Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

SERIALE godnie i niegodne polecenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• "PEAKY BLINDERS": SERIAL ZAKOŃCZY SIĘ NA SZÓSTYM SEZONIE. ALE HISTORIA BĘDZIE KONTYNUOWANA

Dzisiaj, 19 stycznia (10:06)

Jak podaje serwis Variety.com, kultowa produkcja BBC dobiega końca. Szósty sezon będzie sezonem finałowym. Decyzja ta została podjęta z powodu trwającego kryzysu wywołanego pandemią w Wielkiej Brytanii. Scenarzysta serialu Steven Knight obiecuje jednak, że historia będzie „kontynuowana w innej formie”.

Informacja o zakończeniu produkcji tego niezwykle popularnego serialu jest sporym zaskoczeniem. Steven Knight w 2019 roku zapowiadał bowiem, że "Peaky Blinders" będzie kontynuowane do sezonu siódmego.

Jednak roczne opóźnienie w produkcji z powodu pandemii przyspieszyło plany zakończenia sezonu szóstego, który prawdopodobnie zostanie wyemitowany pod koniec 2021 r. lub nawet na początku 2022 r.

W poniedziałkowym oświadczeniu Steven Knight zapowiedział, że szósty sezon będzie najlepszym z dotychczasowych.

Uspokoił jednocześnie fanów serii, że opowieść nie zostanie porzucona.

Nie jest co prawda jeszcze jasne, co czeka na "Peaky" 2.0, ale prawdopodobnie zespół kreatywny pracujący przy produkcji rozważa film lub pokaz spin-off. (PAP Life)

moc/

Czytaj więcej na https://swiatseriali.interia.pl/news...medium=paste&u tm_campaign=chrome
    ..
    "Peaky Blinders". Będzie film po zakończeniu 6. sezonu serialu

W poniedziałek 18 stycznia gruchnęła wieść o tym, że 6. sezon serialu "Peaky Blinders" będzie zarazem ostatnim. Twórca serialu, Steven Knight, zapowiedział jednak, że popularna opowieść o klanie Shelbych będzie miała ciąg dalszy, ale w innej formie. Jakiej? Jak zdradził portalowi "Deadline", widzowie mogą liczyć na film pełnometrażowy.

"Peaky Blinders". Będzie film po zakończeniu 6. sezonu serialu

"Pandemia COVID-19 pokrzyżowała nasze plany. Mogę jednak powiedzieć, że moim planem od początku było to, aby zakończyć ten serial filmem. I tak właśnie się stanie" – powiedział Steven Knight, twórca serialu. Nie wyjawił jednak żadnych szczegółów odnośnie samego filmu. Co zresztą nie dziwi, biorąc pod uwagę fakt, że wcześniej będzie musiała zakończyć się emisja ostatniego, 6. sezonu serialu.

Wczoraj informowaliśmy o wznowieniu prac na planie filmowym.
    Decyzja o tym, by po ostatnim sezonie "Peaky Blinders"nakręcić film, wydaje się być naturalna. Produkcja stała się tak popularna, że powstały już książki oparte na wydarzeniach pokazanych w serialu, specjalna kolekcja ubrań, a także gra komputerowa. Przez chwilę w planach był również baletowy spin-off, który miał trafić na deski West Endu.

Serial "Peaky Blinders" opowiada historię działającego w angielskim Birmingham kryminalnego klanu Shelbych. Na jego czele stoi Thomas (Cillian Murphy), który marzy o powiększeniu swojego imperium poprzez prowadzenie legalnej działalności. W pierwotnych planach twórców było nakręcenie siedmiu sezonów. Pokrzyżowała to jednak pandemia COVID-19, z powodu której start zdjęć do szóstego sezonu opóźnił się o blisko rok.

Wiadomo już, że jednym z wątków w szóstym sezonie mają być narodziny faszyzmu.

"Ostatni sezon naszego ukochanego »Peaky Blinders« będzie najlepszym ze wszystkich. Niesamowite zdolności Steve’a Knighta do przewidywania wydarzeń na świecie mogą się równać jedynie jego umiejętności stworzenia Tommy’ego Shelby’ego najbardziej nieścieralnym bohaterem naszych czasów" – twierdzi producentka serialu, Caryn Mandabach.
    https://kultura.onet.pl/film/wiadomo...erialu/0l128pn

Komentarz

• Oooo a właśnie po paru latach wróciłem od 3 sezonu i zastanawiałem się czy 5 to koniec
      349meczów*
      71 goli*
      58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Dziś na HBO max wleciał nowy sezon Gomorry więc można liczyć ze za klika miesięcy będzie dostępny na CDA albo hbo GO
        349meczów*
        71 goli*
        58 asyst*

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
          Dziś na HBO max wleciał nowy sezon Gomorry więc można liczyć ze za klika miesięcy będzie dostępny na CDA albo hbo GO
          Ooo. A ja myślę, że będzie zaraz na jakiejś onlajnowej stronce skoro można już obejrzeć, nagrać i wypuścić.

A teraz wyszło coś takiego. Nie polecę bo jeszcze nie sprawdziłem ale podam:
          Your Honor.

Your Honor (2020) - Syn szanowanego sędziego jest zamieszany w wypadek, co prowadzi do kłamstw i trudnych wyborów.

"Your Honor" to thriller prawniczy, którego głównym bohaterem jest syn szanowanego sędziego.

Po tym, jak chłopak spowodował wypadek samochodowy i ojciec, i syn zostają wplątani w dramatyczną intrygę. Na domiar złego okazuje się, że biologicznym ojcem protagonisty jest... szef mafii.

Produkcja jest adaptacją izraelskiego serialu "Kvodo". "Your Honor" to kolejna propozycja od Kingów.

Czytaj więcej na https://swiatseriali.interia.pl/news...e&utm_medium=p aste&utm_campaign=chrome
          Ostatnio edytowany przez Raczej; 12076.

Komentarz

• 5 sezon Gomorry już wleciał ?! Niedawno czytałem, że ma wyjść w tym roku, ale najwcześniej w drugim kwartale.

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka

Varsovia - Semper Invicta, Semper Heroica.

Komentarz

• Raczej ta Gomorra nie wleciała jeszcze, nigdzie nie ma o tym wzmianki. Znalazlem tylko takie info:
              ”We can expect ‘Gomorrah’ season 5 to release sometime in the latter half of 2021.”

Komentarz

• No właśnie.

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka

Varsovia - Semper Invicta, Semper Heroica.

Komentarz

• Macie rację. Źle zobaczyłem. Na tt poprostu chwalą się że wejdzie nowy sezon w USA na HBO max ale nową dopiero o ...3
                  349meczów*
                  71 goli*
                  58 asyst*

Komentarz

• Aha, ok.

Komentarz

• Obejrzałem dziś 4 odcinki pierwszej serii tego paradokumentu i jestem zadowolony. Formuła znana z filmów dokumentalnych przeważnie dotyczących poważnych przestępstw przeniesiona do amerykańskiej szkoły. Dziennikarskie śledztwo jednego z uczniów dotyczy penisów wymalowanych na 27 samochodach nauczycieli. Dużo śmiesznych momentów a rekonstrukcja wydarzeń na pomoście to mistrzostwo.
                      Ostatnio edytowany przez Ivan Drugi; 66760.

Komentarz

• A już 28 lutego na Netflixa wjeżdżają "Kajko i Kokosz"

Bazinga!
                        Przecież i im i mnie chodzi tylko o dobro naszego klubu.

Komentarz

• Nie wiem czy było tu już wspominane, ale skończyłem właśnie oglądać miniserial HBO "Od nowa" z Hugh Grantem i Nicole Kidman (6 odcinków). Dobra rzecz, Wszystko toczy się wokół zabójstwa, z elementami thrillera sądowego, warto obejrzeć.
                          ...zmartwychwstałe miasto rodzi ludzi nieśmiertelnych...

Komentarz

• Nie wiem, czy było polecane "Upadek królestwa"

Rewelacja! Tematyka najazdu Wikingów na Anglię. Ogląda się świetnie. Jest do obejrzenia na Netflixie.
                            Cieszę się, że przegapiłem ten serial i mogę teraz obejrzeć 4 sezony. Pierwszy pękł od strzału. Nie da się oderwać.
                            Lewactwo nie jest cool!

Komentarz

• Zamieszczone przez boss_corleone Zobacz posta
                              Nie wiem, czy było polecane "Upadek królestwa"

https://www.filmweb.pl/serial/Upadek...wa-2015-742260

Rewelacja! Tematyka najazdu Wikingów na Anglię. Ogląda się świetnie. Jest do obejrzenia na Netflixie.
                              Cieszę się, że przegapiłem ten serial i mogę teraz obejrzeć 4 sezony. Pierwszy pękł od strzału. Nie da się oderwać.
                              Polecane tu wielokrotnie, pełna zgoda, rewelacja .

A teraz wyszło coś takiego. Nie polecę bo jeszcze nie sprawdziłem ale podam:
                              Your Honor.

Adaptacja izraelskiego serialu "Kvodo".
                              Your Honor (2020) - Syn szanowanego sędziego jest zamieszany w wypadek, co prowadzi do kłamstw i trudnych wyborów.

"Your Honor" to thriller prawniczy, którego głównym bohaterem jest syn szanowanego sędziego.

Po tym, jak chłopak spowodował wypadek samochodowy i ojciec, i syn zostają wplątani w dramatyczną intrygę.

Produkcja jest adaptacją izraelskiego serialu "Kvodo". "Your Honor" to kolejna propozycja od Kingów.

Czytaj więcej na https://swiatseriali.interia.pl/news...e&utm_medium=p aste&utm_campaign=chrome

No to po obejrzeniu 6 odcinków polecam śmiało. Świetny serial, genialny Cranston.

Komentarz

• Prokurator (2015) - Prokurator Kazimierz Proch wraz z policjantem Witoldem Kielakiem postanawia rozgryźć zagadkę dotyczącą swojej rodziny.

jestem po pierwszym odcinku i nie mogę się doczekać kolejnego.

Komentarz

Pracuję...
                                X