrze zrobione. Serial cały czas trzyma widza przy ekranie, do samego końca są wątki których zakonczenie chcemy poznać. Pod względem konstrukcji akcji- mistrzostwo.
Ale czytałem gdzieś opinię, że to najlepszy polski serial od czasów Pitbulla. Więc oczekiwania też miałem odpowiednio duże. No nieSerial jest bardzo dobrze zagrany i trudno do kogokolwiek się przyczepić (no może poza aktorką grająca córkę Jakubika), ale same postacie są pozbawione charyzmy, żeby nie powiedzieć żałosne (jedynie postać grana przez Musiała wydaje się ciekawa). W samej fabule poza sposobem jej opowiadania i makabrycznością też nic specjalnie interesującego imo nie ma. Jakby ktoś chciał wyciągnąć coś głębszego, morał, przesłanie, wartości, to poza banałami też ciężko. ŚoŚ poziom wyżej, bo dawało solidną porcję rozrywki. Tu jest tylko gra z odbiorcą.
Podsumowując 7/10, obejrzeć można, ale rewelacji nie oczekujcie.
Komentarz
-
Zamieszczone przez ZwykłyCzłowiek Zobacz postaJakis czas temu trafiłem na W cieniu (Umbre) na HBO, rumuński serial gangstersko-psychologiczny(?). Charakterystyczne mocne postacie, niecienkie dialogi, humor, trochę absurdalności i makabryczności- coś między niektórymi produkcjami braci Coen i Tarantino. O albo "In Bruges" Mcdonagha. Tylko wszystko jest bardziej naturalistyczne, brudniejsze, bo dzieje się w Rumunii, mafia ma tu bardziej wschodni sznyt. Serial z 2014, są 3 sezony, więc jak ktoś lubi takie klimaty to pewnie widział, ale jak nie to polecam
Niektórzy moga stwierdzić, że troche wolno się rozkręca i to jedyny ewentualny minus jaki zauważnyłem.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Układ Zobacz postaOstatni sezon Gomorry od 20 maja.
Komentarz
-
Zamieszczone przez rogaL Zobacz posta
Podbijam, bo nie widzę żeby był już dostępny.349meczów*
71 goli*
58 asyst*
jest tylko jeden King!!!!
*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie
Komentarz
-
20 maja wleciał na hbo max sezon 4.
Sezon 5:
Oficjalna data premiery piątego sezonu Gomory nie została ogłoszona, ale Variety poinformowało, że główne zdjęcia mają zakończyć się w maju. Sezon składający się z 10 odcinków został nakręcony zarówno w Rydze, stolicy Łotwy, jak iw Neapolu we Włoszech.
Komentarz
-
Nie wiem czy ktoś już polecał, jeśli nie to ja to czynię - Mare z Easttown (HBO), bardzo dobry kryminał/dramat ze świetnymi rolami Kate Winslet i (przede wszystkim) Jean Smart. 6 odcinków (został jeszcze finał) łyknąłem na raz, jest też łyżka dziegciu, czyli wątek lgbtqwerty, ale na szczęście trzeciorzędny
Komentarz
-
Zamieszczone przez El Peyote Asesino Zobacz postaNie wiem czy ktoś już polecał, jeśli nie to ja to czynię - Mare z Easttown (HBO), bardzo dobry kryminał/dramat ze świetnymi rolami Kate Winslet i (przede wszystkim) Jean Smart. 6 odcinków (został jeszcze finał) łyknąłem na raz, jest też łyżka dziegciu, czyli wątek lgbtqwerty, ale na szczęście trzeciorzędny
Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”
Komentarz
-
Zamieszczone przez El Peyote Asesino Zobacz postaNie wiem czy ktoś już polecał, jeśli nie to ja to czynię - Mare z Easttown (HBO), bardzo dobry kryminał/dramat ze świetnymi rolami Kate Winslet i (przede wszystkim) Jean Smart. 6 odcinków (został jeszcze finał) łyknąłem na raz, jest też łyżka dziegciu, czyli wątek lgbtqwerty, ale na szczęście trzeciorzędny
04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.
Komentarz
Komentarz