Mnie nie informowali, podobnie jak z kostką brukową i nagrobkiem.
Mnie nie informowali, podobnie jak z kostką brukową i nagrobkiem.
Poleci ktoś dobrą białą farbę - najistotniejsze kryterium, to żeby dobrze (i przez długi czas) można ją było zmywać
Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”
Malowałem ostatnio Duluxem Easycare, jak chlapnąłem wodą na ścianę to spływały z niej kropelki, zabrudzenia też schodzą bardzo ładnie, a kolor nie zostaje na gąbce.
W przyszłym tygodniu planuję remont domu na wsi.. wiadomo, jak to na wsi, jest tam położona na podłodze stara deska, która była malowana miliony razy... i moje pytanie: czy można położyć panele na takie deski? Oczywiście z odpowiednim podkładem.
Tak, ale najpierw poprzykręcaj stare deski, żeby nie skrzypiały, bo potem nic nie poradzisz. Tj. powyciągaj skrzypiące gwoździe i daj porządne wkręty.
Si possides amicum, in tentatione posside eum et non facile credas illi. (Sir 6:7)
Ceterum censeo Unionem Europaeam esse delendam. (EyeQueue)
ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
Montowal ktos może karnisz? Dużo z tym problemów? Bo zastanawiam sie czy montować i czy wieszać te firanki czy nie.
To zależy,czy potrzebujesz instrukcji obsługi do wiertarki.
"Lubię sobie jebnąć piwo"
nie wiem stary, cały dzień bije się z myślami... około godziny 16 chciałem napisać, że musisz spróbować, że na pewno się uda i zapewne nie z takimi problemami się mierzyłeś. Jednak od 2 godzin mam wrażenie, że może lepiej nie ryzykować. Dużo może się zmienić w razie niepowodzenia. Decyzję pozostawiam Tobie....
bałagan i porządek to tylko liczby...
Akurat z zawieszeniem karnisza problemów nie ma żadnych, ale dobrze jakbyś sobie wział jakiegoś kumpla do pomocy bo samodzielnie będzie problem. Szczególnie jeśli okno jest balkonowe.
Sam ostatnio zamawiałem cały komplet i sam zawieszałem. Poradziłem sobie. https://firaneo.pl/
Ostatnio edytowane przez pioben ; 10-07-2018 o 11:47
Ktoś z Was zajmuje się remontami ? Nie chce mi się przeglądać 24 stron tematu. Potrzebne zrobienie kuchni. A co do zrobienia ? M.in. ściany z karton gipsu. Przeniesienie zlewu w inne miejsce.
Więcej info na priv.
jak będziesz kupował meble do ogrodu , to ten producent ci przyda https://zumm.pl/producent-mebli-ogrodowych
Panowie mamy tutaj kogoś kto pracuje może w Obi, Castoramie czy LM?
(L)
Robił ktoś zakupy na makititc.site ? Trafiłem na reklamę wyprzedaży, ceny aż niewiarygodnie niskie.. tylko jak z ewentualna oryginalnością produktów oraz dostawa? Pewniak? To jakaś główna strona makity?
Tego się właśnie obawiam, za złoty interes żeby okazał się prawdziwy![]()
Czołem wszystkim,
Mamy tu może jakiegoś fachowca który podejmie się położenia glazury w niedużej łazience?
"Przede wszystkim młodzież musi zdać sobie sprawę z tego, że kibicowanie to nie jest darcie japy przez 90 minut raz na dwa tygodnie, tylko, że kibicem się jest na co dzień, ze wszelkimi tego konsekwencjami… Trzeba być blisko tych wszystkich dzieciaków, stale wpajać im pewne zasady i wartości."
Poszukiwany fachowiec, który wymieni sprawnie w mieszkaniu grzejniki z pomocą maszyny do zamrażania rur. Ktoś, coś?
Szukam kogoś kto w expresowym terminie postawi dwuskrzydłową szafę wnękową.
Jedna firma wystawiła mnie do wiatru a zrobienie szafy blokuje dalszy remont.
Ktoś coś ?
I wkurzaj się na nasz charakter strączku łuskany
Spytasz skąd jestem? Powiem z dumą: z Warszawy
To warszawskie ballady ...
"Przede wszystkim młodzież musi zdać sobie sprawę z tego, że kibicowanie to nie jest darcie japy przez 90 minut raz na dwa tygodnie, tylko, że kibicem się jest na co dzień, ze wszelkimi tego konsekwencjami… Trzeba być blisko tych wszystkich dzieciaków, stale wpajać im pewne zasady i wartości."
Poszukuję na cito hydraulika. Robota(chyba) nie jest bardzo skomplikowana, chodzi min o podłączenie prysznica zamiast wanny, wymianę kibelka.![]()
Jeżeli mamy tu kogoś to proszę o priv.
Istnieją tylko dwie rzeczy, które można zrobić z czasem:
spędzić go lub wykorzystać.
James Arthur Ray
W dalszym ciągu poszukuję hydraulika z zamrażarką do rur. Wymiana grzejników w mieszkaniu.
Zajmuje się ktoś może z forumowiczów naprawą ,,uniesionej'' podłogi z panelami po zalaniu? Oczywiście mogę przesłać fotki jak to wygląda.
...Trzech setek armat ryczy kanonada,
Zda się pod trupem ziemia się rozpęknie, —
O dziecko polskie, za Twojego dziada,
Który tam zginął, niech Twe serce klęknie,
O dziecko polskie, święć się krwi szkarłatem
I wołaj: Wolność! I bij w kratę lochów,
Bo jeśli Bóg jest nad tym podłym światem,
Toś ty zbawione przez Wolę i Grochów...
Uuuu ciężki temat. Nie podejmuję się.
Wysypała mi się ekipa do wykończenia, może macie kogoś sprawdzonego do polecenia?