Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
SERIALE godnie i niegodne polecenia
Zwiń
X
-
-
Jestem po 3 odcinkach i jeśli ktoś jeszcze nie widział to polecam .
Ps. Wiem że to nie serial
349meczów*
71 goli*
58 asyst*
jest tylko jeden King!!!!
*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianieKomentarz
-
Jestem po 3 odcinkach i jeśli ktoś jeszcze nie widział to polecam .
Ps. Wiem że to nie serial
https://www.netflix.com/title/809977...=13747225&t=cp
Tego samego typu co serial "Wojna Wietnamska" jest też na Netfilxie serial o wojnie secesyjnej. O niej też wiedziałem bardzo mało (tyle co z filmów i że największa bitwa to ta pod Gettysburgiem), jednak dokument pozwala ją poznać lepiej. Odcinki też są długie i też dosyć szczegółowe. Nie ma tam tylu kulis co w dokumencie o wojnie w Wietnamie, ale to zrozumiałe bo w połowie XVIII wieku nie było telewizji, a i weteranów też już nie ma. Serial nie jest najnowszy. Nie sprawdzałem, ale obstawiałbym że powstał pod koniec lat 90-tych albo nieznacznie później, ale jak ktoś jest ciekawy wojny secesyjnej to polecam. Wrażenie robią szczególnie straty w ludziach po poszczególnych bitwach. Momentami była tam niesamowita rzeźnia...Ostatnio edytowany przez e(L)egion; 2946."I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"Komentarz
-
"The Civil War"
Edycja: Chyba już wyleciało z Netflixa bo nie wiem gdzie można odpalić odcinki
Ostatnio edytowany przez e(L)egion; 2946."I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"Komentarz
-
Tomi, to wiem bo sam go oglądamPytałem o ten drugi i faktycznie już go nie ma .
No nic. Jakby ktoś zna jakieś dobre historyczne dokumenty to piszcie349meczów*
71 goli*
58 asyst*
jest tylko jeden King!!!!
*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianieKomentarz
-
Wojna wietnamska rzeczywiście kozak, ale już Civil War nie dotrwałem do końca, nie wiem dlaczego, ale dużo "ciężej" mi się to oglądało. I chyba faktycznie już wyleciało z netflixa. Z ciekawych dokumentów wojennych, to jeszcze jest całkiem fajne "Najważniejsze wydarzenia II WŚ w kolorze". Ktoś to już tutaj kiedyś polecał....zmartwychwstałe miasto rodzi ludzi nieśmiertelnych...Komentarz
-
Klimat "Kalifatu" dobry, ale czegoś mi w nim brakowało od strony wydarzeń. Dobry, solidny , do obejrzenia ale jak dla mnie bez rewelacji.Komentarz
-
Kalifatu jeszcze nie skończyłem, ale tak na 100% wciągnął mnie od trzeciego odcinka.Ostatnio edytowany przez e(L)egion; 2946."I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"Komentarz
-
Komentarz