Strona 3 z 151 PierwszyPierwszy 12345671353103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 90 z 4524

Wątek: Temat komputerowy

  1. #61
    Legionista
    Dołączył
    10.2004
    Skąd
    z Warszawy
    Posty
    1,697
    Cytat Zamieszczone przez Maniek
    a co w to wsadze ? obecnie mam athlona 1,4... i ile zapłace za to co napisałeś wyżej ?

    Na A64 i AGP wziałbym płytke MSI K8N Neo2 procek 3000+ (Venice) OEM i Freezera 64 do schlodzenia tego interesu. Dso tego bedziesz musial jeszcze kupic zaslacz, Chiefteca 420 W na przyklad
    ??

    obecnie mam Chiefteca 360 W wiec tez bede musiał pewnie wymienić...
    jak jeden dysk, nagrywarka i slaba albo srednia grafika nie koniecznie

    ile zapłacisz? hmm obejrzyj sobie cennik jakiegoś sklepu, albo jeszcze lepiej pojedź na giełde i popytaj; na bierząco jestem tylko z cenami plyt głownych bo będe zmienial jak mi się uda sprzedać obecną, DFI na nForce 4 kosztuje ok 540 zetow, wersja z AGP powinna być sporo tańsza- jakieś 460 (?).
    brzydki, zły i szczery

  2. #62
    Legionista Awatar Tomi
    Dołączył
    05.2003
    Skąd
    m. st. Warszawa
    Posty
    1,992
    Czy jak mam stery Catalysta i chce zainstalowac nowe tez Catalysta to lepiej odinstalowac te stare czy moge na nie zainstalowac te nowe ?? Bo wiem ze lepiej nie instalowac jednych na drugie w przypadku roznych producentów.
    Varsovia - Semper Invicta, Semper Heroica.

  3. #63
    Legionista Awatar Nazgul
    Dołączył
    05.2003
    Skąd
    127.0.0.1
    Posty
    15,431
    Cytat Zamieszczone przez Tomi
    Czy jak mam stery Catalysta i chce zainstalowac nowe tez Catalysta to lepiej odinstalowac te stare czy moge na nie zainstalowac te nowe ?? Bo wiem ze lepiej nie instalowac jednych na drugie w przypadku roznych producentów.
    Nie lepiej.
    Koniecznie trzeba odinstalować stare...

  4. #64
    Legionista
    Dołączył
    04.2004
    Skąd
    Villa Nova
    Posty
    1,111
    Hmm ... Mi coś się zjebało z dzwiękiem w komputerze ... Ni chu** nie działa

  5. #65
    Legionista Awatar Nazgul
    Dołączył
    05.2003
    Skąd
    127.0.0.1
    Posty
    15,431
    Cytat Zamieszczone przez Lukass
    Hmm ... Mi coś się zjebało z dzwiękiem w komputerze ... Ni chu** nie działa
    Najczęstsza przyczyną takiego zachowania jest zaznaczona opcja "Wycisz" w ustawieniach głośności Obsługuje to jakiś skrót klawiszowy (wciskany przypadkiem) ale nie wiem niestety jaki...

  6. #66
    Legionista
    Dołączył
    04.2004
    Skąd
    Villa Nova
    Posty
    1,111
    Wrr .. nie nie to nie to ...

    Gdy instaluje programiki Creativa staje mi na 95 % i nic się nie dzieje ... Dysk formatowałem z 3 razy na 2 dni ... Próbowałem instalować z neta i z cd i dupa ... Ale trochę to jest dzwine ... Ponieważ nawet bez tych programików creativa dzwięk normalnie chyba działał ... A teraz dupa ... Może poprostu siadły mi głośniczki ? Choć próbowałem z innymi głośniczkami jakimiś dupnymi to jest tak samo ... Może to coś z kartą dzwiękową ? Mam nawet 2 w kompie SB Live! i Jakąś wbudowaną w płytę główna ... Ale tu i tu nie działa dzwięk Powalone to wszystko :/

  7. #67
    Legionista Awatar Nazgul
    Dołączył
    05.2003
    Skąd
    127.0.0.1
    Posty
    15,431
    Cytat Zamieszczone przez Lukass
    Wrr .. nie nie to nie to ...

    Gdy instaluje programiki Creativa staje mi na 95 % i nic się nie dzieje ... Dysk formatowałem z 3 razy na 2 dni ... Próbowałem instalować z neta i z cd i dupa ... Ale trochę to jest dzwine ... Ponieważ nawet bez tych programików creativa dzwięk normalnie chyba działał ... A teraz dupa ... Może poprostu siadły mi głośniczki ? Choć próbowałem z innymi głośniczkami jakimiś dupnymi to jest tak samo ... Może to coś z kartą dzwiękową ? Mam nawet 2 w kompie SB Live! i Jakąś wbudowaną w płytę główna ... Ale tu i tu nie działa dzwięk Powalone to wszystko :/
    Jakie programiki? Jakieś playery czy coś? Spróbuj odinstalować to wszystko i zrobić "Driver only".

  8. #68
    Legionista
    Dołączył
    04.2004
    Skąd
    Villa Nova
    Posty
    1,111
    Hmm ... Tak np. mixery i takie tam ...

    Teraz nie mam nic zainstalowane ... Jestem czysto po formacie ... I mam tylko stery zainstalowane bo Win XP sam se dobiera drivery chyba ...

  9. #69
    Legionista Awatar Nazgul
    Dołączył
    05.2003
    Skąd
    127.0.0.1
    Posty
    15,431
    Cytat Zamieszczone przez Lukass
    Hmm ... Tak np. mixery i takie tam ...

    Teraz nie mam nic zainstalowane ... Jestem czysto po formacie ... I mam tylko stery zainstalowane bo Win XP sam se dobiera drivery chyba ...
    Ale te windoziane drivery to tylko ersatz. jak będziesz stawiał Creativowskie to postaw je najlepiej bez żadnych dodatków i zobaczysz co z tego będzie. A może jakieś oprogramowanie sie gryzie z SB?

    BTW jakiego masz Blastera?

  10. #70
    Legionista
    Dołączył
    04.2004
    Skąd
    Villa Nova
    Posty
    1,111
    Hmm Tylko boje się że jak znów będe próbował instalować coś z cd Blastera to znów zatnie mi się na 95 % i dupa wtedy wielka, bo później nie działa mi opcja odinstalowania SB ... i komputer mi się pieprzy ... I pozostaje wtedy tylko format Masz może jakiegoś linka do ściągniecia samych sterowników z netu ?

    Ps.: SB Live! taki model ... Dosyć stary z 4 głośniczkami i subuferem ...

  11. #71
    Legionista Awatar Nazgul
    Dołączył
    05.2003
    Skąd
    127.0.0.1
    Posty
    15,431
    Też mam budżetowego SB Live 5.1 i tu jest problem - tych Live! było parę i do każdego są inne stery - musisz wiedzieć dokładnie co to za model. Powiniene ś mieć napisane na plytce Live 5.1, Live! Player, Live! 1024 albo coś w tym guście...

    A płytka ze sterami nei jest porysowana?

  12. #72
    Legionista
    Dołączył
    04.2004
    Skąd
    Villa Nova
    Posty
    1,111
    Creative Sound Blaster Audigy Live!

    Płytka w sumie jest trochę zarysowana ale jak istaluje to z pliku który ściągnałem z neta to jest tak samo ...

  13. #73
    Legionista Awatar Nazgul
    Dołączył
    05.2003
    Skąd
    127.0.0.1
    Posty
    15,431
    Cytat Zamieszczone przez Lukass
    Creative Sound Blaster Audigy Live!

    Płytka w sumie jest trochę zarysowana ale jak istaluje to z pliku który ściągnałem z neta to jest tak samo ...
    O, to już nowsze niż moje. Audigy to nowsza generacja.

    A jaki masz OS?

    http://pl.europe.creative.com/support/downloads/

    Hmmmm... Nie widzę tu takiego...

  14. #74
    Legionista
    Dołączył
    04.2004
    Skąd
    Villa Nova
    Posty
    1,111
    OS znaczy się jaki system operacyjny tak ?

    Właśnie wczesniej miałem Windows XP Proffesional bez SP, a teraz zainstalowałem se Windows XP Proffesional XP z SP2 ...

  15. #75

  16. #76
    Legionista
    Dołączył
    04.2004
    Skąd
    Villa Nova
    Posty
    1,111
    Jak mi siądzie ponownie to sie wqur*** ...

    Hmm a jak mam wbudowaną karte dzwiękową w karte główna jakąś Realtek AC'97 ... To chyba tak czy siak powinien głos działąć ? ...

    Edit :

    Hmm ... Coś dziwnego się dzieje ... Przed instalacja wyświetla mi się okienko --------

    -------------------
    Information
    ---------------------------
    Before you proceed with the installation, be sure that:
    - No other applications are running or active in your computer.

    Click [OK] to continue or [Cancel] to exit installation.
    ---------------------------
    OK Anuluj
    ---------------------------

    i jak klikam OK to wyświetla się :

    ---------------------------
    Error
    ---------------------------
    Setup could not detect any Sound Blaster Audigy on your system.

    Please ensure that your Sound Blaster hardware is properly installed before running this Setup program.

    Setup will now exit.
    ---------------------------
    OK
    ---------------------------

    I dupa ...

  17. #77
    Legionista Awatar Nazgul
    Dołączył
    05.2003
    Skąd
    127.0.0.1
    Posty
    15,431
    ??????????????????????????

    Masz dwie karty muzyczne? A ten Realtek włączony jest czy go w BIOS wyłączyłeś? Jak jest właczony to masz rozwiązanie zagadki...

  18. #78
    Legionista
    Dołączył
    04.2004
    Skąd
    Villa Nova
    Posty
    1,111
    Hmm ... nie mam pojęcia ... Zawsze mi działało ... A teraz się zwaliło ... Jak wyłączyć w BIOSIE :>

  19. #79
    Legionista Awatar Nazgul
    Dołączył
    05.2003
    Skąd
    127.0.0.1
    Posty
    15,431
    Musisz wejść w ustawienia płyty przed rozp. ładowania Windows. powinno być napisane jak na ekranie - zazwyczaj jest to naciśnięcie Delete lub F1. Będzie opcja Onboard Peripherials - tam szukaj.

  20. #80
    Legionista
    Dołączył
    04.2004
    Skąd
    Villa Nova
    Posty
    1,111
    Ok znalazłem i przestawiłem AC'97 na Disabled ... Ale co dalej ... ? Zaistalować z CD sterowniki ? I nie stanie już na 95 % Hmm ... jakoś powalone

  21. #81
    Legionista Awatar Nazgul
    Dołączył
    05.2003
    Skąd
    127.0.0.1
    Posty
    15,431
    Cytat Zamieszczone przez Lukass
    Ok znalazłem i przestawiłem AC'97 na Disabled ... Ale co dalej ... ? Zaistalować z CD sterowniki ? I nie stanie już na 95 % Hmm ... jakoś powalone
    Spróbuj przynajmniej. Zrób "Tylko sterowniki", potem powoli doinstalujesz sobie resztę i zobaczysz co Ci się wywala.

  22. #82
    Legionista
    Dołączył
    04.2004
    Skąd
    Villa Nova
    Posty
    1,111
    ehh dupa ... przy 95 % wyskakuje okienko :
    "Updating Windows drivers. This will take a few minutes ..."

    To jest chore ... życie życie życie ...

  23. #83
    Legionista Awatar Nazgul
    Dołączył
    05.2003
    Skąd
    127.0.0.1
    Posty
    15,431
    Cytat Zamieszczone przez Lukass
    ehh dupa ... przy 95 % wyskakuje okienko :
    "Updating Windows drivers. This will take a few minutes ..."

    To jest chore ... życie życie życie ...
    I co, stanęło całkiem?
    To trochę trwa zazwyczaj...

    P.S. Zreinstalowałem kompa.

  24. #84
    Legionista
    Dołączył
    04.2004
    Skąd
    Villa Nova
    Posty
    1,111
    Raz czekałem kilka godzin ... Właśnie przed chwilką odłączyłem karte SB z kompa i zainstalowałem stery do tej drugiej karty i włączyłem ją w Biosie i normalnie działa ! Tylko że 2 głośniczki creativa działają narazie ale jest dobrze ... Czyli wydaje się że jednak chyba karta SB spieprzona ...

    Dziex za wszystkie rady Nazgul

  25. #85
    Legionista Awatar Nazgul
    Dołączył
    05.2003
    Skąd
    127.0.0.1
    Posty
    15,431
    Cytat Zamieszczone przez Lukass
    Raz czekałem kilka godzin ... Właśnie przed chwilką odłączyłem karte SB z kompa i zainstalowałem stery do tej drugiej karty i włączyłem ją w Biosie i normalnie działa ! Tylko że 2 głośniczki creativa działają narazie ale jest dobrze ... Czyli wydaje się że jednak chyba karta SB spieprzona ...

    Dziex za wszystkie rady Nazgul
    Wlasnie zainstalowałem Live! u siebie i rzeczywiście - na 95% staje, rzeźbi jakies pół minuty a potem wskakuje na 100 i prosi o restart. Noże i miałes walniętą kartę... Ale to się rzadko zdarza. W 9 przypadkach na 10 wina jest softu...

    O, przy okazji trochę prywaty - będe sprzedawał zestaw 4+1 Creativa (Cambridge Soundworks). Jakby ktos chętny był to zapraszam. Wolę dobre stereo

  26. #86
    Legionista Awatar Tomi
    Dołączył
    05.2003
    Skąd
    m. st. Warszawa
    Posty
    1,992
    Znów mam problem, wlaczylem wlasnie komputer i wentylator ten ktory jest w takim kwadratowym pudle (nie od procka) strasznie hałasuje, rano działał normalnie....wie ktoś co z tym zrobic ????
    Varsovia - Semper Invicta, Semper Heroica.

  27. #87
    Legionista Awatar Nazgul
    Dołączył
    05.2003
    Skąd
    127.0.0.1
    Posty
    15,431
    Cytat Zamieszczone przez Tomi
    Znów mam problem, wlaczylem wlasnie komputer i wentylator ten ktory jest w takim kwadratowym pudle (nie od procka) strasznie hałasuje, rano działał normalnie....wie ktoś co z tym zrobic ????
    Posmarować.

    Na rdzeniu wiatraka jest nalepka a pod nią maleńki dekielek który delikatnie należy zdjąć i dać pod niego odrobinke smaru lub oleju (nie za rzadkiego), najlepiej silikonowego. Pomerdać wiatraczkiem żeby się rozprowadziło, złożyć i cieszyć ciszą

  28. #88
    Legionista Awatar Tomi
    Dołączył
    05.2003
    Skąd
    m. st. Warszawa
    Posty
    1,992
    3 pytania:

    Pierwsze: mam DDRy Kingstona 512 MB PC32000 CL3 184 Pin DIMM ( KVR400X64C3A/512) i teraz jakbym chciał dołożyć to czy musze takiej samej pamięci szukać czy mogą być inne byle by było PC 3200 400 Mhz ?

    Drugie to takie, dzis byłem z kompem u serwisie i powiedzieli mi że kondensatory na płycie mi wylewają . Pytali czy komp mi się resetuje , a jak powiedziałem ze nie to byli ostro zdziwieni powiedzieli, że w takim razie lada dzien zacznie. Pytam bo chce sie dowiedziec czy chlopaki mnie nie wkrecaja zeby hajs zarobic, a ja zielony w tym temacie i dam sie wkrecic. Jak tak to jakie moga byc jeszcze tego skutki poza resetowaniem kompa i czy to powazna awaria i powinienem jak najszybciej wymieniac plyte ??

    A trzeciez to czy wymianie procka na nowy mój Wiatrak od Durona (spory jest)bedzie pasował do Athlona 64 czy mam sie nastawic na kupno nowego ??
    Varsovia - Semper Invicta, Semper Heroica.

  29. #89
    Legionista Awatar Nazgul
    Dołączył
    05.2003
    Skąd
    127.0.0.1
    Posty
    15,431
    Cytat Zamieszczone przez Tomi
    3 pytania:

    Pierwsze: mam DDRy Kingstona 512 MB PC32000 CL3 184 Pin DIMM ( KVR400X64C3A/512) i teraz jakbym chciał dołożyć to czy musze takiej samej pamięci szukać czy mogą być inne byle by było PC 3200 400 Mhz ?
    Nie muszą być identyczne jak pierwsza para, ale same muszą być parą.

    Cytat Zamieszczone przez Tomi
    Drugie to takie, dzis byłem z kompem u serwisie i powiedzieli mi że kondensatory na płycie mi wylewają . Pytali czy komp mi się resetuje , a jak powiedziałem ze nie to byli ostro zdziwieni powiedzieli, że w takim razie lada dzien zacznie. Pytam bo chce sie dowiedziec czy chlopaki mnie nie wkrecaja zeby hajs zarobic, a ja zielony w tym temacie i dam sie wkrecic. Jak tak to jakie moga byc jeszcze tego skutki poza resetowaniem kompa i czy to powazna awaria i powinienem jak najszybciej wymieniac plyte ??
    Można wymienić kondensatory (miałem to samo - około 10 sztuk po circa 2 złote sztuka plus robocizna ale mnie robił kumpel). Jest jednak inny problem, mianowicie dlaczego one wylewają? Przyczyn może być kilka; Uszkodzony regulator napięcia na płycie, przegrzewający się pecet (problemy z wentylacją), jakiś niekontakt, wahania napięcia w sieci, zasilacz).

    Cytat Zamieszczone przez Tomi
    A trzeciez to czy wymianie procka na nowy mój Wiatrak od Durona (spory jest)bedzie pasował do Athlona 64 czy mam sie nastawic na kupno nowego ??
    Inny socket - inny wiatrak.

  30. #90
    Legionista
    Dołączył
    10.2004
    Skąd
    z Warszawy
    Posty
    1,697
    Cytat Zamieszczone przez Tomi
    3 pytania:

    Pierwsze: mam DDRy Kingstona 512 MB PC32000 CL3 184 Pin DIMM ( KVR400X64C3A/512) i teraz jakbym chciał dołożyć to czy musze takiej samej pamięci szukać czy mogą być inne byle by było PC 3200 400 Mhz ?

    Drugie to takie, dzis byłem z kompem u serwisie i powiedzieli mi że kondensatory na płycie mi wylewają . Pytali czy komp mi się resetuje , a jak powiedziałem ze nie to byli ostro zdziwieni powiedzieli, że w takim razie lada dzien zacznie. Pytam bo chce sie dowiedziec czy chlopaki mnie nie wkrecaja zeby hajs zarobic, a ja zielony w tym temacie i dam sie wkrecic. Jak tak to jakie moga byc jeszcze tego skutki poza resetowaniem kompa i czy to powazna awaria i powinienem jak najszybciej wymieniac plyte ??

    A trzeciez to czy wymianie procka na nowy mój Wiatrak od Durona (spory jest)bedzie pasował do Athlona 64 czy mam sie nastawic na kupno nowego ??
    1. jeśli kupisz athlona 64 na socket 939 to najlepiej byloby kupic druga taka sama zeb nie bylo problemow z dualem

    2. raczej powazna

    3. nie bedzie pasowal- baedziesz musial kupic na przyklad freezera 64 (ok 70 zetow) calkiem niezly zestaw- cichy i w miare wydajny- xp-120 to to nie jest ale za ta cene nic lepszego nie znajdziesz
    brzydki, zły i szczery

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •