Co za koszmarna kolejka dla Manchesteru![]()
Co za koszmarna kolejka dla Manchesteru![]()
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
Artur dziś znów czyste konto i kolejne 3 pkt. Chelsea na rozkładzie![]()
312meczów*
68 goli*
56 asyst*
jest tylko jeden King!!!!
*dane mogą ulec zmianie
Meczu nie widziałem. 4:0 dla Bournemouth i w żółtych kartkach 1:0, dziwne.
W każdym innym meczu tej kolejki wczoraj i dzisiaj minimum 4 żółte.
https://www.flashscore.pl/pilka-nozn...remier-league/
No i Liverpool nie wykorzystuje okazji i nie odskakuje City. Za to umacnia się Tottenham na podium. Chelsea w tarapatach. Dostaje bęcki i nie stwarza sobie jakiś wielkich okazji strzeleckich. Za to United pokutuje za wystawienie Pereiry. Chłopak ewidentnie nie nadaje się do ligi Angielskiej i zawala pierwszą bramkę. Potem heroiczna pogoń Manchesteru. United oddało 28 strzałów i chyba odezwała się karma za Tottenham, bo kilka interwencji Heaton zaliczył fenomenalnych. Poza wyjściową jedenastką Bailly, Herrera, Sanchez, Martial, Lingard.. no dziwna decyzja Ole.
Fanatyczny Tarchomin
Oczywiście, że Liverpool nie wykorzystał okazji, ale jednak odskoczył dodatkowo na jeden punkt.
Wynik rozczarowujący, Salah nie widoczny, warunki do gry nie sprzyjające do gry do jakiej przyzwyczaił Liverpool Kloppa, sędzia też nie miał najlepszego dnia.
Trudno, sa następne mecze, które trzeba wygrać.
Kolejka z której tak naprawdę z TOP 6 zadowoleni mogą byc tylko kibice Tottenhamu.
04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.
Boruc klasa![]()
Liverpool, casus Legii... Gdy główni przeciwnicy grają przed Tobą, tracą punkty a Ty nie potrafisz tego wykorzystać... Wejście w mecz było świetne, szybka bramka, za chwile świetna okazja, wydawało się, że handicapy będą wchodzić jak nóż w masło...
Faktycznie sędzia ślepy, naprawdę brak Var-u w lidze gdzie obraca się takimi kwotami to jakiś nieśmieszny żart. Oby Liverpoolowi nie zabrakło tych punktów na koniec sezonu.
Osobny akapit dla Artura. Czapki z głów mistrzu. 4 krzyżyk na karku, 18 miesięcy na ławce, a gość wstaje i robi 2 CS, o ile w pierwszym spotkaniu roboty za wiele nie miał, tak wczoraj ręce składały się do oklasków. Oby tak dalej!
"Pytałem później kolegów, skąd w ogóle wziął się ten Miklas. Podobno sprzedawał samochody w FSO. Może lepiej, żeby przy tym został..."
Absolutnie nie mam pojęcia, co więcej nawet nie wiem, która z ekip byłaby faworyzowana w takim zestawieniu, odnosiłem się jedynie do wczorajszej sytuacji. Pamiętam też mecz City vs. Wolverhampton, gdzie beniaminek strzelił gola, który absolutnie nie miał prawa być uznany, a mecz skończył się remisem.
"Pytałem później kolegów, skąd w ogóle wziął się ten Miklas. Podobno sprzedawał samochody w FSO. Może lepiej, żeby przy tym został..."
Druga bramka dla Burnley w meczu z Manchesterem padła ze spalonego i sędzia nie gwizdał. Niestety to samo od razu pomyślałem, że do cholery tyle pieniędzy, goaltechnology a VARu brak i niestety, United nie kończy z 9 zwycięstwem z rzędu i kto wie, ile te 2 punkty będą znaczyć w końcowej tabeli.
Fanatyczny Tarchomin
Cardiff podobno nie chce zapłacić za Salę...
Znaleziono wrak samolotu.
Mnie się wydaje, że w kwestii formalnej to ta kasa się należy Nantes (jakiś odsetek dla Bordeaux, które też się zachowuje fatalnie bo podobno już się domaga kasy od Cardiff). A potem Nantes może zrobić z ta kasa co chce - np. przekazać rodzinie. Psim obowiązkiem Cardiff jest zrobić ten przelew.
Mam nadzieję, że stracą wizerunkowo bardzo i żaden szanujący się klub nie zawrze już z nimi żadnego dealu. Krótkowzroczność i zwyczajny brak empatii w połączeniu z nieludzką wręcz chciwością. Wygraliby na tym w dłuższej perspektywie gdyby zapłacili bez gadania i dorzucili jeszcze np. bańkę rodzinie.
Ty bardziej, że w tym wydarzeniu nie ma żadnej winy Nantes.
Jeśli leciał awionetką agenta to nic im do tego, Cardiff mogło samo wymusić na zawodniku podróżowanie samolotem rejsowym (tak jak mu podobno proponowali).
Kurestwo straszne, jeszcze im się odbije czkawką.
Varsovia - Semper Invicta, Semper Heroica.
W idealnym świecie, Cardif chciałoby zapłacić a Nantes by odmówiło przyjęcia pieniędzy bo przecież "transakcja" nie doszła do skutku.
312meczów*
68 goli*
56 asyst*
*dane mogą ulec zmianie
Sęk w tym, że transakcja doszła do skutku bo Sala już podpisał kontrakt.
Potem wrócił po prostu do Francji żeby pożegnać się z kolegami z Nantes.
Nawet są w necie fotki po podpisaniu kwitów:
![]()
Ostatnio edytowane przez Tomi ; 04-02-2019 o 13:18
Varsovia - Semper Invicta, Semper Heroica.
A to nie wiedziałem. Tak czy siak lipna sytuacja.
312meczów*
68 goli*
56 asyst*
*dane mogą ulec zmianie
No żeby takiego spalonego nie odgwizdac???
312meczów*
68 goli*
56 asyst*
*dane mogą ulec zmianie
VAR? A komu to potrzebne?
No ludzkie oko jest omylne jak widać.
e: tak mieć drukowane i nie wygrać - ogromną sztuka.
Ostatnio edytowane przez Majkisek ; 04-02-2019 o 22:51
Może i trochę smaczku mają te ewidentne błędy sędziowskie. W każdym razie Liverpool zwycięsko z tego spotkania nie wyszedł. Przewaga The Reds stopniała do 3 punktów a przed sobą w lidze mają Manchester United na Old Trafford, derby Liverpoolu, Tottenham i Chelsea..
United za to z kolejnym zwycięstwem pod wodzą Solskjaera. 9 zwycięstw, 1 remis i 0 porażek. Takiego bilansu po objęciu sterów przez Norwega chyba nikt nie przewidział. W ostatnich 10 spokaniach United było najlepiej punktującą drużyną w lidze.
Sanchez ewidentnie z ogromnymi brakami fizycznymi. Nie wiem czy coś z niego będzie w tym sezonie.
Jeśli United będą się tak prezentować pod wodzą Norwega to 3-4 letnie transfery w lato wystarczą by walczyć o mistrzostwo Anglii.
Ostatnio edytowane przez Neg ; 05-02-2019 o 06:53
Fanatyczny Tarchomin
Dzięki liniowemu Liverpool uratował punkt. West Ham może czuć sie skrzywdzony po tym meczu, świetne stałe fragmenty gry, zaskoczyli mnie, bo po ostatnich ich wynikach spodziewałem się zwycięstwa.
Liverpool chyba wpadł w zadyszkę, od początku roku nie prezentują się dobrze, ich gra nie wygląda imponująco. Będzie ciężko.