Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Co się dzieje z byłymi Legionistami?
Zwiń
X
-
Sebastian Staszewski@s_staszewski
@LegiaWarszawa bardzo poważnie bierze pod uwagę podpisanie umowy z Walerianem Gwilią Gruzin, który w ostatnim czasie trenował z Legią, odbył już rozmowy z Jackiem Zielińskim i Kostą Runjaiciem, który jest na „tak”. Sprawa powinna się wyjaśnić w ciągu miesiąca.
"Na szczęście to nie były jeszcze czasy, w których Legia męczy się z zespołem z Gibraltaru albo kompromituje się z jakimś Dudelange, a później pseudoeksperci trąbią w pięknych studiach TV, że dzisiaj nie ma już słabych drużyn. W latach 90. Legia nie miała prawa męczyć się w Luksemburgu i się nie męczyła." (Kosa. Niczego nie żałuję)Komentarz
-
Pan piłkarz Nemanja Nikolić zakończył dziś swoją wspaniałą karierę piłkarską. Jak dla mnie nasz najlepszy napastnik z ostatnich lat. Pozostaną wspomnienia.I wkurzaj się na nasz charakter strączku łuskany
Spytasz skąd jestem? Powiem z dumą: z Warszawy
To warszawskie ballady ...Komentarz
-
Filip Trokielewicz@Filipinn009
PILNE: Z moich informacji wynika, że Łukasz Łakomy na zasadzie transferu definitywnego przeniesie się do @BSC_YB.
"Na szczęście to nie były jeszcze czasy, w których Legia męczy się z zespołem z Gibraltaru albo kompromituje się z jakimś Dudelange, a później pseudoeksperci trąbią w pięknych studiach TV, że dzisiaj nie ma już słabych drużyn. W latach 90. Legia nie miała prawa męczyć się w Luksemburgu i się nie męczyła." (Kosa. Niczego nie żałuję)Komentarz
-
Filip Mladenović w barwach Legii
Mecze - 102
Liczba przyznanych PLUS - 28
Liczba przyznanych MINUS - 29
I teraz moje pytanie: naprawdę gość, który miał więcej meczów w których był lebiegą niż kozakiem powinien być w TOP3 płac?
Oczywiście, że fajnie byłoby mieć go i bardzo solidnego Kuna obok, ale Mladenovic po prostu nie jest wart takiej kasy w naszych warunkach (czyli TOP pensja na zawodnika, który co 3 mecz gra tragicznie)Komentarz
-
Jak sprowadzą kogoś sensownego to dramatu nie będzie, ale z tego co mówi Zieliński, o ile to nie jest gra, to według klubu ta pozycja nie jest priorytetowa. Jeśli serio mamy tam zostać z Kunem, jako pierwszym wyborem, to jesteśmy w dupie.A Melanż Trwa...Komentarz
-
I ja się z tym zgadzam. Środek pomocy i obrona to jest trzon zespołu. Pozycje od których zależy ofensywna gra zespołu bądź gra w defensywie.
Wahadłowy? Zespół może grać świetnie, a on tragicznie, albo na odwrót. Tu nie ma takiego przełożenia ani wpływu, dlatego nie dziwię się takiemu określeniu priorytetów.
Oczywiście zobaczymy kogo nam wymyślą na ten środek. Myślę, że to będzie transfer, który w pewien sposób zdefiniuje pracę Jacka, bo jest super istotny i z uwagi na problemy zdrowotne/słabą formę Kapustki trzeba tu zwyczajnie kozaka, który z Josue poprowadzi ten zespół do MP.
Komentarz
-
Bez lewego wahadła i zmiennika dla Wszołka będą kłopoty... ok środek jest też ważny, ale przy tym systemie musisz mieć 4 równorzędnych ludzi. Kun na ligę da radę, Wszołek też. Tyle, że jeśli wypada jeden lub drugi to na wahadle będzie biegała ta pokraka Baku... No sorry... tu trzeba na lewą mieć człowieka na tym samym poziomie co Mladenovic lub lepszego... Kun na ligę ok, ale to mało.. Wszołek musi też mieć zmiennika i to solidnego...proste jak...Always look on the bright side of life!Komentarz
-
A gdzie ja mowię, że jest OK jeśli nikt nie przyjdzie? To jest oczywiste, że potrzeba drugiego (z drugiej strony będą sprawdzać Ruska).
Jacek powiedział, że najpierw priorytet to środek pola i obrona i potem zobaczą ile zostanie im na wahadłowego i z tym się po prostu zgadzam.
Ale kozaka nie ma co oczekiwać to fakt - dyrektor określił, że zależnie od pozostałego budżetu ściągnie gościa do rywalizacji z Kunem albo takiego, który na początku będzie słabszy i może w przyszłości go wyprzedzi
Wierzą w tego Kuna po prostu.
Ja z tym akurat nie mam problemu, bo to jest typowy gość, który dostosowuje się poziomem do reszty drużyny. Całość będzie ładnie funkcjonować, środek pola grać dobrze, kreatywnie, rozprowadzać akcje to i Kun będzie robił swoje - o to jestem spokojny. Oczywiście nie da takich cyferek jak Mladenovic, ale nie odda też tyle w obronie, nie zagra tylu meczów po których będziemy na niego kurwić jak na Filipa.
Wszystko rozchodzi się o rozłożenie priorytetów i tu uważam, że Jacek robi to mądrze, chociaż trzeba poczekać kogo przyprowadzi na środek, bo może okaże się, że i tak ogórekKomentarz
-
Zieliński, tam gdzie negocjacje są w miarę bliskie finalizacji, publicznie nieco bagatelizuje sprawę aby nie zawęzić sobie pola manewru, a tam gdzie jest w lesie może spokojnie ogłosić, że to priorytet. Przecież on nie będzie opowiadał publicznie o prowadzonych negocjacjach, bo by sobie strzelił w stopę. W sumie to i tak za dużo już nagadał, ergo nie stawiałbym ryzykownych hipotez o braku negocjacji. Do tego budżet transferowy mu się lepiej dopnie dopiero po sprzedaży Kacpra lub Bartka i po pozbyciu się kolejnych nietrafionych transferów.Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...Komentarz
-
Filip Trokielewicz@Filipinn009
PILNE: Z moich informacji wynika, że Łukasz Łakomy na zasadzie transferu definitywnego przeniesie się do @BSC_YB.
A Melanż Trwa...Komentarz
Komentarz