Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Legia II - III Liga

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Sugarman Zobacz posta
    Co sezon zespół przejmuje nowy trener. Teraz przyszedł trzeci w przeciągu dwóch lat. Ostatnio dłużej tu pracował Kobierecki.

Trener dwójki co tydzień jest "uszczęśliwiany" jakimiś zrzutami z pierwszej drużyny. Pewnie tacy Celhaka czy Skibicki niczym się nie wyróżniają na tle czwartoligowych półamatorów a jeszcze nogę odstawią co by urazu nie złapać.

Do tego taki Igor Strzałek trenuje na co dzień z pierwszą Legią, mimo że szanse na grę ma minimalne. Do dwójki zjeżdża tylko na mecze. Jak w takim wypadku trener ma pracować w tygodniu nad jakąś taktyką, jak nie ma do dyspozycji połowy pierwszej jedenastki?

Awans do II ligi to są marzenia ściętej głowy. Nie ma na to argumentów.
    Dobrze napisane. Mam dokładnie takie same odczucia.

Komentarz

• No tak, tylko w innych klubach jest dokładnie tak samo. Może z wyjątkiem zmiany trenerów, choć to też może być różnie.

Komentarz

• Brawo rezerwy, wygrana z Sokołem Ostróda 2-0, każdy pamięta chyba historię z awansem, po dwóch latach gry w II lidze spadek, a obecnie ostatnie miejsce w III lidze: cztery mecze - cztery porażki. Karma wraca, pierdole...ni szmaciarze, niech sczezną, trzymam kciuki za spadek z ligi.
        Ostatnio edytowany przez snorri; 130996.

Komentarz

• Warto nadmienić, że w kadrze tylko jeden spadochroniarz z pierwszej drużyny
          „Próbuję czasem być taki skromny, że ja się nie znam na tej piłce i tak dalej. Ale powiedzmy sobie szczerze, ja od siedmiu lat jestem bardzo pilnym studentem tego co się dzieje w piłce nożnej, co się dzieje na świecie, jak to wygląda.”

Komentarz

• Zamieszczone przez Sugarman Zobacz posta
            Warto nadmienić, że w kadrze tylko jeden spadochroniarz z pierwszej drużyny
            Aż tak bardzo bym nie przesadzał z tymi spadochroniarzami. W końcu rolą rezerw jest też i to, żeby łapali w nich rytm meczowy zawodnicy 1-wszej drużyny, którzy aktualnie nic nie grają, żeby wracający z jedynki po kontuzji coś tam zagrali w meczach o mniejszą stawkę, w końcu, żeby młodzież miała szansę podpatrzeć i pograć z bardziej doświadczonymi.
            W końcu, po coś rezerwy są rezerwami, a nie samodzielnym klubem.
            No, to wszystko przynajmniej w teorii, Sugarman

Komentarz

• Rok w rok to samo... Po kilku kolejkach bez szansy na awans i wielka walka o środek tabeli. Skandal, że wiekszości tych ''piłkarzyków'' przeprowadzka do Warszawy to życiowy sukces, do tego 5 za grę na rękę i można udawać grę. WON KURWY Z LEGII, zaorać nikomu niepotrzebne rezerwy!

Komentarz

• Ostatni wywiad ze Śledziem że chcą rezerwy w II albo nawet I lidze, a dzisiaj znowu w dupe po bramce w 90 minucie. Ewidentnie coś jest w głowach zawodników bo nie trzymają koncentracji do końca. Jakby policzyli wszystkie stracone punkty z tego sezonu po bramkach w ostatnich albo ostatniej minucie to może zauważyliby że jest to dosyć duży problem.

Komentarz

• Oni są po prostu słabi. Młodzież Wisły ich zamiotła w PP, naszych przerastało skonstruowanie trzech celnych podań w jednej akcji. Cały piłkarski alfabet ich przerastał od przyjęcia piłki do celnego podania. Tam tylko Strzałek może Noiszewski reprezentują poziom ponad czwarty poziom rozgrywkowy reszta to świeży szrot. Zobaczcie gdzie są rezerwy innych drużyn a gdzie nasze.

Komentarz

• A propos naszej akademii, z autopsji wiem, że na późniejszym etapie w grę bardziej niż umiejętności wchodzi zamożność rodziców więc jest jak jest z naszymi rezerwami (młodzieżą).
                    edit: literówka.

Komentarz

• Legia II Warszawa

W Legii przed każdym sezonem mówi się, że celem drugiej drużyny jest awans do II ligi, by młodzi mogli rywalizować na wyższym poziomie. Śledź postawił sobie poprzeczkę jeszcze wyżej. Na awans do II ligi daje sobie dwa lata, bo obecny zmodyfikowany zespół raczej nie jest do tego gotowy, najzdolniejsi zawodnicy zostali wypożyczeni. - Obecnie młodzież schodząca z pierwszego zespołu nie jest w stanie samodzielnie sprostać wymaganiom współzawodnictwa na tym poziomie. To nie jest tak, że nasi młodzi zawodnicy jak Kamiński czy Strzałek wyróżniają się na trzecioligowym poziomie. W ciągu 3-6 lat może grać w Legii II 80 procent wychowanków, którzy przejdą przez proces szkolenia. Widzimy potencjał w chłopakach, którzy są - mówi Śledź.

- Chciałbym być pierwszym klubem, który wprowadzi drugi zespół do I ligi. Zależy mi, byśmy rywalizowali na jak najwyższym poziomie, by nasza młodzież regularnie grała z drużynami europejskimi. Do tego potrzeba regularnie wygrywać ligę i grać w Lidze Młodzieżowej UEFA. Dopiero wtedy nasz zawodnik będzie odpowiednio przygotowany i nie będzie miał trudności z adaptacją do wymagań europejskich - wyjaśnia.

Docelowo zespół ma składać się z 4-5 zawodników doświadczonych o dobrej jakości i doświadczeniu z wyższych lig, wychowanków i kilku dobrych juniorów. - Skorygujemy średnią wieku drużyny w trzy lata - z ok. 23 lat na 20 lat. Będziemy dążyli do tego, żeby w rezerwach było jak najwięcej juniorów starszych, w juniorach starszych grali juniorzy młodsi, itd. Uważam, że jest to łatwe do osiągnięcia. Najpierw jednak musimy tę wartość zbudować, bo nie jest tak, że obecnie nasze drużyny wygrywają wszystko z rówieśnikami z Varsovii czy Escoli - zakłada dyrektor.​

Źródło: LL!

Mądry człowiek z tego Śledzia, może mu się uda coś z tym wszystkim zrobić.
                      I wkurzaj się na nasz charakter strączku łuskany
                      Spytasz skąd jestem? Powiem z dumą: z Warszawy

To warszawskie ballady ...

Komentarz

• ktoś wie dlaczego odszedł z Lecha? pamiętam jak były wobec niego zarzuty za niepodpisanie Bielika, który poszedł do Legii, ale ogólnie nie wiem czemu odszedł z Poznania.
                        Po co być innym? Po co móc liczyć tylko na siebie? Po co robić coś, o czym inni tylko marzą? Po co dorastać do tej miłości? Nie wiem, ale wiem jedno, dobrze wykonana praca to coś niesamowitego. Więc, gdy ktoś następnym razem, zada ci pytanie za milion dolarów: \"Dlaczego to robisz?\" Odpowiedz mu \"*******laj człowieku!\" Jeżeli naprawdę chcesz to wiedzieć, to ładuj sztangę i sam spróbuj.\"

Komentarz

• Ten pan Śledź to na razie pięknie nawija makaron na uszy. Awans w dwa lata, obniżenie średniej wieku w trzy lata, to wszystko jest łatwe do osiągnięcia. Nabieram ostrożności za każdym razem jak słyszę podobnych bajerantów.
                          „Próbuję czasem być taki skromny, że ja się nie znam na tej piłce i tak dalej. Ale powiedzmy sobie szczerze, ja od siedmiu lat jestem bardzo pilnym studentem tego co się dzieje w piłce nożnej, co się dzieje na świecie, jak to wygląda.”

Komentarz

• Rezerwy przegrywają do przerwy 7-0 z rezerwami ŁKSu

Komentarz

• Wspaniały wynik do przerwy...ciekawe jak się skończy.
                              Legia to życie

Komentarz

• Dawać tą zdolną młodzież do „jedynki”.

Komentarz

Pracuję...
                                X