Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Za dużo amerykanskich cukierkowych produkcji sie naoglądałeś, Gomorra kozak jak dla mnie zresztą Narcos też świetne ale to już inny klimat niż włoskie kino
Wielka, kosztowna kampania reklamowa, narcystyczne autorecenzje i pompowanie balonika... a tu zamiast Pięknej Epoki mamy Antyczny Dramat.
Tak w największym skrócie można podsumować emisję najnowszego, rekordowo drogiego i zapowiadanego jako epokowe dzieło serialu w TVN - ,,Belle Epoque". Jak żyję, nie widziałem jeszcze takiej zgodności widzów, internautów i recenzentów w kwestii jakości serialu.
Zażenowania nie ukrywa nawet Onet ani ,,Gazeta". Główne zarzuty to drętwa gra aktorska (,,na odpierdol"), usypiający scenariusz, przewidywalność, niezamierzona groteska. A lista jest dłuuuuga.
Co się stało, TVN-ie...? Zatrudnienie Cieleckiej i wrzucenie w scenariusz scen przedwojennego ruchanka nie wystarczyło, żeby zadowolić motłoch...? :v Plebs zaczyna mieć wymagania, zamiast całować po rączkach i dziękować za nakręcenie kolejnego gówna?
Sytuacja wymyka się spod kontroli, co? Nie tak to sobie wyobrażaliście jak zakładaliście tę propagandową tubę do otępiania polskiego plebsu, dobrze mówię? ;*
Wielka, kosztowna kampania reklamowa, narcystyczne autorecenzje i pompowanie balonika... a tu zamiast Pięknej Epoki mamy Antyczny Dramat.
Tak w największym skrócie można podsumować emisję...
Nie chce mi sie rozpisywać co i jak, nie mniej mi gomorra nie podeszła (2sezon), bo o ile "zabawy" dzieci w pierwszym sezonie jestem w stanie zrozumieć, o tyle spięcia tłustego ***** z ładnym ****** i starym ****** to juz nie. O ile don Pietro ma charakter o tyle Ciro i syn don Pietro to jakieś wynalazki. Inaczej, uważam ze aktorzy są za mało charakterni i charakterystyczni.
E: polecam przyrównać z kryminalnymi produkcjami włoskimi z lat 80-tych.
„Na gruzach starego świata powstał nowy, znacznie gorszy, skażony anglosaskim cynizmem, zakłamaniem i podłością. Bez porównania więcej zła wyrządzili na świecie anglosascy mężowie stanu niż Hitler i Stalin razem wzięci. Tamci zabili ciała, ci zabili dusze milionów.” Zbigniew Blichewicz "Szczerba".
Belle Epoque to coś a'la polska wersja Szerloka Holmesa, tyle że rozgrywana w XIX-wiecznej Galicji. Fakt, serial kręcony na siłę, z marną grą aktorską, podobnie zresztą jak Bodo.
Nie chce mi sie rozpisywać co i jak, nie mniej mi gomorra nie podeszła (2sezon), bo o ile "zabawy" dzieci w pierwszym sezonie jestem w stanie zrozumieć, o tyle spięcia tłustego ***** z ładnym ****** i starym ****** to juz nie. O ile don Pietro ma charakter o tyle Ciro i syn don Pietro to jakieś wynalazki. Inaczej, uważam ze aktorzy są za mało charakterni i charakterystyczni.
E: polecam przyrównać z kryminalnymi produkcjami włoskimi z lat 80-tych.
Nie znasz się. I ogladasz za dużo cukierkowego kina z juesej)))
jest gdzieś w internecie Gomorra do pooglądania za darmochę, bo coś nie mogę znaleźć? wszędzie jakieś limity, albo rejestracje.
Na alltube, właśnie dziś zacząłem oglądać .
I pytał dramatycznie , ,,jak to możliwe, żeby miasto stracić równie łatwo jak odrąbaną kończynę ?,, Niemcy – pisał już w wolnej Polsce w ,,Tygodniku Powszechnym ,, podtrzymują pamięć historyczną , a u nas w pismach takich jak ,,Newsweek,, , ,,Wprost,, , ,,Polityka,, nic, głucho , jakby nam tę pamięć nagle odrąbano ,,. I dalej : ,, Boli mnie zapomnienie. Opanował mnie jakiś smętek żałoby po tym mieście , o którym mówiło się ,,Leopolis semper fidelis ,,
Nie znasz się. I ogladasz za dużo cukierkowego kina z juesej)))
W punkt
„Na gruzach starego świata powstał nowy, znacznie gorszy, skażony anglosaskim cynizmem, zakłamaniem i podłością. Bez porównania więcej zła wyrządzili na świecie anglosascy mężowie stanu niż Hitler i Stalin razem wzięci. Tamci zabili ciała, ci zabili dusze milionów.” Zbigniew Blichewicz "Szczerba".
No to ja polecę w ciemno bo mam zamiar dopiero się za niego zabrać czeski miniserial(8odcinków) Pustkowie2016 HBO. Ktoś już widział? Wszędzie czytam, że podobny w klimacie do Belfra i o tym, że jest dużo dużo od niego lepszy, wysoko oceniany i dookoła polecany.
Obejrzałem. Fajny klimat, fajna muzyka, super zdjęcia. Zagadka kryminalna mniej zakręcona niż w Belfrze, ale to nie ma akurat znaczenia w kontekście oceny serialu. Jeżeli już bym miał pokusić się o porównanie, to mi się bardziej podobało niż nasza, rodzima produkcja. Mocne 8/10.
...zmartwychwstałe miasto rodzi ludzi nieśmiertelnych...
Może ktoś coś powiedzieć na temat serialu Tabu, wiem, że dopiero kilka odcinków wyszło, niemniej może ktoś z Was ogląda?
Plus za klimat, stroje i ogólnie odzwierciedlenie tamtej epoki. Minus fabuła jednak zbyt wolno poruszała się do przodu, wątek czarnej magii, który nie do końca został rozwinięty. Raczej przeciętny serial.
04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.
Komentarz