Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

SERIALE godnie i niegodne polecenia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Ivan Drugi

Fakt. Koleżka zrobił w więźniu doktorat z hakerki a planując zemstę centralę dowodzenia zainstalował w rodzinnym domu. No i ten idealny lewicowy podział ról; niegodziwa, zepsuta do szpiku katoliczka, główny czarny charakter to obrzydliwy kapitalista, strzela do słoni, handluje kobietami, nienawidzi homoseksualistów. I tylko dwóch sympatycznych gejów mimo przeciwności losu chce założyć rodzinę i poszukuje surogatki która z ochotą przyjmie ich zmiksowany ejakulat.

Nie zapominajmy o skrzywdzonym w dzieciństwie metyskim "służącym", który ostatecznie nie wytrzymuje ciężaru brzemienia grzechów przeszłości, oraz nastoletnim wampie - lolicie, który to wamp uwiódl chyba wszystkich włączając w to scenarzystę. Nota bene działania głównego bohatera nie powodują raczej odruchu trzymania za niego kciuków bo człowiek patrząc na to wszystko mimowolnie zaczyna kibicować szwarc charakterowi ("a niech mu on w końcu wpier...")

Komentarz

• Zamieszczone przez El Peyote Asesino

Nie zapominajmy o skrzywdzonym w dzieciństwie metyskim "służącym", który ostatecznie nie wytrzymuje ciężaru brzemienia grzechów przeszłości, oraz nastoletnim wampie - lolicie, który to wamp uwiódl chyba wszystkich włączając w to scenarzystę. Nota bene działania głównego bohatera nie powodują raczej odruchu trzymania za niego kciuków bo człowiek patrząc na to wszystko mimowolnie zaczyna kibicować szwarc charakterowi ("a niech mu on w końcu wpier...")

No i ten mordujący dziewczęta po piwnicach koleżka, podobny do Pinotcheta. Plus te nigdy niekończące się retrospekcje. Na chu...j ja to obejrzałem do końca?

Komentarz

• Mnie przy życiu trzymała ta pani no i meksykańskie filmy i serialu oglądam niemal "z obowiązku" bo to kraj szczególnie mi bliski:

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek
          Polecam i to bardzo !! Niesamowita historia.

https://www.netflix.com/title/812268...��​​​​
          Ale historia.

Komentarz

• Snowfall (2017) - Serial obyczajowy opowiadający o narkotykowej epidemii, która paraliżowała życie Los Angeles w latach osiemdziesiątych i miała ogromny wpływ na kulturę miasta.

polecam serial Snowfall na HBO Cos z klimatu Prawo Ulicy (The Wire)

Komentarz

• Apollo 11 - film dokumentalny z 2019, ale teraz wrzucony na Netflix, zawiera niepublikowane dotąd materiały NASA.
              Mega, niesamowite wrażenie robi start z tym podkładem muzycznym, pewnie jeszcze większe by robiło oglądając na kinie domowym.
              04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.

Komentarz

• Może nie serial ale ciekawy dokument dostępny na HBO GO, tematyka na czasie.
                Q: Nadchodzi burza (2021) - Kronika przedstawiająca ewolucję anonimowej postaci znanej w Internecie jako "Q". oraz pokazująca sposób, w jaki wykorzystywane są teorie spiskowe oraz...
                Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!

Komentarz

• "Ku Jezioru" - Bardzo fajny klimat i muzyka. Szkoda, że póki co tylko jeden sezon.

"Błędy też się dla mnie liczą. Nie wykreślam ich ani z życia, ani z pamięci. I nigdy nie winię za nie innych"
                  Wiedźmin

Komentarz

• Jakiś czas temu było tu o "Sukcesji" na HBO GO. Właśnie skończyłem drugi sezon i naprawdę polecam, wciągająca historia i dobre dialogi bez pudrowania, ktoś pisał o bijącym w oczy przepychu, jednak ma to swój cel w całej historii.

A i wjechał nowy sezon Mayans M.C. jakby ktoś był zainteresowany.

Komentarz

• Czy 5 i 6 sezon VIKINGÓW jest wart oglądania ? Nie ukrywam, że już 4 mnie trochę znudził i zastanawiam się czy warto tracić czas

Głownie chodzi mi o wojny i podboje a mniej gadania
                      349meczów*
                      71 goli*
                      58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Jako fan serialu, napiszę, że... nie warto Głównie ze względu na ułomność i powtarzalność w scenariuszach. Batalistyki porównywalnej ze szturmami Paryża już nie będzie.
                        My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx
                          Jako fan serialu, napiszę, że... nie warto Głównie ze względu na ułomność i powtarzalność w scenariuszach. Batalistyki porównywalnej ze szturmami Paryża już nie będzie.
                          Dobrze wiedzieć Ogólnie to jestem rozczarowany bo serial zapowiadał się bardzo fajnie i liczyłem, że będzie równie dobry jak Upadłe Królestwo ale niestety każdy kolejny sezon był słabszy.

PS. napiszę Ci Fox cos na priv bo nie chce spoilerowac
                          349meczów*
                          71 goli*
                          58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Odpowiedź poszła. Różnimy się w ocenie. Jak już tu pisałem, moim zdaniem Lost Kindom uratowało jakikolwiek start do Wikingów ostatnim sezonem. Jeżeli zaś chodzi o tych drugich - drugi i trzeci sezon spoko. No, ale to może ja jestem wykolejony na punkcie takich rzeczy jak klimat, czy muza
                            My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Potencjał był na Islandii, zyebali. Ale i tak lubię. Last Kingdom bardziej dało radę.

Mayans wjechali, gdyby ktoś zapomniał.

Komentarz

• Zamieszczone przez Mrugs
                                Jakiś czas temu było tu o "Sukcesji" na HBO GO. Właśnie skończyłem drugi sezon i naprawdę polecam, wciągająca historia i dobre dialogi bez pudrowania, ktoś pisał o bijącym w oczy przepychu, jednak ma to swój cel w całej historii.

A i wjechał nowy sezon Mayans M.C. jakby ktoś był zainteresowany.
                                O przeoczyłem wpis. O Sukcesji to mogłem ja kiedyś pisać. Po pierwszym odcinku, a nawet w jego połowie miałem yebnąć laptopem o ścianę. Dobry serial. Kiedy następny sezon?
                                Przy okazji mogę polecić Billions https://www.filmweb.pl/serial/Billions-2016-717910

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎