Zamieszczone przez Gelo85
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Legia II - III Liga
Zwiń
X
-
Ale ten młody ma nie być teraz lepszy. Tylko w przyszłości. Z korzyścią dla pierwszej drużyny. Grając czwartego sortu obcokrajowcem zamiast legijnym nastolatkiem, nie dajemy sobie szansy na wychowanie dobrego zawodnika.
Jeżeli wyniki rezerw w czwartej lidze są ważniejsze od tego, co napisałem, to przepraszam, nie wiedziałem.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Gelo85 Zobacz postaA ja znów zapytam. Po co wystawia się do gry w rezerwach Philippsa ? Zabieramy minuty i hamujemy rozwój jakiegoś chłopaka od nas, stawiając na beznadziejnego najemnika, którego zaraz tu nie będzie (mam nadzieję). Ja w tym nie widzę sensu.
Komentarz
-
Wielkie brawa dla chłopaków z rezerw i trenera, bardzo dobry mecz szczególnie w drugiej połowie. Bardzo dobrze że młodzi trenujący z I drużyną, a według Vuko nie mający póki co szansy na grę w I zespole, grają w rezerwach. Kobierecki doskonale to wykorzystuje, tego nikt się nie spodziewał 4 mecze 4 zwycięstwa, z każdym kolejnym meczem styl lepszy i pewniejsza gra. Widać że trener nie marnuje czasu i buduje w ekspresowym tempie z tych zawodników których dostał zespół, który przy pomocy zawodników z I kadry, być może jednak powalczy o II ligę. To by było doskonałe dla klubu, akademii, I drużyny i oczywiście dla rozwoju młodych zawodników.
Napiszę to jeszcze raz, jeśli będziemy szukać trenera dla Legii po erze Vukovica (oby jak najdłużej ta era trwała i opiewała w sukcesy), to uważam że kolejnym trenerem Legii powinien zostać Kobierecki i mam nadzieję że taką perspektywę i ścieżkę rozwoju jego kariery trenerskiej przestawią mu władze Legii z Mioduskim na czele. Sukcesy jakże liczne z zespołami juniorskimi, teraz pierwsze sukcesy z rezerwami, awans do PP oraz zbudowanie zespołu w tamtym sezonie który utrzymał się spokojnie w lidze i mam nadzieję kolejny sukces realny czyli walka o awans do II ligi. Taki trener musi mieć perspektywę objęcia w przyszłości I drużyny.
Jeszcze raz brawa, tak trzymać.
EDIT: Kolejnym trenerem który bardzo dobrze rokuje jest Grzegorz Szoka, MP CLJ U17, początek pracy z CLJ U18 bardzo obiecujący, według mnie gdyby się sprawdziło co pisałem wyżej to Szoka może objąć schedę w rezerwach po Kobiereckim. Szkolić piłkarzy, wychowywać trenerów, było by idealnie.Rozmarzyłem się hehehe
Ostatnio edytowany przez snorri; 130996.
Komentarz
-
Zamieszczone przez R. Zobacz postaA ja powiem, że zamiast jakiegoś Jodłowca czy Antolicia powinien już być ogrywany Karbownik. Nakłada Praszelika czapką.
Komentarz
-
Zamieszczone przez blaise101 Zobacz postaNo jasne. Tak samo jak Hołownia jako rezerwowy LO. A tak pełni tą rolę w Śląsku, gdzie nie ma szans gry przy Stiglecu.
Komentarz
-
Zamieszczone przez snorri Zobacz postaTam ma tylko jednego zawodnika jako konkurenta u nas miałby dwóch. Oczywiście Obradovic chyba się wysypał na dłużej, ale kto przypuszczał. Dobrze dla niego że jest w Śląsku, i tak ma większe szanse na grę tam niż u nas, sezon długi może dostanie szansę. Jeśli w Śląsku się nie przebije to u nas tym bardziej.
Komentarz
-
Zamieszczone przez blaise101 Zobacz postaNo jasne. Tak samo jak Hołownia jako rezerwowy LO. A tak pełni tą rolę w Śląsku, gdzie nie ma szans gry przy Stiglecu.Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!
Komentarz
-
Jest moc:
III liga: Znicz Biała Piska 5-0 (3-0) Legia II Warszawa
1-0 - 9' Marcin Fiedorowicz
2-0 - 33' Mateusz Jambrzycki
3-0 - 39' Mateusz Furman
4-0 - 74' Patryk Gondek (karny)
5-0 - 77' Marcin Fiedorowicz"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY!
Komentarz
Komentarz