Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
SERIALE godnie i niegodne polecenia
Zwiń
X
-
Ogólnie serial wciągający i ciekawa zagadka, ale tych absurdów jest za dużo, niżej na szybko wymienię kilka.
UWAGA SPOILER!
-podmianka DNA. Dziwne już w ogóle jest to, że próbki zostawiają na komendzie na wsi, a nie biorą do ekspertyzy. Skąd Molenda zna charakter pisma babki, która opisywała próbki? Przychodzi z własną fiolką, opisaną i zamienia - przecież od razy byłoby widać, że różnią się charakterem pisma. Mógł swoją krew przelać do tamtej fiolki, to byłoby logiczne. I czemu wymienia tylko swoja krew, skoro będzie widać, że z synem nie jest spokrewniony? W końcu prok. dowiaduje się o tym i nikt nie beknął. A że prokurator ujawnia stuhrowi info ze śledztwa jest też co najmniej bardzo dziwne
-Kusia mieli zabić na dołku. Już pomijam to, że dziwnie wyglądają na dołku piętrowe łóżka, ale kto zgodziłby się zabić kogoś na dołku? (wszystkie są monitorowane 24h/dobe). I który pies by na to poszedł? Przecież też by za beknął, że u niego na dołku doszło do zabójstwa. Nie po to są te wszystkie procedury, rozbieranie się, wykrywacze metalu, oddawania paska, łańcuszka, monitorowane cele, żeby ktoś kogoś tam zabijał
-komendant mówi, że to on zabił Kusia. To nie wie, że przy zabójstwie zawsze jest sekcja i wyjdzie z jakiej broni było strzelane? jest aż takim ********?
Tego jest więcej, ale nie chce mi się pisać.
A zabójcą jak dla mnie jest Maciek Molenda.Komentarz
-
Moim zdaniem przykładowo Watacha była zdecydowanie lepsza!349meczów*
71 goli*
58 asyst*
jest tylko jeden King!!!!
*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianieKomentarz
-
Tak. Nie było to z premedytacją. Nawet nie wiedział, że ją zabił - po pijaku pokłócili się, ona mu powiedziała, że jest rogaczem, w złości kopnął ją i poszedł w pizdu.
Myślałem, że to jakaś laska, ze względu na te obcinanie włosów, ale przecież ten co obciął włosy nie musiał być zabójcą.
Podejrzewałbym też tę Ewelinę (motyw miała, bo była zakochana w Dąbrowie, a on miał ją w dupie), ale nie byłoby to logiczne, bo widać że jest wrażliwa, a raczej po spowodowaniu śmierci koleżanki nie byłaby taka spokojna tylko sumienie by się odzywało. Poza tym pęknięcie śledziony wskazuje raczej na mężczyznę.Komentarz
-
349meczów*
71 goli*
58 asyst*
-
Z drugiej strony, jeżeli taka Julka ma taką siłę w łapie, że po trafi położyć swojego starego, to może i byłaby w stanie tak uszkodzić śledzione.
Ewelina nie wygląda na taką siłaczkę, żona Molendy również. Walewska zwierzyła się co było powiedziane w pierwszym odcinku, że chce studiować zagranicę, czyli pewnie rozeszła by się z Dąbrową, Ewelina mogła poczekać. Zona Molendy ma kryzys w związku, warto byłoby zabijać dla takiego faceta inna kobietę ?04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.Komentarz
-
Zobaczymy czy zamkną to w logiczną całość, bo równie dobrze może się okazać, że zabiło ją np. yeti
A z tych, co są w kręgu podejrzanych i mieli motyw, dlaczego NIE moim zdaniem:
-Cielecka. Nie kochała męża, poza tym jak zaczął kozaczyć w jednym z odcinków, to twardo mu się postawiła i raczej nie straciłaby na rozstaniu. Motyw miłosny i finansowy odpada. Chyba, że chodziło tylko o babską dumę i nie mogłaby znieść upokorzenia, że zostawił ją dla młodej siksy. Ale: nie za dużo osób byłoby wtedy w tym lesie? Cała klasa, tych dwóch matołów, jeszcze Cielecka?
-Molenda. Mogłoby mu nie pasować, że nie usunie ciąży, ale jakby komuś zlecił (staremu Dąbrowie) to nie w tym lesie (interes ze Szwedami) i nie poprzez kopnięcie w brzuch.
-Julka. Wszystko na nią wskazuje, ale byłoby to zbyt banalne. Sądzę, że scenarzyści zrobili niespodziewane zakończenie, a nie że okaże się, że od 7-8 odcinka wszyscy znali zabójcę.
-Ewelina - pisałem wcześniej - zbyt wrażliwa, żeby tak po zabójstwie się zachowywać.
Jest jeszcze ten upośledzony typ, który miał jej telefon i pewnie zna prawdę, ale nie sądzę, żeby to był on.
Jak dla mnie Dąbrowa i nieumyślnie, ale przekonamy się za tydzieńKomentarz
-
Komentarz
-
Ale to też odkrył dopiero po śmierci. A samobója chciał popełnić jak dowiedział się, że była w ciąży (co chciał zabić tego pedała).349meczów*
71 goli*
58 asyst*
Komentarz