Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

SERIALE godnie i niegodne polecenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
    Nie wiem czemu ale nie dawno obejrzałem po raz pierwszy Kompanię Braci na HBO.
    Czy ktoś zna podobne wojenne seriale ?
    Ps. Czterech pancernych widziałem
    Polecasz czy etam?

A już tak serio to jeśli nie chodzi Ci tylko o 2WŚ to Generation Kill: Czas wojny(irackie klimaty):
    "Generation Kill" to 7-odcinkowy mini-serial wyprodukowany przez stację HBO. Jest on ekranizacją dokumentalnej książki Evana Wrighta i opowiada historię specjalnego oddziału marines, który w marcu 2003 roku - na krótko przed inwazją na Irak - działał na terenie wroga przygotowując grunt dla nadciągających wojsk.
    Generation Kill: Czas wojny (2008) - Rok 2003, początek amerykańskiej inwazji na Irak. Do prowadzącego natarcie batalionu rozpoznawczego Korpusu Piechoty Morskiej dołącza reporter, mający dokumentować...

Komentarz

• Dzięki panowie
      349meczów*
      71 goli*
      58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Rysiek z "Klanu" grający ciepłego w trzecim odcinku "Króla" mistrzostwo świata

Komentarz

• Zamieszczone przez Bootleg Zobacz posta

Pacyfik
          Pierwsze dwa odcinki walą patosem strasznie i mało to przekonująca historia...

Rozkręci się ?
          349meczów*
          71 goli*
          58 asyst*

Komentarz

Rozkręci się ?
            Serio? Ja pamiętam, że po książce od razu uderzyłem w serial i zero zawodu. Było to wprawdzie dawno i już nie pamiętam czemu po dwóch odcinkach można żygnąć amerykańskim patosem, ale pamiętam ten serial jako jeden z moich topów.
            "I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"

Komentarz

Rozkręci się ?
              Daj szansę...bedzie lepiej ale od Kompanii na pewno słabszy.
              Always look on the bright side of life!

Komentarz

• Strasznie wybredny hehe
                e:
                @Bootleg
                Kompanii nie da się przebić i ciężko coś polecić.Ja tu też polecałem Das Boota serial ale wątpię, żeby ktoś nad tym piał a ja lubię, nieważne.

A czy ktoś to widział?:
                The Liberator (2020) - Podczas inwazji aliantów na Włochy żołnierzami na pierwszej linii frontu targają sprzeczne emocje. Serial na podstawie prawdziwych wydarzeń II Wojny...

Ta rysunkowość to myślałem, że to taka wstawka początkowa a tu taki cały serial w tym klimacie zrobiony.

Ostatnio edytowany przez Raczej; 12076.

Komentarz

• Zamieszczone przez e(L)egion Zobacz posta

Serio? Ja pamiętam, że po książce od razu uderzyłem w serial i zero zawodu. Było to wprawdzie dawno i już nie pamiętam czemu po dwóch odcinkach można żygnąć amerykańskim patosem, ale pamiętam ten serial jako jeden z moich topów.
                  Pewnie dlatego że przed chwilą zakończyłem Kompanie ... Która jest rewelacyjna i zupełnie inna jak widzę.

Tutaj narazie tylko japońce wszędzie leżą
                  349meczów*
                  71 goli*
                  58 asyst*

Komentarz

• Karny batalion (2004) - Po hitlerowskiej agresji na ZSRR Armia Czerwona powołuje karne bataliony. W ich skład wchodzą więźniowie gułagu, dezerterzy oraz uciekinierzy z niemieckiej niewoli.

Polecam, bez patosu ????

Komentarz

• Zamieszczone przez zakapior Zobacz posta
                      Z tego co pamiętam to raczej patosu tu nie było hehe ale żeby coś więcej napisać to musiałbym jeszcze raz obejrzeć bo już trochę lat minęło. Pamiętam, że się się dobrze oglądało. Teraz jak patrzę na twarze z filmwebu to jednak pamiętam grane przez nie role. Trzeba będzie jeszcze raz oblukać, dzięki za przypomnienie.

P.S. Yebać ruskich, żeby nie było

Komentarz

• Oryginalny Das Boot jak najbardziej. Ten obecny gniot jest nie do oglądania.
                        Tak samo Kompanię Braci praktycznie znam na pamięć. Pacyfik obejrzałem raz i bez szału...

Komentarz

• "Kompania braci" to dla mnie od momentu powstania niedościgniony number1. Historycznie, dramaturgicznie, psychologicznie i filmowo. Dopracowany pomysł na każdy odcinek. Dbałość o realizm. Świetne, wpasowane w tematykę zdjęcia. Do tego był to serial bez gwiazd - nie licząc epizodu "telewizyjnego" Schwimmera - a przy okazji wypromował Lewisa.

Zacząłem oglądać zaproponowaną tu "Dolinę łez". IMO warto - sam widok trzech centurionów popiermandalających w realu (a nie jako wytwór CGI) robi wrażenie. Wrażenie robi także imponująca scenografia bunkra izraelskiej stacji nasłuchowej na górze Hermon. Dobrze grane, z pomysłem na opowieść i bez zbędnych przeskoków/doskoków - wszystko widzimy z perspektywy bohaterów.
                          "Nieszczęsny człowiek, który posiada miłość, a szuka czegoś innego".
                          "Fanatycy wolności kończą jako teoretycy policji". (N. Davila)
                          Up the Anchor!

Komentarz

• Zamieszczone przez sarinosoman Zobacz posta

Zacząłem oglądać zaproponowaną tu "Dolinę łez". IMO warto - sam widok trzech centurionów popiermandalających w realu (a nie jako wytwór CGI) robi wrażenie. Wrażenie robi także imponująca scenografia bunkra izraelskiej stacji nasłuchowej na górze Hermon. Dobrze grane, z pomysłem na opowieść i bez zbędnych przeskoków/doskoków - wszystko widzimy z perspektywy bohaterów.
                            Wiesz może kiedy kolejne odcinki ??

Ps. Pacyfik jak dla mnie nie do obejrzenia. Wytrwałem 3,5 odcinka
                            349meczów*
                            71 goli*
                            58 asyst*

Komentarz

• Jeśli chodzi o Dolinę łez to co czwartek dodają po 2 odcinki. W sumie ma być 8. Na razie jest nieźle, ale pewnie przywalą na koniec patosem, a może nie...
                              W tej tematyce polecam 2 inne filmy izraelskie, ale typowo antywojenne mianowicie "Liban" i "Twierdza Beaofurt" Nie ma tam może rozbudowanych scen
                              batalistycznych, ale jest klimat.

Komentarz

• Dzięki. W oczekiwaniu na Dolinę , zacząłem Generation Kils i jestem zachwycony. Fajny klimat
                                349meczów*
                                71 goli*
                                58 asyst*

Komentarz

Pracuję...
                                X