Oczywiście, że takPojebało mi się.
TNTP, na chwilę obecna to Włochy są trzecie w rankingu UEFA, ale jeśli Bayern wygra to Niemiaszki zepchną Italię na czwarte, a sami awansują i będzie to obowiązywało od sezonu 2011/2012 Pierwsze trzy ligi rankingu mają 4 miejsca w LM i 3 w LE , ale to pewnie wiesz![]()
aaa już ogarniam, tak to macie oboje rację, mi sie wydawało, że chodziło Ci w Twoim pierwszym poście o to, że jak wygra Bayern LM, to z automatu niemcy mają jedno miejsce więcej. W sumie to już Niemcy wyprzedzili już Włochów (a patrząc na ostatnie lata, to ciężko będzie to Włochom odrobić), czyli w 2011/2012 w LM zagrają 3 drużyny z Niemiec+1 w eliminacjach+3 w LE
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...crank2010.html
stan na 30kwietnia 2010
Lieber tot als rot!!
No to nawet źle napisałem, że Włosi są na 3.
A jak to jest kiedy triumfator LM, nie kwalifikuje się do LM przez ligę? Ma miejsce w eliminacjach chyba, tak? Ale czyim kosztem? Pamiętam, że taka sytuacja z Liverpoolem była.
Pamiętam, że była nagonka na UEFA, że jak to, taki piękny finał zagrali i wygrali a nie będzie ich w LM? I wyjątkowo wcisnęli Liverpool w eliminacje jako piąty zespół z Anglii. Po tym incydencie zmienili przepisy, że choćby się waliło i paliło to tryumfator ma zapewnione miejsce w następnej edycji.
Tysiąc lat przeminie, Żyleta nie zginie... !
i Puchar Niemiec Bayern tez ma po wygranej 4:0 nad Werder Bremen
Lewandowski dziś pierwsza bramka w Bundeslidze.
Ten Kagawa jest prze koleś.
BVB dali za niego tylko 350tyś euro.
Hajto komentator:
"Dużo chłopaki biegały"![]()
http://www.youtube.com/watch?v=MwoZZ6QyM3A
Blaszczykowski nie strzela z 5m na wprost pustej bramki.![]()
Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!
Wygrali więc nie ma tragedii. Tym bardziej że to Polacy im zapewnili 3 punkty, a Błaszczykowski miał duży udział przy drugiej bramce. Pudło być może nawet i sezonu, no ale zdarza się.
Niech każdy kibic w sercu to wyzna: Bóg, Honor i Ojczyzna
To go nie tłumaczy, ale przestrzelił z 11 metrów, co widac na tym filmiku
arczi jak dla mnie to będzie pudłem sezonu http://www.maxior.pl/film/148242/Nie...ej_bramki_z_2m
Ostatnio edytowane przez Teraz JA ; 20-11-2010 o 18:33
To ta Borussia ma 7 pkt przewagi nad resztą ligi :shock: Nie interesuje sie zbytnio liga helmutów, wiec prosilbym co bardziej ogarnietego w temacie co takiego Borussia miedzy sezonami zrobila ze z wydawaloby sie druzyny ktorej sukcesem bylby pewnie awans do CL, zrodzil sie team który jak widac mocno pretenduje do mistrzostwa Niemiec.
A kiks jak kiks, ale (nie)stety Kuba nie ma co rywalizowac z pudłem wklejonym w poscie przez TTJ![]()
CENTRALNY WOJSKOWY KOCHANY SPORTOWY
Wlasciwie to nie wiadomo. Maja bardzo wyrownana i jednoczesnie najmlodsza kadre w lidze, na transfery wiele nie wydali(Lewandowski za 4,5mln, Kagawa za 8000 tys chyba, Piszczek za darmo). Maja dobrego trenera, ktory awansowal z Mainz do 1 ligi. Najwieksza zaleta Borussi to chyba zgranie. Fajnie sie oglada ich mecze bo naprawde ladnie graja pilka. Chociaz raczej nikt ich przed sezonem na pierwsza trojke nie typowal.
Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!
Tylko, że zimą pewnie Borussię trochę rozkupią, już się mówi, że Barriosa chce Liverpool za 15 mln Euro, z drugiej strony, skoro potrafią wyciągnąć z nikąd takiego Kagawę za 350 tys. Euro (ukłony dla naszych "scoutów"), oraz potrafią świetnie pracować z młodzieżą Goetze to mogą tego mistrza dowieźć.
Mamy Kezmana z Serbii Tarana
Ja tam ogarnięty nie jestem, ale moim okiem laika to przede wszystkim wynik przemyślanych i trafionych transferów. Kagawa, Barrios przyszyli latem i robią furorę.
Po prostu działają z głową. Lewandowski powoli wprowadzany jest do drużyny, żeby zająć miejsce, któregoś z w/w Panów po transferze do lepszego klubu. Jakiegoś dobrze rokującego bramkarza z Australii ściągnęli, który podobno ma spore umiejętności i z czasem ma być numerem 1.
Ostatnio edytowane przez pzk ; 20-11-2010 o 19:23
W kontekście reprezentacji cieszy zwłaszcza postawa Lewandowskiego , mimo grzania ławy strzela bramki . Wydaje się że jest lepszy niż grając w Lechu , a Lech bardzo mocno odczuwa jego brak . Każdą bramką potwierdza "profesjonalizm" naszego byłego dyrektora sportowego .
Barrios to już był tam wcześniej.
Cieszy że Lewandowski wykorzystuje swoje szanse. Stale wchodzi z ławki, a w swoim pierwszym sezonie ma na koncie już 4 bramki. Być może będzie to pierwszy od czasów przejście Jelenia do Francji, napastnik, który sobie poradzi "na zachodzie". Reprezentacja potrzebuje takich graczy.
Co do Borussi to zobaczymy co pokażą na wiosnę. Jesień mają imponującą ale tytuły zdobywa się wiosną, a że jest to młody zespół to nie zdziwie się jak w rundzie rewanżowej zagrają żenadę. Wtedy i presja będzie większa i zaskoczenia już nie będzie. Zobaczymy.
Kolejny grajek z Polski w Bundeslidze? Jeśli tak to przynajmniej będzie miał towarzystwo z Dortmundu
http://schalke.com.pl/news/Polak-na-...ku-Schalke-231
Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili
Z Frafanem cieżko będzie mu wygrać rywalizację o 1 skład.
Najśmieszniejsza w tym artykule jest jak dla mnie wycena przez Jagiellonię tego gracza. Nie wiem czy to prawda ale jeśli tak to![]()
http://4-4-2.com.sportalsports.com/s...teamid=&start=
Także to może być tylko taka notka rodem z "Faktu".
Borussia przegrywając dziś z Eintrachtem nie pobiła rekordu Bayernu Monachium 44 punktów po rundzie jesiennej.
Piłkę meczową po podaniu Błaszczykowskiego miał Barrios, ale się podpalił i strzelił w poprzeczkę.
Minutę później ich pokarało i Gekas strzelił na 1:0.
Raul kolejne 3 brameczki z Koln![]()
Szkoda, liga niemiecka mnie jakos strasznie ostatnio nie rajcuje ale skoro w Borussi jest aż trzech naszych to mogło by im iść jak najlepiej. Zobaczymy czy dortmundczycy utrzymają formę z jesieni na wiosnę. Przewaga wydaje się być spora ale w ligach zachodnich nigdy nic nie wiadomo. Chociaż gdyby na miejscu Borussi był Bayern, należałoby uznać z 99% prawdopodobieństwem że w Bundeslidze jest pozamiatane.