no i bardzo dobrze ze BarcelonaNie dla PSA kiełbasa
![]()
ale cos czuje ze i tak sie z hiszpanami nie zmierza bo zydki ich przejada w Krakowie i tyle, przynajmneij sobie tego zycze![]()
![]()
no i bardzo dobrze ze BarcelonaNie dla PSA kiełbasa
![]()
ale cos czuje ze i tak sie z hiszpanami nie zmierza bo zydki ich przejada w Krakowie i tyle, przynajmneij sobie tego zycze![]()
![]()
Mi się wydaje, że akurat przykład Beitaru jest trochę nietrafiony..
Inwestycja w Beitar przez rosyjskiego miliardera nie ma nic wspólnego z zarobieniem pieniędzy, czy kochaniem piłki nożnejWłaściciel Beitaru jest ścigany przez Interpol i nawet z Izraela wyjechać nie może, a siedzi tam bo Rosja nie ma z Izraelem podpisanej umowy o ekstradycje.
Beitar jest jakby "jednym z prezentów" przez, żeby zaskarbić sobie sympatie Izraelczyków i premiera.
Kolejna runda Pucharu UEFA, to już rozgrywki grupowe czy nadal system pucharowy?
Ta gdzie gramy z FK Moskwa, to druga runda eliminacji. Potem I runda pucharu UEFA, która jest dwumeczem.
Ostatnio edytowane przez Tuzin ; 03-08-2008 o 19:50
Się Rangersi dzisiaj popisali. Jutro Borysow moze kopnąć w tyłek Anderlecht...., się ten poziom chyba rzeczywiscie wyrównuje, oczywiście wyłaczając z tego zespoły z europejskiej czołówki, szkoda tylko ze my równamy w dół.
Jeżeli w piątek Legia Jerzego U. nie pokaże nic nowego , to zaczne być pewny 3 miejsca max. na koniec sezonu.
Wisła i Lech dziwnym trafem grają fajną piłkę.Biegają itp.
Nie twierdze , że jest rewelacja , ale jak na początek sezonu bardzo przyzwoicie.
My natomiast gramy słabo.
I niech nikt nie pisze -" poczekajmy 7 miesięcy"..
Poczekajmy 5 miesięcy
Z tą fajnie grającą Wisłą udało nam się wygrać, więc spokojnie, będzie dobrze![]()
Mogli załatwić sprawę już w pierwszym meczu gdyby się nie obsrali.
Niezły ten Boateng jest. Skoro gra w zespole który Wisła (którą z kolei my jedziemy) jedzie 4-0 to może jest do wyjech... jęcia?
Ostatnio edytowane przez Tuzin ; 06-08-2008 o 22:07
Co tu duzo pisac... Generalnie świetny mecz Wisły. Nie spodziewałem sie az tak dobrej gry Diaza na srodku obrony. Ewidentnie widac bylo ze po drugiej bramce Beitar kompletnie oddal inicjatywe Krakusom. I to by bylo na tyle... A co do dwumeczu z Barcelona to wszystko zweryfikuje boisko. To co najbardziej dzis cieszy - komplet naszych drużyn w następnej rundzie!
Uprzedzę pytanie. Sprawa możliwości rozstawienia Wisły w losowaniu I rundy PUEFA w razie jej odpadnięcia z Barceloną. Wygląda to następująco (o ile się nie pomyliłem w obliczeniach): W I rundzie startuje 80 zespołów, aby być rozstawionym trzeba mieć co najmniej 40-sty współczynnik. Na dzień dzisiejszy wiemy na pewno, że Wisła wyprzedzi 20 zespołów oraz to, że Wisłę wyprzedzi 31 drużyn (możliwa pozycja mieści się w przedziale [ 32 - 60 ]). Aby Wisła była rozstawiona musi zajść co najmniej 20 dowolnych zdarzeń z 28:
a) muszą odpaść z PUEFA: Rosenborg, Man City, Brondby, Rennes, Kopenhaga, Aston Villa, Zurich, Stuttgart, Grasshopper, Slovan Liberec, Austria Wiedeń, Hertha, Besiktas, Braga, Hapoel Tel Aviv, Aris, Litex, Deportivo, Napoli, AEK, Dnipro, Crvena Zvezda;
b) muszą odpaść z kwal. do LM: Anórthossis, BATE, Standard Liege, Twente, Artmedia, SK Brann.
Więcej będzie wiadomo dopiero 26 sierpnia. Ale co tam... jedziemy z tą Barcą.
No na wyjazd z Barca jedzie, pewnie do Madrytu
Tak, dokladnie o to chodzi.
btw. Nie rozumiem Was. Ja, jak przystalo normalnemu obywatelowi RP, ktory kocha futbol, kibicuje wszystkim polskim druzynom w Europejskich pucharach... Bardzo na reke byloby nam wszystkim zeby zarowno Legia, Lech jak i Wisla zaszly jak najdalej... Polska pilka kopana musi w koncu odbic sie od dna, dlatego kazdemu rodowitemu Polakowi powinno zalezec, aby kluby reprezentujace nasza Ojczyzne zaszly jak najdalej. Ale skoro wiekszosc z Was ma inny tok myslenia to naprawde Wam wspolczuje. Natomiast w lidze sprawa jest oczywiscie jasna - tylko (L)egia !
![]()
Ostatnio edytowane przez DJ_DaMiC ; 07-08-2008 o 23:19
Nie jestem rodowity![]()
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą!
Mnie tam osobiście wali gdzie zajdzie Wisła, czy Lech. Niemniej, z typowo szowinistycznego punktu widzenia kibica Legii mam nadzieję, ze Wisła do LM nie awansuje. Sytuacja jest taka, że pierwsza polska drużyna, która awansuje do LM za sam start zarobi tyle, ze przy rozsądnym gospodarowaniu geldem zostawi konkurencję krajową w tyle na lata. Bardzo bym tego nie chciał. Inna sprawa to to, ze jakbym nie chciał, to nie potrafię emocjonować się meczami Lecha, czy Wisły.
jedyne co w ostatnim półwieczu zrobiono dla dobra polskiej piłki to zbudowano 209![]()