Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

SERIALE godnie i niegodne polecenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Szawar Zobacz posta

Zamieszczone przez pan_nikt Zobacz posta
    Panowie co byście polecili z seriali dostępnych na Netflixie? Oprócz El Chapo, Narcos i Dark.

Evil Genius, Aaron Hernandez, Rozmowy z mordercą: Taśmy Teda Bundy'ego,
    Dodałbym do tej listy co Szawar podawał dokument z tego roku:
    Naprawdę wart obejrzenia 6 odcinków tylko.
    https://www.filmweb.pl/serial/Proces...za-2020-848819

Komentarz

• Dom z papieru, tak jak już wcześniej inni pisali, też oglądam z sentymentu. Początek mega wkręcający, a 4 sezon mam wrażenie wyciągnięty za bardzo, fabuła nie ruszyła jakoś znacząco, a na 5 sezon trzeba będzie poczekać prawdopodobnie do 2022 (tak gdzieś czytałem).

Lucyfer - mega wkręcający, jeden z lepszych jakie oglądałem. Postać głównego bohatera, diabła w ludzkiej postaci zmagającego się z ludzkimi uczuciami,jak dla mnie bomba. Z niecierpliwością czekam na 5 sezon.

Czarna lista - polecam tym, którzy lubią spędzić długi czas przy jednym serialu. Obecnie puszczają 7 sezon, każdy z poprzednich 6-ciu miał po 20+ odcinków także jest trochę oglądania. Serial Kryminalny ale z dużą dawką humoru. Postać głównego bohatera GENIALNA. Jak macie sporo czasu to na pewno warto.

Sposób na morderstwo - też mogę polecić, przewija się tam gejoza niestety, ale ogólnie rzecz biorąc serial wciągający.

Komentarz

• Zamieszczone przez Moriarty Zobacz posta

Podobna tematyka "Człowiek z Wysokiego Zamku" na Amazonie. USA przegrywają II WŚ, kontynent podzielony jest na Wielką Rzeszę Nazistowską, Stany Pacyficzne okupowane przez Japonię i część neutralną pośrodku. Ruch oporu, równoległe światy, trochę historycznych postaci (np. w latach 60. żyje Adolf, Himmler). Całkiem niezłe.
        "Człowiek z Wysokiego Zamku" - bardzo dobre i chyba niezbyt popularne. Całkiem ciekawie rozwinięte względem książki (którą notabene serial bije na łeb według mnie) o kolejne wątki. Jak ktoś lubi politcal fiction to warto.

"Spisek przeciwko Ameryce" zachęcił podobną tematyką, ale po trzech odcinkach na razie jest średnio.

Parę osób polecało "Sunderland" - zdecydowanie warto, zwłaszcza dla lubiących klimat brytyjskiej piłki. Dodatkowo serial toczył się w specyficznym dla nich czasie co dodaje mu atrakcyjności - duża dynamika. Zwłaszcza drugi sezon do polecenia Mioduskiemu.

"Zero, zero, zero" - jak ktoś lubi Gommorę to również polecam - nie zrażajcie się po pierwszym odcinku. Trochę się rozkręca

Z polskich seriali - jeśli ktoś jeszcze nie oglądał "Watahy" to jest to chyba numer 1. Rzadko się zdarza, żeby kolejne sezony były dobre a ostatni był świetny, mimo, że było mniej plenerków, który mogłyby przykryć fabułę/grę aktorską/cokolwiek. Bez ulepszania dobieraniem szeregu "gwiazd", ciekawie napisane, fajnie zagrane. Petarda.
        Narkotyki i Spirytus

Komentarz

• 3 sezon Ozark jeszcze lepszy niż poprzednie ! Poprostu zajeb.isty!!
          349meczów*
          71 goli*
          58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Wszystkie możliwe zagraniczne propozycje od Netflxa chyba już widziałem. Ostatnio pokonałem ostatni sezon wspomnianego wyżej Domu z papieru. Dosłownie "pokonałem" bo nie mogę napisać, że oglądało mi się z przyjemnościa jak 1 czy 2 sezon. Moim zdaniem powinni na tym zakończyć alee pieniązki muszą sie zgadzać. Wcześniej trąbili, że 4 sezon bedzie ostatnim a tu taki psikus. Ciekawe co tym razem wymyślą bo pomysły chyba juz wyczerpane. A co polskiego możecie polecić? dodam, że Watahe też już obejrzałem.

Komentarz

• Rojst
              Ślepnąc od świateł
              Pitbull

A żona poleca "Przyjaciółki"

E:
              Ja też 4 sezon papierowego domu "pokonałem". I nie bardzo w sumie wiem po co. Od początku realność historii była trwała jak dom z papieru, ale w pierwszych dwóch częściach mi to nie przeszkadzało. W 3 i 4 części ten papier juz mocno namiękł, a przez inne obrzydlistwa (nie uzasadnione wymogami głównego wątku) mam wrażenie, że to papier do d..., znaczy się: toaletowy. A zamoknięty papier toaletowy nie nadaje się nawet do dupy.
              Ostatnio edytowany przez księciuniu; 38978.
              Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
              St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• Zamieszczone przez misiek2016 Zobacz posta
                A co polskiego możecie polecić? dodam, że Watahe też już obejrzałem.
                Glina, Pitbull, Rojst, Kruk, Krew z krwi, Ślepnąc od świateł, Pakt, Belfer

Komentarz

• Wielkie dzięki Panowie kwarantanna zmusza do siedzenia na dupie to trzeba sobie umilać ten czas
                  Ostatnio edytowany przez misiek2016; 157861.

Komentarz

• Mógłby ktoś na priv opisać 4 sezon domu z papieru ? boje się że z sentymentu będę oglądał dalej a to straszna żenada po dwóch odcinkach

ps.Zglosil się już chętny wiec nie piszcie
                    Ostatnio edytowany przez Benek; 52715.
                    349meczów*
                    71 goli*
                    58 asyst*

Komentarz

• Dla fanów NBA i Jordana na Netflix wjechał "Ostatni taniec", serial głośno zapowiadany

Serial dokumentalny o karierze Michaela Jordana i legendarnej drużynie Chicago Bulls z lat 90. Zawiera niepublikowane dotąd nagrania z sezonu 1997–1998.
                      Wśród tych co na kolanach, isc wyprostowanym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
                        Mógłby ktoś na priv opisać 4 sezon domu z papieru ? boje się że z sentymentu będę oglądał dalej a to straszna żenada po dwóch odcinkach

ps.Zglosil się już chętny wiec nie piszcie
                        Gówno, dużo gówna, ekstremalnie dużo gówna to streszczenie 3 pierwszych sezonów - ilość tego gówna, rośnie wykładniczo od pierwszej minuty tego szamba, aż po sam jego kres.
                        ps. propsy za teksty w stylu "seks homoseksualny bum bum ciao" po czym wszystkie gangusy przez pół minuty śpiewają bum bum ciao to kwintesencja artyzmu tego czegoś
                        ps2. no i jeszcze te lewackie wstawki w stylu flaga antify też miodzio.

Fani Domu z Gówna gdzie jesteście arcykupa czeka na koneserów stających w jej obronie buhahaha
                        Lieber tot als rot!!

Komentarz

• 6 miechów za free dla abonentów Play. Może komuś się przyda:
                          "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                          Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                          Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                          Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                          "
                          Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Kijek Zobacz posta
                            Dla fanów NBA i Jordana na Netflix wjechał "Ostatni taniec", serial głośno zapowiadany
                            The Last Dance S01E01 - 20 kwietnia 2020 The Last Dance S01E02 - 20 kwietnia 2020
                            The Last Dance S01E03 - 27 kwietnia 2020
                            The Last Dance S01E04 - 27 kwietnia 2020
                            The Last Dance S01E05 - 4 maja 2020
                            The Last Dance S01E06 - 4 maja 2020
                            The Last Dance S01E07 - 11 maja 2020
                            The Last Dance S01E08 - 11 maja 2020
                            The Last Dance S01E09 - 18 maja 2020
                            The Last Dance S01E010 - 18 maja 2020
                            Więcej: https://www.radiozet.pl/Co-gdzie-kie...iec-na-Netflix
                            349meczów*
                            71 goli*
                            58 asyst*

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta

The Last Dance S01E01 - 20 kwietnia 2020 The Last Dance S01E02 - 20 kwietnia 2020
                              The Last Dance S01E03 - 27 kwietnia 2020
                              The Last Dance S01E04 - 27 kwietnia 2020
                              The Last Dance S01E05 - 4 maja 2020
                              The Last Dance S01E06 - 4 maja 2020
                              The Last Dance S01E07 - 11 maja 2020
                              The Last Dance S01E08 - 11 maja 2020
                              The Last Dance S01E09 - 18 maja 2020
                              The Last Dance S01E010 - 18 maja 2020
                              Więcej: https://www.radiozet.pl/Co-gdzie-kie...iec-na-Netflix
                              Dzisiaj dostałem maila, że już jest. Odcinki wrzucane co tydzień.
                              Wśród tych co na kolanach, isc wyprostowanym.

Komentarz

• Oj warto zobaczyć. Warto. Sporo smaczków i trochę odmitologizowanie tej drużyny.

Komentarz

Pracuję...
                                X