Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Co się dzieje z byłymi Legionistami?
Zwiń
X
-
Komentarz
-
I się zaczyna. Polecam zapoznać się z tematem https://forum.legionisci.com/forum/p...-admin-ankieta, a w szczególności z komentarzem księciunia z daty 12.09.2023, 11:25.Ostatnio edytowany przez LioneL; 48995.Komentarz
-
-
Mówi się o Łakomym – Vuko wprowadzał udanie młodych zawodników do zespołu, czy tam było miejsce dla kolejnego – nie wiem. Mnie zależało na tym, by dostał się do pierwszego zespołu i wierciłem o to dziurę w brzuchu i dyrektorowi sportowemu i Vuko. W końcu Aco pogadał po kilku miesiącach z Łakomym, ale ta rozmowa raczej go nie przekonała. Uznał, że w innym środowisku się rozwinie szybciej i poszedł do Lubina. Sytuacja z Włodarczykiem była trudna i patowa. Były zapisane minuty w kontrakcie by umowa została przedłużona. Był moment, że dało się to wypełnić i spokojnie zrobić, bo tych minut nie było wiele, ale moje relacje i trenera nie były już na takim poziomie, abym mógł to wyegzekwować.
Łaskawiec pogadał z chłopakiem po kilku miesiącach, kiedy tamten miał to już w poważaniu. Na końcu, po złości, żeby zagrać na nosie wszystkim, odpalił Włodarczyka, który z powodzeniem mógłby pełnić obecną rolę Rosołka.Ostatnio edytowany przez Chmielo; 28436.A Melanż Trwa...Komentarz
-
Po meczu z AV obejrzałem skrót meczu z Leicester i oto co się obecnie dzieje z ówczesnymi piłkarzami:
1. Emreli - obecnie Dynamo Zagrzeb. W tym sezonie 11 meczy, 2 gole. Po odejściu z Legii w lutym 2022 grał w Konyaspor - 25 meczy ale tylko 945 minut (średnio 37 min/mecz), 5 goli
2. Mladenovic - obecnie Panathinaikos. W tym sezonie 5 meczy na 11, 3 w całym wymiarze
3. Andre Martins - obecnie bez klubu. Poprzednie półtora roku w Hapoel Beer Sheva, zaledwie 13 rozegranych meczy
4. Johansson - od lipca bez klubu
5. Nawrocki - Celtic, kontuzja
6. Wieteska - Cagliari, gra wszystko. Poprzedni sezon Clermont 35 meczy, wszystko po 90 minut
7. Kastrati - obecnie Fehervar. Ten sezon 6/7 meczy, 309 minut, 2 gole. Poprzedni 27 meczy (średnio 58 min/mecz), 4 gole i 5 asyst
8. Rafa Lopes - obecnie AEK Larnaka, 7/7 meczy, 1 asysta. Poprzedni sezon 49 (!!) meczy, 9 goli, 5 asyst
9. Abu Hanna - obecnie Maccabi Netanya, w tym sezonie 2/3 mecze. Poprzedni sezon 17/36 meczy w Lechii średnio po 70 minut
Reszta to obecnie Legia: Miszta, Jędrzejczyk, Slisz, Charatin, Josue, Pekhart
Jak widać kariery nikt nie zrobił. Nawrocki jedynie ma potencjał. Reszta raczej przepadła.Komentarz
-
Przepadł czyli zszedł niżej niż był w dniu meczu z Leicester. Kwestia dyskusyjna czy trzepanie się w ogórach SerieA i Ligue1 to awans sportowy czy nie.
Ale być może masz rację, wyłączyłbym Wieteskę i Nawrockiego. Lopes gra jednak na Cyprze, ładnie tam ale liga jednak niżej klasyfikowana.
Komentarz
-
„Próbuję czasem być taki skromny, że ja się nie znam na tej piłce i tak dalej. Ale powiedzmy sobie szczerze, ja od siedmiu lat jestem bardzo pilnym studentem tego co się dzieje w piłce nożnej, co się dzieje na świecie, jak to wygląda.”Komentarz
-
Wspomnienia Juliusza Kruszankina, obecnie trenera podgrodziskiej LKS Chlebni
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz