PDA

Zobacz pełną wersję : Jaki Internet???



Beny
07-07-2003, 10:54
Mam pytanie do Szanownych Forumowiczów!

Jaką formę stałego łącza z netem byście mi polecieli, biorąc pod uwagę jego osiągi, cenę, dostępność itp.
Osobiście planuję się podłączyć przez kablówkę AsterCity, bo wydaje mi się najkorzystniejsza.
Ale może ktoś z Was ma inne propozycje? Z góry dziękuję! :)

Pzdr,
Beny

Scorpion_(L)
07-07-2003, 10:59
Sam mam Asterkę i Ci proponuje lepiej niż neostradę lub SDI. Net w AC mi idzie szybko, transfer szybki, więc moja rada: załóż AC i nic więcej ;)

krollek
07-07-2003, 11:04
Dobrze że masz wybór :)
Ja niestety nie miałem i musiałem stałke mieć w UPC.
Jeśli chodzi o speed to napewno lepiej niż w ACN, jednak największą wadą jest limit(na downland) 15 GB :fu: chociaż jak się postarasz to z 20 wyciągniesz :D .
Ludzie w ACN zasysają cały czas (też tak chciałbym) po kilkadziesiąt GB.
Bierz ACN wolniej ale 100% dostępu '8

Afgan
07-07-2003, 11:33
ja mam chello i nie narzekam ale moglo by byc lepiej...nie jest to tania zabawa...i te dane...tylko 15 gb :oho:

Aureliusz
07-07-2003, 11:33
Dobrze że masz wybór :)
Ja niestety nie miałem i musiałem stałke mieć w UPC.
Jeśli chodzi o speed to napewno lepiej niż w ACN, jednak największą wadą jest limit(na downland) 15 GB :fu: chociaż jak się postarasz to z 20 wyciągniesz :D .
Ludzie w ACN zasysają cały czas (też tak chciałbym) po kilkadziesiąt GB.
Bierz ACN wolniej ale 100% dostępu '8

No ja dokładnie jestem w takiej samej sytuacji. Net przez UPC mam założony od końca maja tego roku. Z tym że ja nie wiedziałem na początku o limicie 15 GB (bo regulaminu nie przeczytałem) i już po 12 dniach przyblokowali mi modem. I nie mogłem wejść praktycznie na żadną stronę internetową. Jedynie co mogłem zrobić to wbić się na GG lub ściągnąć pocztę przez Outlooka. Teraz więc musze dokładnie kontrolować ile ściągnę. Nie może net chodzić cały dzień. Ale w sumie nie jest żle, na szybkość nie narzekam.
Acha, na początku były jeszcze jakieś problemy z kablami. Mam w domu 3 telewizory (po 1 w każdym pokoju) i jak się podłączyło wszystkie, to były zakłucenia w sygnale. Ile musieliśmy się pieprzyć z jakimiś rozgałęziaczami.

Q_(L)
07-07-2003, 11:38
A ja proponuję "Internet służbowy"... 8)
Szybko (bardzo), tanio (bezpłatnie), bezpiecznie... '8

krollek
07-07-2003, 11:45
No ja dokładnie jestem w takiej samej sytuacji. Net przez UPC mam założony od końca maja tego roku. Z tym że ja nie wiedziałem na początku o limicie 15 GB (bo regulaminu nie przeczytałem) i już po 12 dniach przyblokowali mi modem. I nie mogłem wejść praktycznie na żadną stronę internetową. Jedynie co mogłem zrobić to wbić się na GG lub ściągnąć pocztę przez Outlooka. Teraz więc musze dokładnie kontrolować ile ściągnę. Nie może net chodzić cały dzień. Ale w sumie nie jest żle, na szybkość nie narzekam.
Acha, na początku były jeszcze jakieś problemy z kablami. Mam w domu 3 telewizory (po 1 w każdym pokoju) i jak się podłączyło wszystkie, to były zakłucenia w sygnale. Ile musieliśmy się pieprzyć z jakimiś rozgałęziaczami.
Ja mam sposób na limit ściągam ~500Mb dziennie.
Limit obejmuje tylko 28 dni więc ostatnio przez ostatnie 2 dni ściągnąłem dodatkowo 4Gb i 20wyszło :D.
Też miałem jazde z podłączaniem (również 3 telewizory) i jeszcze ja jestem w kolejności na końcu.
Zwiększyli sygnał bo wcześniej miałem h :* jowy odbiór programów a przecież jest teraz net.
Ogólnie jest OK ale gdy Cie przytną to wtedy możesz tak jak zajączek napisał tylko sprawdzać GG i OE i ewentualnie wbijesz się na forum po cholernie długim czasie :(
--->BENY zastanów się dobrze co chcesz SZYBKOŚĆ (chello) czy ILOŚĆ (ACN)

legart
07-07-2003, 11:49
A ja proponuję "Internet służbowy"... 8)
Szybko (bardzo), tanio (bezpłatnie), bezpiecznie... '8

No i dobre firewalle mają moi słuzbowi informatycy (już kilka osób próbowało mnie wirusy na maila podesłać 8- ).

yusta
07-07-2003, 20:58
Ja mam neo+. Wszystko super, oprócz co miesięcznych rachunków. Jeżeli miałabym wybór, zdecydowałabym się na Asterkę, tyle że co roku mówią mi, że za rok........ :/

Cipciuś
07-07-2003, 22:03
Ten limit w UPC jest nie na miesiac tylko wedlug regulaminu na 28dni - czyli proste ze 3 ostatnie dni sciagasz za darmo - na jakims forum kiedys pisano ze maja taki sposob ze do 28 staraja sie nei przekroczyc limitu....a rowno z zaczeciem 28 sciagaja wszystko do oporu przez te 3 dni i zamykaja bilans miesieczny ponad 20GB :D niezly patent :D A ja tam sobie chwale moje ACN - teraz jest nowa usluga TPD - fpt wewnatrz Astera - przy laczu najwolniejszym mozna z tamtad sciagac z transferem 60kb/sek i taki jest tam staly - czyli krotko mowiac - film w 3h :D ale niestety platne 10zl/mies - ale warto bo filmow tam od groma - niestety dostepne tylko dla abonentów ACN :D

dyha
07-07-2003, 22:11
A ja mam SDI w TPSA na spółke z kumplem :/ i ciesze sie ze mam internet , bo prędkość neizbyt imponujaca ale jest placimy po 80 zł na miesiac . Transfer niby 115KB

Kawa
07-07-2003, 23:06
Ten limit w UPC jest nie na miesiac tylko wedlug regulaminu na 28dni - czyli proste ze 3 ostatnie dni sciagasz za darmo - na jakims forum kiedys pisano ze maja taki sposob ze do 28 staraja sie nei przekroczyc limitu....a rowno z zaczeciem 28 sciagaja wszystko do oporu przez te 3 dni i zamykaja bilans miesieczny ponad 20GB :D niezly patent :D A ja tam sobie chwale moje ACN - teraz jest nowa usluga TPD - fpt wewnatrz Astera - przy laczu najwolniejszym mozna z tamtad sciagac z transferem 60kb/sek i taki jest tam staly - czyli krotko mowiac - film w 3h :D ale niestety platne 10zl/mies - ale warto bo filmow tam od groma - niestety dostepne tylko dla abonentów ACN :D
Ja tez mam astera. Chwale sobie to cacko:)
Cipcius z jakiego serwera to sie ściąga, ze tam jest tyle filmików?

bemowiak
07-07-2003, 23:09
ja też mam astera i nie narzekam,jak by ktoś chciał na to ponarzekać to proponuje modem...(to były straszne czasy :fu: )

Cipciuś
07-07-2003, 23:47
zapraszam do przeczytania o TPD
http://dom.acn.pl/pomoc/tpd_1.shtml

Beny
08-07-2003, 08:13
Wielkie dzięki! :+: :+: :+: za wszystkie podpowiedzi!!!

Widzę, że przeważają głosy za ACN, więc chyba się na niego zdecyduję, zważywszy na fakt, iż mam kablówkę w aster, a poza tym mają teraz jakąś promocję na aktywację.

Jeszcze raz thanx! :)

PS. Niestety slużbowy internet, o którym wspominali Q_(L) i legart może są szybkie, tanie i bezpieczne, ale w mojej firmie sprawdzają, gdzie i ile czasu spędzamy w sieci. ;) (no wiecie, jakby co to mają na nas haka :/ )No i nie można niczego zasysać!

Nazgul
08-07-2003, 08:53
ja z kolei mam Spraya - pod Netię mnie podpięli i na początku był syf (lagi jak cholera) ale teraz jest fporzo...

Sinuhe
08-07-2003, 09:37
Ja mam neo+. Wszystko super, oprócz co miesięcznych rachunków. Jeżeli miałabym wybór, zdecydowałabym się na Asterkę, tyle że co roku mówią mi, że za rok........ :/

Dokładnie to samo... Dzwoniłem do każdej firmy udostępniającej stałe łącza na terenie Wa-wy, ale ostatecznie została mi tylko Tepsa. Bardzo dobre łącze (512), ale troszkę drogie.

aaadamm
08-07-2003, 13:37
ja ma mtakie pytanie - juz nie chciale mzakladac nowego watku


mam problem z monitorem - od pewnego czasu widze przebarwione kolory - wszystko jest w niebieskich lub zielonych barwach...na poczatku to bylo sporadyczne-wystarczylo walnac w obudowe i znikalo, ale teraz to jest to non stop.....i nei wiem co mam ***** robic :((((((((((??????????

*PRZEMO*
08-07-2003, 22:55
A ja mam najelpsze lacze '8

mam narazie 3mbit na 70 osob, z czego 3/4 to dziadki nic nie korzystajace z lacza i teraz admin naszzej sieci osiedlowej chce zwiekszyc do 6 mbitow.. '8

place 50pln i mam Lan po ktorym sobie mykam w gierki.. :D

jest pare chlopakow i kazdy sciaga inny film i wszystkie nowoscu mamy..
'8 '8 '8

tak dla porownania powiem ze w kazie osiagam srednie transfery po 160kilo..
a przez DC to potrafie 3xpo 80kbs/s '8 '8

nie ma to jak wspolpraca :D osiedlowa takie lacza sa najlepsze
dzeirzaawiony po swiatlowodzie z polpacku LANT3 8)

Kawa
08-07-2003, 23:46
A ja mam najelpsze lacze '8

mam narazie 3mbit na 70 osob, z czego 3/4 to dziadki nic nie korzystajace z lacza i teraz admin naszzej sieci osiedlowej chce zwiekszyc do 6 mbitow.. '8

place 50pln i mam Lan po ktorym sobie mykam w gierki.. :D

jest pare chlopakow i kazdy sciaga inny film i wszystkie nowoscu mamy..
'8 '8 '8

tak dla porownania powiem ze w kazie osiagam srednie transfery po 160kilo..
a przez DC to potrafie 3xpo 80kbs/s '8 '8

nie ma to jak wspolpraca :D osiedlowa takie lacza sa najlepsze
dzeirzaawiony po swiatlowodzie z polpacku LANT3 8)
O żesz ty...... :picnic:

Beny
21-07-2003, 20:52
Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za dobre rady!!!
W ostatni piątek podłączyłem się do Matrixa poprzez ACN!!!
Teraz wreszcie będę tutaj często!!!
Tylko czemu Forum przez weekend nie działało!!
:hmm: :/

Pozdrowienia dla Forumowiczów!!!