Ciekawy temat umieszczony jest na forum Lecha(www.kolejorz.pyry.net)dotyczacy granic ,takim sam zamieszczam na naszym forum.
Gdzie dokladnie na polnocy,poludniu,wschodzie,zachodzie konczy sie "nasza strefa wplywow"![]()
Moje informacje to raczej z drugiej lub nawet trzeciej reki,wiec w miare wiedzy precyzowac lub wyprowadzac z bledu mnie prosze :> .
Zaczynajac od pln-zach.wiem ze Wyszogrod to kibice Legii,dalej nasze granice koncza sie chyba gdzies kolo Plocka,idac na pln Plonsk to Legia,Drobin nie wiem (głównie Petra i trochę Legia) ,Sierpc to kibice Kasztelana sympatyzujacy z Wisla Plock,dalej Glinojeck chyba Legia,Zuromin to JEDYNY fc Polonii choc i tak nie przez wszystkich Polonistow akceptowany,w kierunku Mazur wieksze miasta w ktorych koncza sie wplywy Legii to Mlawa i Dzialdowo.Nidzica i Szczytno to juz fc Stomilu.Pisz niewiem (Legii nie brakuje, ale róznie bywa) ,Elk to raczej Legia-nie wiem czy mozna sie tym sugerowac ale stamtad duzo osob jezdzi dzieki Panu Makarewiczowi (chyba) i akcjom organizowanym przez NL (ale Mazur Ełk to od niedawna FC Jagi) ,Grajewo nie wiem (Jaga),Lomza to kibice miejscowego LKS ,nie wiem jak tam ze stosunkiem do Legii u nich,Zambrow to fc Legii,na tym miescie koncza sie wplywy Legii bo Wysokie Maz. to juz fc Jagi,dalej w kierunku pld Ostrow Maz jest nasza ,Sokolow Podl. nasz ,Siedlce tez nasze choc pewnie miejscowi Widzewiacy bede zglaszac obiekcje:>.Siemiatycze ,Losice nie wiem (głownie Legia)
Biala Podlaska, Lukow nasze.Nie wiem jak jest z Radzyniem Podl (są nasi, jest też trochę Widzewa) ,Parczewem i Lubartowem (Motor,Łęczna, kilku naszych) wiec umownie zakladam ze na Lukowie koncza sie tutaj nasze granice ,Pulawy jak pewnie przyzna Kamyk sa Legijne,mam pare osob u mnie na wydziale z miejscowowsci Ryki wiec jeszcze sie popytam jak sie tam przedstawia sytuacja.Dalej na pld nasze wplywy koncza sie na Ostrowcu-wiadomo to juz KSZO,nie wiem jak to jest ze Starachowicami -w Gorzycach byli goscie majacy szaliki Legii z herbem tego miasta ,zawsze uwazalem ze to juz fc RTS,ale mam nadzieje ze sie mylilem
,dalej nasza granica wedlug mnie to Skarzysko (3/4 Widzew, trochę naszych) ,Szydlowiec (gł. Radomiak, paru naszych) ,nie wiem jak jest z Przysucha (teren lekko wymarły, Legia, Widzew i Radomiak) ,bo Opoczno to juz niestety Widzew,Tomaszow Maz tez chyba przewaga RTS,choc jest tam nasz fc,Rawa fc Widzewa ,Skierniewice tez,Zyrardow to wedlug mnie pol na pol wplywow Naszych i Widzewa,Sochaczew -tu ekspertem jest Kiju -niech on sie wypowie.
Jak cos sie nie zgadza to precyzujcie moje wypociny![]()