Nie zebym był jakims wielkim fanem niemieckiej kopanej a nie widze tematu wiec zakladam.
Moze sie przyda
Kwestia jest taka: kto od tego sezonu u nas bedzie pokazywal niemiecka lige? Bo z tego co widze Sportklub stracil prawa.
Nie zebym był jakims wielkim fanem niemieckiej kopanej a nie widze tematu wiec zakladam.
Moze sie przyda
Kwestia jest taka: kto od tego sezonu u nas bedzie pokazywal niemiecka lige? Bo z tego co widze Sportklub stracil prawa.
MIODUSKI Z LEGII WON!
Bunesliga?
Eurosport 2
"Mnie jest potrzebna prawda, nawet nie po to, żebym mógł kogoś potępić, tylko po prostu po to, żebym wiedział, z kim rozmawiam. Komu podaję rękę, z kim piję bruderszaft. To jest moje prawo człowieka i obywatela." Śp. Maciej Rybiński
-----------------
BEŁCHATOWSKI, BEŁCHATOWSKI GKS!
wyglada na to ze na chwile obecna zadna stacja nie bedzie transmitowała bundesligi, nie powiem zeby mnie ten fakt jakos specjalnie smucił - nigdy ta liga mnie do siebie nie przekonała.
zdecydowanie bardziej cieszy mnie ze na sportklubie bedzie pierwsza liga angielska, wczoraj była pierwsza transmisja i nawet koszulke mozna było wygrac
EDIT: rzeczywiscie eurosport 2 ale i tak nie mam u siebie tej stacji wiec bede jakos musial przezyc te strate.
Ostatnio edytowane przez Powiśle ; 08-08-2009 o 11:25
Eurosport 2 ma też prawa do transmisji Bundesligi 2.
Z tego co zauważyłem dają mecze w piątek, w sobotę 2, w niedzielę, w poniedziałek 2 liga.
http://www.imprezysportowe.pl/aktual...e,19,6793.htmlPocząwszy od sezonu 2009/2010 kibice Bundesligi będą mieli okazję do śledzenia rozgrywek na antenie kanału Eurosport 2. Prawa wyłączności do transmisji zarówno Bundesligi, jak i 2. Bundesligi sięgają roku 2012.
Transmisje Bundesligi w Eurosporcie 2, począwszy od pierwszej kolejki, obejmują sześć meczów na żywo: pięć Bundesligi i jeden 2. Bundesligi.
I tak w najbliższy weekend zobaczymy:
Piątek, 7 sierpnia:
20.00 zapowiedź kolejki
20.30 Wolfsburg – Stuttgart
Sobota, 8 sierpnia:
15.30 Werder - Eintracht
18.30 Hoffenheim – Bayern
Niedziela, 9 sierpnia
15.30 Bofhum – B. M’gladbac
17.30 Freiburg – HSV
Poniedziałek, 10 sierpnia
20.15 Arminia – Hansa (2. Bundesliga)
Wśród komentatorów wydarzeń piłkarskich i towarzyszącym ich ekspertów nie zabraknie znanych i lubianych postaci. W gronie prowadzących relacje znajdą się Mateusz Borek, Edward Durda, Andrzej Janisz, Tomasz Lach i Cezary Olbrycht, u boku których zasiądą byli piłkarze Bundesligi: Radosław Gilewicz, Tomasz Hajto, Tomasz Kłos czy Maciej Murawski.
By zapewnić widzom jak najwięcej wrażeń, Grupa Eurosport rozpoczęła nadawanie Eurosport 2 HD, nowego kanału w formacie wysokiej rozdzielczości.
"Mnie jest potrzebna prawda, nawet nie po to, żebym mógł kogoś potępić, tylko po prostu po to, żebym wiedział, z kim rozmawiam. Komu podaję rękę, z kim piję bruderszaft. To jest moje prawo człowieka i obywatela." Śp. Maciej Rybiński
-----------------
BEŁCHATOWSKI, BEŁCHATOWSKI GKS!
Właśnie oglądam powtórkę,wczorajszej inauguracji,czyli Wolfsburg-Stuttgart,mecz na wysokim poziomie,grają b.szybko,szybkie przejścia z obrony do ataku,sporo strzałów naprawdę ciekawy pojedynek.
Bardzo wielu znanych i znaczących graczy będzie grało w tym roku w bundeslidze i uważam osobiście tą ligę za ciekawszą od Serie A.Mniej kunktatorstwa,ciekawsze,szybsze mecze,git.
Hajto na mikrofonie,nie jest jakiś na maxa lipny nawet...
"Pytałem później kolegów, skąd w ogóle wziął się ten Miklas. Podobno sprzedawał samochody w FSO. Może lepiej, żeby przy tym został..."
A propos komentatorów:
Tomasz Lach to ten od "tymczasem!" i "potężna bomba!"?
...nie bez powodu "drugi Paryż" mówili na Nią,
nie bez powodu Nieśmiertelnej dostała miano...
Tak sobie mysle, Piszczek chyba polowe poprzedniego sezonu(jak nie wiecej) gral w podstawowym skladzie Herthy. Dzisiaj tez rozpoczal w pierwszej jedenastce. Zawodnik, ktory moze grac na prawej obronie, skrzydle i ataku. A powolania dla niego nie widzialem...
Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!
A ja sobie czytam temat o zakładach bukmacherskich
a tu Werder i Leverkusen w plecy.
o Werder strzelił farfocla i 2:2.dobry mecz
dzieje się bo Leverkusen już 2-1
"Pytałem później kolegów, skąd w ogóle wziął się ten Miklas. Podobno sprzedawał samochody w FSO. Może lepiej, żeby przy tym został..."
A ja widziałem, na Euro, i mi wystarczy![]()
"Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."
Bramka na 2-2 w meczu Mainz-Leverkusenoporowa,bez kitu.
Hoffenheim-Bayern 1-1 do przerwy
A'propos Werderu. Oglądałem właśnie skróty na DSF z kolejki weekendowej, i może ktoś wie- na jakim stadionie grał w weekend Werder z Eintrachtem, bo nigdzie nie mogę znaleźć info? Nie był to raczej Weserstadion...
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Br...wiadomosc.html
Szkoda faceta.
"Piłkarze Herthy Berlin postanowili odwdzięczyć się kibicom, którzy wspierali ich w wyjazdowym meczu przeciwko Hannoverowi 96. Fani mogą liczyć, że najbliższy mecz "Starej Damy" poza Berlinem obejrzą za darmo - informuje "Super Express".
Piłkarze Herthy w podziękowaniu za doping w wygranym 3:0 spotkaniu z Hannoverem zdecydowali się na wykupienie wszystkich biletów w sektorze dla gości na stadionie Freiburga. Mało tego. Jeśli któryś z kibiców pośpieszył się i zakupił wejściówkę na własną rękę, otrzyma zwrot kosztów."
niecodzienny gest piłkarzy Herthy, widać nie wszędzie kibice są traktowani jak 5 koło u wozu
Gdzieś już coś podobnego było. Tylko nie mogę sobie przypomnieć kiedy i co dokładnie. Chodziło chyba o to, że piłkarze w rekompensacie za porażkę przysponsorowali kibicom wyjazd. Brawa dla piłkarzy Herthy. Oby więcej takich inicjatyw.
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
Pewnie chodzi Ci o piłkarzy Wigan, którzy po przegranym meczu z Tottenhamem 1:9 postanowili oddać kibicom za bilety.
O właśnie o to.
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
Gest pierwsza klasa, u nas to nie do pomyślenia, jakby za każdy mecz grany bez ambicji piłkarze mieli wykupić wszystkie bilety to by im kasy nie starczyło![]()
1. Bayern 64PKT +37
2. Schalke 64PKT +29
Pozostale mecze o mistrza:
33. kolejka:
Schalke-Werder
Bayern-Bochum
34. kolejka:
Mainz-Schalke
Hertha-Bayern
zdaje mi sie ze i tak bawarczycy wygraja lige
A co jest brane pod uwagę w przypadku takiej samej ilości pkt.?
bramki więc mistrza już mają![]()
Ile druzyn z Bundesligi gra w lm i el lm?
Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!
Wszystko rozstrzygnie tegoroczny finał LMNa dzień dzisiejszy 2 grają w LM, a trzecia w eliminacjach. Jak Bayern wygra finał to będą mieli 4 ekipy i chyba wtedy czwarta drużyna będzie grała w eliminacjach.
To jest tak, że obrońca trofeum gra automatycznie w następnym sezonie?Czy z LE jest podobnie?
to o czym mowi piotrekp dopiero wejdzie w zycie od nastepnego sezonu. Czyli z niemiec w przyszlorocznej Lidze Mistrzów zagraja 3 druzyny a z Włoch 4. Jezeli Bayern wygra CL, to w nastepnym sezonie niemieckie druzyny beda walczyly o 4 miejsca w LM a włoskie o 3.
CENTRALNY WOJSKOWY KOCHANY SPORTOWY