Zamieszczone przez Tower
Zobacz posta
Wyraźnie zaznaczałem o jakim typie zawodników ligowych mówię, że jak są gwiazdy typu Carlitos czy Vadis, czy nawet Wszołek wracający z zagranicy, to jak najbardziej należy im płacić. Ty nie wiedzieć dlaczego zupełnie olałeś ten fragment i oparłeś całą swoją wypowiedź na jakieś idiotycznej tezie, że uważam, że powinniśmy płacić tyle co inni, przez co łatwo nas będzie wyprzedzić. Nie wiem czy jest sens się ustosunkowywać w takim razie.
Powtórzę może jeszcze raz : pisałem tylko o zawodnikach typu Szwarc, solidnych ligowcach, nie żadne gwiazdy, młode talenty, które wzbudzają wielkie zainteresowanie. Zawodnicy jak Cholewiak, którzy być może nie nadają się nawet do Legii (bo sam nie wiem czy ten Szwarc się nadaje, ale patrząc na Gvilię obecnie, to pewnie gorszy by nie był, a tańszy na pewno), ale po prostu trener czy dyrektor uznał, że jest dla nich miejsce w zespole, jako uzupełnienie kadry. Dla takich grajków, przed 30 to niesamowita szansa i nie widzę żadnych dodatkowych powodów, żeby nagle uznać ich za wartych x2. To jest zdecydowanie sytuacja, w której to Legia ma wszystkie karty w ręku i takich graczy po prostu ma na pęczki. Jak ktoś uważa inaczej, to nie jest raczej mistrzem negocjacji.
Co do znajomości rynku.. Dajesz jakiś wymyślony przykład sprzedawców samochodów, być może ze swojej branży, który niewiele ma wspólnego z tym o czym ja mówię.
A ja dam ci inny, konkretny - ludzie w Warszawie idą pracować (chociaż może to złe słowo, chyba lepiej "idą być zniewoleni") do "wielkiej czwórki" z powodu prestiżu za mniejszą kasę niż w wielu mniejszych firmach. I TO JEST FAKT.
Rozumiem, że następny post za rok, ale naprawdę polecam trochę rozeznania i lepszego rozumienia tekstu pisanego, bo inaczej ciężko o dyskusję i wychodzą właśnie takie "kocopoły" jak to ładnie ująłeś.
Komentarz