Zobacz pełną wersję : Londyn 2012
Następne (po Pekinie) letnie Igrzska Olimpijskie odbędą się w LONDYNIE.
Ciekawe, jak będą zorganizowane IO w Londynie, gdzie się w Londynie pomieszczą nowe stadiony, gdzie wioska olimpijska.
Z tego, co się interesowałem, to najlepiej przygotowany mył Paryż, który wiekszość obiektów i tak juz ma - ob wspaniałej hali Bercy do Stade e France.
Ja się cieszę że utarli nosa Francuzikom :D Oni naprawdę dostali obuchem w głowę,bo mogli przegrać.Z każdym.Ale nie z Angolami,he he.
Miejsce fajne,raczej można mieć pewność że fuszerki nie bedzie i tak naprawdę jedyną niewiadomą pozostanie "londyńska" pogoda. :oczko:
Choć w 2012 może będzie już na to sposób. 8)
Gdyby wybór miał zapaść dzisiaj chyba nie wybrali by Londynu :/
Edit:
Cofam to co napisałem. Myślałem, że to awaria, a tu wychodzi na to, ze coś gorszego.
A miała być Warszawa... :hyhy:
Następne (po Pekinie) letnie Igrzska Olimpijskie odbędą się w LONDYNIE.
Ciekawe, jak będą zorganizowane IO w Londynie, gdzie się w Londynie pomieszczą nowe stadiony, gdzie wioska olimpijska.
Z tego, co się interesowałem, to najlepiej przygotowany mył Paryż, który wiekszość obiektów i tak juz ma - ob wspaniałej hali Bercy do Stade e France.
Wiekszosc obiektow ma powstac w ubozszych dzielnichach
lomu-banita
07-07-2005, 16:06
Aha :roll:
Londyn dobry być: tanie linie lotnicze, właściwa strefa czasowa i brak żabojadów niemówiących po angolsku. Minus to brak francuzeczek. Mam nadzieje że to już będą igrzyska z rugby :]
A była taka szansa...Prezydent Starzyński miał plan zorganizowania w Warszawie IO w 56 roku ale II wojna światowa przerwała jego plany. Niestety...
Już pisałam co myśle le napisze jeszcze raz. Jak dla mnie dobry wybór. Brytyjczycy jak dla mnie wykonają dobra robotę. No a transmisje nie będą ani za późno (co miałoby miejsce w przypadku Nowego Jorku), ani za wcześnie (co będzia miało miejsce w przypadku olimpiady w Pekinie).
a w Londynie nie będzie już baseballu i softballu
w zamian cos z karate, golf, rugby siedmioosobowe, squash, łyżworolki
:hmm: chyba tylko rugby mi sie podoba
K1 mogli dodać 8)
lomu-banita
08-07-2005, 12:05
:hmm: chyba tylko rugby mi sie podoba
K1 mogli dodać 8)
Rugby jest ok :]
A co do karate...po co? Jest kilkadziesiąt styli, kontaktoych bezkontaktowych i ch. wie jeszcze jakich. Bez sensu wg mnie zwłaszcza że jeszcze taekwondo nie wywalili (zreszta tez są dwie organizacje)A co za 4 lata? Kung-fu, hap-ki-do, sra-ka-jiu? :roll: Wiem że K1 ludziom się wydaje mało olimpijskie ale przynajmniej jest to jakiś sposób żeby style kopane miały jedna reprezentacje.
No ja tez chiałbym zobaczyc rugby na olimpiadzie, tylko nie wiem które :|
Moze Lomu napiszesz czym sie rozni rugby 7 osobowe od tego drugiego. Tez chyba są dwie federacje? Które jest bardziej widowiskowe, bardziej popularne?
lomu-banita
08-07-2005, 13:04
No ja tez chiałbym zobaczyc rugby na olimpiadzie, tylko nie wiem które :|
Moze Lomu napiszesz czym sie rozni rugby 7 osobowe od tego drugiego. Tez chyba są dwie federacje? Które jest bardziej widowiskowe, bardziej popularne?
Federacja jest jedna. Rugby 7 -mio osobowe to rugby w którym liczba zawodników w drużynie jest zmniejszona do 7 8) Różnica polega na tym że skoro jest mniej zawodników na boisku to trzeba więcej biegać, jest więcej efektownych akcji i punktów. Ale jest to strasznie wyczerpujące więc mecze trwają 2x7 min a nie 2x40. Oczywiście piętnastki sa bardziej popularne ale siódemki szybko zdobywają popularność-a po olippiadzie zwiększa ją jeszcze bardziej. R7 i R15 żyja ze sobą w symbiozie-ci sami zawodnicy startują w 15 i siódemkach. R7 to typowy sport turniejeowy-bez sensu byłoby granie jednego meczu dziennie.
Dodam jeszcze ze Lomu kariere zaczał własnie od turnieju R7 8)
Kiedys hoho dawno temu na Eurpsorcie puszczali relacje z mistrzostw swiata. Głowy nie dam ale chyba w Angli sie odbywały. Druzyny 15 osobowe rozgrywały mecze raz na tydzień, bo cały tydzien składali spowrotem zawodników. Zawsze kibicowałem Nowej Zelandii (All Blacks). Jonah Lomu mój idol 8) . BTW gra on jeszcze? Słyszałem ze miał w footballu amerykanskim wylądowac na zakonczenie kariery?
lomu-banita
08-07-2005, 13:20
Druzyny 15 osobowe rozgrywały mecze raz na tydzień, bo cały tydzien składali spowrotem zawodników.
No zwłaszcza dla gracza młyna profesjonalny mecz to katorga. Warzysz sto paredziesiąt kilosów a musisz biegać jak piłkarzyna , do tego wysiłek jak na siłowni no i kontuzje.
Jonah Lomu mój idol 8) . BTW gra on jeszcze? Słyszałem ze miał w footballu amerykanskim wylądowac na zakonczenie kariery?
Lomu miał przerwe w karierze bo była konieczna transplantacja nerki. W tym roku podpisał kontrakt z Nowozelazndzką drużyną i pewnie jeszcze wróci do repry.
Ale jest to strasznie wyczerpujące więc mecze trwają 2x7 min
14 minut meczu :O toż to się nawet dobrze rozgrzać nie zdąży :P
lomu-banita
08-07-2005, 16:13
Ale jest to strasznie wyczerpujące więc mecze trwają 2x7 min
14 minut meczu :O toż to się nawet dobrze rozgrzać nie zdąży :P
To nie piłka-tu się biega wzdłuż boiska od jednej bramki do drugiej-głównie sprintem-spróbuj a zrozumiesz :cicho:
Może pokaz krykieta będzie? W końcu to anglielska tradycyjna gra... Chętnie bym dokładniej zobaczył jak to wygląda...
Może pokaz krykieta będzie?
Narodowy sport w Indiach (święta wojna z Pakistanem).
A z tego co wiem , brytyjska federacja krykieta przyjmuje tylko mężczyzn. Wyobrażacie sobie interwencję Maggie Wednesday w MKOL ? :hyhy:
lomu-banita
08-07-2005, 23:24
A z tego co wiem , brytyjska federacja krykieta przyjmuje tylko mężczyzn. Wyobrażacie sobie interwencję Maggie Wednesday w MKOL ? :hyhy:
Szefo by ją pierdolnął bo to rugbista były :P
:ok: wiec bedzie wesolo sporo ludzi ale ja sie nieprzejmuje bo to bedzie odemnei po drugiej stronei londynu :D wiec u mnie bedzie spokoj :) ale pewnwie bede na paru fajnych konkurencjach :) ehh gdyby nie kontuzje bo byscie mnie widzieli , ehhh :roll:
lomu-banita
09-07-2005, 13:28
Żadnej nowej dyscypliny nie będzie w Londynie. Głosowali tylko nad squashem i karate :klnie:
Na szczęscie obie dyscypliny nie przeszły.
Rogge był żeglarzem....
lomu-banita
09-07-2005, 13:47
Rogge był żeglarzem....
Tak jest, ale...
Jacques Rogge
Belgium
Born 2 May 1942 in Ghent
IOC member since 1991
Sports practised Sailing, rugby.