Kyrie Irving do Bostonu – Isaiah Thomas do Cleveland
Kyrie Irving do Bostonu – Isaiah Thomas do Cleveland
http://bostonceltics.pl/2017/08/26/c...a-sie-wymiany/
Można sobie tak zrobić?![]()
Jak myślicie, Wade wyląduje w OKC czy w CAVS?
Obwód Thomas, Rose, Wade. Jeśli cała trójka będzie zdrowa łącznie przez 200 dni to mają szansę powalczyć z GW. Kłopoty bogactwa na obwodzie zmuszą chyba LJ-a, aby grać głębiej kosza, bo inaczej tego nie widzę. Trójki z rogu, post-upy etc.
Dramatu z tym w OKC nie ma, bo George zaczynał swoją przygodę w NBA właśnie na tej pozycji. Od biedy można ustawić obwód Russ&PG&Melo i wtedy przynajmniej po jednej stronie parkietu powinno to wyglądać imponująco. Ogólnie OKC będzie zajebistym zespołem do oglądania, bo do tej plejady gwiazd dochodzi ogarnięty trener jakim jest Donovan.
Jeżeli nie pozabijają się o piłkę, a Donovan skitra gdzieś Melo w obronie, to ja zacieram ręce na myśl o finale konferencji![]()
Na Igrzyskach Melo pokazał, że potrafi grać z głową, a PG chyba zrobi wszystko dla $$$$ w nowym kontrakcie. Także OKC może sporo namieszać.
Mnie ciekawi gra Houston Rockets. Wątpiłem we współpracę Hardena i CP3, a póki co prezentują się obiecująco i potrafią znaleźć równowagę w dzieleniu się piłką (dziś obaj zanotowali dwucyfrową liczbę asyst).
Wiadomo, że mecze przedsezonowe nie są wyznacznikiem, ale Rockets mogą w tym sezonie nieco zamieszać na Zachodzie.
Poza tym trafiają ostatnio mnóstwo trójek.
Swoją drogą dysproporcje między Wschodem, a Zachodem są bardzo duże.
Osobiście przez sentyment do lat 90. kibicuję Chicago Bulls, ale w tym sezonie mają tak dramatycznie słabą ekipę, że ponad 10 zwycięstw w sezonie uznam za sukces.
Ciekawe zmiany w All-Star Game. Ostatecznego wyboru będą dokonywać gracze z największą liczbą głosów.
Może być ciekawie jeśli np. Westbrookowi przyjdzie decydować czy wybrać Duranta do ekipy![]()
Generalnie zapowiada się, że znowu finały rozegrane zostaną między Warriors i Cavs ze wskazaniem na tych pierwszych.
Ostatnio edytowane przez Mu(L)timaster ; 06-10-2017 o 13:48
Kontuzja gracza Boston w meczu z Cavs.
Masakrycznie to wyglądało.
W Chicago Bulls Bobby Portis pobił na treningu Mirotica. Degrengolady w Bulls ciąg dalszy.
Przestało mi bić serce na parę minut jak to zobaczyłem. Miesiące treningów, sezon w prime i my kibcie czekali na ten mecz a tu taka tragedia.
Całe szczęście już śmiga o własnych siłach i trenuje.![]()
Gordona szkoda, bardzo szkoda, ale nie myślałem, że Boston będzie tak dzielił i rządził bez niego. Dla mnie obok Hjuston to największa pozytywna niespodzianka tego sezonu.
Ostatnio edytowane przez Krzychu555 ; 27-02-2018 o 00:37 Powód: zly link
A jaki był wynik?![]()
Cześć,
jakie wasze typy na play off?
Kiedyś pięknie żył ten temat, długie posty, merytoryczne (mniej lub bardziej) dyskusje, a teraz gdy właśnie zamknęliśmy jeden z najciekawszych RS w historii i zapowiada się fenomenalny post-season, temat jest w stanie agonalnym.
Co mnie będzie interesowało najbardziej w tych Play Offach?
1) Of course, LBJ i jego kumple. Zaczynają z 4 miejsca, w ostatnich tygodniach, bywało bardzo różnie, ale bądźmy szczerzy to wciąż faworyci do wygrania Wschodu.
2) Philadelphia. Trust the process. 16 wygranych z rzędu (co prawda terminarz sprzyjał, ale to młody team i w dodatku bez Embiida) i naprawdę myślę, że jest szansa na finał Wschodu vs. Cavaliers.
3) Utah. Mądrze zbudowany team, kapitalny w defensywie Gobert, rewelacyjny Rookie Mitchell i do tego poukładana pod kątem zagrywek ekipa. Kluczem zdrowy Rubio.
4) GSW. No nie ukrywam, że ucieszyłoby mnie gdyby nie udało im się awansować do finału. Bez Curriego wyglądają źle i to pomimo tego, że wciąż w drużynie jest 3 All Starów. Pewnie mogą się dopiero potknąć na finale konferencji, aż żal, że Leonard jest połamany bo inaczej Spursi mogli by im się do dupska dobrać już w 1r.
Moje typy na 1r.
Wschód
Toronto - Washington 4-1
Boston - Millwaukee 3-4
76ers - Miami 4-2
Cleveland - Indiana 4-1
Zachód
Houston - Timberwolves 4-1
GSW - Spurs 4-1
PTB - NOP 4-0
OKC - Jazz 3-4
To na razie tyle, może się znajdą fani Basketu, żebym sam ze sobą nie pisał![]()
"Pytałem później kolegów, skąd w ogóle wziął się ten Miklas. Podobno sprzedawał samochody w FSO. Może lepiej, żeby przy tym został..."
Szkoda, że sam nie napisałem swoich typów.
Jak dla mnie dzisiaj LBJ odpadnie ze swoja armią. Bardzo chciałbym Utha w finale przynajmniej konferencji.
Niestety zachód ma pewnego misia, Boston połamany, Cavs to cień Cavs, Toronto to nie team na playoffs.
Co do półfinałów to moje typy to:
Raptors - Indiana 3:4
Boston - Sixers 4:3
Rakiety - Utha 3:4
GSW- Pelicans 4:2 -nawet bez Currego nie widzę innej opcji. Jeśli AD wskoczy na jeszcze wyższy poziom to może moze.
Pozdro
ja jak co roku trzymam kciuki za Boston, ale tam prawie wszyscy połamani, więc nie zdziwię się jeśli nie przejdą 76ers. W sumie nawet ciekawie byłoby zobaczyć Embiida i Simmonsa przynajmniej w finale konferencji.
co do mistrza - wszyscy byle nie GSW
ps - LeBronek po sezonie spierdolka z Ohio?
Boston pojechał na braku doświadczenia 76ers, Horford elegancko ich rozbijał w końcówce.
Co do Rockets, uważałem że duet Paul-Harden nie wypali, a tymczasem działa to świetnie, a Paul daje radę w decydujących momentach.
Dla mnie najciekawszą drużyną tego sezonu są właśnie Houston Rockets i za nich trzymam kciuki. Trio Harden-Paul-Capela ogląda się z przyjemnością. Eric Gordon i PJ Tucker też dają radę.
Stawiam w półfinałach : Boston - Cleveland 4-3, Houston - Warriors 4-3 (liczę, że będą zacięte serie)
W finale Houston - Boston 4-2![]()
LBJ w Lakers!
Hyhyhy
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
raz!! dwa!! raz, dwa, trzy!! pięć, sześć, siedem, osiem!!
------------------------
Sportowy serwis, sportowy portal
Oj, troszkę przesadził.D
Jeśli Houston podpisze Melo, to ta drużyna z trudem wejdzie do PO.![]()
Ostatnio edytowane przez Krzychu555 ; 07-08-2018 o 17:50
Jeśli ktoś tutaj jeszcze żyję, proponuję jakieś małe rozruszanie?
Kto według was będzie największym zaskoczeniem przyszłego sezonu?
Pozytywnie i negatywnie.
Pozytywnie SAS
Negatywnie LAL