jakby wykorzystał te swoje sytuacje to byś inaczej pisał(szczególnie ta akcja https://ekstraklasa.tv/wisla-p-legia...strzal/m4kcf8s)
jakby wykorzystał te swoje sytuacje to byś inaczej pisał(szczególnie ta akcja https://ekstraklasa.tv/wisla-p-legia...strzal/m4kcf8s)
Ostatnio edytowane przez Adamus85 ; 11-02-2019 o 06:36
Gosciu ma 19 lat, chyba debiut albo moze dopiero drugi mecz w 1 skladzie a jedziecie po nim jak po burej suce... Gosc bedzie zajebistym napastnikiem jak sie tak dalej bedzie rozwijac.
Też tak myślę. Na pewno ma predyspozycje. Duży plus to technika - wczoraj pięknie posadził obrońcę w polu karnym, po czym oddał minimalnie niecelny strzał.
Powyższe zdanie o stratach pisałem w kontekście nierozsądnego moim zdaniem pozbywania się Carlitosa, bo oparcie naszej formacji ataku na dobrze rokującym młokosie to jednak duuuże ryzyko.
"Mamy to w sercach, umysłach na tatuażach,
Mamy to w kodach DNA nie masz szans tego wymazać.
Liczy sie tylko Nasza duma i sława,
Jedno miasto jeden klub ! LEGIA WARSZAWA !"
Nie przesadzajmy z tą niechęcią... Ja tu tylko relacjonuję co wiem, staram się nie ubarwiać tego negatywnie, ale same sytuacje nie są przyjemne dla stron, więc tak to może wyglądać. Jak chce, niech nadal traktuje dziennikarzy jak buc. Widać, że nie są mu do niczego potrzebni. Niech nie wpuszcza, ogranicza dostęp do drużyny itp - to jego sprawa, jego decyzje i za nie będzie potem odpowiadał przed zarządem. Naprawdę nie mam z tym żadnego problemu, poradzimy sobie
Co innego kwestia traktowania pracowników łącznie z mediami klubowymi - to dla mnie skandal, ale osobny wątek od dziennikarskiego i martwi, że nic w tym aspekcie się nie zmienia, a Legia powinna na to zwracać uwagę, bo to generuje zawsze dodatkową kasę.
Natomiast od strony czysto sportowej to jest dobry trener, choć nie podoba mi się wystawianie "Kuchego w obronie oraz brak jakiejś fajniejszej koncepcji w ataku połączony z odstawianiem najlepszych technicznie zawodników (niestety tego się spodziewałem po obozach).
Podobno Carlitos dał info w klubie że chce zostać jeszcze przed decyzją RSP o tym, że nie jedzie do Płocka. Oby nie ale wygląda na to, że 4 napastnik przyjdzie i tak do końca okienka, a CL podąży drogą Kante.
hmm? Szymański gra, Martins gra, Nagy gra.. Rozumiem, że pijesz do Carlitosa, ale tu raczej nie chodzi o to, że jego technika jest "za dobra", a o to, że nie pracuje dla drużyny, nie walczy w defensywie, nie przydaje się w pressingu i gra bardzo samolubnie, czym irytuje resztę kolegów. To nie jest klasowy team player do dobrej drużyny i to jest fakt po prostu.
Z tego co kojarzę z występów Carlitosa u nas, to Lopez był właśnie takim "Panem stratą".
Kulenovic zagrał wczoraj przeciętny mecz, chociaż gdyby strzelił 2 gole (a było blisko) to pewnie pisalibyśmy inaczejNo ale liczą się fakty, a te są niekorzystne dla młodego Chorwata. Dużo strat, zero goli.
Trzymam kciuki za jego rozwój i częste wystepy mimo wszystko.
|||||||||||||||||||||||||| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Better Dead Than Red
Korona - 20 strat.
https://legionisci.com/news/75988_St..._z_Korona.html
Zagłebie Lubin - 9 strat w 28 minut (Kulenovic 8 strat w 70 minut)
https://legionisci.com/news/75922_St...iem_Lubin.html
Służę uprzejmie
(Dane wybrane tendencyjnie z 4 ostatnich spotkań CL w Legii)
--
Update: źle zerknąłem.
Ostatni mecz Carlitosa w Legii był z Zagłebiiem Sosnowiec 18 strat.
https://legionisci.com/news/76220_St...Zaglebiem.html
Także teraz mamy powyżej statystyki dla 3 z ostatnich 5 spotkań.
Ostatnio edytowane przez Yevaud ; 11-02-2019 o 14:31
koko koko Skorza spoko...
Oficjalne konto klubu na tt potwierdza ze Carlitos zostaje
❗ „Carlitos jest ważną częścią naszego zespołu. W tym okienku nie jesteśmy zainteresowani jego sprzedażą. Wierzę, że pomoże nam w zdobyciu czwartego z rzędu mistrzostwa Polski” – mówi Radosław Kucharski, dyrektor sportowy Legii. Pełna rozmowa jutro na legia.com.
Spojrzałem na fragmenty meczu Wisły.
Patrząc na ich dziurę w środku pola można by im spróbować w ramach bratniej pomocy zaoferować wypożyczenie Philipsa.
W sumie powinien dać im jakość. A jakbyśmy dorzucili im klauzulę typu "jeśli zagra na wypożyczeniu x minut i transfer w letnim okienku to 20% dla nich" to pewnie dałoby się znaleźć jeszcze kupca na naszego "reprezentanta" bo wystawialiby go mniej zależnie od formy
Ostatnio edytowane przez thorstein ; 11-02-2019 o 22:12
Pozostawię to w kwestii rozmyślań kibicowskich co do zagospodarowania Luksemburczyka.
Gdyby miał możliwość się ograć, przynajmniej dostalibyśmy jakiś hajs z UEFY za grę z reprezentacji.
Niech zdychają z dziurą w środku pola.
Coraz lepsze kwiatki na forum...
"Mamy to w sercach, umysłach na tatuażach,
Mamy to w kodach DNA nie masz szans tego wymazać.
Liczy sie tylko Nasza duma i sława,
Jedno miasto jeden klub ! LEGIA WARSZAWA !"
Ostatnio edytowane przez Makrel ; 12-02-2019 o 11:54
A nie macie wrażenia, że thorstein użył tej "bratniej pomocy" jako figury retorycznej (czy trafionej, to inna sprawa), a nie z chęci niesienia pomocy Wiśle czy poczuwania się z nią do jakichś więzów? Pisał o możliwości jakiegoś korzystnego dla nas zagospodarowania Philippsa, szukając w związku z tym kogoś, komu Philipps mógłby się przydać (kto by go chciał).
A że wpisuje się to w ogólnopolską akcję „Cały Naród kopie… wróć, znaczy się, wspiera Wisłę” to już zupełnie inna historia.
Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”
To wcale nie jest zły pomysł. Taki koń trojański byłby z niego![]()
---------------------------------------------------------------------------------
MISIO KAZEK NA PREZESA!!!
Wisła zrobiła nam to samo z Mączyńskim.... Zwykły żart, niee zaczynajmy tego tematu drugi raz.
W sumie lepiej mieć chociaż hajs z występów w reprezentacji niż mieć dobrze opłacanego gościa na trybunach.
Tekst był w luźnych rozmyślaniach nr transferu, jednak myślę że wciśnięcie go tam byłoby opcja win-win. I tu chodzi by zrobić coś z Philipsem. Jest luty więc tylko esa zostaje. Przecież nie pchniemy go do MLS![]()
Krzysiu Mąka
Krzysiu Filips
Stop Krzyśkom w kadrze Legii.
I wkurzaj się na nasz charakter strączku łuskany
Spytasz skąd jestem? Powiem z dumą: z Warszawy
To warszawskie ballady ...