Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

SERIALE godnie i niegodne polecenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Dla mnie Gomorra to najlepsza produkcja w tym gatunku. Nie wiem chłopy co się przypierdalacie, tak czy siak - macie chujowy gust
    bałagan i porządek to tylko liczby...

Komentarz

• Przypierdalać się to ja mogę do TwD,bo to nudne jak flaki z olejem.Gomorra mi nie podeszła.I tyle.
      A o gustach się kolego nie dyskutuje.
      "Lubię sobie jebnąć piwo"

Komentarz

• Za dużo amerykanskich cukierkowych produkcji sie naoglądałeś, Gomorra kozak jak dla mnie zresztą Narcos też świetne ale to już inny klimat niż włoskie kino

Komentarz

• Parę słów o nowym hicie TVN-u - ,,Belle Epoque"

Wielka, kosztowna kampania reklamowa, narcystyczne autorecenzje i pompowanie balonika... a tu zamiast Pięknej Epoki mamy Antyczny Dramat.

Tak w największym skrócie można podsumować emisję najnowszego, rekordowo drogiego i zapowiadanego jako epokowe dzieło serialu w TVN - ,,Belle Epoque". Jak żyję, nie widziałem jeszcze takiej zgodności widzów, internautów i recenzentów w kwestii jakości serialu.

Zażenowania nie ukrywa nawet Onet ani ,,Gazeta". Główne zarzuty to drętwa gra aktorska (,,na odpierdol"), usypiający scenariusz, przewidywalność, niezamierzona groteska. A lista jest dłuuuuga.

Co się stało, TVN-ie...? Zatrudnienie Cieleckiej i wrzucenie w scenariusz scen przedwojennego ruchanka nie wystarczyło, żeby zadowolić motłoch...? :v Plebs zaczyna mieć wymagania, zamiast całować po rączkach i dziękować za nakręcenie kolejnego gówna?

Sytuacja wymyka się spod kontroli, co? Nie tak to sobie wyobrażaliście jak zakładaliście tę propagandową tubę do otępiania polskiego plebsu, dobrze mówię? ;*
          Wielka, kosztowna kampania reklamowa, narcystyczne autorecenzje i pompowanie balonika... a tu zamiast Pięknej Epoki mamy Antyczny Dramat. Tak w największym skrócie można podsumować emisję...

Komentarz

• Nie chce mi sie rozpisywać co i jak, nie mniej mi gomorra nie podeszła (2sezon), bo o ile "zabawy" dzieci w pierwszym sezonie jestem w stanie zrozumieć, o tyle spięcia tłustego ***** z ładnym ****** i starym ****** to juz nie. O ile don Pietro ma charakter o tyle Ciro i syn don Pietro to jakieś wynalazki. Inaczej, uważam ze aktorzy są za mało charakterni i charakterystyczni.
            E: polecam przyrównać z kryminalnymi produkcjami włoskimi z lat 80-tych.
            „Na gruzach starego świata powstał nowy, znacznie gorszy, skażony anglosaskim cynizmem, zakłamaniem i podłością. Bez porównania więcej zła wyrządzili na świecie anglosascy mężowie stanu niż Hitler i Stalin razem wzięci. Tamci zabili ciała, ci zabili dusze milionów.” Zbigniew Blichewicz "Szczerba".

Komentarz

• Belle Epoque to coś a'la polska wersja Szerloka Holmesa, tyle że rozgrywana w XIX-wiecznej Galicji. Fakt, serial kręcony na siłę, z marną grą aktorską, podobnie zresztą jak Bodo.

Komentarz

• jest gdzieś w internecie Gomorra do pooglądania za darmochę, bo coś nie mogę znaleźć? wszędzie jakieś limity, albo rejestracje.

Komentarz

• Zamieszczone przez Mieczysław Zobacz posta
                  Nie chce mi sie rozpisywać co i jak, nie mniej mi gomorra nie podeszła (2sezon), bo o ile "zabawy" dzieci w pierwszym sezonie jestem w stanie zrozumieć, o tyle spięcia tłustego ***** z ładnym ****** i starym ****** to juz nie. O ile don Pietro ma charakter o tyle Ciro i syn don Pietro to jakieś wynalazki. Inaczej, uważam ze aktorzy są za mało charakterni i charakterystyczni.
                  E: polecam przyrównać z kryminalnymi produkcjami włoskimi z lat 80-tych.
                  Nie znasz się. I ogladasz za dużo cukierkowego kina z juesej)))
                  "Lubię sobie jebnąć piwo"

Komentarz

• Zamieszczone przez gonzo(l) Zobacz posta
                    jest gdzieś w internecie gomorra do pooglądania za darmochę, bo coś nie mogę znaleźć? Wszędzie jakieś limity, albo rejestracje.
                    cda?
                    349meczów*
                    71 goli*
                    58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez gonzo(L) Zobacz posta
                      jest gdzieś w internecie Gomorra do pooglądania za darmochę, bo coś nie mogę znaleźć? wszędzie jakieś limity, albo rejestracje.
                      Na alltube, właśnie dziś zacząłem oglądać .
                      I pytał dramatycznie , ,,jak to możliwe, żeby miasto stracić równie łatwo jak odrąbaną kończynę ?,, Niemcy – pisał już w wolnej Polsce w ,,Tygodniku Powszechnym ,, podtrzymują pamięć historyczną , a u nas w pismach takich jak ,,Newsweek,, , ,,Wprost,, , ,,Polityka,, nic, głucho , jakby nam tę pamięć nagle odrąbano ,,. I dalej : ,, Boli mnie zapomnienie. Opanował mnie jakiś smętek żałoby po tym mieście , o którym mówiło się ,,Leopolis semper fidelis ,,

Komentarz

• Hmm... kapelusz, czarny płaszcz, broda, tatuaż, rozcięta brew.
                        Lecz przez te 10 minut zapomnieli na czym polega godność klubu , który chce mienić się mianem głównego wroga Legii w Polsce. Grajki bez honoru.

Komentarz

• Zamieszczone przez Stout Zobacz posta
                          Nie znasz się. I ogladasz za dużo cukierkowego kina z juesej)))
                          W punkt
                          „Na gruzach starego świata powstał nowy, znacznie gorszy, skażony anglosaskim cynizmem, zakłamaniem i podłością. Bez porównania więcej zła wyrządzili na świecie anglosascy mężowie stanu niż Hitler i Stalin razem wzięci. Tamci zabili ciała, ci zabili dusze milionów.” Zbigniew Blichewicz "Szczerba".

Komentarz

• Zamieszczone przez Raczej Zobacz posta
                            No to ja polecę w ciemno bo mam zamiar dopiero się za niego zabrać czeski miniserial(8odcinków) Pustkowie2016 HBO. Ktoś już widział? Wszędzie czytam, że podobny w klimacie do Belfra i o tym, że jest dużo dużo od niego lepszy, wysoko oceniany i dookoła polecany.

Obejrzałem. Fajny klimat, fajna muzyka, super zdjęcia. Zagadka kryminalna mniej zakręcona niż w Belfrze, ale to nie ma akurat znaczenia w kontekście oceny serialu. Jeżeli już bym miał pokusić się o porównanie, to mi się bardziej podobało niż nasza, rodzima produkcja. Mocne 8/10.
                            ...zmartwychwstałe miasto rodzi ludzi nieśmiertelnych...

Komentarz

• Zamieszczone przez Neeryng Zobacz posta
                              Na alltube, właśnie dziś zacząłem oglądać .
                              dzięki!

Komentarz

• Zamieszczone przez naszetrybuny Zobacz posta
                                Może ktoś coś powiedzieć na temat serialu Tabu, wiem, że dopiero kilka odcinków wyszło, niemniej może ktoś z Was ogląda?
                                Plus za klimat, stroje i ogólnie odzwierciedlenie tamtej epoki. Minus fabuła jednak zbyt wolno poruszała się do przodu, wątek czarnej magii, który nie do końca został rozwinięty. Raczej przeciętny serial.
                                04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.

Komentarz

Pracuję...
                                X