wczoraj mi ojciec mówił, że Piotrek Mosór został trenerem Świtu.
Zbyt wiele poświęciliśmy dla Legii, by ktokolwiek mógł nas złamać.
Ciągle wierzę w raj.
Ale teraz przynajmniej wiem, że to nie jest jakieś miejsce, którego możesz poszukać.
Ponieważ to nie jest to gdzie pojedziesz,
ale to, jak się czujesz na chwilę w swoim życiu, kiedy jesteś częścią czegoś.
A jeśli znajdziesz tę chwilę...
będzie ona trwała wiecznie.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,w...wiadomosc.html
Tu chyba pasuje najlepiej!
Grosicki najebany przyszedł na trening.Jaga już go nie chce![]()
No tak, kontrakt juz na stale podpisany to poczuł sie pewny ze mu nic nie zrobią. Wkoncu w jakims stopniu decydowal o obliczu Jagi na wiosne.
Obawiam sie ze to moze być koniec jego kariery, bo kto bedzie chcial chlopa który caly czas ma jakies problemy dyscyplinarne, zwłaszcza takie.
A tak w ogole to gdyby nie glupota Wawrzyniaka, to mozna byloby rzec ze kolejny zyciowy interes Trzeciaka![]()
CENTRALNY WOJSKOWY KOCHANY SPORTOWY
Nigdy nie rozumiałem takich ludzi. Chłopak ma talent, coś tam potrafi grać, był nawet brany pod uwagę jako prawoskrzydłowy kadry, a tu odwala takie dziecinne numery. Skoro nie potrafi sobie odmówić pewnych rzeczy to niech kopie piłkę gdzieś na wsi, gdzie mało komu przeszkadza w jakim stanie grasz.
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
Jak powiedzial sam Boruc w jakims wywiadzie niedawno, dzien bez Boruca to dla dziennikarzy dzien stracony... czy cos w ten desen, szczegolnie dla "dziennikarzy" z super expressu.
No proszę, Bury zrobił krok w tył, a teraz może dwa do przodu.Marcin Burkhardt (IFK Norrkoeping) będzie testowany przez ukraiński Metalist Charków. Piłkarz od czwartku będzie trenował z trzecią drużyną ligi ukraińskiej i jeśli pomyślnie przejdzie badania wydolnościowe, to parafuje umowę - informuje "Przegląd Sportowy".
Polski pomocnik, który w kwietniu 2008 roku został sprzedany z Legii Warszawa do szwedzkiego klubu za 400 tys. euro, teraz ma kosztować o 200 tys. euro więcej. Piłkarz uważa, że transfer ten, to kolejna szansa, aby jego kariera wkroczyła na właściwe tory, Metalist w końcu z niezłej strony pokazał się w europejskich pucharach.
W Charkowie Burkhardt dołączyłby do Seweryna Gancarczyka, choć ten był podobno obserwowany przez wysłanników Trabzonsporu, Herthy Berlin i Olympique Marsylia.
raczej nie , liga ukraińska ma być zawieszona![]()
No wiem, wiemale pewnie jak będzie potrzeba to przerejestrują albo się odwołają i będzie "normalnie".
To jest śmiech na sali co się dzieje na tej Ukrainie. Myślałem, że większego cyrku jak u nas to nigdzie nie ma,
a u nich jak nie opóźnienia w związku z Euro to ligę likwidują.
Edson do wzięcia za darmo!![]()
Set wierzysz w to, że taki Edson czy Vuković wróci do klubu, w którym potraktowano go jak śmiecia? Nie wydaje mnie się.
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
Nie wierzę. Taki sarkazm z mojej strony.
ot taka ciekawostkaJerzy Podbrożny wejdzie wkrótce do sztabu szkoleniowego Polonii Warszawa. Do jego zadań będzie należało szkolenie napastników - poinformował klub.
Podbrożny rozpoczął pracę trenerską w Świcie w 2005 roku. Później pełnił funkcję pierwszego trenera reprezentacji Polski w futsalu do lat 21. Pracował też jako drugi trener Śląska Wrocław i Orkanu Sochaczew.
42-letni szkoleniowiec ma za sobą bogatą karierę piłkarską, w trakcie której występował m.in. w Lechu Poznań, Legii Warszawa, Zagłębiu Lubin i Widzewie Łódź. Obecnie znajduje się na dziesiątej pozycji w rankingu najlepszych strzelców wszech czasów polskiej Ekstraklasy, mając na koncie 122 bramki.
Nie wspomnieli że Gumiś jakiś czas był trenerem CWKS. Ba nawet w Nadarzynie poproszony przez kibiców robił swój słynny samolocik. Trudno da się z tym żyć.![]()
Jesteśmy tacy, jacy chcemy być. Żyjemy właśnie w taki sposób w jaki chcemy żyć! Za Żelazną Bramą!
Podbrożny grał w Widzewie?! gdzie, kiedy? :hm:
Zbyt wiele poświęciliśmy dla Legii, by ktokolwiek mógł nas złamać.
Ciągle wierzę w raj.
Ale teraz przynajmniej wiem, że to nie jest jakieś miejsce, którego możesz poszukać.
Ponieważ to nie jest to gdzie pojedziesz,
ale to, jak się czujesz na chwilę w swoim życiu, kiedy jesteś częścią czegoś.
A jeśli znajdziesz tę chwilę...
będzie ona trwała wiecznie.
grał tam krótko. W 2003 roku. http://pl.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Podbrożny
...Dziś wieczorem Grzegorz Bronowicki podpisał umowę z Górnikiem Łęczna. 29-letni zawodnik związał się z zespołem prowadzonym przez Wojciecha Stawowego rocznym kontraktem.
Tym samym były zawodnik Legii Warszawa i FK Crvena zvezda (Belgrad) dołączył do swojego brata Piotra, który umowę z zielono-czarnymi parafował we wtorek.
Działacze Górnika mają z kolei nadzieję, że starszy z braci Bronowickich okaże się sporym wzmocnieniem zespołu, a jego transfer zadowoli nawet najbardziej wybrednych kibiców.
źródło: Dziennik Wschodni
Były napastnik Legii Piotr Włodarczyk nie będzie w tym sezonie występował w ARIS-ie Saloniki. - Do klubu sprowadzono kilku napastników, w tym Urugwajczyka Sebastiana Abreu, który ma tutaj status wielkiej gwiazdy. Po rozmowach z działaczami doszliśmy wspólnie do wniosku, że będę miał bardzo małe szanse na grę. Z rozwiązaniem kontraktu na rok przed jego wygaśnięciem nie będzie problemu. Czekam teraz na oferty. Jeśli pojawiłaby się propozycja z polskiej ekstraklasy na pewno poważnie bym się nad nią zastanowił - wyjaśnia "Włodar"
- Oczywiście mógłbym zostać w Grecji i co miesiąc odbierać wypłatę w kasie, ale chcę jeszcze pograć. - mówi zawodnik, który na naszych boiskach strzelił dotychczas 92 gole. - Wypadałoby te dobić do setki, brakuje niewiele - mimo problemów jak zawsze dobry humor go nie opuszcza.
Jako, że w podobnej sytuacji znalazł się Aleksandar Vuković, piłkarz Iraklisu Saloniki, dwaj byli legioniści wspólnie spędzają wolny czas. - Często się spotykamy, popijamy kawkę i śledzimy to co dzieje się w Legii - uśmiecha się Włodarczyk. - Trener Oleg Protasow nie widzi dla niego miejsca w drużynie, więc i "Vuko" szuka nowego klubu - dodaje.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
rzeczywiście![]()
http://www.tvn24.pl/-1,1613445,0,1,n...wiadomosc.htmlNowy klub "Nędzy"
BYŁY LEGIONISTA NA KRECIE
Piotr Włodarczyk potrafił zmarnować każdą okazję
TVN24
Piotr Włodarczyk, znany także jako "Nędza", "Pułownik", "Wąski" i "Władeczek" - legendarny były napastnik Legii znalazł nowy klub. Na zatrudnienie piłkarza, który potrafi zmarnować każdą okazję, zdecydował się OFI Kreta.
Piotr Włodarczyk podpisał dwuletnią umowę z greckim klubem. OFI Kreta to spadkowicz z greckiej ekstraklasy. W ubiegłym sezonie zajął 14. miejsce w Superlidze. - Cieszę się, że będę miał okazję grać w ÓFI. To wielki klub, którego celem jest szybki powrót do Superligi. Dołożę wszelkich starań, aby przyczynić się do tego - powiedział Włodarczyk.
Włodarczyk to mistrz Polski z Legią Warszawa z sezonu 2005/06. Ma na swoim koncie także Puchar Polski i Superpuchar Polski. W polskiej ekstraklasie występował w Legii Warszawa, Ruchu Chorzów, Śląsku Wrocław, Widzewie Łódź i Zagłębiu Lubin. W sumie rozegrał 284 mecze ligowe, w których strzelił 92 bramki. W reprezentacji Polski rozegrał cztery spotkania, w których zdobył dwie bramki. Ostatni sezon Włodarczyk spędził w Árisie, dla którego w 18 meczach ligowych zdobył dwie bramki. W srodę rozstał się z tym klubem za porozumieniem stron.
![]()
"Od dziecka w moim sercu tylko jeden klub jest wyryty,
Każdy z nas ma w DNA ten herb znakomity,
Kazdy z was ma w DNA nienawiść do stolicy,
Spójrz nam w twarz - WARSZAWCY FANATYCY."
To ja może przywołam ducha
http://siniy-tuman.ru/index.php?opti...d=21&Itemid=48
![]()
Poważny sport nie ma nic wspólnego z "fair play". Łączy w sobie nienawiść, zazdrość, wyniosłość, pogardę dla wszelkich zasad i sadystyczną przyjemność z bycia świadkiem przemocy: innymi słowy to wojna bez strzelania.
Orson Wells
Były-obecny Legionista, ale jeszcze przed wielką karierą w Legii.
Van Basten już w 1992 roku wiedział, że z tego młodego chłopaka będzie wielki piłkarz i poprosił młodego Jacka o zdjęcie.
Fota pochodzi z oficjalnej strony Marco van Bastena.![]()