Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

SERIALE godnie i niegodne polecenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Dom z papieru początkowo faktycznie wciągał i wydawał się zajebisty, ale od pewnego momentu absurd gonił absurd, ja sobie dałem spokój po pierwszym albo drugim sezonie.

Trapped - oglądał ktoś? https://www.filmweb.pl/serial/W+pu%C...ce-2015-753852

Jestem po 3 odcinkach i bardzo ciekawie się zaczyna

Komentarz

• Potwierdzam, Sunderland to naprawdę dobry serial. Uwinąłem się z całością w dwa dni. Trzeba by tak może zaprosić Netfixa na Ł3 i aby serialowi dodać nieco pikanterii to wiem kto mógłby być odpowiednikem postaci taksówkarza z Sunderlandu.

Komentarz

• Dom z papieru powinien się skończyć wraz z wyjściem z mennicy - koniec 2 sezonu, gdy Raquel odnajduje Profesora. I żyli długo i szczęśliwie.
        Napad na bank męczy. Minęło już uczucie ciekawości co będzie dalej, tylko niech się to już skończy.

Komentarz

• Zamieszczone przez b. Zobacz posta
          Dom z papieru początkowo faktycznie wciągał i wydawał się zajebisty, ale od pewnego momentu absurd gonił absurd, ja sobie dałem spokój po pierwszym albo drugim sezonie.

Trapped - oglądał ktoś? https://www.filmweb.pl/serial/W+pu%C...ce-2015-753852

Jestem po 3 odcinkach i bardzo ciekawie się zaczyna
          Oglądałem 1 sezon, mi się podobał do końca.

Komentarz

• "Kalifat"- obejrzałem na razie 3 odcinki i zapowiada się ciekawie.

Komentarz

• Zamieszczone przez Szawar Zobacz posta

Jeśli ktos nie był przekonany do tego serialu szczegolnie patrząc przez pryzmat 3 sezonu to juz sie do niego nie przekona. 3 pierwsze odcinki faktycznie poniżej pewnego poziomu, bo to byla jakas opera mydlana, przez co napięcie zbudowane w finale trzeciego sezonu opadło,ale od czwartego odcinka to juz cos do czego serial nas przyzwyczaił. Osobiscie jestem pod wrazeniem realizacji i montazu koncówki 5 odcinka. Są postacie które mocno irytują np Arturo, jak i te, które pozytywnie zaskakują, szczególnie gość, ktory wcielił sie w szefa ochrony. Podsumowując, serial rozkręca się od czwartego odcinka, ja sie przy nim dobrze bawiłem, a komentarz jakoby to był gniot, uznam jako żart.
              Zatrzymałem się w trakcie drugiego odcinka, ale OK, uwierzę na słowo i ruszę (kiedyś) do tego czwartego

Sukcesja na HBO - całkiem fajnie sie ogląda (przynajmniej na początku)
              Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
              St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• Zamieszczone przez Gelo85 Zobacz posta
                Dom z papieru powinien się skończyć wraz z wyjściem z mennicy - koniec 2 sezonu, gdy Raquel odnajduje Profesora. I żyli długo i szczęśliwie.
                Napad na bank męczy. Minęło już uczucie ciekawości co będzie dalej, tylko niech się to już skończy.
                Niestety, ale mogę się tylko zgodzić. Na pewno obejrzę ten serial do końca z sentymentu, bo pierwsze 2 sezony podobały mi się bardzo.

Komentarz

• Zamieszczone przez księciuniu Zobacz posta

Sukcesja na HBO - całkiem fajnie sie ogląda (przynajmniej na początku)
                  Już w czasie pierwszego odcinka zniesmaczony tym środowiskiem miałem to rzucić w kąt(przez ten zakład z bejsbolem), koniec końców wciągnęło strasznie. Oba sezony połknięte w kilka dni.

Obadam zaraz coś takiego, narazie wyszły 3 odcinki z sześciu, HBO, coś czuję lewacki syf, zobaczymy:
                  The Plot Against America, Spisek przeciwko Ameryce. 2020.

Opis serialu

Produkcja przedstawia alternatywną historię Ameryki podczas II wojny światowej, opowiedzianą z punktu widzenia robotniczej rodziny żydowskiej z New Jersey. Jej członkowie obserwują, jak rozwija się kariera polityczna Charlesa Lindbergha, bohaterskiego lotnika i ksenofobicznego populisty, który zostaje wybrany nowym prezydentem Stanów Zjednoczonych. Pod jego wpływem naród zwraca się w stronę faszyzmu.

Dramat. Produkacja USA

Winona Ryder
                  John Turturro

https://www.filmweb.pl/serial/Spisek...ce-2020-802486
                  https://3filmy.com/serial/spisek-prz...1E01-odcinek-1
                  Ostatnio edytowany przez Raczej; 12076.

Komentarz

• Podobna tematyka "Człowiek z Wysokiego Zamku" na Amazonie. USA przegrywają II WŚ, kontynent podzielony jest na Wielką Rzeszę Nazistowską, Stany Pacyficzne okupowane przez Japonię i część neutralną pośrodku. Ruch oporu, równoległe światy, trochę historycznych postaci (np. w latach 60. żyje Adolf, Himmler). Całkiem niezłe.
                    Bazinga!
                    Przecież i im i mnie chodzi tylko o dobro naszego klubu.

Komentarz

• "Zasada przyjemności", obejrzałem pierwsze dwa odcinki, wygląda obiecująco, zobaczymy jak się dalej rozwinie.

Komentarz

• Jestem po 4. Sezonie domu z papieru i jak dla mnie dalej trzyma poziom. Wiadomo są pewne elementy mało realne, ale to już taki serial.
                        Na duży minus wątki gejowskie i cała ideologia LGBT którą paskudnie przemycają.

Komentarz

• Niestety te wątki to już przykry standard w produkcjach Netflixa.

Od siebie polecam „Fauda” jest na Netflix.
                          Ostatnio edytowany przez Brylancik; 11656.

Komentarz

• Angielska gra - fajnie opowiedziana historia angielskiej piłki, pierwsze rozgrywki Pucharu Anglii, gra na boiskach, gdzie za słupki robiły buty czy wiadra. Trochę przynudzające wątki miłosne, ale ogólnie daje radę.
                            04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.

Komentarz

• Zamieszczone przez Szawar Zobacz posta
                              Angielska gra - fajnie opowiedziana historia angielskiej piłki, pierwsze rozgrywki Pucharu Anglii, gra na boiskach, gdzie za słupki robiły buty czy wiadra. Trochę przynudzające wątki miłosne, ale ogólnie daje radę.
                              Owszem, ale jest kilka niezgodności.
                              Normalnie nie wierzę, że dopiero teraz obejrzałeś
                              Jesteście smutni, polowanie nie wyszło, zające przed wami pouciekały!

Komentarz

• Co się odpierdala to ja nie mam słów.
                                Paczę na ten cały Dom z Guana...co to jest za cieknąca się po nogawkach sraka. Jestem na drugim odcinku i nie mogę wyjść z podziwu nad poziomem tej miernoty, oglądam dalej w napięciu bo jeśli poziom 4 jest znacznie gorszy od 1 to może być epokowy wręcz szajs.

Póki co to jestem na 2 odcinku i liczba jakichś no nie wiem nawet jak to określić debilizmów jest powalająca. Aż muszę obaczyć ile to ma odcinków, bo nie wiem czy podałam.
                                Ostatnio edytowany przez TNTP; 12812.
                                Lieber tot als rot!!

Komentarz

Pracuję...
                                X