Strona 75 z 76 PierwszyPierwszy ... 2565717273747576 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,221 do 2,250 z 2280

Wątek: Cyfra+, Polsat Cyfrowy, kablówki itp

  1. #2221
    Legionista Awatar Stout
    Dołączył
    04.2007
    Posty
    3,978
    Full tv,Eleveny,HBO,Canal+prestige,net60MB.
    56 pln.
    Pozdrowienia z Multimedii.
    "Lubię sobie jebnąć piwo"

  2. #2222
    niezrzeszony
    Dołączył
    03.2013
    Skąd
    Polska powiatowa
    Posty
    1,043
    Czyli internetem można sporo ugrać, bo dosłownie w tym tygodniu zamawiałem pakiet SuperBox + sport z Eleven + 2x karta CI (bez dekoderów) i wyszło koło 80zł.
    Ciekawy jestem jak będzie śmigało z tymi kartami. Na vod mi nie zależało, na plus brak dodatkowych pilotów i możliwość ustawienia kanałów po swojemu... mam nadzieję, bo jeszcze czekam na technika ^^

  3. #2223
    Legionista Awatar invictus
    Dołączył
    03.2011
    Skąd
    Mokotów
    Posty
    577

    Cyfra+, Polsat Cyfrowy, kablówki itp

    Ja ostatnio przedłużyłem umowę w UPC na poniższych warunkach. Oferta nazywa się „Twój Happy Home XIV”

    Horizon Max z nagrywarką - 69 zł
    Eleven - 5 zł
    Canal+ - 39,90 zł (2 m-ce gratis)
    Net 120Mb/s - 15 zł
    Filmbox, Cinemax - 2 zł
    2x multiroom (karty CI+) - 10 zł

    Dodatkowo nie chciałem korzystać z wifi z Horizona (bo jest słaby) zamówiłem Connect Box który działa zdecydowanie lepiej.

    Tak to u mnie wygląda, za całość płacę 141 zł
    Ostatnio edytowane przez invictus ; 19-01-2018 o 21:14

  4. #2224
    Legionista Awatar Szawar
    Dołączył
    10.2003
    Skąd
    Saska Kępa
    Posty
    8,733
    Cytat Zamieszczone przez invictus Zobacz posta
    Ja ostatnio przedłużyłem umowę w UPC na poniższych warunkach. Oferta nazywa się „Twój Happy Home XIV”

    Horizon Max z nagrywarką - 69 zł
    Eleven - 5 zł
    Canal+ - 39,90 zł (2 m-ce gratis)
    Net 120Mb/s - 15 zł
    Filmbox, Cinemax - 2 zł
    2x multiroom (karty CI+) - 10 zł

    Dodatkowo nie chciałem korzystać z wifi z Horizona (bo jest słaby) zamówiłem Connect Box który działa zdecydowanie lepiej.

    Tak to u mnie wygląda, za całość płacę 141 zł
    Czy ta oferta poprzedzona jest wcześniejsza rezygnacją.

    Czytałem Twoją wypowiedź na innym forum, w którym piszesz, że cena za pakiety filmowe została przeniesiona z poprzedniej umowy.
    Rozumiem, że analogicznie mogę mieć Multiroom za 1 zł z poprzedniej umowy, bo obecnie jest za 10 zł. ?

    Swoją droga polecam śledzic ten wątek:
    https://forum.mediaswiat.pl/viewtopi...=asc&start=225
    Ostatnio edytowane przez Szawar ; 19-01-2018 o 22:53
    04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.

  5. #2225
    Legionista Awatar invictus
    Dołączył
    03.2011
    Skąd
    Mokotów
    Posty
    577
    Dokładnie tak, pakiety Cinemax i Filmbox miałem na wcześniejszym zobowiązaniu, tak samo jak MR (jeden za 0 zł, a drugi za 10 zł - z dekoderem chyba 15 zł). Wszystkie pozostałe usługi są na nowych warunkach.

    Nie składałem wypowiedzenia tylko zadzwoniłem do działu utrzymania klient i zasugerowałem że może dogadamy się bez zbędnego wypowiadania umowy, telefonów od nich żebym został itd, jak oferta będzie korzystna to na siłę nie będę szukał alternatyw. Trafiłem na bardzo konkretną konsultantkę która wiedziała czego oczekuję i to zaproponowała (najlepsze co mogła). Oczywiście wcześniej przejrzałem forum co można za ile wyrwać.

  6. #2226
    Legionista Awatar Szawar
    Dołączył
    10.2003
    Skąd
    Saska Kępa
    Posty
    8,733
    Cytat Zamieszczone przez invictus Zobacz posta
    Dokładnie tak, pakiety Cinemax i Filmbox miałem na wcześniejszym zobowiązaniu, tak samo jak MR (jeden za 0 zł, a drugi za 10 zł - z dekoderem chyba 15 zł). Wszystkie pozostałe usługi są na nowych warunkach.

    Nie składałem wypowiedzenia tylko zadzwoniłem do działu utrzymania klient i zasugerowałem że może dogadamy się bez zbędnego wypowiadania umowy, telefonów od nich żebym został itd, jak oferta będzie korzystna to na siłę nie będę szukał alternatyw. Trafiłem na bardzo konkretną konsultantkę która wiedziała czego oczekuję i to zaproponowała (najlepsze co mogła). Oczywiście wcześniej przejrzałem forum co można za ile wyrwać.
    Więcej nie dało sie ugrać wyrwałeś oferte z najlepszego regulaminu, z C+ tez lepszego nie ma.
    04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.

  7. #2227
    Zagłębiak Awatar Brylancik
    Dołączył
    11.2008
    Skąd
    DG/Sosnowiec
    Posty
    420
    Czyli musze czekać na koniec umowy zeby cos ugrać, czy mozna w czasie jej trwania sie zbuntować i coś ugrać w DUK?

    Chodzi o UPC

  8. #2228
    Legionista Awatar (L)ukaszns
    Dołączył
    01.2012
    Skąd
    ma(L)opolska
    Posty
    539
    Cytat Zamieszczone przez invictus Zobacz posta
    Dokładnie tak, pakiety Cinemax i Filmbox miałem na wcześniejszym zobowiązaniu, tak samo jak MR (jeden za 0 zł, a drugi za 10 zł - z dekoderem chyba 15 zł). Wszystkie pozostałe usługi są na nowych warunkach.

    Nie składałem wypowiedzenia tylko zadzwoniłem do działu utrzymania klient i zasugerowałem że może dogadamy się bez zbędnego wypowiadania umowy, telefonów od nich żebym został itd, jak oferta będzie korzystna to na siłę nie będę szukał alternatyw. Trafiłem na bardzo konkretną konsultantkę która wiedziała czego oczekuję i to zaproponowała (najlepsze co mogła). Oczywiście wcześniej przejrzałem forum co można za ile wyrwać.
    A na jaki numer dzwoniłeś?

    Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
    Dziela nas kilometry,łączy wspólna pasja...

  9. #2229
    Legionista Awatar olek_grom
    Dołączył
    09.2006
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    40
    Cytat Zamieszczone przez Stout Zobacz posta
    Full tv,Eleveny,HBO,Canal+prestige,net60MB.
    56 pln.
    Pozdrowienia z Multimedii.
    A coś z ograniczeniem czasowym (c+,HBO) np na 6 miesięcy? Który rok jesteś w MM?

  10. #2230
    Legionista Awatar Stout
    Dołączył
    04.2007
    Posty
    3,978
    C+ na 7miesiecy.
    Teraz dzwonili z propozycją przedłużenia tego pakietu za 29pln.Ale nie bralem,bo Legie i tak oglądam w HD w necie.
    Klientem MM jestem od 8 lat,ale takie kwoty zacząłem dostawać od momentu,kiedy zacząłem wysyłać wypowiedzenia i rozmawiac z DUK.
    "Lubię sobie jebnąć piwo"

  11. #2231
    Legionista Awatar olek_grom
    Dołączył
    09.2006
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    40
    Ja mam taki sam pakiet (+ MM GO)tylko HBO mam na 6 miesięcy, a za c+ płacę. Właśnie wiem, że trzeba wysłać wypowiedzenie, bo sam tak robię, ale tylko od 3 lat, więc na razie zszedłem do 80 zł. Widzę, że jeszcze dużo można zejść. Dzięki za info.

  12. #2232
    Legionista Awatar Stout
    Dołączył
    04.2007
    Posty
    3,978
    To nie jest kwestia stażu,tylko tego,na jakiego trafisz konsultanta na linii i umiejętności targowania sie.Ważne też jest to ,jaka jest konkurencja dla danego operatora w miejscu Twojego zamieszkania.
    "Lubię sobie jebnąć piwo"

  13. #2233
    niezrzeszony
    Dołączył
    03.2013
    Skąd
    Polska powiatowa
    Posty
    1,043
    Koledzy z Multimedii. Macie aktualnie jakiś problem z Polsat Sport/Extra HD ?
    Wyskakuje mi 'brak sygnału, brak dostępu', dwa różne TV z modułami cam.

  14. #2234
    Legionista Awatar Rawo
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    Grochów
    Posty
    205
    Cytat Zamieszczone przez jednopostowiec Zobacz posta
    Koledzy z Multimedii. Macie aktualnie jakiś problem z Polsat Sport/Extra HD ?
    Wyskakuje mi 'brak sygnału, brak dostępu', dwa różne TV z modułami cam.
    działa mi Polsat Sport HD bez problemu, extra nie mam w pakiecie
    "Jesteśmy z tamtej strony Wisły, z naprzeciwka. Mamy swój fason i swój własny szyk..."

  15. #2235
    niezrzeszony
    Dołączył
    03.2013
    Skąd
    Polska powiatowa
    Posty
    1,043
    No ja mam w pakiecie Polsat Sport HD i do tego wszystkie kanały w pierwszym miesiącu umowy za free, ale akurat PShd nie śmiga
    No nic dzięki, zobaczymy co powiedzą na info

  16. #2236
    Ja płace 69,99 zł miesięcznie, a w telewizji ciągle to samo. Myśle, że takie coś to marnowanie pieniędzy.
    ____
    jakie portale randkowe

  17. #2237
    To prawda, nawet jak ma się wszystkie kanały to nic nie ma w tv. Więc lepiej mieć najtańszy pakiet.
    ____
    Darmowy program do faktur

  18. #2238
    Legionista Awatar Jaco
    Dołączył
    10.2003
    Skąd
    z półdystansu
    Posty
    17,307
    Cytat Zamieszczone przez Melchior45 Zobacz posta
    To prawda, nawet jak ma się wszystkie kanały to nic nie ma w tv. Więc lepiej mieć najtańszy pakiet.
    ____
    Darmowy program do faktur
    Możesz rozwinąć ten temat na jakieś 40 zdań? Jestem zainteresowany.
    "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
    Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
    Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
    Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
    "
    Janusz Waluś - czekaMY!

  19. #2239
    pod obserwacją Awatar pan_nikt
    Dołączył
    03.2009
    Skąd
    Warszawski Służewiec
    Posty
    317
    Cytat Zamieszczone przez Jaco Zobacz posta
    Możesz rozwinąć ten temat na jakieś 40 zdań? Jestem zainteresowany.
    Niech napisze coś o rozdwojeniu jaźni bo sam ze sobą pisze a to bardzo ciekawe zjawisko
    (L)

  20. #2240
    Do kiedy licencję na transmisję mają w Canal + na Ligę angielską Ligę Mistrzów i Ekstraklasę , ktoś się orientuje ?

  21. #2241
    Cytat Zamieszczone przez oczkovski Zobacz posta
    Do kiedy licencję na transmisję mają w Canal + na Ligę angielską Ligę Mistrzów i Ekstraklasę , ktoś się orientuje ?
    http://tjaszczuk.blogspot.com/p/pika...lewizyjne.html

  22. #2242
    Mam pytanie logistyczno techniczne.

    Mam NC+ wykupiony przez UPC.

    Jednocześnie dostałem od kogoś możliwość korzystania z NC+GO ( przez UPC nie można wykupić takiego rozwiązania ).
    Zainstalowałem NC+GO na laptopie i na telefonie. Przy rejestracji system zapamiętał numery tych sprzętów.

    Po tygodniu użytkowania stwierdziłem, że działa to bardzo sprawnie i zacząłem zastanawiać się, czy jest sens płacić 40 zł za NC+ dorzucony do UPC.

    Pytanie podstawowe jest takie czy można przerzucić NC+GO na TV?

    Telewizor jest bez opcji Smart TV jednak od jakiegoś czasu noszę się z zamieram wymiany na nowy.

    Czy powinienem kupić telewizor z Androidem by mieć możliwość ściągnięcia aplikacji NC+GO?
    A może na staruszka można odpalić taką aplikację przy pomocy jakiegoś sprytnego dodatkowego urządzenia?

    Pytanie też czy jest jakieś ograniczenie ilości sprzętów na których można instalować NC+GO? ( jest już zarejestrowany na dwóch sprzętach ).

  23. #2243
    Legionista Awatar beka
    Dołączył
    07.2011
    Posty
    3,369
    google chromecast powinno Ci pomóc z przerzuceniem obrazu na tv

  24. #2244
    Cytat Zamieszczone przez beka Zobacz posta
    google chromecast powinno Ci pomóc z przerzuceniem obrazu na tv
    Czyli to jest wersja gdzie odpalam laptopa i przerzucam obraz na TV?

    Dzięki. Jest to jakieś wyjście.

    Ciekaw jestem czy przy TV z androidem można odpalić bezpośrednio NC+GO na TV?

  25. #2245
    Nie można. I nie planują dostarczania specjalnej apki, bo wtedy kasa za multiroom by im uciekła.

  26. #2246
    Legionista Awatar beka
    Dołączył
    07.2011
    Posty
    3,369
    Finiks, sam nie używałem, ale z tego co się orientuję to z komputera możesz na TV streamować tylko zawartość przeglądarki. Streaming czegokolwiek wchodzi w grę tylko z telefonu.

  27. #2247
    Cytat Zamieszczone przez Robert E. Lee Zobacz posta
    Nie można. I nie planują dostarczania specjalnej apki, bo wtedy kasa za multiroom by im uciekła.
    Aplikacja NC+GO jest na telefon. Miałem nadzieję, że android na TV jest taki sam jak na telefon i w zasadzie sklep google play nie widzi różnicy czy aplikacja ściągana jest na telefon czy na TV.

    NC+Go można oglądać też z przeglądarki internetowej na laptopie. Może mając TV z przeglądarką można normalnie wejść na stronę NC+GO i zalogować się jak na laptopie?

    Czy to możliwe, że strona NC+ rozpoznaje jaki sprzęt loguje się na ich serwer?

  28. #2248
    Legionista Awatar Mar00
    Dołączył
    08.2003
    Skąd
    Wi(L)anów
    Posty
    496
    Cytat Zamieszczone przez Finiks Zobacz posta
    Czy to możliwe, że strona NC+ rozpoznaje jaki sprzęt loguje się na ich serwer?
    Z technicznego punktu widzenia jest to jak najbardziej możliwe i dość często praktykowane w sieci. Np. inne ceny towarów/usług przy korzystaniu z urządzenia mobilnego (tablet/smartphone), a inne przy korzystaniu ze "zwykłego komputera".

  29. #2249
    Z telefonu nie da rady puścić sygnału nc+ go na telewizor, z lapka po HDMI bez problemu. Można ewentualnie spróbować sparowac notebooka z Windows 10 z telewizorem ze Smart TV i może pójdzie po Wi-Fi.

  30. #2250
    Legionista Awatar m82
    Dołączył
    09.2010
    Skąd
    WJ
    Posty
    2,295
    Telewizora z Androidem nie mam, ale mam przystawkę do TV z Android TV (chińską, coś w stylu Xiaomi Mi box) i na tym bez problemu działa NC+GO. Obstawiam, że na TV z Androidem również zadziała.
    Niektórzy twierdzą, że piłka nożna to sprawa życia lub śmierci. Zapewniam was, że jest to coś znacznie poważniejszego.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •