Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

SERIALE godnie i niegodne polecenia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez księciuniu
    To się cieszę. Mi z pierwszego odcinka zapadła w pamięć relacja kobiety-wikinga z najazdu i zdobycia męskiego klasztoru, tłumaczącej (meżowi), że gwałty są nieodłączną częścią ich zbójeckiego rzemiosła

Dobra, już nie opowiadam
    Jestem po 1 sezonie i mogę stwierdzić, że to jest tak porąbane, ża aż zayebiste Pierwsze skojarzenie to "Żywot Briana" hehe.

e:
    Jest jeszcze przecież "Eryk Wiking"(słaby zresztą) ale nie o tematykę mi chodzi tylko o styl tego jakże absurdalnego(ale nie głupiego rodem z amerykańskich komedii) humoru i dlatego Żywot mi od razu wskoczył do głowy
    Ostatnio edytowany przez Raczej; 12076.

Komentarz

• Zamieszczone przez Raczej
      Pierwsze skojarzenie to "Żywot Briana" hehe.
      Mam dokładnie takie samo wrażenie Chociaż dla mnie zbyt nierówne i rozwlekłe. Utknąłem w połowie drugiego... odcinka.

My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Podzielam zarówno komplementy odnośnie niegłupiego humoru i skojarzenia z „Żywotem Braiana” (choć nie ta błyskotliwość i natężenie humoru), jak i zarzuty dotyczące nierównego poziomu i dłużyzn. Takie „Biuro” (odnoszę się do brytyjskiego pierwowzoru), tylko w ładniejszych scenografiach.

Ale jak ktoś poszukuje odmiany od mrocznych albo ryjących łeb poważnych seriali, a nie chce marnować czasu na przygłupiaste sticomy, to polecam.

Foxx - to niedobrze wróży, bo jeżeli mnie pamięć nie myli, to pierwsze dwa odcinki poszły szybko, a chyba trzeci mnie trochę męczył
        Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
        St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• Jarl Varg rządzi a historia jego przejścia na "mroczną stronę" oscarowa.

Komentarz

• Yellowstone się przerodził w jakiś melodramat.

Komentarz

• Zamieszczone przez Robert E. Lee
              Yellowstone się przerodził w jakiś melodramat.
              hahahaha ale chyba nie piszesz tego po s03 e10

e:
              No i stało się, s03 e10 jest finałem 3 sezonu. Ciekaw jestem kiedy sezon 4.

Ciekaw też jestem czy myślał ktoś nad zrobieniem jakiegoś spin offu o historii tego rancza, w jaki sposób Duttonowie weszli w posiadanie takiej ziemi, znaczy się historię rodu. Tu naprawdę jest duże pole do popisu.

Coś w stylu:

Hatfields & McCoys: Wojna klanów(3 odcinki, mn.w. po 1h40min). - prawdziwa historia.

Dwaj przyjaciele z czasów wojny secesyjnej, Anse Hatfield (Kevin Costner) i Randal McCoy (Bill Paxton), po powrocie w rodzinne strony popadają w konflikt. Spór rozprzestrzenia się na całe rodziny Hatfieldów, mieszkających w Zachodniej Wirginii, i McCoyów zamieszkujących sąsiadujący stan Kentucky. Narastające kłótnie, groźby i nienawiść prowadzą do wieloletniej wojny pomiędzy oboma klanami, w wyniku której dochodzi do tragicznych wydarzeń.
              https://www.filmweb.pl/serial/Hatfie...3w-2012-630064

https://en.wikipedia.org/wiki/Hatfie...0%93McCoy_feud

https://filman.cc/serial-online/3136...tfields-mccoys

Komentarz

• Cały sezon rodem z mody na sukces.

Komentarz

• Jestem po 8-mym odcinku i dalej ogląda mi się zajebiście Jak wiadomo de gustibus... A między sezonami Yellowstone znalazłem sobie serial Justified - lekki, łatwy i przyjemny
                  "Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"

WOLNOŚĆ dla JANUSZA WALUSIA!

Komentarz

• Zamieszczone przez BlackAdder
                    Jestem po 8-mym odcinku i dalej ogląda mi się zajebiście Jak wiadomo de gustibus...
                    Też nie bardzo wiem ocb Robertowi

e: Nie samym bydłem ranczer żyje

Komentarz

• Dla fanów Gomorry. Nieśmiertelny jest już na HBO.
                      349meczów*
                      71 goli*
                      58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek
                        Dla fanów Gomorry. Nieśmiertelny jest już na HBO.
                        Obejrzałem wczoraj właśnie, końcówka z pojawieniem się grubaska znowu zostawia pole do rozwinięcia telenoweli.
                        Co do samego filmu strasznie zagmatwane momentami, czasami nie wiedziałem kto ruski, Łotysz czy inny Włoch. Nie polecam oglądać w kawałkach, tylko na raz

Komentarz

• Telenoweli chyba nie będzie, 5 sezon ma być ostatnim.
                          ​Boże Chroń Fanatyków.

Komentarz

• Wiadomo kiedy ma być 5 sezon ?
                            cos słuchać o nowym sezonie suburry ?
                            bałagan i porządek to tylko liczby...

Komentarz

• Przez koronę dopiero w lipcu wrócili do zdjęć Gomorry 5, więc premiera najpewniej gdzieś 2021.

Ktoś tu wyżej wspomniał o netflixowym "Fauda". Bardzo dobry.
                              ​Boże Chroń Fanatyków.

Komentarz

• Pierwsze 3 odcinki 2 sezonu The Boys wskoczyły na net

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎