Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Legia II - III Liga

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• https://legia.com/pilka-nozna/marek-...warszawa/13555

był rozchwytywany więc ciekawe czemu wybrał Legię.

Dzięki temu, że szkoleniowiec zrobił ze Skrą wynik ponad stan, zyskał sporą renomę na rynku. Kiedy rozstawał się z częstochowskim klubem, spekulowano, że odchodzi, bo ma już na stole konkretną propozycję. Mówiło się m.in. o zainteresowaniu ekstraklasowej Wisły Płock, w której ostatecznie pozostał trener Maciej Bartoszek. – Takich spekulacji było mnóstwo. Na dziś jeszcze nie jestem z nikim dogadany na sto procent. Faktem jest, że jestem blisko, ale podpisy na umowie jeszcze nie zostały złożone. Chciałbym nadal pracować na poziomie centralnym i dalej się rozwijać – powiedział nam Gołębiewski. W ostatnich tygodniach łączono go z kilkoma klubami. Jego zatrudnieniem zainteresowane miały być ŁKS Łódź, Widzew, rezerwy Legii Warszawa czy Miedź Legnica. Ponoć rozmawiał nawet z przedstawicielami Rycerzy Wiosny, ale strony nie osiągnęły porozumienia. Ustaliliśmy, że teraz jest on kandydatem numer jeden na trenera w dwóch klubach I ligi: Stomilu Olsztyn i Górniku Polkowice. W najbliższym tygodniu ma przejąć jeden z tych zespołów. – Nie będę zdradzał nazw klubów, ale przyznam, że faktycznie rozmawiałem z kilkoma zespołami z I ligi. Mogę powiedzieć, że na 99 procent będę prowadził jedną z drużyn na tym szczeblu. W poniedziałek lub we wtorek będę wiedział zdecydowanie więcej – kończy rozchwytywany trener. Co ciekawe, praca w Skrze była dopiero drugim miejscem, gdzie Gołębiewski prowadził seniorów. Od stycznia do czerwca 2020 roku był szkoleniowcem IV-ligowej Ząbkovii. Wcześniej pracował z juniorami w Escoli Varsovii (stołeczna szkółka Barcelony) oraz Pilicy Białobrzegi.

Sporo zmian w obu klubach

Stomil i Górnik Polkowice to dwa kluby, w których ma dojść do potężnych zmian. Pierwszy stracił sponsora w postaci biznesmena Michała Brańskiego, a drugi lada chwila ma zmienić prezesa i szkoleniowca. Dotychczasowi Mateusz Dróżdż i Janusz Niedźwiedź – współautorzy triumfu w zakończonym sezonie w II lidze – mają trafić lada chwila do Widzewa Łódź. W Olsztynie ma być skromniej niż do tej pory, bo finansowanie pierwszej drużyny ma leżeć na barkach miasta i kilku lokalnych sponsorów. W Polkowicach jest bezpieczniej, bo pieniądze na zespół wykłada potężna państwowa spółka KGHM. Kto wie, czy to nie przeważy o wyborze Gołębiewskiego. Z drugiej jednak strony pokazał on w Częstochowie, że finanse w piłkę nie grają.

Źródło: Prz
    Ostatnio edytowany przez Benek; 52715.
    349meczów*
    71 goli*
    58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• hmm pomyślmy, może dlatego, że wie, że trenerzy w Legii zmieniają się regularnie i prezes lubi wersje oszczędnościowe, więc jakby robił świetną robotę w rezerwach, a Czesiek dostał publiczne poparcie od Mioducha..

Komentarz

• Parę lat był w Escoli, pewnie umie pracować z młodymi, w Skrze (mimo, że awans wywalczyła już bez trenera) tez jakiś wynik osiągnął. Ciekawy ruch, w dwójce zatrudnialiśmy dotąd raczej debiutantów, a nie trenerów z jakimś doświadczeniem.

Komentarz

• Zamieszczone przez Hermit Zobacz posta
          Parę lat był w Escoli, pewnie umie pracować z młodymi, w Skrze (mimo, że awans wywalczyła już bez trenera) tez jakiś wynik osiągnął. Ciekawy ruch, w dwójce zatrudnialiśmy dotąd raczej debiutantów, a nie trenerów z jakimś doświadczeniem.
          Mocno stawiał na młodzież (wygrali chyba Pro Junior) i dobrze mu szło, więc pewnie dlatego go zatrudnili.
          "Na szczęście to nie były jeszcze czasy, w których Legia męczy się z zespołem z Gibraltaru albo kompromituje się z jakimś Dudelange, a później pseudoeksperci trąbią w pięknych studiach TV, że dzisiaj nie ma już słabych drużyn. W latach 90. Legia nie miała prawa męczyć się w Luksemburgu i się nie męczyła." (Kosa. Niczego nie żałuję)

Komentarz

• Warchoł odchodzi z Legii.
            349meczów*
            71 goli*
            58 asyst*

Komentarz

• Jihad Legia! XD
              Osama Mubaireek został nowym zawodnikiem Legii II Warszawa. To pomocnik z rocznika 2002, który do tej pory grał i trenował w Saudi Future Falcons (akademia saudyjskiego ministerstwa sportu w Hiszpanii).
              „Podczas kryzysów – powtarzam – strzeżcie się agentur. Idźcie swoją drogą, służąc jedynie Polsce, miłując tylko Polskę i nienawidząc tych, co służą obcym”

Komentarz

• Witam,
                żałuję odwołanego meczu z Termalicą. Planowałem obejrzeć w ten weekend mój pierwszy mecz na stadionie Legii. Akurat będę w Warszawie, a tu taka "niespodzianka". Chciałbym na pocieszenie obejrzeć mecz rezerw. Ktoś z Was wie gdzie w niedzielę Legia II będzie grała z Bronią?

Komentarz

• Ltc
                  "Na szczęście to nie były jeszcze czasy, w których Legia męczy się z zespołem z Gibraltaru albo kompromituje się z jakimś Dudelange, a później pseudoeksperci trąbią w pięknych studiach TV, że dzisiaj nie ma już słabych drużyn. W latach 90. Legia nie miała prawa męczyć się w Luksemburgu i się nie męczyła." (Kosa. Niczego nie żałuję)

Komentarz

• Zdaje się, że w rezerwach ilość szrotu musi się zgadzać. Dopiero co pożegnali jakiegoś murzyna, który zagrał przez cały sezon w jednym meczu a już melduje się kolejny wynalazek. Tym razem Portugalczyk. Witamy i najpóźniej za 10 miesięcy żegnamy.
                    „Próbuję czasem być taki skromny, że ja się nie znam na tej piłce i tak dalej. Ale powiedzmy sobie szczerze, ja od siedmiu lat jestem bardzo pilnym studentem tego co się dzieje w piłce nożnej, co się dzieje na świecie, jak to wygląda.”

Komentarz

• 2-3 na kurwiktorskiej i hattrick Wlodara !!! Brawo !!!
                      349meczów*
                      71 goli*
                      58 asyst*

Komentarz

• Legia II - Błonianka Błonie, teraz 3;1 w 33 minucie

Mecz na żywo z komentarzem: https://www.youtube.com/watch?v=Ctvx4pIkqGA

Edit: Ostatecznie 6:
                        2
                        Ostatnio edytowany przez Jestem; 134085.
                        Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Komentarz

• Zamieszczone przez blaise101 Zobacz posta
                          hmm pomyślmy, może dlatego, że wie, że trenerzy w Legii zmieniają się regularnie i prezes lubi wersje oszczędnościowe, więc jakby robił świetną robotę w rezerwach, a Czesiek dostał publiczne poparcie od Mioducha..

Widzisz Benek, nie musiał długo Gołębiewski czekać. Już wiesz dlaczego wybrał III ligowe rezerwy Legii zamiast klubów I ligi

Komentarz

• Ale trzeba przyznać, że mu w rezerwach ładnie to wszystko zatrybiło ostatnio.

Komentarz

• Co ja widzę? Asystent pierwszego trenera Astiz w dalszym ciągu przebiera się za piłkarza i wczoraj pojechał z dwójką do Kutna.
                              „Próbuję czasem być taki skromny, że ja się nie znam na tej piłce i tak dalej. Ale powiedzmy sobie szczerze, ja od siedmiu lat jestem bardzo pilnym studentem tego co się dzieje w piłce nożnej, co się dzieje na świecie, jak to wygląda.”

Komentarz

• Rui Gomes został nowym zawodnikiem portugalskiego drugoligowego Sporting Clube da Covilhã. 24-letni napastnik jesienią rozegrał jeden mecz w pierwszym zespole Legii. Zanotował także 13 występów w 3-ligowych rezerwach.

Hahaha, poszło szybciej, niż myślałem. Czekamy na kolejny wynalazek. Może teraz z Ameryki Południowej?

Komentarz

Pracuję...
                                X