Zobacz pełną wersję : 1 sierpnia
Mam do Was ogromną prośbę - Czy przypadkiem nie wiecie gdzie w Warszawie znajdują się groby legionistów - żołnierzy Powstania Warszawskiego: Kazimierza i Stanisława Kossowskich, Jerzego Downarowicza, Henryka Hebdy, Henryka Ślązaka, Ksawerego Tłoczyńskiego, Jerzego Gotschalka, Stanisława Sulikowskiego, Aleksandra Mączki, Leona Breslera, lub innych ???
pozdrowienia
piter
P.S. Podziękowania dla Rafała za artykuł w NL.
proponuje abys zadzwonil do Rady Miasta
jak cos znajdziesz - poinformuj... tez bym sie wybral
Wiele mogił powstańczych jest na Powązkach. Ja staram się tam bywać i symbolicznie zapalać lampkę za wszystkich poległych w Powstaniu...
szczepan
30-07-2003, 19:59
Ems mnie nie bedzie ale jak mozesz to postaw ['] za mnie choc pare...
Panowie (i Panie też) - jutro o 20:30 pod Pomnikiem Powstania Warszawskiego odbędzie się apel poległych. Kibice Legii złożą dwa wieńce w hołdzie poległym sportowcom naszego klubu. Kto może, niech przyjdzie. Jest to kolejna inicjatywa SSLW i Bractwa Legii.
Jest wielce prawdopodobne że wyżej wymienieni ŚP Legioniści leżą gdzieś w zbiorowych, bezimiennych grobach jakich niestety wiele zostało po Powstaniu.
A na apelu postaram się być.
Coż, byliśmy... Wrażenie nieprawdopodobne. Nasz wieniec był składany na końcu, przez powinien być jeszcze długo widoczny... Warto wybrać się pod Pomnik jutro, czy przy okazji weekendu.
bemowiak
31-07-2003, 23:34
Byłem,widziałem wieniec naprawde super wyszedł!
hhehee to samo pislaem w "hyde parku" :D
Warto odwiedzic Pomnik i zobaczyc nasz wieniec.
Bylem... Zlapalem refleksje... Brawo bilem po ogloszeniu od kogo wieniec... Smialem sie z LPR jak jakas baba bila i sie darla ole ole jeje...
A po wszytskim poszedlem z legartem na piwo... wlasnie skonczylismy... lo jejeo... chyba widzialem inuhe i festera...
też byłem, warto było, Tomek Jarzębowski składał wieniec (bardzo łądny i gustowny) razem z przedstawicielami sympatyków, a potem Maxym mnie zamordował w nocy
a potem Maxym mnie zamordował w nocy
:lo: