Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

SERIALE godnie i niegodne polecenia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Puerta 7 (Wejście 7) Netflix. Serial o środowisku kibicowskim w Argentynie. Pomijając ideę dzielnej kobiety walczącej z kibolstwem to całkiem dobry serial.
    https://www.imdb.com/title/tt9170386...r/rm1273740033
    „Na gruzach starego świata powstał nowy, znacznie gorszy, skażony anglosaskim cynizmem, zakłamaniem i podłością. Bez porównania więcej zła wyrządzili na świecie anglosascy mężowie stanu niż Hitler i Stalin razem wzięci. Tamci zabili ciała, ci zabili dusze milionów.” Zbigniew Blichewicz "Szczerba".

Komentarz

• Ci co wiedzą o co chodzi i mają pociechy w wieku 9-13 niech szykują pieniążki

Za kibicowski trud, za święte barwy Twe...

Komentarz

• Zamieszczone przez Gelo85
        Może i wciąga. Ale jest tak niedorzeczny, że po kilku odcinkach waham się, czy ciągnąć dalej.
        Gość podobno wyselekcjonował samych debeściaków, szkolenie 5 miesięcy, a wszystko idzie nie tak jak trzeba, a w gangu sami debile. Na początku myślałem, że to jakiś pastisz, komedia. Ale widzę, że jednak to na serio.
        Nie rozumiem zachwytów.
        Ja miałem podobnie. Pierwsze dwa sezony przemęczyłęm dla zasady, potem odpóściłem. Im dalej tym bardziej efekciarsko i absurdalnie.

Komentarz

Może i wciąga. Ale jest tak niedorzeczny, że po kilku odcinkach waham się, czy ciągnąć dalej.
          Gość podobno wyselekcjonował samych debeściaków, szkolenie 5 miesięcy, a wszystko idzie nie tak jak trzeba, a w gangu sami debile. Na początku myślałem, że to jakiś pastisz, komedia. Ale widzę, że jednak to na serio.
          Nie rozumiem zachwytów.
          Fakt, że jest niedorzeczny. Pełno w nim nieścisłości. Ale mi się go po prostu dobrze oglądało. Rozrywka i tyle.
          Drugi i trzeci sezon zdecydowanie gorsze.
          Bazinga!
          Przecież i im i mnie chodzi tylko o dobro naszego klubu.

Komentarz

• "Niemowlęta" z Netflixa - Gorąco polecam, zwłaszcza dla rodziców.

Uprzedzam, że oczywiście jak to od nich, nie zabrakło wątków pedałów...
            Ostatnio edytowany przez Loko; 46614.
            "Błędy też się dla mnie liczą. Nie wykreślam ich ani z życia, ani z pamięci. I nigdy nie winię za nie innych"
            Wiedźmin

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek
              Głupota byłoby robić dalej skoro zrobili kiedyś El Chapo. Ale kto wie ,zwłaszcza ,że wątek Walta tak dziwnie się zakończył.
              ??
              Na tej samej zasadzie po co było kręcić Narcos Sezon 3, skoro wątek Escobara został wyczerpany w 2 sezonie.

Chapo był liderem TYLKO jednej z wielu bandyckich ekip w Meksyku. Faktycznie podporządkował on sobie duży kawałek tortu, ale ograniczanie meksykańskich grup przestępczych akurat do jego osoby jest strasznym uproszczeniem.
              Także śmiało mogą kręcić czy to
              - kontynuując wątek Tijuany (bracia Arrelano Felix) czyli ciągłej kosy z Sinaloą
              - opisując dalszy ciąg ekipy z Juarez (czyli Ci od Pablo Acosty) którzy w większości podporządkowali się Chapo, po to, żeby póżniej sprzymierzyć się z Zetasami i cała resztą konfederacji (czyli wątek La Linea)
              - o Los Mazatlecos czyli rozłamowcach Sinaloi (bardziej znani jako Organizacja Beltran Leyva)
              - o Zetas - tutaj masa wątków pobocznych (Grupa Brava, Zetas Old School) ogólnie to Zetas wporwadzili meksykańską wojnę narkotykową w nowy wymiar
              - o Nowej Generacji Jalisco (czy tam ich procerorach czyli Kartelo Milenio)
              - cały kartel zatokowy - czyli chronologicznie jego rywalizacja z Miguelem Felixem Gallardo, Guzmanem, Zetasami

Zresztą w samej Sinaloi jest masa tematów do opisania - Los Antrax, Zabójcy Artyści, Los Mexicles, Gente Nueva.

Pominąłem przy tym zarówno jakieś popierdółki jak Los Aztecas (ekipa licząca koło 10000 głów ), Rycerze Templariusze z Michoacana, La Barredora, La Resistencia, czy tam CIDA z Acapulco + cała masa ch wie czego.
              Na upartego można jeszcze ruszyć dalej na północ i kręcić tematy związane z mafią meksykańską w USA - też będzie dużo ciekawych wątków.
              Lieber tot als rot!!

Komentarz

Nie rozumiem zachwytów.
                Najbardziej śmieszy jak zabronił w grupie interakcji i bliższych relacji, jednocześnie zatrudniając dwóch braci oraz ojca i syna
                Przebrnąłem 1 sezon na podglądzie.

Ogólnie 2/10

Polecam "Euphoria" na HBO. Genialny, genialna ścieżka dźwiękowa, genialne aktorstwo, scenariusz. Nie dla kiboli o sztywnym światopoglądzie bo wątki "netflixowe" na porządku dziennym. Ale serial przegruby, petarda, opad szczęki od pierwszej minuty do końca. Koniecznie!
                #druzynanatop3

Komentarz

• Zamieszczone przez boss_corleone
                  Polecam "Euphoria" na HBO. Genialny, genialna ścieżka dźwiękowa, genialne aktorstwo, scenariusz. Nie dla kiboli o sztywnym światopoglądzie bo wątki "netflixowe" na porządku dziennym. Ale serial przegruby, petarda, opad szczęki od pierwszej minuty do końca. Koniecznie!
                  Też mi się bardzo podobał. Mega zrobiony jest zwłaszcza wizulanie-dźwiękowa. Narracja prowadzona tak, że trudno się oderwać. Było już psioczone na ten serial właśnie ze względu kwestie światopoglądowe, ale to jest przede wszystkim o tym, że spierdolenie emojonalne/ osobowościowe tych dzieciaków wynika z problemów/podejścia/zaniedbań ich rodziców.

Komentarz

• Panowie co byście polecili z seriali dostępnych na Netflixie? Oprócz El Chapo, Narcos i Dark.
                    (L)

Komentarz

• Zamieszczone przez Moriarty
                      Fakt, że jest niedorzeczny. Pełno w nim nieścisłości. Ale mi się go po prostu dobrze oglądało. Rozrywka i tyle.
                      Drugi i trzeci sezon zdecydowanie gorsze.
                      Zachęcony komentarzem sięgnąłem po ta pozycję, pierwszy sezon obejrzany błyskawicznie.

Zamieszczone przez pan_nikt
                      Panowie co byście polecili z seriali dostępnych na Netflixie? Oprócz El Chapo, Narcos i Dark.

Evil Genius, Aaron Hernandez, Rozmowy z mordercą: Taśmy Teda Bundy'ego,
                      Ostatnio edytowany przez Szawar; 982.
                      04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.

Komentarz

• Zamieszczone przez pan_nikt
                        Panowie co byście polecili z seriali dostępnych na Netflixie? Oprócz El Chapo, Narcos i Dark.
                        Manhut:Unabomber
                        Mindhunter
                        Niewierygodne
                        Ozark
                        349meczów*
                        71 goli*
                        58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Ja zacząłem ostatnio "Sposób na morderstwo" na Netflix. Stara rzecz dosyć (pierwszy sezon prod. 2014 r.), ale jakoś wcześniej mi umknęło. Póki co - 1 sezon - naprawdę fajny, mimo oczywiście - jak to trafnie ujął wyżej boss - obecnych wątków "netflixowych".
                          ...zmartwychwstałe miasto rodzi ludzi nieśmiertelnych...

Komentarz

• ,, Angielska gra", od 20 marca na Netflix
                            From "Downton Abbey" creator and "Gosford Park" writer Julian Fellowes. Based on true events, this 19th century drama follows two footballers on opposite sid...

Komentarz

• Za netflixa można zapłacić tylko przez Play jeśli chodzi o sieci komórkowe?

Komentarz

• "Uwięzione" ktoś oglądał? Jakie opinie?

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎