ano właśnie. Czas gry Magiery w Legii to czas kiedy u siebie byłem prawie zawsze i nie kojarzę żebyśmy z trybun to intonowali.
Swoją drogą podoba mi się to, że kluczową rolę będą odgrywali Magiera z Vuko.
Magiera całą swoją karierą ba postawą życiową udowadnia, że jego działania są zaplanowane. Dla mnie to człowiek, który ma pomysł na siebie i biznes wokół siebie. Cieszę się że będzie naszym trenejro!
Vuko to dla mnie Legionista z krwi i kości!
K..wa cieszę się![]()
Legia Legia Warszawa
MIODUSKI Z LEGII WON!
Miro, hvala za sve.
Pudel o BL
Pudel o stadionieBogusław zarządzał Legią w sposób intuicyjny, wręcz ręczny. Proste, ręczne sposoby już nie wystarczą. I w tym miejscu są potrzebne moje kompetencje strategiczne."
W przyszłości oczywiście trzeba będzie go powiększyć. Mamy projekt, ale to jeszcze nie jest czas na to, żeby go wdrażać. Na razie chcemy mieć komplet widzów na każdym meczu. Marzy mi się tłum chętnych po karnety i do wykupienia miejsc vipowskich.
Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”
no dobrze wcześniej były obawy o brak doświadczenia i charyzmy JM, wypadałoby i poszukać światełka w tunelu...
co na "+" tej kandydatury :
-etos pracy, JM to tytan pracy
-inteligencja, która w środowisku piłkarzy i trenerów nie jest czymś powszechnym, tak jak Hasi nie potrafił dostrzec, że pewne elementy układanki nie pasują tak u JM zwoje mózgowe nieco szybciej będą reagować
-psychologia-JM to mentor nauczyciel, który do każdego z piłkarzy będzie chciał dotrzeć, tak jak dbał o młody legijny narybek tak i u starszych piłkarzy będzie dbał o sferę mentalną, z każdego będzie chciał wykrzesać maksimum, zmobilizować do ciągłego progresu
Skorża też nie jest zbyt ekspresyjnym i charyzmatycznym trenerem, więc te cechy osobowościowe nie dyskwalifikują.
Czy JM okaże się dobrym strategiem i taktykiem, który okiełzna niełatwą szatnię Legii ? czas pokaże...
kluczowym elementem w tej układance może być także otoczenie...jeśli ktoś mu spierdoli zimowe przygotowanie fizyczne zespołu to i słynniejszy JM tu nie pomoże
jest ryzyko, jest wiele obaw i znaków zapytania ale oby to się okazał przysłowiowy strzał w 10kę tak jak rok temu angaż Staśka...
Ostatnio edytowane przez Ursynów1916 ; 23-09-2016 o 12:21
To chyba leciało tak: "J^bać Araba, J^bać Murzyna, Legia Warszawa biała drużyna! ... A zaraz za nim Jacek Magiera,to pierworodny jest syn Hitlera"
Edit:
Zamieszczone przez Hjubi
No toć mówiłem, że poszczególne słowa się zgadzają.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
Rzucony na zbyt głęboką wodę - takie jest moje pierwsze skojarzenie.
...Trzech setek armat ryczy kanonada,
Zda się pod trupem ziemia się rozpęknie, —
O dziecko polskie, za Twojego dziada,
Który tam zginął, niech Twe serce klęknie,
O dziecko polskie, święć się krwi szkarłatem
I wołaj: Wolność! I bij w kratę lochów,
Bo jeśli Bóg jest nad tym podłym światem,
Toś ty zbawione przez Wolę i Grochów...
Hit pielgrzymkowy![]()
No już już, wokaliści, sio, rozdupcacie temat.
Niech każdy kibic w sercu to wyzna: Bóg, Honor i Ojczyzna
Skład jak na naszą ligę mamy naprawdę mocny... Pierwsza 11 i ławka wyglądają naprawdę solidnie - pytanie jak JM to wszystko poukłada. Opinie, które można o Nim przeczytać raczej uspokajają, że mimo małego doświadczenia sobie poradzi. Najważniejszą rzeczą będzie zjednanie szatni - na boisku to musi być drużyna nie jedenastu solistów...
Chciałbym tak jak wszyscy żeby Jackowi się udało i był w końcu tym trenerem "na lata". Mam nadzieję, że podczas kryzysu, który kiedyś u nas nadejdzie, to zarząd i właściciele będą trzymali stronę Jacka Magiery, a nie piłkarzy. Mamy trenera, który wie co to znaczy grać i być w Legii.
Super wygląda ten skład osobowy Magiera, Vukovic, Szamo i Malarz. Motywatora nie trzeba, trzech ostatnich o to zadba![]()
Plecy to ty masz,lecz głowa nie ogarnia wszystkiego.Na tematy piłkarskie to raczej nie pogadamy,grzecznie proszę,do kuchni niewiasto!![]()
nazwa tematu --->![]()
Always look on the bright side of life!
Moderatorzy mogliby przemyśleć czy zamiast rozdawać bany takim królowym czy Andrzejom, nie zmieniać po prostu podpisu po nickiem, na "idiota" albo "pajac". Co z tego że myśliciele dostają bana, jak wracają pod nowym szyldem i mają możliwość strugania pawiana korzystając z "czystej kartoteki". Pod starym nickiem już mieli wyrobioną markę i każdy wiedział jak traktować ich stanowisko.
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef Mackiewicz
@looking1916
Albo nie działa, albo nie jest stosowany.
@beka
Mnie nie przeszkadza co piszą. Zresztą z zasady nie używam tej opcji. Po prostu jak królowa pisała pod "oryginalnym" nickiem to wiedziałem, żeby brać poprawkę i mieć odpowiedni stosunek do treści. A tak jeszcze się człowiek da wpuścić w jakieś bezsensowne dyskusje, zanim się okaże kto zacz.
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef Mackiewicz
MIODUSKI Z LEGII WON!
Miro, hvala za sve.
Pudel o BL
Pudel o stadionieBogusław zarządzał Legią w sposób intuicyjny, wręcz ręczny. Proste, ręczne sposoby już nie wystarczą. I w tym miejscu są potrzebne moje kompetencje strategiczne."
W przyszłości oczywiście trzeba będzie go powiększyć. Mamy projekt, ale to jeszcze nie jest czas na to, żeby go wdrażać. Na razie chcemy mieć komplet widzów na każdym meczu. Marzy mi się tłum chętnych po karnety i do wykupienia miejsc vipowskich.
Bardzo ciekaw byłem kto u niego będzie trenerem od przygotowania fizycznego. I wychodzi na to, ze kolejny, który się bezie uczył czyli Krzepota...
Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!
Patrzyłem dzisiaj na Wdowczyka....charyzma w czystej postaci - samo to jak klepnął Pazdana gdy ten schodził z kontuzja. Pomijając jego korupcyjną historie, czuć że gość ma tą umiejętność przewodzenia grupie.
Po drugiej stronie Vuko, który sciąga lidera i dostaje focha w zamian. Obym się mylił, ale nam dziś jest potrzebny Czerczesow ze swoją charyzmą i umiejętnością zapanowania nad grupa, a nie wielki myśliciel i strateg Magiera.